Turhat aineet pois koulusta.

OJL

Jos saisin päättää, niin poistaisin kouluista kokonaan ainakin kolme täysin turhaa oppiainetta, eli historian, maantiedon ja uskonnon ja tilalle liikuntatunteja. Perustelut: Miltei jokaisella kouluikäisellä on jo käytössään välineet, joilla saa tarvittavat tiedot esiin hetkessä. Miksi niitä helposti esiin saatavia tietoja pitää päntätä päähän useita vuosia? Suurin osa unohtuu kuitenkin. Uskonnot ovat täyttä humpuukia ja lapsille valehtelemista. Liikunta on sen sijaan terveyhden kannalta erityisen suositeltavaa. Liikuntaa on vähennetty ja tulokset ovat näkyvissä . Alokkaat ovat usein rapakunnossa. Pihaleikit ovat lähes historiaa ja tilalla ovat some ym. toiminta jotka eivät kuntoa kasvata.

17

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivistystärkeämpää

      Oletko 12-vuotias? Tietämys noista kaikista kolmesta aineesta on merkittävä osa yleissivistystä. Ihmisellä ei voi olla täydellistä käsitystä siitä, mitä juuri nyt tapahtuu, jos hän ei tunne ollenkaan historiaa. Uskontoa eivät Suomen koulut tuputa, vaan sitä tarkastellaan historian, etiikan ja tieteiden näkökulmasta. Liikuntaa on suomen kouluissa aivan tarpeeksi.

      Perustelet aineiden poisjättämistä sillä, että tiedon saa käsiin helposti muutenkin. Yhtä lailla liikuntaa voi harrastaa myös vapaa-ajalla, eikä siihen tarvitse opettaa taitoja koulussa: koululiikunnan tehtävä on lähinnä tutustuttaa ihmiset erilaisiin lajeihin.

    • 12.årigProPakkoruotsi

      "Tietämys noista kaikista kolmesta aineesta on merkittävä osa yleissivistystä."

      .
      Joo, mutta me saamme LISÄÄ yleissivistystä, kun PAKKORUOTSI aikaistetaan ja sitä lisätään, joten mainittujen aineiden poisjättämisestä ei ole kuin hyötyä.

    • JoJos

      Uskonto voitaisiin jättää julkisista oppilaitoksista pois, mutta tilalle elämänkatsomustieto. Historiaa tarvitaan, koska kaikkien on hyvä tietää siitä. Vaikka on välineet katsoa tai löytää tietoa jostain ei tarkoita sitä, että automaattisesti tekisi niin. Meille tulisi sitten sukupolvi, joka on täynnä rystyset maassa laahaavia tyhjäpäitä. Maantietoa taas tarvitaan muustakin kuin yleissivistävistä syistä. On esimerkiksi hyvä tietää, että missä uutisissa näkyvä tai puhuttu paikka sijaitsee. Maantieto myös tuo ymmärrystä ympäristöstä ja kuinka esim. karttoja luetaan. Tiedän, että Google Maps on nykyisin lähes kaikilla apuna, mutta senkin ymmärtämiseen tarvitaan oppia maantiedossa. Liikuntaa ei tarvitse lisätä, mutta sen voisi muuttaa enemmän yksilöllisempään suuntaan ja jättää numerolla arvosteleminen kokonaan pois.

    • sivistynytspede

      Maantieto on kivaa ja tärkeää ja historia myös molemmat tärkeitä yleissivistyksen kannalta.
      Uskontoon en ota kantaa.

    • Aivastus

      Historian oppiaine on olemassa etenkin sen takia, ettei ihmiskunta toistaisi virheitään. Enkä usko, että sä lukisit historiaa enää koskaan, jos sitä ei opeteltaisi koulussa.

    • herätys

      Oletan, että olet vain nuori ja tietämätön; historia, maantieto ja uskonto ovat tärkeitä aineita!

      Historia on olemassa syystä ja toisesta. On tärkeää, että tunnemme historiamme sekä merkittyvät tapahtumat, jotka ovat vaikuttaneet ihmiskuntaamme tavoilla tai toisin. Kaikkien on hyvä tuntea historia - se on yleissivistystä!

      Maantieto on myöskin yleissivistävä asia ja vain pakollinen osata. Mieti, jos koulussa ei opetettaisi lainkaan maantietoa. Et edes tietäisi missä Suomi maailmankartalla on. Et pystyisi luomaan kuvaa maapallostamme mielessäsi, kun matkustaisit et tietäisi minne matkustat ja olisit kerta kaikkiaan ihan pihalla kaikesta.

      Uskontoakin on hyvä opiskella. Siihen kuuluva etiikka, moraaliarvostukset sekä tieteellinen näkökulma on tärkeää. Vaikka et olisi itse syväuskovainen, sinun on hyvä tietää, mihin osa yhteiskunnastamme uskoo ja miksi. Uskonto on myös merkkittävä osaa historiaa, sillä se on aina ollut olemassa jollain tavoin.

      Kerroit haluavasi enemmän liikuntaa. Sen ymmärrän, sillä jos siitä pitää, se todella on hauskaa. Liikunta on omalla tavallaan tärkeä kouluaine, muttei niin yleissivistävä ja tärkeä kuin muut edellämainitut. Sitä voit myös harrastaa vapaa-ajalla, joten jos haluat lisää liikuntaa kehoitan sinua harrastamaan sitä tuolloin.

      Toivottavasti ymmärsit, mitä painotin :)

      • Anonyymi

        En pidä uskontoa mitenkään yleissivistykseen kuuluvana , vaikka ala luokilla oli kiva kuunnella kun opettaja puhui niitä uskonnollisia tarinoita . Mutta maantieto ja historia on mukavaa ainakin kun on vanhempi,
        Paljon riippuu opettajastakin miten kiinnostaa ,toiset opettajat vaan suoraa lukua ilman mitään eläytymistä toiset taas saivat mielenkiinnon heräämään


    • xxdjonne

      on hyvä kun joku ajattelee noin

    • erthe

      Evoluutio-opetuksen voisi poistaa koska seo valetta, ja vielä tylsää sellaista

    • syitäonmonia

      Historiaa en lähtisi poistamaan koulusta. Syy: Täytyy tietää mistä tulee, jotta voi tietää, minne menee.

      Pakkoruotsi ei ole niin huono asia, kuin kuvittelisi. Ruotsia osaamalla voit hakea töihin ruotsiin, missä on paljon paremmat palkat monilla aloilla, kuin suomessa. Suomi on takapajula juuri siksi, ettei täällä ole palkkakilpailua. Sama koskee norjaa. Osaamalla kieltä, pääset sinne vaikkapa sairaanhoitajaksi, joka tienaa rutkasti enemmän kuin sairaanhoitaja suomessa. Pelkällä englannilla et pärjää siellä. Vai pärjääkö muka suomessa hyvin osaamatta ollenkaan kieltä? Niinpä.

      Liikuntaa voisi muokata enemmän yksilölajipainotteiseksi, eli enemmän yleisurheilua. Ei ole mitään järkeä ympätä aina jotain jääkiekkoa, jalkapalloa tai sählyä, sillä kaikki eivät todellakaan pidä niistä tai osaa niitä. Kyllä ne, jotka osaavat, harrastavat niitä ihan vapaa-ajallakin. Yleisurheilu on muutenkin monimuotoisempaa ja kehittävämpää niin mielelle kuin kehon fysiikalle.

      Uskonnoista en mainitse mitään muuta, kuin että ne aiheuttavat sotia. Elämänkatsomustieto ja etiikka sekä moraalioppi olisi fiksumpaa näin 2018.

      Maantieto on tärkeää, jotta tiedät, missä olet ja kuka olet. Elät tynnyrissä, jollet tiedä muusta maailmasta ja ihmisistä mitään. Tervetuloa syrjäytymään. Samoin biologia, joka kertoo miten ympäröivä maailma ja juuri sinä, toimit. Sitä osaamalla osaat myös pitää itsesi terveenä.

      Kiteytettynä, kyllä monella oppiaineella on ihan tarkoituksensa, jonka avulla voidaan kasvattaa nuorista fiksuja aikuisia, eikä mitään idiotismia ihannoivia elämäntapajuntteja, joista ei ole mitään hyötyä yhteiskunnalle.

      Hyvin tienaava fiksu kaveri työuralla, vai pelleilevä juntti sotkemassa paikkoja ja sikailemassa porukalla? Tämä on valintojen maailma.

      • pakkoruotsipois

        Juuri näin, joskin kannattaisin itse pakko ruotsin sijaan vapaaehtoista ruotsin opiskelua ja vaihtoehtoisesti tilalla voisi olla jokin muu kieli.
        Tällöin opiskelumotivaatiota olisi enemmän ja oppimistulokset olisivat paremmat.


    • Anonyymi

      Poistaisin itse kaikki taito- ja taideaineet ja tilalle lukuaineita.

    • Anonyymi

      Hissa, maantieto ja uskonto eivät ole turhia, mutta liikunta on. Kaikki turhat aineet saisi jättää pois ja tilanne äikkää, matikkaa, kieliä ja sun muita.

    • Anonyymi

      Uskonnnon tunneilla käsitellään muita uskontoja ja niiden tappoja joka on tärkeää yleissivistystä. Siis ainakin yläkoulus

    • Anonyymi

      Niinpä ne kaikki aineet on ihan turhia! Tiiän et tää on vanha keskustelu

    • Anonyymi

      uskonto on turhaa

    • Anonyymi

      Nämä olisin minäkin poistanut kauan sitten kun kävin koulua, mutta ihme kyllä vanhoilla päivillä on historia alkanut kiinnistamaan ja huomaan mitä tieto aukkoja minulla siitä on, kun ei siis edes kuunnellut historian tunneilla enkä ymmärtänyt miksi niitä piti opetella. Niin että vanhemmiten tulee sitten mieli tietää asoita vaan ei tiedä. Todella hyvä että voi netistä etsiä mitä haluaa tietää. Minun aikana ei vielä ollut nettiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe