milloin loppuu..?

miumau

Niin siis, tiedä kyllä, että aknen kesto on henkilökohtaista, mutta kysynpä silti, että milloin teillä on akne alkanut rauhoittumaan?

Täytän juuri 19, ja toivon suuresti mummoutumiseni häivyttävän aknenkin pois. Minulla kun on vanhemmaksi tultaessa akne muuttunut komedoaknesta myös suurempiin tulehtuneisiin näppyihin, joita onneksi ei kuitenkaan ole kauhian paljoa.

Lääkkeitä on e-pillereitä lukuunottamatta kokeiltu miltei kaikkia.

12

3542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Smile

      Oletko kokeillut tuota roacuttania myös? Itse en, mutta pakko kai se on joululomalla aloittaa. Ei tähän muut konstit eikä vanheneminenkaan (pian 22v.) taida auttaa!! :(

    • tydy

      Poikaystäväni iho parani noilla aika hyvin. Saa luontaistuotekaupasta. Ei varmaan kaikilla auta, mutta kokeillahan voi.

      • Nanna

        Kauanko kesti, että kyseiset kapselit alkoivat vaikuttamaan ts. siis milloin näkyi hyviä tuloksia ihossa?


      • tydy
        Nanna kirjoitti:

        Kauanko kesti, että kyseiset kapselit alkoivat vaikuttamaan ts. siis milloin näkyi hyviä tuloksia ihossa?

        Samoihin aikoihin hän kyllä vähensi myös alkoholinkäyttöään, eli ei juonut enää kerran viikossa. Sekin saattoi vaikuttaa.

        Vaikka tuo helokki ei finnejä poistaisi, sanoisin että iho melko varmasti alkaa silti näyttää paremmalta, koska kapseleissa on E-vitamiinia ja hyviä rasvahappoja.

        Poikaystävälläni on edelleen satunnaisesti finni tai pari poskessa, mutta ihon yleisilme on niin persikkamainen, että olen itsekin meinannut ruveta noita käyttää, vaikkei iho-ongelmaa olekaan.


    • Luovutus

      Ikää on nyt 46 eikä ole vielä ruvennut helpottamaan. Mutta mitä sitä turhia kiirehtimään....

    • Pahkanassu

      Mulla puhkes akne kun olin 16-vuotias ja olen nyt jo 23. Olen kokeillut kaikki muut konstit paitsi roan, koska sitä ihotautilääkäri ei anna mulle. Jos on mielenterveysongelmia (mulla on vaikea masennus) sitä ei kuulema sais syödä. Voi pahentaa vaan masennusta ja varsinkaan psykoosipotilaat ei saa syödä sitä.

      No kuiteskin, mun akne oli siis tosi paha, isoja pahkuroita koko naama täynnä, tetrakuuri oli ihan naurettava juttu, ei mitään muutosta edes hetkellisesti.

      Lopulta ihan älytön juttu auttoi. Mulla on tuttava, joka matkustaa ihan tajuttoman paljon, ja se toi mulle santelipuuöljyä. Se on kuulema tosi yleinen juttu Pohjois- Afrikassa, ja varmaan jossain muuallakin. Ne käyttää sitä ensisijaisesti hierontaan, koska kun sitä levittää iholle, hiki pukkaa pintaan tai ainakin tulee tosi lämmin olo. Veri kait kiertää nopeemmin ja aineenvaihdunta kiihtyy. Ne paikalliset oli sanoneet, että se auttaa paitsi lihaskipuihin, myös iho-ongelmiin (?) No mä sain sitä kolme purkkia ja nyt yks on käytetty. Ja tosi kipeet finnit on poissa :-)

      Se on ihan hajutonta ja väritöntä, aika ohutta litkua, eikä siinä oo mitään muuta kun sitä santelipuuta. Ei esim. alkoholia (me koetettiin sytyttää pisara sitä palamaan tiskialtaassa). Musta on tosi hassua että se auttaa, koska ainahan kaikki sanoo että öljyä sisältäviä tuotteita pitäis välttää. Mä teen niin, että kevyesti kuorin ihon 2-3 kertaa viikossa, ja joka aamu ja ilta laitan santelipuuta ihan ohuelti. Hieron sen kunnolla sisään puhtain käsin ja kasvot kuumottaa sen jälkeen, mutta öljy imeytyy kun häkä ihoon eikä jää pinnalle lillimään. Ei tässä voi olla kysymys siitäkään että mun iho olis tarvinnut jo aikaisemmin kosteutta, koska olihan mulla kosteusvoidekin ahkerassa käytössä.

      Näytin sitä purkkia mun ihotautilääkärille ja hän ei osannut sanoa siihen mitään. Mutta ihmetteli kyllä tulosta. Ei mulle ole tullut siitä edes mitään allergisia reaktioita tai ihottumaa, vaikka olen muuten tosi allerginen ihminen. Ja mä voin nyt syödä vaikka suklaata eikä tuu näppylöitä.

      Onneks mun kaveri matkustaa koko ajan, olen pyytänyt häntä tuomaan sitä aina kun siihen törmää :-)

    • 16vJaAkne

      En tiiä kuinka vanha tää leskustelu on en viittiny kattoo mut ite mietin omani päättymistä, joka alkoi jo 5. luokalla (11 v.). Sillon tuli siis ekat finnit ja parissa vuodessa kehitty akneksi. Ei järkyttävän paha oo ollu ikinä mutta itsetuntoon ja itsevarmuuteen on vaikuttanut. Oon nyt 16.

    • roansyönyt

      Ei lopu ei, alkoi kun täytin 14 samaan aikaan kuukautisten kanssa, täytän loppuvuodesta 32v ja jatkuu vaan😄 Ainoa toive on että raskaus ja synnytys auttaisi, niin kuulemma joskus käy. Sellainen kun on suunnitelmissa lähivuosina😊

      • kuolemaanasti

        Minulla ongelma alkoi 12v, mutta edelleen oireilee. Ikää jo 50v. Eipä siinä raskaudetkaan vähentäny. Toivottavasti sinulla on parempi tuuri.


      • roansyönyt
        kuolemaanasti kirjoitti:

        Minulla ongelma alkoi 12v, mutta edelleen oireilee. Ikää jo 50v. Eipä siinä raskaudetkaan vähentäny. Toivottavasti sinulla on parempi tuuri.

        no huh :( äidilläni loppui raskauden jälkeen, niin siksi toiveikas olo, mutta tunnen myös ihmisiä joilla sekään ei auttanut :/ Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ainoa joka pitää kurissa, muttei silläkään oo täydellinen iho kun en jaksa sitä koko ajan niin tarkkaan noudattaa. Jotain ihme parantumista siis odotellessa! Nyt testissä luonnonkosmetiikan palasaippuat ja kukkaisvedet, katsotaan onko pidemmän päälle hyötyä. Tsemppiä!


      • kuolemaanasti
        roansyönyt kirjoitti:

        no huh :( äidilläni loppui raskauden jälkeen, niin siksi toiveikas olo, mutta tunnen myös ihmisiä joilla sekään ei auttanut :/ Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ainoa joka pitää kurissa, muttei silläkään oo täydellinen iho kun en jaksa sitä koko ajan niin tarkkaan noudattaa. Jotain ihme parantumista siis odotellessa! Nyt testissä luonnonkosmetiikan palasaippuat ja kukkaisvedet, katsotaan onko pidemmän päälle hyötyä. Tsemppiä!

        No ehkä käy sinulla samoin kuin äidilläsi ja ongelma häipyy ikuisiksi ajoiksi. Koita jaksella. Tiedän tasan tarkkaan kuinka raastava sairaus tämä on.
        Mun jutusta ei saa lannistua. Minunlaisia ei varmaan ole kuin vain minä. Huonot kortit jaettu..


    • Sivusta_kuullut

      Suosittelen testaamaan ruokavaliota, jossa ei ole rasvattomia tuotteita. Esim. rasvattoman maidon vaihtaminen kulutusmaitoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe