Kuinka 800€ vuokramurjusta maksaakin 200000€?

porvarihallitus

Tiesitkö, että verokarhun takia tarvitset 800 euron asuntoon 200 000 euroa?

Verotuksen synkkä anatomia -kirjan logiikan mukaan vuokralla asujan täytyy kerryttää tuloja tuplasti vuokran hintaan verrattuna. Jos vuokra on 800€ kuussa, niin 20 vuoden aikana nykyrahassa vuokraan meneekin miltei 200 000 euroa. Summassa ei ole sitä arvoa, jonka omistusasuminen kerryttää sen sijasta että maksaisi vuokraa.

Jos rahat kauppahintaan täytyy hankkia tekemällä työtä, tuloina on kerättävä asunnon hinta tuplasti eli 400?000 euroa. Siitä maksetaan tuloverot päältä ja lopulla lyhennetään asuntolainaa. Risto Järvisen mielestä asunnon hankkimisesta onkin muodostunut suomalaisille ikään kuin toinen elämäntyö. Mutta tämä Järvisen typeryshän ei osaa laskea muuta kuin hintaa, koska yhteiskunta tuottaa palveluita veronmaksajille.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uuninpankolta

      Et ole ymmärtänyt osaasi systeemissä. Se on sinun kun pitää tienata se raha että veroillasi kustannat oman muulitaakkasi lisäksi ne kaikki vuokra- ja asumistuet jotta soffalla on mukavvoo loekoella.

      • porvarihallitus

        Ei se haittaa. Itse asiassa maksan mielelläni verojen kautta sosiaaliturvaa, koska se takaa yhteiskuntarauhaa eikä pyöri kerjäläiset kadulla. Olen käynyt maissa, joissa olen nähnyt ihmisiä - valtavasti ihmisiä joilla ei ole yhtään mitään. Mieluummin siis näin.

        Minulle riittää että on tulevaisuus ja voin itse vaikuttaa siihen. Sosiaaliturvan eläteillä sitä ei ole, joko tahtomattaan tai tahallisesti.


      • wwddd
        porvarihallitus kirjoitti:

        Ei se haittaa. Itse asiassa maksan mielelläni verojen kautta sosiaaliturvaa, koska se takaa yhteiskuntarauhaa eikä pyöri kerjäläiset kadulla. Olen käynyt maissa, joissa olen nähnyt ihmisiä - valtavasti ihmisiä joilla ei ole yhtään mitään. Mieluummin siis näin.

        Minulle riittää että on tulevaisuus ja voin itse vaikuttaa siihen. Sosiaaliturvan eläteillä sitä ei ole, joko tahtomattaan tai tahallisesti.

        Se vaan tässä kuviossa on vikana kun hyvin suuri osa verotuloista menee joutavaan byrokratiaan. Valtion ja kuntien palkkalistoilla ollevat valtavat byrokraattilaumat vaan siirtelevät puuhastelemiaan raportteja ja papereita toisilleen, löhövät ja pitelevät palavereitaan.
        Sitten on poliisi ja myös puolustusvoimatkin, sekä oikeusturva lainsäädäntöineen. Näistä kyllä hyötyy suhteellisesti paljonkin enemmän vauraampi kansanosa. Ja kuten vihjasitkin niin jaetusta sosiaaliturvasta etuuksineen hyötyy siitäkin epäsuorasti myös vauraampikin kansanosa. Toki näistä joutavista byrokraattilaumoistakin valtion ja kuntien viroissa on hyötyä epäsuorasti siinä missä siitäkin kun sosiaalituilla elätetään. Samasta asiastahan siinä on kyse, palkkalistoilla olevat byrokraatit vaan saavat paljon enemmän kuin sosiaalituilla elävät, ja ovat vielä arvostettuja kun kerta työssäkäyvän palkansaajan statuksella ovat. Joskin ne sosiaalituilla elävät jotka keskittyvät samalla rikollisuuteen ja paikkojen tuhoamiseen tulevat nekin hintoihinsa.


    • juuuuuuupppps

      Eiköhän se talous ole sitä että jos ei ota asuntovelkaa ei pääse omistamaan mutta sitten kaikki rahat meneekin sen velan maksamiseen. Velattomana elelee muiden nurkissa paljon kalliimmalla, joten ei sekään kannata. Sitä on ansassa teki mitä tahansa, mutta omistusasumista kyllä suositaan paljon enemmän kuin vuokraamista. Omistusasumisessa pitää enemmänkin varoa sitä mihin rahat menee ja onko tullut hinta vedätetyksi. Vuokraamisessa tulee varmasti vedätetyksi mutta paljon pienemmällä summalla enemmän kertoja. Aika selvästi siellä keskusmietintätoimistossa on suunniteltu että asuntolainan pituus pitäisi olla mahdollisimman pitkä ja se mitä sillä lainalla saa pitäisi olla mahdollisimman .. sellaista että se kestää juuri juuri sen laina ajan ja prakaa sen jälkeen.

      • "sellaista että se kestää juuri juuri sen laina ajan ja prakaa sen jälkeen."
        Jos kestää hautaan saakka, mitä enempää tarvitsee toivoakaan?

        En tiedä että kenellä kaikki rahat menee asuntovelan makselemiseen, voihan näitäkin olla mutta pankki ei ainakaan lainaa myönnä niin. kolmasosa nettotuloista asumiseen on sellainen linja että jää rahaa muuhunkin.

        Eikä vuokraamalla sen halvemmalla pääse, paitsi jos joku pienmurju olisi.
        Laina-vaihtoehdossa lopputulos on plussalla kuitenkin, vaikkakin maksat asunnon pankille toiseen kertaan kuten täällä on tapana sanoa.(vuokralla maksat myös 2kertaa, mutta isännälle)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe