Kulkeminen Berliinissä ?

tarkkamarkka

Tässä kun kaikki eurot ja sentit köyhähkö laskee niin jos/kun 5 päivää Berliinissä pyörii, niin on näitä travel kortteja ja viikko kortteja. Viikko kortti (A B) on se ehkä paras? Maksanee sen 30euroa. Meitä on kuitenkin 4 aikuista ja kun ajattelee että jos tuon summan (120€) laittaakin taksiin niin saa vissiin aikas paljon ajaa ns keskusta alueella? Minkähän hintaisia nuo taksit tänä päivänä on?

Vanhoista viesteistä löysin myös seuraavan jutun , pitääkö se vielä 2015 paikkaansa?

ottamalla taksin "lennosta" astumalla sisään ja ilmoittamalla heti "mit kurzstrecke"(pikamatka) voit ajaa 2 kilometriä 4€.
Hinta koskee siis vain lennosta otettua taksia ja on ilmoitettava ennen matkan alkua tuo kurzstrecke ja sitten vasta osoite tai suunta minne haluaa.Itse ajelen aika paljon iltaisin ja annan aika usein 4€ mikä on sekin aika vähän ko. matkasta. Maksuksi kyllä riittää siis 4€.
Tämä vinkkinä Teille kaikille,käyttäkää hyödyksenne!
Tämä on ihan senaatin hyväksymä tapa ja taksa!Hintataso takseissa halvempi kuin Suomessa.

Lentokentältä kannattaa tulla kaupunkiin bussilla joko 109 tai txl ja hinta 2.10€,kulkee 10 minuutin välein.

13

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on_helppoa

      Tultiin juuri viikon matkalta Berliinistä (2 ihmistä). Lentokentältä ostettiin BVG:n kioskista julkisen liikenteen viikkoliput. Viikon lippui alue AB maksoi 29,50 € naama. Suosittelen sitä ehdottomasti, jos meinaa palloilla ympäri kaupunkia, eikä tallaile vain majapaikan ympärillä. Berliinin julkinen liikenne (U-bahn, S-bahn, bussit, ratikat) kulkee niin tiheällä välillä ja verkolla, että jos ei taho kävellä, niin ei juurikaan tarvi. U ja S junilla paikasta toiseen siirtyminen on lisäksi huomattan nopeaa. Taksia ollaan käytetty lähinnä yöllä jos on käynyt sellainen "vahinko" että on päivä venähtänyt. Viimeksi kahden kilsan matka yöllä maksoi 8 €. Ei kyllä ruvettu sitä lyhyen matkan lippua kyseleen, kun muutenkin oli kieli solmussa ja matka vaikutti jo etukäteen sen verran pitkältä, ettei mene siihen kahden kilsan haitariin.
      Lentokentältä kun ostaa sen matkalipun (ja muistaa leimata sen myös sillä) niin huolettomasti voi jo lentokentältä lähtien hyödyntää kaikkia julkisia kulkuvälineitä. Ja se leimaaminen kannattaa. Tarkastuksia on näköjään lisätty. Pari vuotta sitten meni viikko niin ettei tarkastajaa nähnyt ja tässä vuoden sisällä on reissuille sattunut viikolle vähintään 1 tarkastus, parhaassa 3.

    • Piijatar

      Siis kannattaa ostaa 5:n päivän lippu lentokentältä?
      Mistä sieltä ja millä nimellä? Ja hinta n.30 ekee?
      Ja se käy tossa Berliinin (myös itä) alueella metrot, bussit, ratikat yms?'
      Paljon kysyttävää :) Mutta kiitän vastauksista jo etukäteen.

      • onkelerich

        Ei ole olemassa mitään itäaluetta, vaan yksi ja yhteinen Berliini ja tietenkin sama lippu käy kaikialla. AB-lippu riittää mainiosti paitsi jos innostuu lähtemään Potsdamiin katselemaan Fredrik Suuren linnaa ja vuoden 1945 konferenssin pitopaikkaa Neues Palais'ia. Käynti Sachsenhausenin keskitysleirimuseossa vaatii myös ABC-lippua.


      • Piijatar

        En tarkoittanut, ihan noin karkeesti tota itä-juttua ... kiitos infosta :)


      • Lentoasemalla on lipunmyyntikioski ulko-oven vieressä ennen ulos menoa. Siinä on pari lipunmyyjää. Kerrot vain mitä haluat ostaa, esim. vaikka sen 5 päivän AB:lipun. Muitakin vaihtoehtoja löytyy, esim. jos haluat vierailla Museosaaren museoissa.

        Jos menet bussilla kaupunkiin, niin leimaat lipun bussin leimauslaitteessa. Lipun voimassaolo alkaa leiman ajankohdasta. Sen jälkeen sitä ei enää leimata. Pidä aina mukana, jos olet julkisessa liikenteessä. Tarkastajia liikkuu, ja he ovat siviilipukuisia!

        Busseihin noustessa tietysti voi vilauttaa tuota leimattua lippuaan, mutta useimmiten kuskit eivät edes vilkaise sitä. U-Bahniin, S-Bahniin tai raitiovaunuun voi tietysti mennä mistä ovesta hyvänsä.


    • lippu.lippu

      Siis AB-lippuko riittää myös lentokentältä tuloon kaupunkiin, siis on sillä alueella?

      Ja mitä tarkoittaa sen leimaaminen? Esimerkiksi Lontoossa OysterCard vain laitetaan lukijaan ja lukija avaa portit metroon ja bussissa laite antoi jonkun merkin, että luettu on.

    • suunnitellaan.matkaa

      Mitä jos ostaa tuon AB-lipun ja haluaa kerran käydä sen alueen ulkopuolella, Sachsenhausenin keskitysleirimuseossa, joka on C-alueella? Mikä on kätevin tapa mennä kyseiseen paikkaan ja miten maksetaan lisämaksu liikenteessä, kun on ostanut viikon AB-aluelipun? Vai kannattaako ostaa ABC-lippu, jos hinnoissa ei ole suurta eroa?

      • Kannattanee ostaa ABC-lippu, jos on suunnitelma käydä kauempana. Silloin ei haittaa, jos "unohtuu" istumaan liikennevälineessä pitempäänkin, kun se menee rajan yli. Www.bvg.de kannattaa käydä katsomassa. Siellä on kattavat tiedot julkisesta liikenteestä ja reittiopas. Myös englanniksi.


      • ABjaBC

        Voit ostaa kyseiselle päivällä lisäksi BC lipun, jolloin sinulla on käytännössä tuolle päivää ABC matkustusoikeudet. Eli ei tarvitse maksaa koko ajasta ABC hintaa.
        C alueella ovat myös Potsdam mm. Sansouci ja Orangerie sekä Designer Outlet Elstalissa.


    • Brandenburg

      AB- lipun rinnalle voi ostaa lisälipun, kun matkustaa esim. Potsdamiin, Outlettiin tai Sachsenhauseniin. En muista lipun nimitystä, mutta se on lippu automaatissa myytävänä. Hintaa oli reilu euron.

      • Berkku

        Lisälipun saa automaatista painamalla kohdasta "Anschlussfahrausweis". Tämäkin lippu pitää muistaa leimata viimeistään kulkuvälineessä.


      • ExtTicket2h

        Tuo jatkolippu on yksittäislippu, se pitää ostaa myös paluumatkalle erikseen.
        https://shop.bvg.de/index.php/product/267/show/0/0/0/0/buy
        "Extension Tickets are valid for a single trip in zones A or C. They entitle you to travel with any number of changes towards your destination via a direct travel route or one necessitated by works or other network alterations. They are valid for a maximum of two hours."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe