Viisumi/oleskelulupa

myy

Yritin haualla selvittää asiaa, mutta aika ristiriitaista infoa tästä asiasta löytyi...Toiset sanovat että oleskelulupa Turkissa "uusiutuu" kun käy toisessa maassa välillä (että sitten saa taas oleskella sen 3kk), toiset taas, että viisumi "uusiutuu" näin tehtäessä...Miten on? Vai onko nämä oleskelulupa ja viisumi jotenkin yhteydessä toisiinsa, jolloin molemmat siis "uusiutuisi" toisessa maassa käytäessä...?

6

973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ellu

      kyse on siita etta suomalainen saa oleskella turkissa 3kk yhtajaksoisesti ilman viisumia. sen jalkeen on pakko lahtea ulkomaille etta saa uuden leiman passiin jolla taas voi oleskella toiset 3kk. viisumia ei suomen kansalaiset tarvitse. jos haluaa olla pitempaan kuin 3kk pitaa menna naimisiin tai hankkia tyopaikka ja anoa poliisilaitokselta pidennysta jonka saaminen ilman kunnon syyta on tod vaikeata.

      • sini

        kaverini on lähdössä turkkiin opiskelijavaihtoon ja hänen ainakin piti hankkia viisumi...


      • Ellu
        sini kirjoitti:

        kaverini on lähdössä turkkiin opiskelijavaihtoon ja hänen ainakin piti hankkia viisumi...

        OLESKELU/MATKUSTELU on aivan eri asia kuin opiskelu. Opiskelua varten melkein kaikkiin EI-EU maihin tarvitaan viisumi. matkailla saa kuka tahansa yleensa 3kk ajan ilman mitaan viisumia. Kumma etta taytyy rautalangasta vaantaa nain yksinkertaisia asioita!


      • mutta
        Ellu kirjoitti:

        OLESKELU/MATKUSTELU on aivan eri asia kuin opiskelu. Opiskelua varten melkein kaikkiin EI-EU maihin tarvitaan viisumi. matkailla saa kuka tahansa yleensa 3kk ajan ilman mitaan viisumia. Kumma etta taytyy rautalangasta vaantaa nain yksinkertaisia asioita!

        käsittääkseni alkuperäinen kysyjä haki nimenomaan tietoa siitä, miten on mahdollista oleskella Turkissa PIDEMPÄÄN kuin 3kk...Suomalaiset saa olla Turkissa 3kk ilman viisumia ja oleskelulupaa, senhän kysyjäkin jo tiesi...Itsekään en tiedä, miten tämän 3kk:n jälkeen homma menee...?


    • atka

      Käväistään, niinkuin edellä jo kerrottiin, vaikka päivämatkalla ulkomailla esim, Kreikassa, että saadaan Kreikan leima passiin. Ja kas, taas on sallittu 3kk:n oleskelu Turkissa.

      • Ellu

        niin tai sitten mennaan Istanbulin Aksarayssa olevan poliisiaseman ulkomaalaisosastolle ja annetaan hyva selitys sille miksi ei halua lahtea ennen maaraaikaa. Maksua tulee kai n. 100 dollaria ja hyviksi syiksi kelpaavat opintopaikka yliopistossa, avioliitto tai tyotarjous. Muita turha edes yrittaa. Kaikista taytyy olla laja leimattuja papereita todisteena.
        Kreikan sijaan suosittelen Bulgariaa, rajalle kestaa saman verran menna bussilla ja vastaanotto tuhat kertaa asiallisempaa kuin kreikassa, jonka rajalla on stripattu monet suomalaiset ja hoykytetty siita etta tulee 'vaarasta' suunnasta: tervetuloa EU -Kreikkaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe