Keliakia ja silti syö viljaa

Mietteetttt

Hei! Jos on keliakia, niin kuinka vakavaa on silloin tällöin syödä vähän viljaa? Onko seurauksena vain ikävät fyysiset oireet, vai voiko esim. yks pari pullaa per puoli vuotta aiheuttaa jotain todellista, suurta tuhoa? Koska kyllähän esim jos tietämättään sairastaa keliakiaa ja syö normaalisti, niin silti pysyy hengissä ja ihan hyvässä kunnossakin.

15

494

  Vastaukset

  • Muita viljoja kuin vehnää, ruista ja ohraa voi syödä ihan vapaasti :)
   Ja kyllä, tuokin määrä voi aiheuttaa sen että sinulla on jatkuva tulehdus suolistossa, joka taas estää ravintoaineiden imeytymisen ja altistaa vakaville sairauksille, kuten syövälle.

  • Luulen että jos kerran puolessa vuodessa syö vehnäpullan, niin ei se jatkuvaa tulehdusta voi suolistoon aiheuttaa.

   Monellakin, jolla keliakia on todettu ja joka on ryhtynyt gluteenittomalle ruokavaliolle dramaattinen muutos parenpaan tapahtuu terveydentilassa jo kuukaudessa. Suomessa on tuhansia keliaatikoita, jotka eivät tiedä olevansa sairaita. He saavat tästä jouhtuen erilaisia autoimmuunisairauksia, joita hoidetaan toisenlaisin lääkkein ja sairauden aiheuttaja jää diagnosoimatta. Tällaisia sairauksia ovat mm. reuma, hermosäryt, kilpirauhasen vajaatoiminta ehkä jopa adhd yms. neurologiset poikkeavuudet.

   Silti en kylläkään ymmärrä, miksi haluaisit syödä pullan kerran puolessa vuodessa. Ei se nyt niiiin hyvää ole. :D

  • Haloo !!! Keliakiaa sairastava ei syö vehnäpullaa , ei ohraa, ei ruista !! Suolinukka tuhoutuu samantien..miksi leikkiä näin vakavalla sairaudella ?? !! Kyllä verenpaine nousi !!

  • Keliaakikot eivät voi syödä murustakaan gluteeniviljoja!! Monella tulee heti oksennus, ripuli ja hirveät vatsakivut. Nämä kestää jopa viikon. Lisäksi suolinukka vaurioituu ja vasta-aineet nousee ja niiden parantuminen vie jopa kuukausia.

  • Jos haluaa että suolinukka palautuu niin ei yhtään viljatuotteita.Muuten voi pahimmassa tapauksessa tulla vaikka syöpä.

  • Hei kaikille! Olen miettinyt vaihtaa ruokavaliotani täysin gluteenittomaksi. Keliakiaa ei ole koskaan todettu mutta aina kun syön gluteenia sisältävää ruokaa niin aineen vaihdunta hidastuu, tulee ummetusta ja ripulia samana päivänä, masennusta yms. Kilpirauhasen arvot on katsottu moneen kertaan. Olen harkinnut menemistä kokeisiin. Minusta gluteenittomasta ruokavaliosta hyötyisi moni vaan asiasta ei koskaan puhuta tarpeeksi. Kannustetaan just syömään täysjyväviljaa?! No just ei se oo sen parempi. Hyvä että aloin tekemään muutoksia ruokavaliossani koska painonikin on noussut todella todella paljon ja sekin ärsyttää. Maito tuotteitakaan en syö. Inhottaa kun täällä suomessa kannustetaan pienestä pitäen juomaan aivan älyttömästi maitoa (mikä aiheuttaa aivan kamalaa liman eritystä) ja syömään paketillisen leipää tosi lyhyeen aikaa (täh mitä vittua leipää eihän se ole edes hyvää)?? Leipä on ihan turhinta turhaa paskaa mistä ei saa paljoo mitään ravintoa. Jos syötte leipää kaksi palaa niin saatte vähäksi aikaa nälän pois. Kun se sitten kohta tulee takaisin mikä aiheuttaa iltasyöpöttelyä. Kun juotte terveellisen smoothien ja syötte esim kaksi paistettua kananmunaa niin saa siitä jo hyvänen aika paljon enemmän!!! Herätkää ihmiset oikeesti jotain leipää?? Ettekö te rakasta itseänne? Miettikkää. No jos sitä leipää on hitto pakko saada niin ottakaa edes gluteenitonta. Hintansa vuoksi ei sit tule ainakaan sitäkään liikaa syötyä. Keksikää uusia ruokia uusia välipaloja älkää antako itsenne tyytyä vain johonkin reissumieheen! TE ansaitsette enemmän.

