Aran kissan kesytys

mps

Hei!

Otin tuossa muutama päivä sitten itselleni vähän yli kolmevuotiaan katin. Kotiin päästyään kissa käyttäytyy todella epäluuloisesti ja on todella arka. Päivät se viettää sänkyni alla, välillä kun houkuttelen sitä pois sieltä se tulee, mutta heti kun se kuulee muualta asunnosta kantautuvan pienenkin äänen, se säntää takaisin sängyn alle. Se tulee yöllä, kun muualla asunnossa on hiljaista, ja puskee itseään minuun. Antaa minun silittää sitä, olen jopa saanut rapsutella sen masua. Mutta kaikkia muita se pelkää. Olenko liian hätäinen, pitäisikö minun antaa sille vain aikaa kesyyntyä? Jos se olisi pentu, en olisi huolissani, mutta tämä on siis tosiaan jo täysikasvuinen kissa. Jääkö se noin araksi? Onko parempi vain antaa sen olla siellä sängyn alla, vai pitäisikö minun vain koittaa väkisin ottaa se sieltä?

6

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maahes

      Älä vaan mene väkisin ottamaan. Muuten alkaa vielä pelätä sinuakin. Hiljalleen kun annat omaa tahtoaan noudattaen kehittää itsevarmuuttaan, niin kyllä se siitä. Raosuttele ja leikitä päivälläkin jos pystyt, niin silloin huomaa ettei kaikki pikku rasahdukset ole vaarallisia, kun se alkaa tuntemaan olonsa turvallisemmaksi ja ymmärtää että olet kaverisi suojana.

    • Maahes

      Niin ja se vielä että puhele sille kissallesi. Se auttaa luomaan teidän välillenne kontaktia ja auttaa kissaakin.

    • KeskiyönRuusu

      Älä pakota ja raahaa sitä sängyn alta minnekkään, vaan maanittele ja houkuttele leikkimällä ja ruualla esiin. Kun vieraampaa kissaa pakottaa, kun se pelkää niin se voi luulla, että ihminen hyökkää sen kimppuun ja kokemuksesta voi tulla molemmille hyvinkin epämieluisa. Siksi olisikin hyvä ettei sitä oteta edes itse syliin tai nostella kuin jos on pakko.

      Kun se uskaltaa olla päivällä enemmän kahdestaan kanssasi ja on vähän tottunut ääniin, niin olisi tärkeää että autat muita mielellään yksitellen lähestymään sitä hiljaisin ja rauhallisin elein, ettei se jää muita kohtaan noin araksi.

      Että se kotiutuisi uuteen ympäristöön paremmin ja nopeammin, niin olisi myös hyvä että sen kanssa aletaan leikkimään eri huoneissa, kun rohkaistuu enemmän ja sille laitetaan erilaisia aktiviteetteja ympäri taloa, mitkä houkuttelevat sitä esille piiloista. Jos teillä ei vielä ole paljoa mitään, niin kissanruohoa voi laittaa kasvamaan johonkin tasolle säännöllisesti mistä näkee vaikkapa ulos.

      Kissa kyllä tottuu vielä uuteen ympäristöön ja ääniin ajan kanssa, mutta sillä saattaa tulla isoja vaikeuksia lähestyä muita perheenjäseniä jos muut siellä ei ala myöskin tutustumaan kissaan sen omilla ehdoilla.

    • SamanKokenut

      Anna sille aikaa.
      Kyllä se kesyyntyy, kun saa omaan tahtiin totutella uuteen kotiin ja uusiin kuvioihin.
      Anna sille myös huomiota muutenkin, niin tajuaa, että sillä on turvallinen ja rauhallinen paikka olla. Juttele vaikka sille, niin hassulta kuin ehkä kuullostaakin, niin sekin toimii.

    • Kissallinen

      Kissalle pitää tosiaankin antaa aikaa.Poikani otti kissan joka oli todella arka,piilotteli sängyn alla jne.Kuusi viikkoa meni ennen kuin antoi ensimmäisen kerran koskea,nyt tulee itse pyytämään hellyyttä.Ole vain kärsivällinen,tsemppiä!

    • kfhs111

      Kuulostaa ihan kissaltani kun sen muutama vuosi sitten nelikuukautisena otin. Kissa oli aluksi aivan puolivilli eikä ollut yhtään tottunut ihmisiin ja viettikin ensimmäiset päivät piilotellen saunalla. Aloin totuttaa läsnäolooni mennen lauteiden alle silittelemään sitä ja vein ruoat ja vedet sinne, että se saisi syödyksi ja rentoutuisi hieman. Kolmantena päivänä kissa alkoi kehrätä ja puskea, mutta ei suostunut tulemaan saunasta kuin vasta yöllä kun talo oli hiljainen ja liikkumaton. Viikon päästä kissa hyväksyi minut täysin ja alkoi syödä läsnäollessani ja kääntyi selälleen antaen rapsuttaa mahasta. Mutta kesti silti todella kauan ennen kuin kissa uskalsi talossa kuljeskella muiden ollessa paikalla. Viikkoja kului ennen kuin tottui normaaliin ääniin tai uskalsi makoilla matolla. Olisikohan mennyt jotain pari kuukautta kun kissa alkoi olla jo niin rentona ja kuin kotonaan, ettei enää säikähtänyt tai arastellut jokaista ääntä tai liikettä.

      Anna kissalle aikaa niin kyllä se siitä! Käy silittelemässä jos antaa koskea, mutta älä yritä olla liian kiireinen. Aikuinen kissa voi pentua hankalampi olla juuri siksi, että se on ehtinyt nähdä jo paljon enemmän ja on paljon epäluuloisempi ihmisiä kohtaan itsesuojeluvaiston ollessa kehittyneempi. Pennuthan ovat uteliaita ja leikkisiä, mutta aikuiset enemmän varuillaan. Ajan kanssa kyllä sekin varmasti siitä helpottaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2979
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      417
      2861
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      91
      2103
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      330
      1711
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1652
    Aihe