IL: Perussuomalaiset kovassa nosteessa

PS_Jyrää

Iltalehden kannatusmittaus paljastaa, että vaalien lähestyessä kolme puoluetta kisaa lähes rinta rinnan toiseksi suurimman puolueen paikasta.

Gallupjohtaja keskustan kannatus on kääntynyt laskuun, kertoo Iltalehden toimeksi antama ja Tietoykkösen toteuttama puolueiden kannatusmittaus.

Sen sijaan perussuomalaiset ovat kiilanneet demarien ohi, ja puolueen kannatus on kääntynyt nousevalle uralle. 16,8 prosentin kannatuksellaan perussuomalaiset hengittää jo 17,3 prosenttiin vajonneen kokoomuksen niskaan kisassa toiseksi suurimman puolueen paikasta.

- Sieltä se keskusta tulee selkä edellä vastaan. Nyt kannatus alkaa olla jo vähän siellä päin, Iltalehden tavoittama perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tuulettaa uutista.

Keskusta on edelleen ylivoimaisessa johdossa 23,5 prosentin kannatuksellaan, vaikkakin puolue on tullut alas yli 26 prosentin huippulukemistaan.

Vaaliasiantuntijat ovat laajalti sitä mieltä, että ilman jotakin dramaattista käännettä muut puolueet eivät voi enää kiriä keskustaa umpeen.

Huhtikuun eduskuntavaalien todennäköisesti mielenkiintoisin taistelu käydäänkin kakkossijasta. Vaalien kakkonen on vahva ehdokas Juha Sipilän ja keskustan hallituskumppaniksi.

Kova taistelu

Jopa kaikkien aikojen vaalitaistelua ennakoi se, että tällä hetkellä kokoomuksen, perussuomalaisten ja nelossijalle, 16,4 prosenttiin jämähtäneiden demarien kannatusluvut ovat niin lähellä toisiaan, että niiden erot mahtuvat mielipidemittausten virhemarginaalien sisään.

- Prosentin sisällä on kolme puoluetta. Se on mielenkiintoinen asetelma vaaleihin, Tietoykkösen tutkimuspäällikkö Juha Määttänen sanoo.

Perussuomalaisten nousujohteisesta käänteestä todistaa se, että puolueen kannatus on ollut kasvussa myös Ylen kannatusmittauksissa sekä tammi- että helmikuussa. Ylen kannatusarviot toteuttaa Taloustutkimus Oy.

Keskustan laarista

Iltalehden mittauksen mukaan kokoomuksen ja demarien asetelmat eivät ole alkuvuonna juuri muuttuneet. Kokoomuksen kannatus on edelleen pienessä alamäessä ja demareiden viime vuoden pieni nousu on pysähtynyt.

- Näyttäisi siltä, että keskustasta on valunut väkeä takaisin perussuomalaisiin, politiikan erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopistosta kommentoi tuloksia.

Keskustan hurjimman nousun taittumisesta hän ei ole yllättynyt.

- Kun vaalit lähestyvät, ihmiset suhtautuvat vähän vakavammin mielipidemittauksiin. Silloin puolueiden väliset kannatuserot yleensä tasaantuvat, hän huomauttaa.

Railon mielestä perussuomalaisten nosteelle on vaikea löytää yksinkertaista selitystä. Maahanmuuttokeskustelu ei ole viime aikoina ollut erityisen voimakasta, ja puolueet ovat melko yksimielisiä siitä, ettei Kreikan velkoja pidä antaa anteeksi.

- Perussuomalaiset eivät ole pelotelleet sosiaali- ja työttömyysturvan leikkauksilla niin kuin keskusta tekee. Voi olla, että keskustan puhe leikkauksista on voinut viedä heiltä äänestäjiä, Railo sanoo.

Toisaalta hän muistuttaa, että heilahtelut ovat ominaisia juuri perussuomalaisten kannatukselle. Gallupkannatus ei aina realisoidu todellisina ääninä.

- Välillä he ovat saaneet vähemmän ääniä kuin mittauksissa, mutta vuonna 2011 perussuomalaiset sai merkittävästi paremmat tulokset kuin mitä mittaukset ennustivat. Tuloksissa voi olla merkittäviä heittoja suuntaan tai toiseen.

Lue lauantain digilehdestä tai paineteusta Iltalehdestä, miltä ennusteen mukaan näyttää tulevan eduskunnan paikkajako.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319354040_uu.shtml

24

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halla-ahon_äänestäjä

      KUKA SELVITTÄISI JUHA SIPILÄN PASKALAKIOPERAATIOT, HÄRVELITEMPUT JA KIRJANPITOTEMPUT? https://www.suomenuutiset.fi/miksi-sipila-vaikenee-paskalakibisneksestaan/

      UUDELTAMAALTA LÖYTYY KAKSI PERUSSUOMEN EHDOKASTA, JOTKA VOISIVAT SELVITTÄÄ SIPILÄN SOTKUN, FILOSOFIAN TOHTORI, RIKOSKEMISTI SAARA LÅNG NUMERO 72 JA KAUPPATIETEEN KANDIDAATTI, KHT-TILINTARKASTAJA PAULI VAHTERA NUMERO 88

      Mistä Sipilän suvun rustaamissa puhdistushärveleissä ja cleantechissä on oikein kyse, millä vaatimuksilla uhrit pakotetaan maksamaan alati tiukkenevan ympäristölainsäädännön varjolla tällaisista härveleistä, joita myydään tiukalla päällemme sälytetyllä pakottavalla lainsäädännöllä laitteina, jotka toteuttavat näitä pakkosääntöjä

      Miten Sipilän suvun hyöty, tuotot ja verot ovat kirjanpidolliset eli miksi juuri tästä syystä yhtiöissä tehdään oikaistu tuloslaskenta, jossa virallisen tuloksen perusteella tehdään muokattu todellisen tuloksen paljastava laskelma, teknisesti eliminoidaan erilaiset joustot, joilla virallista tuloslaskelmaa manipuloidaan. Joustojen eliminoimisen jälkeen saadaan vertailukelpoinen tulos eli kansankielellä puristetaan kusetukset pois ja vedetään todellinen tulos esiin

      Mutta kuka eduskunnassa pystyisi selvittämään kovimmatkin linssiinvedot härveleissä, veroissa ja puheissa, no tietenkin FILOSOFIAN TOHTORI, RIKOSKEMISTI SAARA LÅNG, NUMERO 72 JA KAUPPATIETEEN KANDIDAATTI, KHT-TILINTARKASTAJA PAULI VAHTERA, NUMERO 88

      Saara Lång, Uudenmaan vaalipiiri, numero 72, rikoskemisti, agronomi, filosofian tohtori, Loviisan kaupunginvaltuutettu, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/saara-lang https://vaalit.perussuomalaiset.fi/piirit/uusimaa http://www.saaralang.fi/ https://www.facebook.com/saara.lang.5 https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ \\\\\\KUUNTELE VAALIVIDEO\\\ http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/uusimaa/ehdokkaat/4825 Olen luvannut noudattaa puolueen vaaliohjelmaa. http://www.saaralang.fi/

      Pauli Vahtera, Uudenmaan vaalipiiri, numero 88, kauppatieteiden kandidaatti, KHT-tilintarkastaja, yrittäjä, Vantaan kaupunginvaltuutettu, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/pauli-vahtera https://vaalit.perussuomalaiset.fi/piirit/uusimaa http://paulivahtera.fi/ http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/ https://www.facebook.com/pauli.vahteraristiinassa https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ \\\\\\KUUNTELE VAALIVIDEO\\\\\\ http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/uusimaa/ehdokkaat/5204

    • Swensson

      Myydään 1kpl ääniä eduskuntavaaleihin, esim. venäläisille tai jenkeille. Hyvin pidetty ja uutta vastaava, tarpeettomana. Hinta alk. 35€

    • Pitkämuistinen

      Ihmettelen vaan keskustan kannatusta, eikö kukaan muista mitä se on tehnyt tämän maan tuhoamiseksi. Mm. jätevesilaki, Talvivaara-luvat ym. suhmuroinnit. Puolueessa on nytkin edukuntaan tyrkyllä suuri joukko em. virheitä tehneitä. Yksi Sipilä ei tätä maata pelasta!

      • Rikoskannattaa

        Siellä on myös tuomittuja rikollisia.


    • äänestän244

      Tuo ala-arvoinen sanolehdeksi itseään tituleeraava "saunan sytyke" alkaa olla sellaisessa tilassa ainakin UUTISOINNILTAAN että veikkaan saattohoidon kestävän esim. v2019 saakka.

      Vasemmistoliitto vihertynyt jo kauttaaltaan

      Viherpropagandan suomalaisen työn edelle asettaa vasemmistoliitolaisista jo lähes kaikki ja vain vihreät luonnollisesti hieman edellä. Yhtä syöpää nykyään koko puolue.

      Toivottavasti suomen

      asiat menis täysin päin vittua lopullisesti. Täällä ei uutisissa ole muuta kuin vittuilua kansalle

      Mitä porukkaa nämä venäjä-mieliset ovat?

      Mitä porukkaa nämä palstalla mellastavat venäjä-mieliset ovat? Minkä puolueen kannattajia he ovat?

      MIKÄ ON PAREMMIN KUIN 2011??

      Kannattaa muistaa mitä kaikkea fantastista on mennyt Nokioita myöten, ennenkuin antaa äänensä nykyhallituspuolueille. Samoilla sama paskapolitiikka jatkuu. Lukuisia protestiääniä persuille vaan.

    • juudaspaskiainen

      protestiäänet isikselle.

    • virkamiesura

      Kannattaa muutenkin olla tällaisina aikoina ihan julkisestikin perussuomalainen puheissaan ja muissa. Putinin poika kun laittaa täällä asiat kuntoon,kuten Krimilläkin, niin siinä on etua urakehitystä ajatellen, että on ollut oikeaa mielipuolta heti alusta pitäen.

      • historia-vastaan

        Kuka hullu enää äänestää näitä vs. vanhoja puoleita, jotka joka kerta pettävät äänestäjät.

        Perussuomalaiset ovat ainoa, jolla on kansallista vastuuntuontoa. Vanhat puoleet (Kok. SDP ja Kok. Rkp. virh) ovat liian täynnä vapaamuurareita, niistä en uskaltaisi äänestää miespuolisia missään nimessä.


    • Tarasenkko

      Siis mitä eroa on Putinismissä ja Persuuksien politiikassa?

    • entinenvaltapuoluelainen

      Perussuolalaiset on tällä hetkellä ainoa varteenotettava protestiääni puolue suomalaislle, Suomalaiset kun eivät vieläkään nouse barrikaadeille, niin on hyvä, että tällainen puolue on olemassa.
      Se on uhka nykyvaltapuolueille, jotka eivät vaalien jälkeen edes muista mitä lupasivat. Eivätkä lopeta hyvävelijärjestelmäänsä vaan jatkavat entiseen tapaan vaalien jälkeen...

      Tästä syystä suomalaisilla on helppo samaistua Perussuomalaisiin, kaikilla niillä, joita tämä järjestelmä potkii päähän ja meillä ns. "parempiosaisilla", jotka olemme huolissamme rattaisiin putoavista kanssa matkustajistamme tässä ajassa. Anna prostestiääneni PerusSuomalaisille!!

      • näin-äänest-ulkomailla

        Vain selkeä suunnanmuutos ääntyskäytännössä on viesti, mikä voi pelstaa Suomen. Vanhat puoleet ovat ajaneet Suomen konkurssin partaalle, mistään välittämättä.


      • petos-jatkuuko

        Kesusta on sama kuin Kokoomus. Kun Juha Sipilä ja Jyrki Katainen pitivät julkisen mielipiteiden vaihdon vuosi pari sitten, eivät he löytäneet mitään eroavuuksia!!!


    • persutonSuomi

      Perussuomalaiset eivät ole millään lailla varteenotettava puolue ei edes protestiäänipuolue, ehkä 4 vuotta sitten oli, muttei enää. Mustavalkoiset vaaliteemat ovat heilläkin muuttuneet harmaan eri sävyiksi ja kaikki käy hallituskumppaneiksi jopa vihreät. Ääni persuille on sama kuin ääni jollekin muulle valtapuolueelle. Äänestän pienpuoluetta, sieltä sentään löytyy vielä särmää!

      • petos-puoleet

        niiden "särmä pienpuoleet" turhuus nähtiin kun ne olivat hallituksessa: ydinvoimalat tuli, Kreikka paketit jatkui, ulkomaan velka lisääntyi, valtionyhtiöt myytiin... täydellisiä nolla puoleita.


    • kakke33

      Kaikki äänestämään persuja asenne oikea tähän maahan

      • piru

    • Uutta_verta

      Siinä mielessä pienpuolueita kannattaa äänestää (jos nyt ei sitten millään persuja voi), että äänestää näitä ei vielä eduskunnassa leipiintyneitä Muutosta ja IPUa.

      Suomen politiikka tarvitsee todella kipeästi kansan syvistä riveistä tulevaa elämänkokemusta tavallisen ihmisen arjesta tänään.
      Nähtävissähän se on, että ministereiltä ja kanistereilta on todellisuus hämärän peitossa. Tyyliin A. Stubb, L. Räty, A. Rinne ja monet monet muut.

    • antijytky

      IL roskalehti saa aina aivan eri luvut, kun asialliset julkaisut. Persujen kannatus lienee oikeasti 13% luokkaa ja jatkaa laskemistaan. Viime kunnallisvaaleissa se oli 12%.

      • piru

        Sehän nähdään. Oikeassa kyllä olet lehden tasosta


    • pohdintaharava

      Itse olen arvoiltani hyvinkin liberaali, mutta silti objektiivisen pohdinnan tuloksena olen tullut siihen tulokseen että nyt on äänestettävä perussuomalaista ehdokasta. Nimittäin "vanhat puolueet" tarvitsevat näpäytyksen, ne ovat tulleet ylimielisiksi. Lisäksi kismittää se että media pitää itsestäänselvänä kepu "jätevesilaki" puolueen vaalivoittoa. Näinkö meitä äänestäjiä aliarvioidaan?

      Ehdokas on vielä valitsematta mutta persuille tulee menemään ääni, se on päätetty pitkällisen pohdinnan tuloksena. Muutosta tarvitaan!

    • juhanitukkimies

      Ääni perus suomalaisille!

    • siltarumpupolitiikko

      Kyllä pahalta näyttää jos Kepu ja persut menevät hallitukseen niin jää kaikki
      uudistukset tekemättä .Äänestäjillä on lyhyt muisti eivät muista paskalakia
      tuulimylly rahastusta eikä Talvivaaraa eikä kaivoslakia Pekkarinen tubeineen
      on tullut kalliiksi veronmaksajille. Persut puolestaan kääntää takkia myötään
      on vastustettu puoluetukea,atomivoimalaa nyt on toisin ja jos päästään
      hallitukseen aletaan lappamaan rahaa Kreikkaan .

      • konnapuolue-kok

        älä ny naurata,demarit oli yks takinkääntäjistä ja varsinainen tuuliviiri...joo ja ääni meni jo PS:lle!


    • Varmaäänestäjä

      Äänestäkää vaan Keskusta ykköseksi ja Perussuomalaiset kakkoseksi niimn saadaan maahan uusi suun ta ja uudet tuulet. Demareille soisin sen kolmannen sijan. Kokoomus saisi maistaa sitä potkua persauksiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe