Buffetruokailun vaihto säännöllisiin ruoka-aikoihi

Pappamotivaattori

Heippa,

Olen menossa hoitamaan sukulaisteni koiraa vajaaksi kolmeksi viikoksi heidän lomansa ajaksi. Kyseessä on vajaa 12-vuotias terrieripappa joka edelleenkään ei näytä ikääntymisen merkkejä ja potkii lujaa.
Tämä koirapappa onkin aika hankala tapaus. Komentelee, ärhentelee muille, myös ihmisille, tempoo hihnassa ja on remmirähjääjä pahimmasta päästä, omistajilla kun on koirankoulutus jäänyt vähän vähemmälle kiinnostukselle...
Olenkin saanut luvan omistajien puolesta yrittää kouluttaa tätä pikkukaveria. Ongelmana onkin lähinnä terrieripapan motivointi: namut ei kiinnosta kun tapana on ollut pitää ruokaa aina kupissa saatavilla. Kaveri lompsii sitten mielummin sinne syömään kuin kiinnostuu nameista mitä sille yrittää tarjota. Leluilla motivointi ei myöskään onnistu kun leikkimisen pelisäännötkin on vähän hakusessa. Uskon että namut alkaisi huimasti kiinnostaa enemmän jos siitä ruotsinlaivanbuffet-tarjoilusta siirryttäisiinkin säännölliseen ruokailurytmiin aamuinilloin.
Kysymys kuuluukin uskallanko vaihtaa näin vanhan koiran ruokailurytmin buffetista säännölliseen ruokailuaikaan vai voiko tästä koitua papalle jonkunlaisia ongelmia?

Kiitos jo etukäteen!

8

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhakoirako

      Osta jauheliha paketti kaupasta ja tee jämä lihoista nameja joihin lisäät jotain extraa esim. rypsiöljyä/kookosta/hunajaa (pieni määrä tietenkin vaan niin että haju/maku hermot herää). Aina kun tekee oikein namita ja pieleen mennystä ei palkkaa vaan uusi yritys (jätä huomioimatta huonon näin)

    • pappakoira

      En usko, että koituu ongelmia. Kunnon lenkit ja päälle maistuva ruoka, niin eiköhän pappa oo ihan ok. Hyvä tietty olisi, jos omistajatkin sitten jatkavat samaan malliin. Mutta tosiaan, kunnon ulkoilu tekee aina hyvää ja on sitten väliajatkin rauhallisempi.

    • Pappamotivaattori

      Kiitos vastauksista!

      Vielä tohon säännöllisen ruokailun jatkuvuuteen Pappakoira... Omistajat on todella vanhan koulukunnan edustajia, eivätkä usko että koiran käytös siitä muuttuu kun "terrierit nyt vaan on tollasia luonteeltaan". Luulen että jos kolmen viikon aikana pystyn näyttämään että jäbä voi edes hieman parantaa tapojaan, niin ruokinta jatkuu säännöllisenä ja suostuvat ottamaan vastaan ohjeita. Muuten varmaan siirtyvät takaisin buffettiin ja tämän hetken meininkiin missä koirapappa määrää. Kolmessa viikossa ei varmasti ihmeitä saada aikaan, mutta jos nyt oppisi kävelemään edes himpun nätimmin remmissä niin sekin olisi jo saavutus.

      Kyseessä ei siis niinkään ole että pappa olisi ylivilkas tai tekisi tuhoja, vaan kokee olevansa lauman kärkipäässä ja on kova määräämään. Yhteiset lenkit ovat kaikkea muuta kuin rentouttavia. Papparaa ei siis voi päästää vapaaksi juoksentelemaan, eikä viedä myöskään koirapuistoon. Kävelyillä käyttäytyminen on treeninalla.

      Aivan aiheen sivusta tämä avautuminen, mutta tulipa tehtyä.

      • tosionn

        Kerro papan omistajalle asiantuntijan terveiset, että jatkuva ruokien esilläolo pilaa koiran hampaat ja terveyden. Ei varmasti tule vahinkoa siitä, että ruoka tarjotaan kahtena sopivasti annosteltuna satsina päivässä ja puolen tunnin päästä kuppi otetaan pois.
        Vastoin yleisiä luuloja vanha koirakin oppii uusia temppuja.


    • Pappamotivaattori

      Niinpä tosionn! Ongelmana vain kuinka saada viesti perille omistajille. Pitäisi kutsua cesar milan paikalle latomaan faktoja tiskiin.

    • kkkkoooouioki

      Onko kyseisellä koiralla ylipainoa? Jos on niin ehdottomasti ja muutenkin laitat vain kahdesti päivässä ruuan. Lenkittävätkö omistajat koiraa paljon? jos eivät niin lenkitä sinä, uskon että kolmessa viikossa saat lenkkeilyyn muutosta, ehkä se aukaisisi omistajienkin silmät, että kyse ei ole rodusta vaan kouluttamisesta. Itsekin omistan sellaisen rodun koiria, joita väitetään, että niillä ei ole ihmisen miellyttämishalua ja ovat yli aktiivisia jne, mutta silti kävelevät hihnassa vetämättä ja ovat tottelevaisia muutenkin.

      • Pappamotivaattori

        Pappa on normaalipainoinen vaikkakin on selvästi viimeaikoina kerännyt vähän massaa, kuitenkin edelleen normaalipainon rajoissa.
        Koiraa ymmärtääkseni lenkitetään kolme kertaa päivässä, vähintään 20min lenkkejä ja viikonloppuisin sitten vähän pidempiä. Ajattelin lähteä remmikäyttäytymisen alkeista, katsoa jos määrätietoinen ohjeistus toisi tuloksia.


    • asdasdasdasda

      Hienoa, että haluat auttaa. Kaksi kertaa päivässä ruokinta kuulostaa hyvälle. En ymmärrä näitä baariruokailuja sitten yhtään. Koira ottaa ruuan itsestäänselvyytenä ja motivointi voi olla vaikeaa. Koiran tulisi aina tehdä töitä ruokansa eteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe