Loppuuko naaman punastelu ikinä? =(

punainennainen

Siis en tiedä mitään kamalampaa kuin se että tuntee miten kasvot alkavat kuumenemaan kuin aallon lailla ja tietää että naama on taas aivan punainen ja lisäksi jos joku sattuu vielä huomauttamaan asiasta niin se on niin helvettiä ja mieliala jo pelkästä punoittelusta on tosi haavoittuvainen. =(

Jotkut sanovat että punastelu on söpöä mutta sillä varmaan tarkoitetaan vain sitä "tavanomaista" poskien punoitusta. Entäs sit kun koko naama on ihan punainen niin siinä ei voi olla mitään söpöä. Näytän siltä kuin mulla olis ollu just pitkä ryyppyputki päällä.

Ja oon huomannut että en voi mitenkään vaikuttaa tohon punastumiseen ja saatan punastua missä ja miten tahansa eikä ujouteni kanssa edes ole siinä välttämättä mitään tekemistä.

Nyt kysymys kuuluukin onko tämä punastelu koko elämän vaiva ja mistä se johtuu kun ei aina edes ole mitään syytä punasteluun ja tuntuu hullulta kun esim. yhtäkkiä kaupan kassallakin punastun vaikka ei edes ujostuta =( Tuleeko se vaan jotenkin alitajuisesti kun pohjimmiltani olen ujo ihminen?

Onko muilla tätä samaa ongelmaa ja mitenhän sen saisi loppumaan?

10

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkj13

      Olen jostain lukenut että punastumisestä pääse eroon leikkauksella.Operaatio on pieni.Katkaistaan vaan joku hermo kainalon alueelta.Siittä on kyllä jokunen vuosi aika kun olen siitä lukenut joten asiat ovat voineet myös muuttua.

      • punanaama

        Operaatio on pieni, mutta kallis!


    • Ei_kai_lopu

      Ei se kai lopu. Hyvä työkaveri on aina punastellut eli pienikin jännitys tai tunnereaktio näkyy naaman kuumotuksena. Siitä on tullut osa hänen persoonaansa. Oikeastaan kukaan ei kiinnitä siihen huomiota, koska ei hän anna sen estää itseään. Tämä on yksi monista henkilökohtaisista piirteistä, jotka nuorena tuntuvat pilaavan elämän, mutta joilla on lopulta vähän merkitystä, jos niiden kanssa tottuu elämään.

    • entinen_ujo

      Ei punastelussa mitään pahaa ole. Mun mielestä tosi söpöä just se kun koko naama helottaa.. Sitäpaitsi kun pidät esim. puhetta punastelu on hyväksyttävää, katsojat saavat kuvan ettet ole yli-ihminen, samaistuvat sinuun ja muistavat paremmin koko puheen aiheen. Sosiaalisissa tilanteissa kukaan ei yleensä punastelevasta pahaa ajattele, se herättää vain huvitusta. Vaikka punastuisit ihastuksen näkemisestä, sekin olisi vain loistava signaali kyseiselle ihmiselle että tykkäät hänestä. Miksi pitäisi peitellä tunne reaktioita? Hienoa minun mielestäni että se päälle näkyy. Mulla ei ole tapana punastella mutta tälläisen piirteen ottasin itselleni ihan mielelläni. Toinen asia sitten se jos joka kerta kun punastut, muutut tulipunaiseksi, naamasi menee näppylöille, otsaasi kasvaa 2 kilon kasvain ja hiuksesi putoavat päästä. Eikä taida varmaan olla sinun ongelmasi, jos edes mahdollista. Punastumisen kanssa oppii elämään, ajattele vaikka ensiksi mitä ajattelet toisesta ihmisestä joka punastuu? Ajatteletko hänen olevan hullu/sekaisin/eristäytynyt/liian ujo? Et varmaan. Ei ne muutkaan susta sen kummemmin ajattele.

      • Eijukolavita

        Ai ottaisit mielelläsi tämän punastelun piirteen??!! Kyllä huomaa joo ettei sulla oo kokemusta asiasta.


    • menen.enkä.meinaa

      Ei se lopu, jos koko ajan tarkkailee itseään ja miettii, mitä muut ajattelevat, Ongelma on siis ihan muussa kuin siinä punastelemisessa, johon ei kiinnitä lainkaan huomiota, jos lopettaa tuon tarkkailun ja menee vain ja porskuttaa.

      • Vaikeaa

        Ei se niin helppoa ole


    • Käsientärinä

      Pyydä lääkäriltä propral lääkitys. Poistaa kaikki jännitys oireet tehokkaasti. Eikä oikeestaan mitään sivuoireita taikka riippuvuutta.

      Ps. En ole lääkäri enkä lääkefirman lobbari, vaan tavallinen tallaaja joka puhuu kokemuksen kautta.

      • punanaama

        No ei auta Propral minkäänlaisella annostuksella! Ei jännitykseen, punasteluun, vapinaan, paniikkiin, ei mihinkään! Olen kärsinyt tästä 12-13- vuotiaasta ja olen nyt 41. Eli ei kai lopu koskaan. Kaikki lääkkeet kokeiltu. Xanor oli ainoa, joka auttoi, mutta lääkärit eivät suostu sitä määräämään. Sain niitä 10kpl kun äitini ja siskoni kuolivat ja pystyin hoitamaan hautajaiset, perukirjoitukset ym..


    • sairas.ihminen

      Jo on ongelmat vähäiset, jos naaman punastelu on noin suuri haitta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      140
      1395
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      164
      880
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      154
      762
    6. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      756
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      614
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe