Pohjois-Helsingin Auto, rikollisten nyrkkipaja

ÖÄY-123

http://www2.kuluttajavirasto.fi/File/3ddf7ca7-e342-41b5-96e2-5f7cbb987644/Musta lista 772014.pdf

Pohjois-Helsingin Auto Oy, Helsinki

Auton jäähdytysnesteen merkkivalo syttyi pian sen jälkeen, kun auto oli huollettu. Asiakas lopetti ajamisen heti, kuten ohjekirjassa neuvottiin. Toisessa korjaamossa hän kuuli, että jäähdytysnestettä oli lisätty huollossa liian vähän. Asiakas vaati jäähdytysnesteen lisäyksestä, sijaisauton kustannuksista, hotellivarauksen perumisesta, mielipahasta, vaivannäöstä ja asiointikustannuksista yhteensä 280 euroa. Alkuperäisen huollon tehneen korjaamon mukaan jäähdytysnestettä oli hävinnyt säiliöstä tavallista enemmän, eikä kyse ollut siksi huolimattomuudesta.

Lautakunta katsoi, että jäähdytysnestettä oli lisätty huollossa liian vähän. Kyseessä oli korjaamon virhe. Mielipaha ja vaivannäkö eivät lain mukaan oikeuta korvauksiin, eikä hotellivarauksen perumisesta ollut koitunut kustannuksia. Korjaamon piti maksaa asiakkaalle 20 euroa puhelin- ja matkakuluista, 60 euroa sijaisauton vuokrasta sekä 25 euroa jäähdytysnesteen lisäämisestä.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1385697854932

Helsinkiläiskorjaamo tuomittiin öljyvuodosta
Kaupunki
29.11.2013 15:58

Kaisu Moilanen

Helsingin Sanomat

Helsinkiläisen Pohjois-Helsingin Auto Oy:n toimitusjohtaja on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen ympäristön turmelemisesta. Lisäksi toimitusjohtaja ja Pohjois-Helsingin Auto Oy joutuvat maksamaan vahingonkorvauksia maan pilaantumisesta yhteensä yli 350 000 euron edestä.

Autokorjaamon ympäristöön on päässyt vuotamaan öljyä vähintään 10 000 litraa, totesi Helsingin käräjäoikeus päätöksessään tänään perjantaina. Öljy on pilannut yrityksen lähiympäristöä: maaperää, ojia ja pintavesiä. Alueelta on poistettu yhteensä noin 581 000 kiloa pilaantunutta maata.

Autokorjaamo kiisti syytteet. Se katsoi öljyä valuneen maahan öljynsiirtoputken repeämän vuoksi korkeintaan 3 00 litraa. Käräjäoikeus katsoi öljyä valuneen maahan pidemmän ajan kuluessa.

Käräjäoikeuden mukaan yritys oli suhtautunut jäteöljyyn ja sen käsittelyyn huolimattomasti. Toimitusjohtaja oli oikeuden mukaan käytännössä yksin vastuussa yrityksen toiminnasta osakkaana, yrityksen hallituksen ainoana jäsenenä sekä yrityksen toimitusjohtajana.

Oikeuden mukaan säiliötä tyhjennettiin satunnaisesti eikä tyhjennyksen estävää säiliön kantta korjattu. Lisäksi säiliötä ylitäytettiin.

Toimitusjohtaja ja yritys tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia Helsingin kaupungille maaperän puhdistamisen kustannuksia sekä autokorjaamon tontin omistamalle yhtiölle.

Pohjois-Helsingin Auto ja toimitusjohtaja aikovat valittaa tuomiosta. Heidän mukaan maaperän öljymäärissä olisi pitänyt ottaa huomioon alueen pitkä historia teollisuusalueena. "Meillä on rahtikirjat noudetusta jäteöljyn määrästä ja kirjanpito uuden moottoriöljyn myynnistä. Niiden lukujen valossa tuntuu aivan mahdottomalta, että kaikki tuo öljy olisi peräisin tästä yrityksestä", sanoo autokorjaamoa ja sen toimitusjohtajaa edustava asianajaja Simo Ellilä.

0

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

        Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
        Maailman menoa
        190
        1873
      2. Mietin sinua nainen

        Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
        Ikävä
        62
        1310
      3. Kyllä suoraan

        Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
        Ikävä
        58
        1063
      4. Voisitko nainen kertoa mulle

        Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
        Suhteet
        149
        951
      5. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

        Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
        Lapua
        81
        924
      6. Haluan sinua mies

        Saat minut kuumaksi.
        Ikävä
        46
        915
      7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

        Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
        Ikävä
        54
        808
      8. Voitaisiinko harjoitella rakas

        Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
        Ikävä
        81
        777
      9. Ne alkaa aina yhdeltä

        jos mies et ole sattunut huomaamaan!
        Ikävä
        81
        729
      10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

        Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
        Hindulaisuus
        320
        698
      Aihe