Mikä on tarpeeksi?

JoskoJoskusHelpottaisi

Olen tätä miettinyt jo useamman vuoden, enkä ole missään vaiheessa elämääni tyytyväinen. Rehellisesti sanottuna ja historiaani miettien aina kun elämä voisi olla normaalia ilman mitään erityistä ”ongelmaa” kusen kaiken.

Ja tuolla lyhyellä johdannolla pääsemmekin siihen minkä vuoksi vihaan itseäni ja olen aina vihannut. Uhkapelit ja varsinkin ”paholaisen pyörä” eli ruletti on ollut mun akilleen kantapääni. Useasti olen itse asiani kussut ja useasti mut on sieltä suosta ylös autettu – tiedostamatta tai tiedostetusti. Pari kertaa olen sattumalta ”voittanut” tarvittavat – aikaisemmin hävityt – rahat takaisin, joka on taas niin sanotusti nollannut tilanteen.

Tätä paskaa on jatkunut jo 20 vuotta ja elimistöni ja pääni vetelevät viimeisiään ja oikesti haluaisin jo kauas tästä kaikesta paskasta.

On totta, että ihminen tekee itse omat valintansa, mutta silti olen sitä mieltä, että Suomessa yhteiskunta auttaa tekemään vääriä valintoja helpommin. Verrataan vaikka välimeren maihin, joissa on casinot, mutta siellä ei ole alaikäisille silmänruokana ja pelattavina peliautomaatteja. Silmänruokana sanalla tarkoitan mielikuva markkinointia alle 18 vuotiaille – joilta nykyään on muistaakseni peliautomaattien pelaaminen kiellettyä. Mielikuva markkinointi on se millä kaksinamainen Suomen Valtion omistama Raha-automaattiyhdistys tulee elämään jatkossakin. Tämä toimii koska alaikäiset kiinnittävät huomiona peliautomaatteihin vain ja ainoastaan silloin kun kolikot putoavat metallia vasten tai kone pitää ns. voittoäänen ja ”kerää voitot talteen”. Tällaisen tapahtuman todistanut nuori iskostaa tiedostamattaan ajatuksen ”helposta” rahasta peliautomaateista, tai vielä pahempi ajatus tulee vasta humalapäissä baarissa, joissa RAY:n ”ammattitaitoinen” henkilökunta antaa humalaisen pelata vaikka koko omaisuutensa. Kyllä olen niihin pöytiin hävinnyt, mutta myös voittanut. Totuus on kuitenkin se että he tekevät työtänsä ja ”ryöstävät” ihmisiltä, joilla on alentunut kontrollointi rahaan tai niin kuin peliongelmaisilla useasti humalapäissään täysin menetetty kontrolli.

Muistan joskus lukeneeni muutama vuosi sitten kyseiseen asiaan liittyen RAY:n toimitusjohtajan kommentin peliongelmaisen ihmisen liikaa pelaamisesta baarin pöytiin. ”He voivat baariin mennessään mennä sanomaan jakajalle, että ei saa laskea pöytään”. Onhan tuokin ideana mahdollinen mutta toteutuskelpoinen ehkä 10 % tapauksissa. Peliongelmaisella raja saattaa mennä jo parissa oluessa ja tuo on varsinkin aika monella alla jo ennen baariin menoa, joten ”lähdenpä snomaan jakajalle, että ei sa laskea mua pöytään”.. Testasin tuon joskus ja homma jatkui niin, että kaivoin kuvettani jo ennenkuin pääsin pöydän luo.

Suomen valtion päättäjät ja Ray kun tajuaisivat sellaisen pienen jutun, että ihmisillä olisi ostovoimaa ja yleisesti ottaen henkisestikin parempi olla kun pelikoneet ja pelipöydät olisivat suljetuissa tiloissa!

Mutta toisaalta muistaakseni Suomessa ei ole peliongelmaisia kansalaisia! Tämän taisi todeta muutama vuosi sitten kirkkokin, joka lakkautti ainoan "ilmaisen" peliongelmaisten parantolan "alhaisen" kysynnän/tarpeen vuoksi.. näin ainakin muistelen..

Toisaalta peliongelmaiset HÄPEÄVÄT itseään niin paljon, että hautovat lusikan nurkkaan heittämistä useitakin vuosia - kuten itsekin edelliset 18 vuotta. Kun menee peliongelmaisten sivustolle valttiin ja lukee sieltä vanhempia tarinoita... huomaa niiden päättyvän toisinaan aika lailla toivottomaan lopputulokseen. Jokainen peliongelmainen kysyy itseltään mikä riittää, millon on niin PAHA olo sisällä, että ei oikeasti jaksa enää tapella hetkeäkään.

Itselläni menee tällä hetkellä jokseenkin hyvin, vaikkakin tavallaan olen kusessa, mutta olen jaloillani. En pelkää vaan tiedän, että noutaja tulee vielä tänä vuonna tavalla tai toisella.

7

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksella987

      Pelaaminen on ajatuksen vinoutuma. Tietää ettei voi voittaa, pelaa silti. Jos kokeilisit lopettaa ihan tietoisesti pelejä vältellen. Ensi alkuun pelaamisen lopetettua elämä voi olla tyhjää, mutta vähitellen mieliala kohenee ja mielenterveys alkaa parantua. Jonkin ajan kuluttua alkaa ajatella että noutajaa ei ehkä tarvitakaan.

    • Trodellisuus_toinen

      Jospa se vain SINUSTA tuntuu siltä että pilaat itse omat asiasi.
      On varsin merkillistä kun kuiten kuitenkin ajattelet että kuset kaiken ? Jätä pelaaminen vähemmälle selvitä auttaneille vielä kerran et kyllä tämä tästä ja jää odottamaan uusia ongelmaisia tilanteita missä pähkäillä kusen kaiken. "it´s be keep to happen"

      • Todellisuus_toinen

        Tai jätä rahalla pelaaminen kokonaan pois. 20 vuotta kun on takana ja osaat sanoa kusen kaiken varmaan helppo käsittää myös teoin ettei se pahemmaksi tästä mene pelaamatta mitään rahapelejä. Pidät sentään ne rahat itselläsi. Mikään tuskin ympärilläsi muuttuu sen havaittavammin. Ei sitä lähdetä täällä niistä pöksyistä mihinkään noin vain mihin on syntynyt. Joku "matematiikka" on olemassa mikä jättää toiset seisomaan iäksi asemalle. Eikä se ole mikään siunaus.


    • loppupeleille

      "Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."
      -Albert Einstein

      Tätä kun tarpeeksi mietit niin ymmärrät, että kaikki rahapelit kannattaa jo ihan terveyden ja elämänlaadun nimissä jättää historiaan.

      Mitään sellaista kuin onni ei ole olemassa. On vain raakaa matematiikkaa, todennäköisyydet ja varianssi: se että uskoo olevansa jotenkin niiden yläpuolella on aivan mielipuolinen ajatus. Aivan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jokainen rahapeleihin panostettu euro on tuotto-odotukseltaan negatiivinen: toiset vähemmän, toiset enemmän, mutta aina vain negatiivinen. Esimerkiksi jokaista rulettiin panostamaasi euroa kohden saat 98,6 senttiä takaisin, puhumattakaan joistain pelikoneista joissa tappio on kymmenkertainen. Aina on mahdollista voittaa todennäköisyydet ja saada vaikka 7 oikein lotossa, mutta lopulta tilanne on kuitenkin sama: matematiikan edessä me ollaan kaikki yhdenvertaisia. Todennäköisyydet on aina sua vastaan: älä luule hetkeäkään että olisit jostain syystä jotenkin erityinen. Toisinsanoen: mitä vähemmän pelaat, sitä enemään jäät voitolle :)

      Pointtina tässä on se, että sulla on yksi elämä elettävänä. Älä käytä sitä tavoitellen jotain, mitä et todennäköisesti tule koskaan saamaan. Käytä aikasi, energiasi ja rahasi siihen, että nautit siitä mitä sulla on. Jos et ole tyytyväinen siihen mitä sulla on, korjaa asiat. Elä hetkessä, koe uutta, matkustele ja nauti olemassaolostasi. Tavoittele sitä mikä sut tekee onnelliseksi, sitä mikä on kaikista tärkeintä. Koska jonain päivänä tää kaikki loppu ja voin luvata sinulle, ettei joku ruletin lucky streakki tai lottovoittokaan ole niitä asioita jotka tuo rauhan sisimpään silloin.

      Raha ei tee kenestäkään voittajaa elämässä.

      • peppedrops

        "Raha ei tee kenestäkään voittajaa elämässä."

        Mutta rahalla hankit kaiken, mikä sinut onneliseksi tekee. Raha siis voi antaa sinulle erittäin hyvät valmiudet olla voittaja elämässä. Sitäpaitsi AP on nauttinut elämästään, kukaan ei ole häntä varmasti pakottanut pelaamaan rahapelejä. Katumapäälle voi tulla, se on normaalia lähestulkoon kaikille jotka olen tavannut ikinä. Sinua on kusetettu, olet häviäjä.


      • zzzzpelaaja

        kiitos


    • kuin_syntynyt_häviämään

      Tarkasteltuna tapahtumia elämässä (omana yksilönä) sen antama sanoma on tämän oloinen et joidenkin asioiden pitää vain tapahtua. Nippu hyviä ihan teknisesti toimivia kuvioita nytkin menossa ja ei meinaa ottaa ilmaa alleen. Näppi tuntuma on kuin olis jossain "hämärä-hessu" laittamassa rattaisiin kiviä.
      Noh laitetaan vitsillä perään...
      "en tahdo olla naurun aihe tyttöporukoiden" ( jospa nekin tietäis et hämärä-hessu on naurun aiheuttaja, antaisivat kai säälistä :) )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe