saan 20e asumistukea ! olen suomen köyhin !

suomenköyhinmies

kyllä naurattaa
tuloni burtto 1540e
käteen jää 1000e josta maksan 500e vuokraa
siitä laskut niin käteenjää kk noin 100e ruokaan

25

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peopel

      saan 700.e.ja en centtiäkään tukia.mitään ei jää yhtään mihinkään...eikä hymyilytä pätkääkään..

    • jokujoonaska

      Vähällä selviät. Mutta minulla tulot brutto 3500, netto 2500. Siitä pois vuokra 1000, jäljellä vielä 1500. Laskuihin 1000, nyt jäljellä 500. Ruokaan ja työmatkoihin 400. Vielä jäi kokonaiset 100 euroa elämiseen. En saa asumistukea senttiäkään! Ei naurata!

      • Pete47492

        Voisitko valaista vähän lisää että mihin ihmeeseen saat kulutettua 1000e laskuihin, kun kerran vuokrakin vei jo toisen tonnin? Kannattaako ehkä vähän alkaa miettimään että mihin ne kuukausitulot oikein hupenevat.


      • jokujoonaska
        Pete47492 kirjoitti:

        Voisitko valaista vähän lisää että mihin ihmeeseen saat kulutettua 1000e laskuihin, kun kerran vuokrakin vei jo toisen tonnin? Kannattaako ehkä vähän alkaa miettimään että mihin ne kuukausitulot oikein hupenevat.

        Ei täällä kukaan muukaan ole vielä laskuistaan avautunut. Mutta voisi olla vaikka elatusmaksut kahdelle lapselle, sähkö, vesi, vakuutukset, tietoliikenne, hammaslääkäri, kuntosali, sanomalehti, osamaksut jne.


      • Puskurirahasto

        Tota rataa se menee. Pätkätyöläisellä on vielä oltava puskurirahat muuttoa ja työkämpän vuokravakuutta varten. Joskus maksetaan vuosikin edellisen asukkaan sähkön- ja vedenkulutuksen mukaan ylisuuria laskuja, kun haja-asutusalueella on niin vaikeata käydä lukemassa mittareita.


      • höpöhöpö2
        jokujoonaska kirjoitti:

        Ei täällä kukaan muukaan ole vielä laskuistaan avautunut. Mutta voisi olla vaikka elatusmaksut kahdelle lapselle, sähkö, vesi, vakuutukset, tietoliikenne, hammaslääkäri, kuntosali, sanomalehti, osamaksut jne.

        Höpö höpö, toiset eivät vaan ymmärrä rahan päälle. Elatusmaksut määräytyvät tulojen mukaan. Etkä kai joka kuukausi käy hammaslääkärissä. Nuo kaikki mainitsemat kuluerät ovat muutaman kympin kuukaudessa. Yksinäinen ihminen maksaa vuokraa 1000€, mietis nyt vähän.


      • Puskurirahasto

        Ei ymmärrä rahan päälle - tai sitten ymmärtää liiankin hyvin. Kun puhutaan nimittäin asumistuesta tai paremminkin asumistuettomuudesta. Tätä kautta muuttuu joskus töissäkäyminen ja yrittäminen taloudellisesti kannattamattomaksi harrastustoiminnaksi.

        Kyllä voi ainakin pätkätyöläisellä olla asumismenot ylikin tonnin, jos varsinkin pitää kahta asuntoa. Toisaalta tulojenkin pitää tuolloin olla suuremmat kuin Jokujoonaskalla. Eikä siitä työnteon lystistä oikeasti jää mitään näppiin. Koskaan ei pääse minkään tuen piiriin, jos ei jää pois töistä pidemmäksi ajaksi kuin muutamaksi kuukaudeksi - jos silloinkaan.

        Unohdin puskurirahojen osalta mainita sen, että ansiosidonnaista ei enää nykyisin joudu odottelemaan niin kauaa kuin aikaisemmin. Kuitenkin pari kuukautta. Ei ole mitään asiaa saada myöskään sossusta lainaa enempää apua enää nykyisin, kun tietävät, että ansiosidonnainen on tulossa. Eikä puhettakaan mistään muuttoavustuksista!

        Minä itse henkilökohtaisesti kartutan mieluummin vapaaehtoisesti puskurirahastoani kuin asioin sossussa.


      • tältä-planeetalta
        höpöhöpö2 kirjoitti:

        Höpö höpö, toiset eivät vaan ymmärrä rahan päälle. Elatusmaksut määräytyvät tulojen mukaan. Etkä kai joka kuukausi käy hammaslääkärissä. Nuo kaikki mainitsemat kuluerät ovat muutaman kympin kuukaudessa. Yksinäinen ihminen maksaa vuokraa 1000€, mietis nyt vähän.

        Ei pitäisi väitellä sellaisista asioista, joista ei voi olla perillä. Jokaisella on omanlaisensa elämäntilanne.
        Lasten elatusmaksut on usein satasissa yhteensä. Hammaslääkärillä käydään muutenkin kuin vaihtamassa pari paikkaa. KELA ei korvaa proteettisia toimenpiteitä, jos on viisi omaa hammasta jäljellä. Virossa hinnat ovat n. 30 % halvemmat, mutta esim. jopa sillatkin yli tuhat tai tuhansia euroja sielläkin.
        Onnettomuuden tai muun syyn takia voi olla maksuvelvollisuus, joskus entisen puolisonkin veloista. Jos menee ulosottoon, käyttörahaksi jää 30% (muistaakseni).
        Vaikka olisi elänyt säästäväisesti, vararahastot ovat monelta huvenneet ilman omaa syytä. Pankkien rahastojen ja osakkeisen arvot syöksyivät tai nollaututuivat 2007/2008 alkaen. Nordeakin myi omia pankkiobigaatioita, joita monet uskoivat turvallisiksi sijoituksiksi. Toisin kävi, kaikki meni, ja asiakkaat hävisivät oikeudessa. Talvivaara on nykyään arvoton- Nokian kurssi kolmasosan kymmenen vuoden takaisesta.
        Kun jonot sairaaloihin on pitkät, operaatio yksityisellä jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Näin esim. pallolaajennus, proteettiset toimet ym. Jos vararahastot ovat huvenneet, vaihtoehtona voi olla luottokortti, vakuudeton joustoluotto ym. Niissä on korkea korko ja lyhennykset tekevät ison loven eläkeläisen kukkaroon. Pikavipit on karmein vaihtoehto.
        Tässä valistusta ensi alkuun....


    • pupsu10

      Ap:llä on, jostain syystä - veroprosentti yli 30? ?

    • Pete4111
      • KorkeaKunnallisvero

        Taulukossa on keskimääräinen kunnallisveropros.

        Eli jos ap asuu kunnassa jossa on korkea vero niin voi hyvinkin olla että hänelle jää vain 1000 e käteen.


      • TarkistaTietosi

        No mitähän paskaa. Tee edes vähän taustatutkimusta ennen kuin tulet huutelemaan.

        Kiteen kaupungin kunnallisveroprosentti on vuonna 2015 22,50% ja se on kaikista korkein missään kunnassa tänä vuonna. Kun tänne http://prosentti.vero.fi/VPL2015/Sivut/LaskennanTulos.aspx laitat tuloiksi 1540e/kk x 12kk = 18480e/vuodessa, veroprosenttilaskuri ilmoittaa perusprosentiksi 13% sekä eläkevakuutus- ja työttömyysvakuutusmaksuista 6,35% prosenttiyksikköä lisää, joten 19,35% on alkuperäisen kirjoittajan todellinen veroprosentti.

        Siispä 1540e/kk bruttotuloista jää käteen (1540e * 0,8065 =) 1242e/kk, eli menepä takaisin koloosi ja tarkista tietämyksesi. Ollaan kaukana alkuperäisen kirjoittajan ilmoittamasta kusetuksesta "1540e bruttotuloista käteen jää 1000e, josta vuokraan..." jotain kokoomus kusettajia varmaan liikkeellä täällä....


      • paljojää

        Jos tuo 1540e/kk on palkkaa niin siitä pois perusvähennys ja ansiotulovähennys niin käteen jää 1339e/kk


      • paljojää

        Eli vuokran jälkeen jää rahaa 839e/kk . kyllä siitä hommasta kelpaa laskuja ja ruokia maksella.


    • ent.suomimummo

      On tämäkin keskustelupalsta, kun ei nää edes sitä, mitä muut vastaavat. Tämä on diktatuuria ja sananvapauden riistämistä. Mutta asiaan. Oletko laskenut, montako prosenttia oma sähkönkulutuksesi rahassa on koko sähkölaskun loppusummasta? Suomessa pienituloisten pitäisi elää pyhällä hengellä, eli sinne me näiden riistäjien mielestä joutaisimme, yläilmojen henkiolennoiksi. Sillä pyhällä hengellä kun ei elossa pysy. Tsemppiä, emme saa antaa periksi.

      • HelppooKuHeinänteko

        Se on helppo laskea sillä asun yksin, saamani sähkölaskusta minun osuuteni on 100%.


      • AKIV

        Hei oikeesti, minusta jos on suht'koht terve edes, millään rahalla ole sen kummempaa merkitystä, eipähän mene lomamatkalla hukuttamaan itseään Zunamiin kuten Aki Sirkesalo? Jos on joku vamma sitten, eli oikeasti "köyhä ihminen", niin voi iloita siitä, mikä vielä toimii, ei keltään edes kuolemassa kaikkia ominaisuuden kerralla kadoteta kuin Hornan tuuttiin, ja vaikka sinnekin, niin sielläkin voi olla sitten pelkkänä veripalttuna vähän aikaa. Tai jos haluat, että ne kerralla katoavat, kuolemassamme, elämässä ruumiin rikkimenemeisen jälkeen, niin saahan niinkin uskoa, kaikki uudet uskomukset ovat tervetulleita. Tai ateistien uskomushan tuo viimeksimainittu kai on?


    • Vanahko

      Mitä laskuja joka kk on noin paljon? Muuta myös halvempaan kämppään, tuolla vuokrasummalla voit ostaa jo velaksi asunnon, korkoja maksat tuon vuokrasumman verran.

      Luultavasti vielä tupakoit, se tekee n. 200€/kk ja kaljat ja viinat päälle. Kun ihmiset vähän ajattelisivat mihin sen rahan laittaa, tehkää ruutuvihkoon muutaman kk:n ajan menot ja tulot, kaikki pienetkin summat, niin näette mihin raha menee.

    • EiLähellekäänKöyhin

      Aloittajalla on ilmeisesti ulosmittausta palkasta kun noin vähän jää käteen. Riippuen noista "laskuista" aloittajalla on ehkä oikeus toimeentulotukeen ulosmittauksen takia.

      • lusmut

        Ei ole ulosmittaus on jo huomioinnut käteen jäätävän osuuden.
        https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/maksukieltolaskuri
        Siemenlingon velvollisuus on maksaa elatusapu ja oikeus suojaosuuteen määräytyy tuloista. Jos ei kykene maksamaan, kunta maksaa elatustukea, joka on ulosotto kelpoista aina viisi vuotta.


    • 30303030

      Laskut jotka huomioidaan pakollisina menoina: yksinasuvaa/yksikkö
      - vuokra tai yhtiövastike
      - vesi maksu 29,80€
      - sähkölasku 30€
      - resepti lääkeet 50€
      - Ruoka menot maksimina 7,65 €/vrk
      - Vaate menot 15€/kk
      Mitään kulutusluottojen maksuja tai asuntolainaa ei hyväksytä Eikä autolainaa

    • AKIV

      Bruttosi on kyllä isompi, kuin meillä Tamperelaisilla mielenterveyskuntoutujilla, jotka saavat alle 1300 egee. Vuokraan menee 550 egee, ja kunotouslaitokselle parisataa, ja ruokaan 215 egee. Käteen jää alle 300 tavallisesti. Mutta hyvä, olisin vain alkoholisti jos saisin enemmän, tupakkiin menee loput ja nettimaksuun, tosin viikon jouduin olemaan tupakkilakossa, kun loppu rahat kesken. Mutta ole ylpeä, ettei elämäsi ole niin sairaan helppoa kuin suurituloisilla. Mutta ruokaan 100 euroa/kk? Se kuulostaa huolestuttavalta, sehän on lähes nälänähtätää?

    • AKIV

      Vertailu vaikuttaa vielä valintoihimme. Vertailittepa itsenne minne hyvänsä niin vain sillä väliä oliko tietonne vertailun mittapuista oikea vai väärä, ja lankesitteko Kohtalonne valinnasta joskus toisenlaiseksi: "Älä kahdehi lähimmäisesi huonetta, älä mitään mitä hänellä on äläkä varasta niitä"(Tämä on lain pienin ja viimeinen käsky, mutta jos se murtuu, voi murtua polvi esimerkiksi - henkisestikö vain)

    • AKIV

      Joo, mut et ole köyhin. Epäonnistuneella liikeidealla tulee paljon köyhemmäksi, jos jää velkaa miljoonia.

    • rider1

      mee töihin,saat rahaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      436
      3195
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2662
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      394
      2616
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2096
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1917
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1143
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe