Venyvät puutarhaletkut

Letkuihinkyllästynyt

Onko kokemusta venymistä puutarhakasteluletkuista.
Tässä näyttävät kovin kätevillä!
Nimimerk letkuihin kompastelija

19

6600

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tyytyväinenletkuilija

   ostin viime kesänä tuollaiset 2 kpl....en kuitenkaan sitä kallista 'alkuperäistä' kalliine nippeleineen, vaan ihan halpis version rajamarketista. Onpä hyvä keksintö, vaatii vaan vähän omatoimista muokkaamista, paineen alennus venttiilin tuo parempi puoliskoni siihen laittoi ja ohuesta kupariputkesta sellaisen pitkän, yli metrisen, kastelupään. Se alkuperäinen suutin lähtee helposti irti letkusta, mutta on helppo laittaa uudelleen kiinni kun on se kova kupariputki siinä päässä. Se sisä osan letku pullistuu irti kun on vesijohtopaine päällä. Kun rakentelee sen paineenalennusventtiilin niin saa haluamallaan vauhdilla sitä vettä, eikä liian kovalla virtauksella.Sillä kupariputkella saa myös lisää ulottuvuutta, ei tarvi istutusten joukkoon sukeltaa letkun kanssa , kun tulee se reilu metri lisää 'pituutta' siihen syöttöön.
   Mulla on istutuksia monta sataa neliötä, joten tuo venyvä letku on parasta mitä on puutarhajutuissa tapahtunut kymmeniin vuosiin.Ja, ah, miten on helppoa ja hauskaa kastelu, kun ei tarvi kymmenien metrien letkua raahata paikasta toiseen ja oikoa mutkia jotka estää veden tuloa.
   Kun hankit sen niin tyytyväisyys on taattu, Säilytä varjossa, kun et kastele.

  • Muuuuu

   Olis mielenkiintoista tietää, toimiiko tuo letku vielä viiden vuoden päästä?

   • tyytyväinenletkuilija

    Sitähän ei voi tietää kun ei ole ollut markkinoilla vasta kuin viime kesästä... mutta ei ole hinnalla pilattu tämä halpis versio, vaikka ostaisi joka vuosi uuden.Maksoi 15e viime kesänä. En ole vielä käyttänyt tänä keväänä, mutta oletan jotta toimii.Se 'alkuperäinen' twins'in myymä maksoi muistaakseni 79e, pelkkä letku, kaikki muut tingeltangelit piti erikseen ostaa joten hintaa tuli joku 150e kaikkine kaluineen, kaveri tilasi sen, ja pikkusen kiukutti kun hinnan kuuli rajamarketista.Se 15 e hinta ei paljon kirpase vaikka joka kesä ostaisi uuden verrattuna siihen twins'in hintaan.
    Eikä se pilalla ole vaikka siitä liitoksesta pullistuisikin ja irti lähtisi...ei muuta kun ihan itse korjaten ja taas toimii.....jos pidempää tarvii niin ei muuta kuin 2 perättäin.


   • Krtsukka

    Harrastepuutarhuri kertoo että tosi hyvä keksintö monellakin tavalla.Mutta yksi ongelma,jos käytät sitä kovilla alustoilla esim, vedät sitä pihakivetyksiä pitkin niin yhdessä vuodessa kuluu pintakerros puhki ja sen jälkeen roskiskamaa. mutta jos esim. nurmikkoa pitkin niin aivan erinomainen tuote. Vinkkinä kun kerran menee pieneen tilaan niin kannattaa pudottaa letku käyttöjen välissä ämppäriin,pysyy puhtaana ja on tosi helppo ottaa taas tarvittaessa käyttöön.


  • tyytyväinenletkuilija

   kyllä olen myöskin huomannut sen pääliosan hankautuvan kovilla pinnoilla, se näyttää myös jotenkin muutenkin 'harvenevan' joistakin kohdista. Seuraus tästä on tietenkin vuotava kohta jonkin ajan kuluessa, kun se siitä pintakerroksen rei'ästä pistevuotona alkaa ja päätyy sisäletkun pullistumaan, silloin se on pilalla mikäli jonnekin keskivaiheille letkua se reikä tulee. Tänä vuonna näyttää olevan ainakin prismoissa ja robbarilla/tokmannilla olevan myynnissä, mutta on vain 5m pitkänä. Hintaa en muista vaikka sitä katselinkin jokuaika taapäin.
   Pari vuotta on ollut ja hyvin pelittänyt, hyvä hinta/laatu suhde jos tämänkesän vielä kestää puhki menemättä.Sitä oli viime kesänä jonkinlaista vahvempaakin tarjolla, mutta en tullut silloin ostaneeksi, mikäli nyt löydän niin heti hankin.

  • Ulius

   Esim. Jojo merkkinen letku täysin kelvoton. Kertakäyttökamaa.

  • mars1

   Ei kestä, jo 4 letkua katkennut (sisäletku)

  • Klasu56

   Jojo letku kesti täällä 5 minuuttia. Päällyskerros halkesi, letkuun tuli iso vesikupla ja paukahti rikki.

   • tyytyväinenletkuilija

    palauttaa vaan takaisin sinne mistä hankittu on....rahat takaisin ja parempi tilalle. Kaikkein halvinta ei kannata edes ajatella.
    Hyvin kesti vielä tämän 3. vuoden, tosin pari kertaa piti siitä liittimen juuresta laittaa uudelleen , mutta pikkuhomma.Tosin varauduin jo tulevaan rikkoontumiseen ja ostin varalle uuden , hiukka pidemmän.


  • Jussi.r

   Se venyyvä vesiletku kesti 1 vuoden ja siihen tuli pullistuma ja räjähti ja ostin uuden ja kesti päivän ja tuli sama pullistuma ja räjähti ei kannata ostaa menee rahaa tavallinen puutarhaletku on parempi.....

  • Karpalo

   Meillä hajos viikossa kaksi letkua. Saas nähdä kestääkö kalliimpi paremmin. On ainakin takuu. On kyllä kätevä peli.

  • Asiakas

   On jo kolmas "halpis" versio 30m pitkä joka pullistuu ja sisusta halkesi... Siispä rahat takaisin ja etsimään vahvemmaksi kuorella olevaa. Hyvä muuten käytöstään.

  • Ei_jatkoon

   Täällä meni Hozelockin versio tuotteesta noin kuukauden käytön jälkeen poikki, sisäletku siis katkesi tuntemattomasta syystä (?) ..

  • Anonyymi

   Yhden kesän kesti meilläkin kyseiset letkut. Nurmikkoa pitkin letkuja aina vedetty, ettei kyllä syynä voi olla letkun hankaantuminen kivikkoon. Seuraavaksi kaupasta taitaa lähteä mukaan venymätöntä letkua.

  • Anonyymi

   Tosi huonoja ei kannata ostaa, hajoaa keskeltä, moni sanonut samaa.

  • Anonyymi

   Onko näiden kestävyydessä tapahtunut vieläkään minkäänlaista kehitystä?

  • Anonyymi

   Nopeasti meni puhki.

   • Anonyymi

    Kätevä kun on ehjä, tosin hajoaa helposti. Kolmas JOJO-letku menossa 3vko:n sissällä. Onneksi myyjäliike vaihtaa aina uuteen. Edelliskesänä kesti yli 2kk ja monta kastelukertaa nurmikolla.


  • Anonyymi

   Kolmas menossa. Kaikki kolme "räjähtäneet". Viimeisin eilen. Ostettu kolme päivää sitten. 10/30m versio. Pitää ilmeisesti pitää vesipaineen pienellä. Takuuseen olen saanut uudet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   222
   13184
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   262
   7373
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   63
   4735
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   36
   4688
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   1934
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   74
   1304
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1207
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1121
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   13
   1101
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   130
   1028
  Aihe