Aihe

Varoitus Oulun Kalustetukku, Charmiakeittiö

Strui

Tässä firmassa jätetään asiakas ratkomaan myyjän tekemää mitoitusvirhettä. Tilasin keittiön Oulun Kalustetukusta ja lähetin listan tulevista kodinkokeista. Kun aloimme asentaa liesituuletinta, kävi ilmi, että yläkaapin syvyys ei ole riittävä. Otin yhteyttä Kalustetukkuun. Sieltä väitettiin ettei kaappi voi olla syvyydeltään riittämätön, koska heillä myymälässä on asennettuna kyseinen tuuletin sen syvyiseen kaappiin. Ja ovat kuulemma kymmeniä tuulettimia myyneet ilman valituksia. Olimme jo joutuneet poistamaan kaapista alatakalistan, jotta tuuletin ylipäätään mahtuu kaappiin, mutta välitilan levyä ei pystynyt asentamaan, koska se meni tuulettimen alakannen päälle. Soitin asiasta myyjälle useampaan kertaan. Kukaan ei vaivautunut tulemaan paikanpäälle katsomaan tilannetta. Vaikka myyjä ei ollut koskaan kyseistä tuuletinta asentanut, hän antoi puhelimitse neuvoja, jotka osoittautuivat aivan vääriksi. Myyjä käski leikata 3mm pois välitilan levyn yläosasta, jotta tuulettimen kansi mahtuu paikoilleen. Kun olimme leikanneet, kävi ilmi, että levyä pitäisi loveta vielä lähes sentti lisää, että metallikannen saa alta päin laitettua paikoilleen ja pois. Sellainen loveus pistäisi silmään kyllä aika pahasti. Myyjä neuvoi, että loveus peitetään sitten silikonilla, niin ei ole ruma. Kun ei ole paikanpäällä asiaa tutkimassa, niin voi antaa järjettömiä neuvoja. Alle asennettava kansihan pitää saada irroitettua suodattimien vaihdon vuoksi. Ei sitä voi liimata silikonilla seinään kiinni! Vaadin, että myyjän tulee kantaa vastuu mittavirheestään ja meille tulee toimittaa uudet syvemmät yläkaapit tai Kalustetukun asentajan tulee asentaa tuuletin kun väittävät sen helposti onnistuvan. Mihinkään ehdottamiini vaihtoehtoihin ei suostuttu. Mieheni piti lopulta rälläkällä leikata sekä tuulettimesta osia pois että alle tulevasta kannesta yli sentin siivun takaosasta pois, jotta tuuletin ja välitilan levy saadaan paikoilleen. Ylimääräistä työtä on tehty jo kolme tuntia ja asennus jatkuu yhä, sillä asennusohjeen mukaan tuuletin pitäisi kiinnittää neljällä ruuvilla siitä edestä ja takaa, jossa meillä vain vain sentin verran kalustetta Kalustetukun mitoitusvirheen vuoksi. Jos laittaa lisäruuveja muualle, kaappi pullistuu eikä alakansi asetu paikoilleen. Juuri tämän vuoksi ruuvien paikoista on SAVOn tarkka asennusohje. Jottei kone rysähtäisi alas, mieheni pitää tukea tuuletin yläkautta jonkinlaisilla virityksillä kiinni, joten taas tehdään pari tuntia ylimääräistä työtä! Että tämmöistä palvelua Oulun Kalustetukusta.

9

872

  Vastaukset

  • Taisitte säästää asennuksen hinnan :) eli teemme ihan ite ja säästämme. Olen asentannut kymmeniä/satoja keittiöitä ammatikseni ja yksikään keittiö ei ole mennyt niin ettei joudu jotain "virittelemään" näin se vaan menee, mutta ammattimies virittää sen siististi.

   • Mieheni on rakentanut koko talon ja ammatiltaan autonasentaja/peltiseppä, joten kyllä hän osaa kalusteet asentaa, jos ne vain olisi mitoitettu oikein. Mutta vaikea on liian pieneen kaappiin konetta asentaa.


   • Autonasentaja/peltiseppä, "rälläkän" kanssa keittiötä asentamassa, Heh, heh, kuullostaa vaaralliselta. Tuuletin kaappien leveydet ja syvyydet ovat yleensä vakiot joten miten mitta voi heittää, koska jos väärä koko niin yleensä heittää sen 10cm ja siinä ei 60cm tuuletinta "rälläköidä" 50cm aukkoon tai toisinpäin. Niin ja ei puuseppäkään ole autoasentaja vaikka osaa autonkorjata. Talon moni saa pystyyn, ammattitaito näkyy viimeisissä pinnoissa.


   • Et lukenut tekstiäni selvästikään kunnolla. Kaapin leveys oli oikea, mutta kaappi ei ollut tarpeeksi syvä. Oulun keittiötukun myyjä ei ollut älynnyt ottaa huomioon sitä, että tuulettimen alle tuleva kansi on isompi kuin aukko, joka tehdään tuulettimelle.
    Siistiä jälkeä mieheni tekee. Luuletko, että autonpellit voidaan korjata miten sattuu? Se on hyvin pikkutarkkaa hommaa.


   • Höpö höpö, autonpellit on helppo itekkin korjata just pakkeloin ite auton lokkarin vähän pakkelia ja spray pullolla maali päälle ja hyvä tuli. Noh ulkona tietty tuli pari havun neulasta mukaan mutta ne sai hyvin kynnellä irti. Ei siis mitään avaruustiedettä tai pikkutarkkaa hommaa eikä maksannu kun 9e ite tehtynä, ammattimies olis ottannu 500e sikariistoa!


   • Strui kirjoitti:

    Et lukenut tekstiäni selvästikään kunnolla. Kaapin leveys oli oikea, mutta kaappi ei ollut tarpeeksi syvä. Oulun keittiötukun myyjä ei ollut älynnyt ottaa huomioon sitä, että tuulettimen alle tuleva kansi on isompi kuin aukko, joka tehdään tuulettimelle.
    Siistiä jälkeä mieheni tekee. Luuletko, että autonpellit voidaan korjata miten sattuu? Se on hyvin pikkutarkkaa hommaa.

    Niin ala kuin yläkaappienkin syvyys on aina vakio, niitä ei ole eri syvyisiä, vain leveydet vaihtelee.
    Rälläkällä liesituulettimen asennusta...TIRSK...


  • Näin se menee juuri kalustehukussa, kenenkään ei kannattaisi moisessa kusetuspaikassa aikaansa ja rahojaan kulutella.

  • Typeriä kommentteja.Olisivat hiljaa, jos ei ole mitään järkevä sanomista. Meilä on sama ongelma Charmia (Harmia)-keittiön kanssa. Mitkään mitat eivät pitäneet paikkaansa.Kävi kyllä paikan päälläkin, mutta jatkuvasti joudumme menemään valittamaan.Keittiötasot on vaihdettu jo kerran, kun liesitasoa ja allasta ei saatu mahtumaan niihin. Nyt saimme uudet, ja ne ovat aivan naarmuja täynnä. Kauhulla odotamme, mahtuuko liesituuletin ja uuni paikoilleen. Kyse on kuitenkin 10 000 euron remontista.

  • Oulun Kalustetukku ei ole meidän toimittaja, koska tarjous on niin "pimeä" kuin myyjä voi sen tehdä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26184
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16463
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15252
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13288
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3236