Ammattitaidottomat toimittajat

Tuntematon Gona

Sattuiko moni huomaamaan Yle:n miestoimittajan "huippuhaastattelun".
Haastateltavana sotaveteraani, joka kertoi mitä rintamalla tapahtui,toimittaja keskeytti mielenkiintoisen ja vähän pidemmän tarinatuokion mitä muut vieraat yleensä heittää.
TÖRKEÄTÄ.
Siis,veteraanin vetäessä henkeä,"toimittaja" kokosi tarinan kymmeneen sekuntiin omin sanoin,vaikka ei edes tiennyt miten juttu olisi loppunut!
Harjoitellaan niitä kysymyksiä jos halutaan jotain kysyä.
Ei voi kysyä:Mitä siellä tapahtui?jos haluaa vastauksen kahdella sanalla.
Menipä taas hyvä fiilis alaspäin tälläisen periaatteessa pikkujutun takia.
Ei se olisi vaatinut kuin ehkä minuutin enemmän aikaa.
Ai niin,onhan ne puvut tietenkin tärkeämpiä kuin veteraanin sana.
Naistoimittaja ei osannut edes kohteliaisuuden alkeita.Esim.haastateltavina oli Matti ja Teppo
vaimoineen.joita haastattelija ei huomionut mitenkään.
Ei edes toivottanut hyvää itsenäisyyspäivää.
Kohteli heitä kuin ilmaa.
Tästä huolimatta,hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

5

1130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veteraanin puolesta

      Mielenkiintoisesti kertoi veteraani tarinansa - ei olisi pitänyt keskeyttää. Mies aamutelevisioon kertomaan tarinansa loppuun

    • juhla

      Ei ne ammattitaidottomia ole, ikävä vaan, että heilläkin on aikataulunsa. Usein näin tapahtuu ja aina ne kyllä kalskahtaa ikävästi korvaan

    • Nimetön

      Saman huomasin minäkin ja olin erittäin pahoillani sotaveteraanin puolesta. Etenkin, kun minusta se oli vielä mielenkiintoisen kuuloinen tarina, hiukan erilainen kuin yleensä. Mies vielä kertoi sen hyvin.

      Olin todella hämmästynyt toimittajan toiminnasta, koska se oli niin TÖRKEÄÄ. Jos on ajanpuute, kannattaa kysellä vain kysymyksiä, joihin voi vastata kyllä tai ei. Veteraani sitä paitsi kysyi vielä tarkennusta toimittajalta alussa siitä, pitäisikö hänen kertoa oikein jotakin, mihin toimittaja vastasi myöntävästi. Kaiken lisäksi tarinan keskeytyksen jälkeenhän vielä kysyttiin veteraanin vaimolta jotakin, joten hengenhätä ei kaiketi ollut kyseessä.

      Osoittaa todella suurta ammattitaidottomuutta, jos kysellään asioita, joihin ei ole aikaa, ja toisaalta ei edes olla kiinnostuneita haastateltavan vastauksista. Mitenköhän nämäkin ihmiset alansa valitsevat ja miten he töitä saavat. Ei ainakaan ammattitaidollaan, sillä ei todella ollut ensimmäinen kerta, kun joutuu ihmettelemään toimittajan typeryyttä ja raivostumaan siitä.

      Nim. merkki itsekin ehkä toimittajaksi aikova

    • aneleh

      Ihmettelin aivan samoja asioita kuin sinäkin ja toimittajien ammattitaidottomuutta. Miksi ihmeessa sen sotaverteraanin ei annettu kertoa tarinaansa loppuun asti (jäi vaivaamaan) toimittajahan pyysi häntä kertomaan jotain rintamalta?

      Minua nolotti myös tämän naistoimittajan puolesta, kun ei huomioinut Matin ja Tepon vaimoja ollenkaan, niinkuin yleensä hyviin tapoihin kuuluu.

    • supisuomalainen

      vaiko ylempää tullut linjaus. Katselin ohjelmaa TV 1:ltä. Ohjelman aluksi toimittaja totesi, että juhlan teemana on jatkosodan päättymisen juhlinta. Kun sitten joukkoa lappoi sisään, tiedettiin kaikkien pikkutekijöidenkin nimet ja taustat. Mutta annas olla, kun sotilaspukuisia tuuli muutama tässä joukossa: suut menivät suppuun eikä heistä kerrottu sanallakaan mitään. Ainoa tunnistettu oli prikaatikenraali Nepponen, hänetkin tosin esiteltiin kansanedustajana ja kenraalin juhlapuvustaan heitettiin ainakin minun mielestäni vähättelevä arvio. Haastattelukohteet illan mittaan olivat useasti muuta kuin isänmaatamme rakentamaan pyrkivät henkilöt. Esimerkiksi nykyisiä puolustusvoimien johtohenkilöitä ei haastateltu laisinkaan.

      Katselin sitten toivorikkaana MTV:n koonnin seuraavana päivänä. Aivan sama linja jatkui. Erästä veteraania tosin hetki haastateltiin, mutta muutoin estraadin valtasivat komeljanttarit ja muut hupi-ihmiset, huumetyttöset yms.

      Jos teemaksi kerrotaan jatkosodan päättymisen juhliminen, osoittaa joko suunnatonta toimittamisen ammattitaidottomuutta taikka sitten ylhäältä tulleen käskyn noudattamista, ettei juhlan teemaa otettu huomioon laisinkaan. Kun ei sotiemme veteraaneja eikä maatamme nykyisin vapaaehtoisesti puolustamaan valmiita henkilöitä noteerattu edes tasapuolisesti, saati sitten teeman edellyttämällä tavalla painotetusti, on kyseessä selvä epäonnistuminen ohjelman teossa. Ei kai vain taas viestinnässämme ala se meille jo karmealla tavalla tutuksi tullut vasemmistohenkisyys, jonka avulla ei totta tosiaan itsenäisyyttä puolusteta eikä ylläpidetä.

      Paha mieli koko ohjelmasta tuli ainakin minulle ja päätinkin, että ensi vuonna käytän vastaavan turhan katseluajan vaikka puhdetöihin, vapaassa maassa kun sotilaidemme ansiosta saamme asua.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe