Ja jälleen floppi Ilvekseltä

Estofiili

Maitopoika Toomas Hendrik ilves ei selvästikään ole oppinut yhdeksän presidenttivuotensa aikana, miten valtionpäämiehen tulee käyttäytyä. Hän on jälleen kerran repinyt kolmiosaisen pukunsa ja kommentoinut kaikille maailman netinkäyttäjille avoimella twitter-tilillään suomalaisen sanomalehden ilmeisesti huumorimielellä julkaisemaa juttua.

Hesarin kuukausiliitteessä julkaistiin juttu, jossa kehotettiin keksimään suomalainen vastine "porolle" eli virolaisten suomalaista tarkoittavalle termille "pohja põder", joka merkitsee paitsi poroa, myös pohjoista nelijalkaista ystävää.

Suomen kielessä - siis suomalaisten käyttämässä yleiskielessä - ei ole vastaavaa termiä tai "lempinimeä". Puhumme yleensä virolaisista tai eestiläisistä. Hesarin aloite oli siis sikäli aiheellinen, mutta ehkä jossain määrin poliittisesti epäkorrekti. Maitopoika Ilves nielaisi kuitenkin tälläkin kerralla syötin.

Jatkuvasti Suomen ja Venäjän suuntiin riitaa haastava Ilves saanee jälleen piakkoin ei-julkisen nootin NATO:n isoilta pojilta ja sulkee sen seurauksena suunsa - kuten joutui tekemään muutama vuosi sitten Venäjä-uhonsa muututtua vaarallisen aggressiiviseksi.

Toistan itseäni, mutta joudun toteamaan, ettei oikea virolainen valtiomies Lennart Meri olisi koskaan syyllistynyt moiseen alamittaiseen ja Viron kansakunnalle vahingolliseen toimintaan.

13

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huvittaa

      Vanha läski todennäköisesti seuraa Pätsin esimerkkiä ja julistaa jonkun "suojelulain" jolla pysyy vallassa loputtomasti.

    • voroilves

      Estofiili, totuutta ei voi toistaa liikaa joten jatka ihmeessä samalla linjalla!

      Suomessa suhtaudutaan Viroon ja virolaisiin samalla tavalla kun aiemmin oli pakko suhtautua venäläisiin. Neuvostoliitosta ei silloin saanut puhua saati kirjoittaa pahaa sanaa Suomessa.

      Viro pitää huolen siitä että neukkumeininki jatkuu Suomessa. Kuinka monta kertaa suomalaiset on joutunut julkisesti pyytämään Virolta anteeksi? En jaksa enää laskea. Nyt Hesari pakotettiin välittömästi pyytämään anteeksi Virolta. Kauanko menee ennenkuin mitta tulee täyteen Suomessa?

      Virossa ei ole sananvapautta ja vaativat Suomelta samaa kun kyseessä on Viro. Suomi taas on vapaata riistaa ja Ilves kyttää jokaista tilaisuutta missä pääsee kyykyttämään ja nöyryyttämään Suomea.

      Tosiasia on että Virossa toimii edelleen neukkumeininki, koira ei pääse karvoistaan. Valtio pitää yhtä hyvää huolta kansalaisistaan kuin Venäjä. Venäjällä ja Virolla on paljon yhtäläisyyksiä, kumpikaan ei onnistunut länsimaalaistumaan. Korruptio jyllää, ihmisillä ei ole rahaa ja lehdistö yhdessä presidentinkanslian kanssa pitää huolen siitä ettei ikäviä tosiasioita tuoda esiin, eikä niitä aiotakaan korjata.

      Viro varastaa Suomelta niin paljon kuin mahdollista, täällä 1 % virolaisista maksaa veroa Suomeen. Loput 99 % vie kaikki palkat Viroon. Sen lisäksi ottavat kaiken mitä saavat sosiaalihuollosta - ja vievät nekin rahat lyhentämättöminä Viroon. Suomelle ei jää mitään käteen ja virolaiset nauraa kuinka tyhmiä Suomessa ollaan.

      Täällä ei edes tajuta että Viron malli perustuu neuvostoliittoon, se on päivitetty versio joka on suunnattu länteen. Ukrainassakin on vähemmän korruptiota kuin Virossa.

      Viro ei ole länsimainen valtio eikä siitä koskaan tule länsimaista! Siellä kaikki miljoonat menevät suoraan muutamien ihmisten taskuihin eikä kansalle jää mitään.

      Ja Ilves pitää huolen siitä että Viroa ei kritisoida Suomessa tai Virossa. Ihan sama meininki oli neukkujen aikana.

      Rajat pitää sulkea välittömästi ja sen jälkeen kitkeä virolainen mafia koko Suomesta! Rakennusala on jo niiden käsissä.

      Ja virolaisista täytyy pystyä puhumaan sievistelemättä Suomessa. Mikä onni ettei olla Natossa, sitä kautta virolaiset imisivät Suomen kuiviin hetkessä!

      • surkeamaa

        Presidentti on kuin pikkupoika.


      • Estofiili
        surkeamaa kirjoitti:

        Presidentti on kuin pikkupoika.

        No, ainakin Ilves on presidenttivuosinaan pahoittanut mielensä ja uhriutunut perussuomalaisten poliitikkojen tapaan kaikenlaisista millimtrin kokoisista asioista.

        Ilves oli varmaankin USA:n propagandahallinnossa ihan kelpo pikkuvirkamies, mutta valtionpäämiesianesta hän ei ollut, eikä ole, kuten olemme havainneet.

        Ilves ilmeisesti pitää itseään suuren luokan älykkönä ja kansakuntansa arvojohtajana. Saa nähdä, kuinka monta kertaa hänen pakeilleen tullaan siinä vaiheessa, kun hän on jättänyt valtiopäämiehen tehtävät. Epäilen, ettei kovin monta.

        Ilveksen kotimaa USA varmaankin palauttaa ensi vuoden lopulla Ilvekselle tämän kansalaisuudenl josta rassukka joutui luopumaan muistaakseni 1993 siirtyessään Viron ulkoasiainhallintoon.


      • esapekka59

        Totta suomem rajat on pakko sulkea ja tänne ei saa päästää ketään ja suomeen tulo pitää tehdä erittäin vaikeaksi. Suomen on erottava eusta ja naton isäntämaa sopimuksella on pyyhittävä perse ja suomen on otettava markka takaisin. Ja eusta erotaan niin kuitenkin sillai että suomen ja eun välillä on viisumivapaus mutta eu mailla ois viisumi pakko suomeen mutta suomalaiset sais vaan kulkea ilman viisumia koska tämän takia koska suomalaiset ovat rehellisiä ja muut on rosvoja! Piste


    • Poro-Pekka

      oot kyl aika hölmö jos ajattelet sillä tavalla virolaisista

    • Kulkukauppias74v

      Kyllä on kummallista suunsoittoa. Itse en ole huomannut mitään tuon tapaista, vaan virkeää kehitystä ja kansallisten arvojen vaalimista niin kuin vain tuossa kapeassa geopoliittisessa tilanteessa voi.
      Pidänpä silmät auki, olen taas alkavalla viikolla lähdössä autoilemaan Latviaan asti, on jo yli sadas matka vuoden 1989 jälkeen, sitä ennen kävin vain pari kertaa.
      Olen tavannut monenlaisia ihmisiä duunareista ministereihin, mutta mitään noiden rienaajien kertoman kaltaista asennetta en ole tavannut. Onkohan minulla jotenkin huonot hoksottimet.

      • Muutakin_kierretty_kuin

        Kulkukauppias, on.
        Ilves on ns. viaton matkailija ulkomailta ulkomaille. Baltit saivat huonolaatuista tuontitavaraa maan johtoon ja sen seurauksena siellä eletään pelonsekaisessa epävarmuuden tilassa: Pelkona on että jos se setä-Samuli ei annakkaan sitä rauhaa ja turvaa. Jos mahdollinen ei ehdi ajoissa...
        Tällaiset vastenmieliset naapurit me saatiin, kun mahdollisuudet olisi ollut parempaankin kehitykseen.


    • ryssäntrollit

      Venäjän trollit ovat täällä vauhdissa ja haukkuvat aiheetta Viroa.

      • germaani

        Vai niin. Tyhjä syytös ilman perusteluja, minkä vuoksi sitä ei pidä huomioida.


      • Estofiili

        Kyllä täällä kirjoittelevien joukossa on luultavasti ryssäntrollejakin.

        On tietysti ikävää, jos kaikki Viro-kriittinen kirjoittelu tulkitaan ryssän trollailuksi, vaikka se ei sitä ole.

        Se lienee tosiasia, että ryssät hyödyntävät meitä muista syistä Virosta kriittisesti kirjoittavia omiin trollailutarkoituksiinsa. Sille ei mitään mahda. Minä en ainakaan aio vaieta, vaikka kirjoitukseni välillisesti tuntuisivatkin tukevan ryssän trollailijoita.

        Jos virolaiset käyttäytyisivät - presidentti Ilves etunenässä - asiallisesti, ja kantaisivat huolta maansa vähäosaisista ja vähän venäläisistäkin, minun ei tarvitsisi täällä riekkua.


      • twitterelämää
        Estofiili kirjoitti:

        Kyllä täällä kirjoittelevien joukossa on luultavasti ryssäntrollejakin.

        On tietysti ikävää, jos kaikki Viro-kriittinen kirjoittelu tulkitaan ryssän trollailuksi, vaikka se ei sitä ole.

        Se lienee tosiasia, että ryssät hyödyntävät meitä muista syistä Virosta kriittisesti kirjoittavia omiin trollailutarkoituksiinsa. Sille ei mitään mahda. Minä en ainakaan aio vaieta, vaikka kirjoitukseni välillisesti tuntuisivatkin tukevan ryssän trollailijoita.

        Jos virolaiset käyttäytyisivät - presidentti Ilves etunenässä - asiallisesti, ja kantaisivat huolta maansa vähäosaisista ja vähän venäläisistäkin, minun ei tarvitsisi täällä riekkua.

        Se että haukkuvat ryssätrolleiksi on samaa mitä venäläiset tekevät, sanat millä haukkuvat on erilaisia mutta taktiikka on sama. Siksi en näe paljon eroa virolaisten ja venäläisten trollien välillä, samaa kamaa.

        Ilves aiheutti kohun twiittamaalla - taas kerran - ja kun oli saanut anteeksipyynnön Hesarilta ja kybällä kuumentanut virolaisten antipatioita suomalaisia vastaan, tulee Ilvekseltä taas uusi twiitti missä kehottaa ihmisiä rauhoittumaan ja pistää vielä uuden piikin suomalaisille siinäkin twiitissä.

        Ilves näköjään luulee että maata hoidetaan twitteristä käsin, ensin provosoidaan kansaa minkä jälkeen saa kingisfiiliksiä kun twitterissä kehottaa ihmisiä rauhoittumaan.

        Siinä missä Ilves ylimielisenä pyörittelee sanoja twitterissä Suomen presidentti hoitaa asiallisesti presidentin virkaa.

        Ja virolaiset säntäävät viivana sinne minne Ilveksen sormi osoittaa ja tulee viivana takaisin kun Ilves sormella kutsuu ne takaisin - twitteristä käsin.

        Meidän pitäisi sitten kunnioittaa tätä sekunda-pressaa koska olemme 'veljeskansaa'.


      • Harmiharmi

        Ruokkivaa kättä ei pitäisi purra. Suomalaiset voisivat vihdoinkin lopettaa kiittämättömän kansan ulkoruokinnan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe