ruostetta ovien alareunoissa

A-sarja

2008 mallin autossa ovien alareunat ihan ruosteessa,luulin että mersu vastustaa hyvin ruostetta.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mersedec

      Autohan on jo 7 vuotta vanha. Jos oven alaraunoja ei ole pesty kunnolla pari kertaa vuodessa on ruostuminen varmaa.
      Tosin autohan on jo puolessa välissä elinkaartaan. Kyllä se vielä pysyy kasassa toiset 7 vuotta.

    • VolleD5

      Mulla ollut kolme Mesee ja kaikissa oli ruostetta. Nyt -08 V70 D5 alla ja eipä löydy ruostekukkasia ovista eikä muualtakaan.

    • Jonesis75

      Ne listat kannattaisi irroittaa kahden vuoden välein ja puhdistaa sekä vahata. Oli merkki mikä tahansa niin melko normaalia että alkaa ruostumaan ellei uutena ole erillistä ruosteen estosuojausta tehty ja ko. puhdistus toimenpiteitä toimenpiteitä. Tietysti jos auton pesee harvoin niin se edes auttaa ruostumista sekä jos kiveniskut jättää paikkaamatta. Uusissa autoissa ruostesuojaus on aivan olematon.

    • Jonesis75

      Ammattitaitoiselle maalauksessa saa kustannusta varata nlin 300 euroa per ovi. Kannattaa teettä ainakin jos autoa aikaa vielä vuoden pari pitää. Tekemättä mitään ajan myötä se menee pahemmaksi javoi olla että joutuu vaihtamaan ovet.

    • W-201

      Ruostesuojaamattomuus ja kehno maali. Teräksissäkin eroja.

      Aikanaan autot ruostuivat todella nopeasti, ton ikäinen oli helpolla valmis paalattavaksi ruostevikojen takia. Mutta poikkeuksia oli, just mersu. Kallis auto, jossa kalliimmatja paksummat pellit, kalliimmat maalit ja oli jopa suojauksiakin. Puhun nyt siis -80/70 luvun kieseistä.

      Sitten alettiin huolehtimaan massauksista jne. Saabi oli tunnettu laatuautona, jus hyvien peltien takia ja suomessa siitä hehkutettiin, ruosteenestofirmoilla oli kivasti töitä. Autot parani pelleiltään -80 luvulla.

      -90 luvun loppupuolella palattiin ikäänkuin takaisin vanhaan meininkiin. Harvempi suojauttaa autojaan, hyvä kun pestä viitsitään. Ja jus kaikenlaiset muoviosat ulkokoreissa lisääntyivät. Tosiasia pelti muovin alla ruostuu ihan varmasti, kaikenlaisia kiinnikkeitä ja muovit kerää likaa ja pysyvät kosteina.

      Pahinta, ei näy ulos, kun vasta niinkuin myöhäistä. Itsellä muovihelmainen -91 mese. Pesty, suojattukin. Hyvin kestäneet pellit, lokasuojissa on, muutenpa ei. Paitsi, ennen ei huomautuksiakaan, viime vuonna helmapellit muovien alta vaihtoon, reikäjuustoa. Ei katsastusmieskään ole niitä aiemmin voinut nähdä, koska muoveja ei irroiteta katsastukseen. Kun oli tarrpeeksi paha, se oli jo tosi paha. Muuten auto oikein hyvä pelleilleen ja alustaltaan edelleen. Yksi kumitulppa pohjassa oli irronnut joskus ja sen seutu piti hitsauttaa.

      Maalit kehnontuneet, sanoin ruosteenestoaineet. Nykyisin on luontoystävällisiä, työturvallisia, mitä lie maaleja ja mömmöjä. Vaikka nykyisin on komponetti maalit, vanhoissa maaleissa oli kemikaaleja, joita ei saa käyttää enää.

      Autot yksinkertaisesti ruostuvat taas nopeammin.

      Eikait siinä, pitää huoltaa peltejä enemmän taas. Pestä usein, muistaa ruostesuojaus. Eikä tuolla ylempänä ehdotettu muovien irrottaminen tietyin aikavälein ole ollenkaan huono idea. Kiinnikkeet maksavat, peltiremontit ne hintoihinsa tulevat. Pelkkä komea vaha ei riitä. Ja pitää muistaa ottaa ruosteista kiinni heti, kun havaitsee. Pikimiten raapsuttelemaan ja tutkailemaan ruostepilkut. Kyllä ne kotikonsteinkin saa korjatuksi, isotkin viat. Ongelmana lähinnä maalaus, erikoiset lakatut kerroshohtovärit hankalia.

      Mutta kyllä pellit kestää, nykyäänkin, kun viitsii vaivaa nähdä itse.

      • Hyviä_huomioita

        mutta tuthaa näistä on nykytolloja huomauttaa, varsinkaan nuorisoa kun käsitys asioista puuttuu kokonaan. Mielummin ostetaan autoon jotain härpäkkeitä kuin panostetaan sen säilymiseen. Mersu autona vaatii hoitoa, aika paljonkin. Aloitin itse uran -65 mallisella 190 Dieselillä. Rankka vehje kaikenkaikkiaan mutta lopulta luotettava. Se auto opetti lukemaan liikennettä varsinkin ohitustilanteissa. Taito josta on vieläkin hyötyä vaikka voimanpuute ei enää nykyautoani juuri vaivaakaan. Hyvä hoito on myös maksanut itseään takaisin sillä museorekisteröin -82 mallisen S-Mersun ilman mitään isompia ongelmia.


    • tiippii

      kaikki ruostuu mikä ihmeen vänkäämien siinä on tehdään puusta ni mätänee alumiini hapettuu kaikki kuluu nyyh

    • mersuillekin

      Tipi tii kevät on vallaton!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe