Näin unen taloista

eipäniistätiiä

Rakensin 6 taloa samoille alueille, joka lienee oli lapsuuteni maisema. Unessa nuo talot eivät vielä olleet valmiit. En tiedä, mihin käyttöön nuo talot tulisivat. Itse piti asua vielä eri talossa, josta olen monesti nähnyt unta, tuossa talossa oli monta eri huoneistoa, ainakin kolme tai jopa neljä ja nyt unessa olin sitten muuttamassa tuon talon toiseen huoneistoon, jossa ei asunut vielä kukaan.

6

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitämeinaa

      Mitähän tuo uneni talo merkitsee, olen siinä talossa monessa unessa ollut - siinä on ollut 4 huoneistoa yleensä unessani, itse olen asunut 1. huoneistossa, 4. on asunut joku muu perhe, kaksi huoneistoa ovat olleet tyhjinä ja olen ihmetellyt, miksei näitä ole vuokrattu muille. Kaikissa huoneistoissa on ollut monta tulisijaa, ja joskus unessani olen lämmittänyt noita joitakin tulisijoja.

      Oikeassa elämässä en ole koskaan asunut rivitalossa, mutta tuo uneni talo on rivitalon tapainen pitkänmallinen talo.

    • Tulkintaa

      6 taloa samalla (lapsuuden maisemissa) alueella symboloi kuutta erilaista elämäntapaa, joista jokainen kuitenkin pohjautuisi operinteiseen lapsuuden malliin tai henkiseen kasvualustaan. Talot eivät ole vielä valmiit eli eri vaihtoehdot ovat vasta harkinnan alla.

      "Itse piti asua vielä eri talossa, josta olen monesti nähnyt unta, tuossa talossa oli monta eri huoneistoa, ainakin kolme tai jopa neljä ja nyt unessa olin sitten muuttamassa tuon talon toiseen huoneistoon, jossa ei asunut vielä kukaan."

      Unennäkijä on muuttamassa taloon jossa ei ole asunut kukaan, eli hän haluaa itse muokata elämäntyylinsä omannäköisekseen, olla ensimmäinen joka asuu omassa talossaan.

      Monta eri huoneistoa tarkoittaa monta eri uutta mahdollisuutta esim persoonan ilmentämiselle, lahjakkuuksille ja toteutettavissa oleville tavoitteille/potentiaalille.
      Mitä enemmän huoneistoja unen talossa sitä enemmän mahkuja ihmisellä vaikka mihin.

    • Kuusi alkua lapsuuteen. Nämä voivat olla ihmisiä. Vanhemmat, sisarukset, kaverit, kaikki lapsuuden maisemissa. Talot eivät olleet valmiit, viittaisi nuoriin ihmisiin, kenties sisaruksiin.

      Minusta talot edustavat eri ihmisiä.

      Talossa on neljä huoneistoa, yhdessä on unennäkijä ja toisessa tuntematon perhe. Kaksi asuntoa on vapaana.

      Minusta tässä kuvastuu menetetyt mahdollisuudet.

      Unennäkijä kertoo ikäänkuin, että olisi ollut mahdollista täyttää lokerot elämällä, mutta jostain syystä vain yksi on niin tehnyt. Varsinkin unennäkijän omalla kohdalla tyhjä asunto on kovasti läsnä. Jopa pari viereistä asuntoa ovat olleet tyhjillään. Mitä läheiseen perheeseen tulee, kovin etäinen on kokemus.

      Unessasi lämmitit joskus kaikkia tulisijoja talossasi, siis monia naisia(eri aikaan). Voisiko kylmyys liittyä ihmissuhteisiin ja eroon? Vain yksi toi perheen tullessaan, joka tosin sekin pärjää ilman sinua.

      Olen pahoillani tulkintani synkkyydestä.

      Elämää on eron jälkeenkin.

    • mitämeinaa

      'Unessasi lämmitit joskus kaikkia tulisijoja talossasi, siis monia naisia(eri aikaan). Voisiko kylmyys liittyä ihmissuhteisiin ja eroon? Vain yksi toi perheen tullessaan, joka tosin sekin pärjää ilman sinua.'

      Unien tulkinta on mahdotonta toisen tehdä, tästäkin edellä olevasta näkee, kuinka paljon voi mennä metsään. Olen naimisissa ja minulla ei ole koskaan ollut muita naisia, ainoastaan tämä yksi, vaimoni, ei edes minkäänlaista seurustelusuhdetta aikaisemmin, olen yhden naisen mies ollut koko ikäni ja edelleen olen naimisissa tämän ainoani kanssa ja suhde on hyvä.

      Näemme tässä jälleen, että tulkitsija voi antaa joitain viitteitä, mihin uni voisi viitata, mutta kuten huomaamme, tulkitsijan omista lähtökohdista käsin tulkintaa ei ole mahdollista tehdä. Unennäkijä itse voi unensa tulkita oikein, ne liittyvät hänen omaan elämäänsä ja siitä omasta elämästä käsin unet on tulkittava ja ymmärrettävä. Unikirjoista ei ole apua, koska ne eivät anna tulkintaa siihen unennäkijän elämäntilanteeseen, vaan vievät metsään, niinkuin tässä esimerkissä näemme. Uneni ovat todellisia ja vain minä itse voin oikeasti tulkita uneni oikein, mutta kiitos kuitenkin 'suunnista' joitakin asioita ne kertovat, vaikka aika pahasti pieleen ne menee kuitenkin. Ehkä löydän niille itse tulkinnan jossakin kohtaa, koska varsinkin toistuva uni siitä 4 huoneiston talosta on jotenkin merkittävä.

      • Tulkintaa

        "tulkitsija voi antaa joitain viitteitä, mihin uni voisi viitata, mutta kuten huomaamme, tulkitsijan omista lähtökohdista käsin tulkintaa ei ole mahdollista tehdä."

        Aivan oikein.

        Viitseliäät ihmiset yhdessä tulkitsevat halukkaiden unia, tietämättä mitään itse kysyjästä, ainoastaan tekstin perusteella. He istuvat alas ja alkavat pohdiskella jotain unta minkä joku on palstalle kirjannut.

        Mitään lopullisia totuuksia nämä tulkinnat eivät tietenkään ole/eivät voi olla.
        Mielipahaa ei kenenkään kannata tuntea vastauksista, tai missään tapauksessa loukkaantua jos omaa unta tulkitsee joku päin pöpelikköä tai omista lähtökohdistaan.

        Vastata saa kuka vain ja keskustella/antaa kommenttia keskustelun alla olevasta kiinnostavasta unesta, että mitä se nostaa mieleen. Joskus joku kokee saavansa varsin osuvaa juttua - toinen puolestaan pelkkää puutaheinää.
        Turha kenenkään ruveta vastauksia unipalstalla analysoimaan tyyliin "tästäkin edellä olevasta näkee, kuinka paljon voi mennä metsään".

        Vaikka unen tulkinta ei miellytä, niin palstalla on tapana kysyjien kuitenkin kohteliaasti kiittää vastauksesta/ vaivannäöstä ja kysyä/odottaa tulisiko mahdollisesti toisenlaisia tulkintoja unennäkijän uneen. Tästäkin edellä tosin näkee kuinka paljon voi joillakin olla ihan peruskohteliaisuustavat hakusessa.

        Ole hyvä.


    • Olen samaa mieltä unennäkijän kanssa. Kukaan ei voi tietää hänen ajatuksiaan.

      Unesi antaa kuitenkin tietyn kuvan tunteistasi unen aikana.

      Sanot olevasi yhden perheen mies. Unesi kuitenkin laskee mahdollisuuksia jo lapsuudesta alkaen. Tarkoitan sanomallani, että ynnää yhteen.

      Koet selkeää eroa ja yksinäisyyttä. Perheesi on unessasi esillä, mutta erossa sinusta.

      Miksi olet niin vieraantunut perheestäsi?

      Kenties et itsekään tiedä vastausta? Siksi tyhjiä huoneita oli paljon.

      Unien tulkinta voi olla sinulle humpuukia. Olen itsekin samaa mieltä, mitä unikirjoihin tulee.

      Unet eivät tule tyhjästä. On ihan eri asia minkä merkityksen me niille annamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      138
      1920
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1173
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1107
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      935
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      94
      884
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      809
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      744
    8. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      50
      730
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      730
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      676
    Aihe