  • Vaihda ihmeessä!Minä vaihdoin vastikään.olo on mitä mainioin,painokin hievahti alaspäin,nukuttaa hyvin...itse syön aamulla kaurapuuron vähäkalorisella marjakeitolla,marjoja desin,kananmunan,raejuustoa,tuoremehua,tomaatin.Välipala rahkaa desi marjoilla tai joku hedelmä ja vettä,ruokana keittoa,iltapv.rahkaa puolipurkkia marjoilla tai hedelmillä,illalla munakasta ja broilerinfilettä tai porsaanfilettä,salaattia ja raejuustoa,illalla vielä turkkilaista jogurttia ananasmurskalla...vaihtelen fiiliksen mukaan,mutta nälissään ei tarvi olla.Vatsa toimii hyvin,kahvia juon maidolla pari kuppia päivittäin.

  • Pari pullaa eivät vie syöpää suntaan eivätkä toiseen. Itse siitä vehnästä kärsii. Sen takia keliaakikko noudattaa orjallisesti ruokavaliota. Ei sen takia, että lääkäri uhmaa suolistosyövällä, vahinkojahan tapahtuu aina! Jos kestää viikon kestävät vatsakivut, oksentelun jokaisen yksilölliset oireet, ei parille pullalle ole estettä. Itse en ikinä uhraisi viikkoa vuodepotilaana makaamiseen vehnäpullan takia.

  • Uskomatonta. Jos oma terveytesi ei ole sinulle tärkeää, syö ihmeessä pullaa silloin tällöin. Sinulla on jatkuva tukehdustila suolistossa, joka kuluttaa suolinukan. Ei imeydy ravintoaineet.

  • mulle just todettiin keliakia joka mulla on todennäköisesti ollut penskasta asti.. (tai ainakin todella pitkään) lääkärin mukaan. olen niin tottunut noihin oireisiin ettei ne ollut edes oireita itselle. nyt otan toki tosissaan tän gluteenittoman elämäntavan, mutta pientä ihmetystä herättää esim se että kukkoa saisi juoda 2 tölikillistä päivässä mutta esim 100% perunajauhoa ei saisi käyttää jos siinä saattaa ehkä olla pölyä muista viljoista.. kuinka paha se yksi pölyhiukkanen voi olla?

  • Et saa kun sun tota juttuasi lueskelin.
   Älä leiki teytes kanssa se gluteeniton - laktoositon ruokavalio on eli ikäinen jos kerran transminaasi arvosi ovat olleet koholla sellaiset 0.9ml/lmin. yli 0.3ml/lmin.
   Silloin sinä et saa syödä mitään normaalia vijaa.

  • Kaikkein paras mitä tiedän, kaverilla oli keliakia, ei välittänyt siitä diagnoosista vaan jauhoi sitä tavis ruokaa ja hyvää ruisleipää, meni pari vuotta ja vatsaa alkoi särkemään.
   Meni lääkäriin ja suoraan leikkuriin, suolesta jäljellä ½m. tiesi mitä teki!!!
   Mahtaa nytten olla kivaa syödä sapsukaa ja mennä ½h:n päästä veskiin HAH!!

  • Riippuu keliakian asteesta. On myös gluteiiniallergiaa, joka kehittyy keliakiaksi, jos ei vältä gluteiinia. Silloin tällöin kyllä voi syödä pieniä määriä.

  • He jos sulla on keliakia niin et todellakaan voi syödä mitään vehnäpullaa!!

   • Mä jos syön jotain jossa on vähäkin gluteiinia,paska valuu seuraavana päivänä ihan huomaamatta,siis aina kun käyn pissalla,pyyhkiessä tulee kakkaa..ei kiva,en siis syö pullaa,gluteiinitöntäkin pullaa voi tehdä ja on valmiinakin kaupassa pakastealtaassa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut