Epämääräinen kipu molemmissa käsissä

Kätösetkipiät

Moi!

Tulin avautumaan tänne omista käsikivuista, ja kyselemään jos
tätä kautta löytyis henkilöitä, joilla on ollu samanlaisia vaivoja käsissä. Onko vaivat teillä helpottanu/poistunu ja millä konsteilla? Kauanko kesti saada kädet kuntoon? Neuvoja, vinkkejä?

Lyhyesti taustaa itsestäni:
Olen 26v. opiskelija, ja hyvin aktiivinen musiikin harrastaja. Niinpä minun vapaa-aika kuluu enimmäkseen kosketinsoitinten äärellä. Lisäks kulutan paljon aikaa tietokoneella. Liikun hyvin epäsäännöllisesti.

Tarkalleen 10 viikkoa sitten mun molemmat kädet kipeyty äkillisesti. Pahimman kiputilanteen laukaisi autolla ajaminen. Molemmissa ranteissa esiinty hyvin terävää kipua jos ranteella yritti vääntää/puristaa tai nostaa jotain. Hakeuduin samana päivänä terveyskeskukseen, josta sanottiin että kyseessä on jännetuppientulehdus, ja käskettiin antaa käsien levätä ja piti syödä normaaleja särkylääkkeitä kuuriluontoisesti.
Noh, söin viikon verran paracetamolia ja kädet oli totaalilevossa, eikä mitään edistystä tapahtunut.

Meninpä siis uudestaan lääkäriin. Diagnoosi pysyi samana, mutta tällä kertaa määrättiin tulehduskipulääkkeitä (arcoxia 60mg). Nyt annoin käsien olla totaalilevossa 2 viikkoa ja mätin arcoxia naamaan. Lisäks levittelin käsiin päivittäin kylmägeeliä useita kertoja päivän aikana.
Näiden kahden viikon jälkeen terävä kipu ranteista hävisi, mutta samaan aikaan kyynärpään ja ranteen väliselle alueelle (molempiin käsiin) kehittyi eräänlainen kiristyksen/puristuksen tunne. Kyynärvarressa tuntuu kihelmöintiä välillä kun sormia liikuttaa, ja ranteeseen tulee sykäyksittäin lievää kipua. Käsissä on voimat tallella ja minkäänlaista puutumista ei ole missään vaiheessa ollu.
Tämän jälkimmäisen oireilun takia oon viimeisten 7 viikon aikana juossu moneen kertaan lääkärissä ja fysioterapiassa. Kerran hieronnassa. Kävin myös kaularangan magn.kuvauksessa josta ei löytynyt mitään.
Pari lääkäriä on heittäny syyks aitiopaineoireyhtymän. Eräs lekuri taas totes että käden hermokudoksissa ois vaurioita, joista kipu tulee. ---> Lisää huilaamista. Hän myös käski tulla vastaanotolle uudestaan jos kivut pahenee sietämättömiks jolloin molempiin käsiin tuikattais kortisonipiikki. En tosin tiedä mihin kohtaan, kun mikään piste käsissä ei tunnu olevan kosketusarka.

Tuntemukset ei ole tuskallisia, mutta häiritseviä. "Kipusykäykset" ja kiristyksen tunne selvästi lisääntyy kun käsiä rasittaa tai jos ottaa saunassa tosi kovat löylyt. Kiristys tuntuu molemmin puolin käsivarsia, kivut käsien selkäpuolella. Ehdottomasti pahimmaksi rasitukseksi huomasin autolla ajamisen, joka aiheuttaa edellämainittujen tuntemuksien lisäks myös kyynärpäihin sekä ojentajien alueelle jomotusta.

Akupunktiolla ja akumaton käytöllä sekä ahkeralla/monipuolisella venyttelyllä oon saanu helpotettua kireystuntemuksia väliaikasesti pois. Esim. Ennen soittamista kun venyttelen kunnolla, niin käsiä ei oo kiristäny välttämättä ollenkaan treenien aikana. Kireys on tullu kuitenkin takaisin käsiin viimeistään kun herään seuraavana aamuna. Olin sitten rasittanu käsiä edellispäivänä tai en. Kipusykäyksiin ei tunnu purevan mikään silloin kun niitä tulee.

Eniten tässä tilanteessa itseä vaivaa stressi, kun ei ole täysin varma mikä käsiä vaivaa. Ja on pelko sen puolesta että menettää jossain vaiheessa käsien työkyvyn.
Aikomuksena on tällä hetkellä varata aika hermoratatutkimuksiin jos sieltä saisi jotain selvyyttä tähän touhuun.

Iso kiitos kaikille asiallisesti vastaaville!
Jos tilanteeni tästä selkiytyy niin kirjoittelen tänne heti lisää.

1

2817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdjjfrfjjik

      Moikka!
      En ite oo kärsiny samasta ongelmasta, mutta isoveljelläni oli sama juttu joskus nuorempana. Itse olin vielä kyllä niin pieni että en tarkalleen muista kaikkea. Hänellä oli tuo jaloissa, piti hankkia eripaksuisia kenkiä ja käveli ilman niitä oli hankalaa :D tosin kiputiloista en sen pahemmin tiedä. Ehkä sun kannattais vielä kerrata noita kiputiloja, ja jos ne ei millään häivy, niin tutkimukset voi olla tarpeen, jotta se kivunlievitys olisi oikeenlaista. Voimia sinne! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe