lihasmassaa koiralle

mammanluikkutyttö

Elikkäs elikkäs omistan vuoden ikäisen rottweiler (72%) ja domermanin (25%).
lenkkeilemme reippaasti ja syötän raaka ruokaa,meillä on naapurustossa useampi koira ja lenkkeilemme kaikki yhtäaikaa,aamulla,illalla,päivällä Käymme puistoissa leikkimässä ja joka viikko on tällänen "teekutsu" päivä ja menemme kahvutelemaan ja koirat saavat leikkiä keskenään,tällänen "koira jengi"

No muilla koirilla on isot lihakset tai on tullu enemmän järkevyyttä,mutta silti mun narttu on laiha/luikku, tosi paljon doberin näkönen rakenteeltaan vaikka isä oli oli rottis ja dober sekotus.
monet kysyvät että saako koira liikuntaa tarpeeksi,me juostaan/hölkätään/kävellään joka lenkillä joko metsässä/soralla/asfaltilla/mullalla se 6-10 km per lenkki ja koirat saa samalla leikkiä ja juosta keskenään.
Puistoissa joka päivä se 2-4h vähän riipuu.
ja käymme suojelussa kokeilun vuoksi,tyttöä ei kiinnosta pärkääkään koko homma mutta terävä ja tarkka peltojäljessä ja tokoasa.
eli aktiteettiä riittää työn ohella.

Olemme miettineet jotain veto valjaita ja kärryä missä sain vetää tai jotain vanhaa rengasta sais vetää.
En ole löytänyt oikein tietoa netistä tai mitään miten saada koiralle lihas massaa.
ja jos joku tietää jonkun kirjan tai nettisivun missä on tietoa massan kehittämisestä koiralle

Onko mitään tietoa että miten hankala noille roduille on kehittää massaa?
Kuitenkin mukana "koira jengissä" on saksanpaimenkoira koira,staffterrier ja bull masriffi jotka ovat kans aika rotevia rodultaan niin heille on tullu lihasta ja paljon kiinteämpiä ku ennen.
olen miettinyt eläinläkärille menoa että eikait olisi mitään terveydestä.

18

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Punttiseikuulukoirille

      Vuoden ikäinen kehittyy vielä kauan eikä sille rakenneta mitään lihasmassaa.
      Totta kai aina kun koiran terveys huolestuttaa, kannattaa käydä eläinlääkärissä. Laihuuteen voi ollakin terveydellisiä syitä, kuten maksa tai kilpirauhanen ja se selviää verikokeilla. Ruoan laatu on tärkeää. Mutta nyt kun katselet noita ihmisiä tuossa 13-15 iässä, niin aika isoja ero heissäkin näyttää olevan. Osa alkaa olla fyysisesti roteviakin jo 13 iässä mutta iso osa on ihan bambeja, kömpelöitä, laihoja ja ihan ei näytä vielä fysiikka olevan kohdallaan. Ja niin paljon kun onkin muotia ihailla vain kauneutta niin kyllähän jos ottaa silmän käteen ja katsoo, ihminen alkaa olla aikuinen ilman pyöreitä poskiä, kehon hassuuksia, jne. noin 25-vuotiaana. Siis ilman meikkiä. Naurattaa kun muotimaailmassa otetaan pikkutyttöjä malleiksi ja sitten ne meikataan 30-vuotiaiksi, mutta 30-vuotiaat eivät kelpaa :D Mutta se oli välihuomautus, asia on se, että vuoden ikäinen koirasi on varhaisteini, ja sen ikäistä ei laiteta punttisalille vaan pidetään normaalin hyvä ruokavalio ja liikutaan paljon. Se mikä tulee mieleen, ei ole liikunta vaan ruoan puute. Kai te olette muistaneet, että jos urheilee paljon, pitää syödä paljon? Ja jos on aktiivinen pitää syödä paljon kaksi kertaa päivässä? Niin se ihminenkin laihtuu, jos liikkuu paljon eikä syö kun kerran päivässä. Ei sitä lihasmassaa tule, jos ei ole mistä sitä tulisi, keho ei materialisoi itsestään mitään, vaan sille pitää sitä ravintoa antaa. Joten kai sen ruokaa on riittävästi kulutukseen nähden, se on monipuolista eikä pelkkiä nappuloita, siitä saa proteiinia tarpeeksi, ja se saa ruoan 2 kertaa päivässä? Ne on ne sohvaperunat mitkä voi syödä kerran päivässä.

      Kun olet tarkistanut eläinlääkärillä verikokeet, korjannut ruokavaliion paremmaksi, ja aikaa menee noin vuosi-kaksi, niin narttusi on siinä koossa, mikä siinä tulee. Sitä ennen se on vähän teini ja koko eroja on huomattavasti ja tosiaan nuorenahan meistä kaikki on hoikempia.

      • mammanluikkutyttö

        Tyttö sää 3 kertaa aamulla ennen lenkkiä, kun mä tuun töistä 1-2h ennen lenkkiä vähän tai aamupala jämät ja sit illalla ennen 1-2h lenkkiä. Ja nappulaa on iso kuppi täynnä aina.
        jaa annos koko on sellasen 500-700g per annos joskus menee koko annos joskus ei. Riippuu mitä tarjolla on.

        teurastamolta otan kaikki lihat ja luut koska olen siellä töissä.
        Ja ruokana sellanen reilu määrä jauhelihaa tai liha paloja (hevosta,nauraa,sikaa,lammasta,kanaa,ankkaa, periaatteessa kaikkea mitä meille terurastamolle tulee niin annetaan koiralleni) ja lihaisia luita
        nappulaa sillä on tarjolla kokoajan mutta pää asiassa se saa sitä lihaa. Jos se annos ei riitä hänen mielestään niin se syö nappulaa lisäksi,mutta jos jää yli niin pikku astiaan jääkaappiin ja seuraavalla ruualla saa sen peten lemmikki liikkeestä ostettu braff lisäravinne,Omega öljyt koira saa kalasta jonka haen tutulta kalatiskiltä,joskus purkista.
        Ja niveliin msm ja se clugosamiini vai mikä nyt olikaan.

        Varasin tuttuun eläinlääkärille ajan Missä otetaan kaikki kokeet ja rokotetaan samalla
        (Onneksi lääkäri asuu yläkerrassa naapurissa) :D
        matokuurin alotin tänään.


      • spk

        Koiraa ei KOSKAAN syötetä ennen lenkkiä.Siinä yksi olennainen syy massan kasvuun.Vaarana vatsalaukunkiertymä.Aina vähintään 2t väliälenkkiin, niin ennen kuin jälkeenkin.Perusasiat hallintaan ENNEN koiran hankkimista.


    • 61218

      Onko ne muut koirat jengissänne samanikäisiä? Epäilen etteivät ole. Ja oma koirasi on nuori(n)? Sanoisin että oottelet rauhassa reilun vuoden niin sitä lihasmassaakin alkaa kertyä luiden ympärille. Ainakin meillä koira oli vuosikkaana todellinen luuviulu. Huolissani olin, mutta vuoden sisällä siitä alkoi massaa vaan kertyä. Liikunnan määrä kuullostaa hyvältä puistoriehumiseneen ja muine harrastuksineen. Älä kuitenkaan ala vielä mitään raskaita taakkatreenejä, se voi kostautua sitten vanhemmalla iällä erilaisina kolotuksina.

      • mammanluikkutyttö

        Joo ei olla mitään vedetty eikä kannettu, mitä nyt kavereiden kanssa toi leluja vetää ja puussa on sellanen vetolelu ostettu ja sitä se vetää ihan mielissään.
        ainoastaan tota juoksua ja kävelyä, ohjattua suojelua,tokoa ja peltoa.

        Mutta aina on pistetty reiluja taukoja,vettä ja pientä välipalaa on mukana joka paikkaan minne mennäänkin.

        Bullmastiffi on puolitoista vuotta tai 2vuotta. Loput on 3 ja vanhin taitaa olla 7v saksanpaimenkoira sekotus tai kultainennoutaja.


    • hhnhnnh

      "Kehittää massaa" on puistattava ilmaisu. Lihas on lihasta ja läski on läskiä, se massasta höpiseminen on näyttelyihmisten hämäriä höpinöitä. Kun katsovat vain ulkokuorta.
      Yksivuotias on luonnostaan hoikka. Kun liikuntaa on runsaasti, voi rasvaa antaa enempi. Eläinten ihra on hyvä lisä ruokaan. Mutta se on pitkän tähtäimen hommaa, kaksivuotiaana rupeaa jo jotain näkymään, kolmivuotiaana on muskelit.

    • normiakai

      Koirasi on keskenkasvuinen, massaa tulee reiluun pariin vuoteen mennessä jos on tullakseen.Sinuna olisin tyytyväinen jos koirasi on solakka .Ei ne ihmis juoksijatkaan lihaksikkaita ole vaikka kuinka lenkkeilevät.
      Anna koiran nyt kehittyä rauhassa.Madottele pari kertaa vuodessa, kiellä kakkojen haistelut ettei kerää koko ajan lisää loisia itseensä.
      Liikutat riittävästi koiraa ja ruokakin ok.Joten koirasi luultavammin vaan terve ja nuori.
      Toopet ovat useinkin enemmän luikkuja kun massakkaita, varsinkin jos vertaa mastiffiin tai muuhun painavampaan rotuun.Ja nuo kaverikoirathan ovat jo rodultaankin massakkaampia, niin siksikin omasi näyttää luikummalta.
      Tietysti ihan ok, että käytät eläinlääkärillä, eihän kukaan täälläkään voi neuvoa täysin oikein asiassa, kun ei edes koiraa näe.

    • 12plus8

      Nartut eivät muutenkaan ole yhtä lihasrikkaita, massiivisia ja näyttäviä kuin urokset. Nartulle ei kehity välttämättä samanlaista lihasmassaa, vaikka mitä tekisit. Tutkituta koiran selkä ja rakenne, ja sitten vasta aloita vetotreenit jos kaikki ok, ENSIN KEVYELLÄ, ei siis mitään rengasta heti. PIKKUHILJAA painolastia lisätään, ja siis PIKKUHILJAA, ei joka päivä, ei edes viikko. Lihasmassan kehittyminen on hidasta ja se pitää tehdä hitaasti.

    • rotaripotari

      Paras keino vilpittömästi kehittää massaa koiralle on lyödä horkkaa kankkuun ja joka lenkille valjaisiin vetämään raskaita levypainoja tai yms. Lisää painoja mikäli meno näyttää liian helpolta. Ihme on mikäli massaa ja lihaksia ei tule. Lisäksi paljon ruokaa ja lepoa myös. Mutta joka lenkillä mennään aina 100% lasissa!

    • gkukykyr

      Voisiko sille antaa steroideja? Tai ehkä sille voisi laittaa silikoni-implantteja?

      • hurtallinen

        Meillä sama rotuehkä enemmänkin tietoa kuin palstalle kurjottavilla. Kuitenkin tärkeintä aina myös se kunto ei massa, monelle varmaan uutta tietoa se koiran massa, ollen nisäkkäällä yleisesti karvan paksuus indikaattori epidermiseen rasvaan.meillä on jatkuva lenkityys mutta tälläkin palstalla oli provo ennenkuin viranomaiset puuttui kirjoitteluunsa jonka mielikuvitus maailmassa kyseillä mt oncgellamaisella oli ihan jatkuva halu fanittaa meitä muutamia ja RÄÄKÄTÄ mielikuvitus koiraa joka asui pihahäkissä ja lopetettiin syntymähulluna viissivuotiaan. Provoiluahan se oli mutta olethhan tarkkana rodun kanssa- meillä se liikunta varmaan enemmänkin kuin kirjoittajilla ja ihan kunnolla ssaa meillä kyllä lapsetkin peuhata ennenkuin koira väsyy.
        Ihanaa kevättä kaikille (paitsi niille jotka ei VIELÄKÄÄN osaa sitä kakkanpussia käyttää).


      • kulliissumyyvirtsusti

        Hei hih huomastko jo sähköpostin? Hih hih. Mä laitan vielä perennan, laitan sulle kuvan. Heh taas muutamat niin kovasti perässä että raparperi huusin takana.


      • myykullinen
        kulliissumyyvirtsusti kirjoitti:

        Hei hih huomastko jo sähköpostin? Hih hih. Mä laitan vielä perennan, laitan sulle kuvan. Heh taas muutamat niin kovasti perässä että raparperi huusin takana.

        Ihana kuva. Teillä jo kevät pitkällä siellä. Heh muakin nauratti tuo yksi jälleen tuolla itsensä paljastaen mutta se ei lopultakaan loppuviimein pala tulessakaan se tuuliviiri jonka kyseinen multinic loi jenggin.


      • hjkgköööö
        hurtallinen kirjoitti:

        Meillä sama rotuehkä enemmänkin tietoa kuin palstalle kurjottavilla. Kuitenkin tärkeintä aina myös se kunto ei massa, monelle varmaan uutta tietoa se koiran massa, ollen nisäkkäällä yleisesti karvan paksuus indikaattori epidermiseen rasvaan.meillä on jatkuva lenkityys mutta tälläkin palstalla oli provo ennenkuin viranomaiset puuttui kirjoitteluunsa jonka mielikuvitus maailmassa kyseillä mt oncgellamaisella oli ihan jatkuva halu fanittaa meitä muutamia ja RÄÄKÄTÄ mielikuvitus koiraa joka asui pihahäkissä ja lopetettiin syntymähulluna viissivuotiaan. Provoiluahan se oli mutta olethhan tarkkana rodun kanssa- meillä se liikunta varmaan enemmänkin kuin kirjoittajilla ja ihan kunnolla ssaa meillä kyllä lapsetkin peuhata ennenkuin koira väsyy.
        Ihanaa kevättä kaikille (paitsi niille jotka ei VIELÄKÄÄN osaa sitä kakkanpussia käyttää).

        Vappusimat juotu?


    • FightingPitbulldog

      Springpolea, taakanvetoa, uimista, painovaljaita, juoksumattoa ja hyvää sapuskaa.

    • ääpöö

      Miks miks kysyn.

      Pitääkö sun tytön pullistua, että sinä voit päteä???

      Anna sen olla mitä on.

      • bodarikaverit

        Niinpä. Miten narttusi, melkein pennun vielä, lisämassa onnellistuttaa koiraa itseään? Oletko miettinyt?
        Juuri eilen näin urosrotikan, jota varmaan kaverisi pitäisivät massattomana luikkuna, tämä koira oli juuri hyväksytysti suoriutunut palveluskoirien kestävyyskokeesta. Yhteensä 20 km pyörän rinnalla juoksutusta, ja lopuksi toko-osuus.


      • drgtdrgt
        bodarikaverit kirjoitti:

        Niinpä. Miten narttusi, melkein pennun vielä, lisämassa onnellistuttaa koiraa itseään? Oletko miettinyt?
        Juuri eilen näin urosrotikan, jota varmaan kaverisi pitäisivät massattomana luikkuna, tämä koira oli juuri hyväksytysti suoriutunut palveluskoirien kestävyyskokeesta. Yhteensä 20 km pyörän rinnalla juoksutusta, ja lopuksi toko-osuus.

        Vahvat koirat ovat sopisuhtaisia ja kompaktin näköisiä. Munanjatkeet vastaavat koiramaailman broilereita paksuine jalkoineen ja yliraskaine rakenteineen.

        Ap voi googlata esim. working pitbullin ja verrata sitä nykyajan näyttelystaffeihin. Toinen niistä on oikeasti voimakas ja toimiva koira. Toinen on vain jonkin sortin karikatyyri oikeista työkoirista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe