Antti Rinne kiristäisi vero 40 000 euroa ansaitse

Lapsiperheiden_kärsimys

Antti Rinne sanoo, että ensi vaalikaudella verotuksen kiristämisen voi aloittaa suomalaisista, joiden vuositulot ovat 40 000–50 000 euroa.

Aiemmin hän on todennut, että yli 70 000 euroa ansaitsevien ansiotuloveroa voidaan korottaa maltillisesti.

– Mun mielestä raja kulkee 40 000–50 000 vuositulon välissä. Tarkkaa rajaa on vaikea määritellä ilman, että on laskelmat pohjalla, Rinne uumoilee.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/ts_rinne_vero_kiristys-34542

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4577

      Rinteellä on oikea asenne. Itse pohdiskelin aikoinaan, että veronkiristykset voitaisiin aloittaa 50 000 ja sitä enemmän tienaavien kohdalla, mutta 40 000 olisi rajana vieläkin parempi. 40 000 tienaava kykenee jo hyvin tulemaan toimeen, vaikka veroja nostettaisiin. Jos oma palkkani olisi 40 000, niin maksaisin ilomielin veroa vähän enemmänkin.

      Nyt tuli täyttä asiaa Rinteeltä. Näitä tarvitaan, että saadaan Suomi kuntoon.

      • Setä52v

        Tuossa tulee enemmän ansaitsevien kohdalla vastaan sellainen, että marginaaliveron noustessa yli 50% alkaa työhalut vähentyä, kun asunnot sun muut on maksettu. Ne kovapalkkaiset kuitenkin maksavat suurimman osan tuloveroista.

        Yksilötasolla downshiftaus on kannatettavaa jos siihen on varaa ja mahdollisuus, mutta koko hyvinvointivaltion kannalta asia on jonkinmoinen ongelma. Hyvätuloisten verotuksen kiristäminen lisää kannustimia moiseen käytökseen.

        Oma tapaus esimerkkinä. ja myönnän, että kuulun taloudellisesti hyväosaisiin, kun olen kovapalkkaisessa ammatissa jossa työmäärää voi vielä säädellä oman mielen mukaan. Heti kun asunnot oli maksettu ja pakolliset hankinnat tehty, vähensin työmäärän sellaiselle tasolle mitä tarvitaan elämiseen. Tuloveroja menee _vuodessa_ saman verran, mitä aikaisemmin parissa kuukaudesa. Rahat riittää elämiseen ja oma aika lisääntyi valtavasti. Bonuksena jäi aikaa liikuntaan, paino ja verenpaine asettunut järkeviin lukemiin.


    • Hyväsdp

      Samaa mieltä, ja tämä oli Rinteen mielipide, sanoi,että hänen mielestään jo 40-50 tuhatta tienaava voisi maksaa enemmän veroja, mutta Sdp:n virallinen linja taitaa olla 70 tuhatta.Sdp lupaa myös verohelpotuksia pieni ja keskituloisille, mikä aivan oikein.
      Kokoomuksen linja on kohdistaa verohelpotukset isotuloisiin ja leikata köyhiltä, kuten työttömyysturvan leikkaukset ym..SDP ja Rinne ovat eläkeläisen ja työttömänkin ja duuanrin asialla, ei kuin äänestäämään ja tietysti SDP, Kokoomuksen raharikkaiden suosiminen saa riittää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      3004
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1013
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      911
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      894
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe