viro on hyvä maa

rovaniemenkingi

Kävin lomalla virossa pari viikkoa sitten. Käytiin tartossa ja pärnussa ja tallinnassa oltiin 5päivää reissussa ja oli tosi mukavaa. On se viro kehittyny aika paljon 20vuoden aikana ja kesällä vois mennä uudestaan viroon lomalle ja virolaiset oli ystävällisiä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeile.edes

      Saitsitpa sieltä vaikka tuberkuloosin tai AIDSIN, niin tulisi KELALLE halvemmaksi.

    • kunnonkansalainen

      Jos Viro on niin hyvä maa, niin on kumma että kaikki kynnellekykenevät pyrkivät sieltä pois joko laillisesti tai laittomasti länsimaihin. Tavarapulaa taitaa edelleen olla, koska länsimaista lähtee laittomasti kaikki perämoottoreeita myöten sinne.

    • wwddd

      Miten uskallat ajella siellä kun virolaiset ottavat liikenteessä isoja riskejä ja kaahaavat agressiivisesti, ja lisäksi tietkin ovat siellä vielä vähän huonokuntoisia, hyviä isoja uusia autoja siellä kyllä on.
      Mä olin joku aika sitten yhden virolaisen naisen kyydissä täällä Suomessa. Ja kun siinä hidas traktori meni edellä niin huomautin siitä, kun tämä ei mitään sen vuoksi näyttänyt hiljentävän. No ei se hiljentänyt vaan painoi lisää kaasua jotta pääsi ohi, vaikka samaan aikaan vastaankin auto tuli joka sitten väisteli vähän pientareelle.

      • Hyvätkyydit

        Älä valita jos nainen tarjosi kyydit.


    • Hauskajuttu

      Kävin siellä minäkin viime viikolla. Ajelin Pärnun kautta Riikaan ja Tarton kautta takaisin. Mitään kummallista en nähnyt aiempiin vuosiin verrattuna. Ne vanhat maatalot painuvat kohti maata kuten meillä Suomessakin. Tiet olivat kohtalaisessa kunnossa, jotkut osuudet tosin mankeloitu pitkittäisurille. Ja raskasta rekkaliikennettä paljon. Ajotavat kuten meilläkin täällä, vain muutamia noita kaahaaja-ohittajia, ihan kuin täällä kotonakin.
      Ja kielitilanne on tosiaan kuten jo on tiedossa, hotellin vastaanoton herttainen tyttö ei suomea osannut, mutta aamiaistarjoilun vanhempi rouva palveli iloisesti suomeksi.

      • wweeeessd

        Kyllä esim.Tallinnassakin liikennekulttuurissa olisi paljon toivomisen varaa, ajaotapa on erittäin agressiivista. Peltikolareja esiintyy usein ja autojen sivuissa on rusikoimisen jälkiä, kun on kiilattu tai kiilatuksi tultu. Lisäksi tiet ja kadut ovat varsinkin oudolle mahdottoman hankalia, kun yksisuuntaisia ja ties mitä kummallisa tiemutkajärjestelyjä siellä riittää. Esim. A-terminaalista jos lähtee ajamaan ja eksyykin oikealle, eikä siis huomaa siinä risteyksessä riittävän vasenta kaistaa ottaa, niin ajautuu johonkin Pohjoistallinnaan mistä on todella vaikea oudon selvitä ylipäätänsä mihinkään. No tästä syystä esim. minä olenkin mennyt vain D-terminaalin kautta. D-terminaalista on selkeä ajaa sitä päätietä mikä myöhemmin jatkuu Liivalaiana, pitää siinä vaan keskikaistan niin kauan kunnes tulee sille kohdalle mistä siitä kääntää pitää.
        Jalankulkijana taasen on se kiusallista kun valot palavat jalankulkijalle vain heteken ja sen jälkeen on punaiset pitkään. Tämä provosoi riskiylityksiin kun näkee vihreän vielä palavan ehkä jo vilkkuen ja siihen säntää siksi että ei tarvitsisi taas jäädä minuuttitolkulla odottelemaan. Myös niinkin on että vihreä palaa vaan puoleen väliin ylitystä, ja joutuu keskellä taas seisoskelemaan odotellen toisen puolen vihreää. Ja jos vaan kuraa uraisella kadulla on niin virolaiset kyllä selvästi ihan tahallaan ajavat siihen kuralätäkköön, niin että saavat kuran lentämään kadunvarren jalankulkijan päälle, hirveitä kuraroiskeita voi saada jotka ulottuvat päähän asti. Se auttaisi tähän jos saisi pidettyä kadut enemmän urattomina, autolijoiden luonne ja asenne tuskin on muutettavissa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe