Matkailijan taudit Thaimaassa

KaukoArska

Olen suunnitellut kauan matkaa Thaimaaseen, mutta pelottaa vähän tuo erilainen bakteerikanta, koska kokemuksesta mulla menee vatsa täysin sekaisin jo lähi-Itään matkustaessa. Onko kukaan sairastunut pahasti Thaimaan lomalla tai mitä lääkityksiä kannattaisi muutenkin harkita sinne matkustaessa?

4

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voit vaikuttaa varmasti itse tuohon huolehtimalla hygieniasta. Esimerkiksi ennen ruokailua voi desinfioida kädet, mikäli tuntuu siltä että vatsa menee helposti sekaisin.

      Itse asuin Thaimaassa vuoden, eikä kertaakaan ollut mitään vatsatautiin viittaavaa. Muutaman kerran vatsa oli sekaisin, mutta uskon sen johtuvan jostain ihan muusta kuin bakteerikannasta :)

      Syö sielä missä muutkin, näin on pienempi riski saada mitään vatsatauteja. Pidä huoli hygieniasta. Noilla pitäisi jo pärjätä :)

    • HyväämatkaaThaimaahan

      Lukuisia Thaimaan ja Aaasian matkoja tehneenä totean että suurin virhe on syödä maitohappopillereitä tms. Vatsaan on hyvä saada maan oma bakteerikanta eli syö ja juo paikallisia maitotuotteita niin ripulilta välttyy. Tietenkin käsienpesu ennen ateriaa ja pullotettu vesi. Eräs lääkäri totesi minulle kun kerroin etten maitohappopillereitä syö: " Lääkefirmat ovat tulosta tekeviä yrityksiä usein mainostavat turhia lääkkeitä, maitohappopillerit sopivat liikematkustahjille jotka viipyvat maassa vain muutaman päivän".
      Usein länsimaalaisen vatsavaivat johtuvat tulisesti maustetusta ruoasta mutta sano tarjoilijalle MAI PHET MAK ei kovin tulista.

    • pakki

      Ei kannata pelätä vatsatautia Thaimaahan mentäessä, vatsatautiin voit sairastua suomessakin. Itselläni esim joka kerta Turkissa on vatsa sekaisin , mutta Thaimaassa olen sairastanut vain yhdellä matkalla (useampi matka tehty) vatsatautiin. vatsataudin alettua menin heti parin tunnin jälkeen lääkäriin josta sain erittäin tehokkaat lääkkeet ja vatsa rauhoittui parissa tunnissa. Seuraavana päivänä olo oli jo melkein normaali... Paikallista jugurttia kuulemma pitäisi aina syödä aamupalalla niin ei mene vatsa sekaisin . Reissuun vaan rohkeasti!!!

    • sosior

      Minulla myös sama ongelma. Elikkä aina kun matkustan suomesta pois niin kohdemaassa on vatsa sekaisin matkan alkuvaiheessa.Se vaiva yleensä päivän aikana poistuu.
      Thaimaassa en ole käynyt kuin yhden kerran ja siellä oli sama homma.Veikkaisin että tämä vaiva johtuu äkillisestä ruokavalion muutoksesta.Muuta selitystä en siihen keksi.
      Jos ja kun menet Thaimaahan niin perusrokotukset riittää.Jos jokin muu tauti iskee niin sillehän ei voi mitään koska kaikkeen ei kuitenkaan voi varautua.
      Turvallista matkaa.
      T. team ahma:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe