Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Gerbiili laihtuu rajusti

HuolestunutEläimestään

Minulla on kolme naaras gerbiiliä. Ne täyttävät kesäkuussa kaksi vuotta. Kuitenkin tänään huomasin yhden gerbiilini, Ninnin laihan olemuksen. Juuri hänellä oli ollut ylipaino ongelmia. Joskus hän oli painanut jopa 115 g eli hän on ollut erittäin ylipainoinen. Viimeksi häntä punnitessani hän painoi 95g. Päätin punnita hänet tänään ja pelästyin, hän painoi vain 75g. Laitoin gerbiileille ruokakuppiin tavalliseen tapaani ruokaa ja aloin seuraamaan, syökö Ninni mitään. Yleensä Ninni on ensimmäisenä syömässä, mutta nyt hän oli vain pesässään. Myöhemmin tänä päivänä annoin Ninnille näkkileivänpalan, mutta hän ei suostunut syömään sitä. Sitten otin Ninnin lempiherkun, kurpitsansiemenen. Sen Ninni otti suuhunsa, muttei syönyt sitä tavalliseen tapaansa. Mitä Ninnillä on? Pitäisikö mennä eläinlääkäriin?

9

937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuolestunutEläimestään

      Osaako kukaan auttaa?

    • gerbils

      Kannattaa käydä gerbiili ry:n sivuilla lukemassa kohtaa "sairaudet" sielä kerrotaan usein myös oireita kaikista sairauksista. Käy katsomassa ja katso viittaavatko mitkään sairauden oireet gerbiiliisi. Tarkista gerbiilisi kunto myös että onko siinä mitään poikkeavaa muutakuin laihuus. Joka tapauksessa gerbiili pitää viedä eläinlääkäriin vaikka et löytäisikään oireisiin viittaavaa tautia.

    • HuolestunutEläimestään

      Kiitos gerbils vastauksesta. Käytiin tänään eläinlääkärillä. Etuhampaat olivat katkenneet.

    • Gerbujahamsutydö

      Hyvä et selvis, olin just tulos sanoo et hampaat kannattaa katsoa.

    • Gerbu

      Mene eläinlääkäriin

    • pvtbs

      hyvä että selvis, mullekin tuli ensiksi mieleen noi hampaat! omalla gerbiilillä oli kerran etuhampaat lähteneet kasvamaan hurjaa vauhtia ja ihmelteltiin kun eläin laihtui rajusti. lopulta huomasin ettei gerbiilin suu mene edes kiinni ja käytiin leikkauttamassa ne. meille sanottiin että nyt kun gerbiilin hampaat eivät enää kasva tasaisesti niin niitä täytyy aina välillä käydä lyhentämässä. kyseinen gerbiili tosin kuoli pari viikkoa sen jälkeen.

    • HuolestunutEläimestään

      Valitettavasti Ninnikin kuoli. Hän ei vaan syönyt :( Viimeisen kerran kun hänet punnittiin hän painoi vaan 38 g. Hän päästi myös naksutus ääniä, mutta hänellähän ei voinut olla naksutauti, koska se esiintyy vain poikasilla (?) ja hän täytti kaksi kuukautta sitten kaksi.

    • Violetgerbil

      Naksumisen äänet eivät aina tarkoita naksutautia, sillä ääni kuuluu kun gerbiili ei saa kunnolla happea. Siitä se nimitys naksutaudillekkin on tullut, vaikkei se varsinaisesti olekaan sairaus vaan pikemminkin oire. Syytä sille on yleensä hankala selvittää, oli sitten kyseessä poikaisella naksutauti tai vanhemmalla eläimellä erillistä naksumista.
      Naksuminenkin on perinnöllistä, joten gerbiilisi on saattanut sairastaa pienempänä naksua mutta kuitenkin selvinnyt siitä tai sen suvussa voi kulkea naksuoireilua.
      Naksuminen luultavasti on kuitenkin tällä kertaa johtunut siitä, että eläin on päässyt niin huonoon kuntoon ettei mikään enään ole normaalia, edes hengitys.

      Naksutauti tosiaankin on vain joillakin poikasilla siinä noin kolmen viikon iässä. Pölyä, vitamiinipuutoksia ja kuivaa ilmaa epäilläänkin usein naksun aiheuttajaksi. On olemassa erilaisia tapoja tai asioita, jotai voi tehdä pienentämään naksun riskiä. Mikään ei kuitenkaan poista sitä kokonaan, ja naksusta selvinneitä ei kannattaisikaan käyttää jalostukseen.

      Harmillinen tämä gerbiilisi tapaus, otan osaa. Mielenkiintoista kuitenkin sinänsä, että miten nuo etuhampaat ovat sitten katkenneet. Ovathan ne voineet kasvaa liian pitkiksi ja katketa sen seurauksena, tai sitten esimerkiksi olleet liian hauraat. Mikäli gerbiilisi on ollut ahkera jyrsijä, on se saattanut kopauttaa hampaansa vahingossa johonkin kovaan.

    • HuolestunutEläimestään

      Kiitos Violetgerbil tuosta tietoiskusta. Gerbiilini ei ollut mikään erikoinen pahvinpureskelija, eli hänen hampaansa taisivat olla liian pitkät ja ehkä samalla hauraat. Onneksi hänen kahdella siskollaan ei ole sellaisia hampaita, terveitä molemmat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe