Tarvitananko Ukrainan matkustaessa viisumi?

dase

Hei. Tarvitananko Ukrainan matkustaessa viisumi?...Onko tietoa tien kunnosta ja turvallisuudesta?...Tarkoitus olisi aja kesäkuun lopussa vaimon kanssa Valkovenäjän Minskissa eräiden sukulaisteen luonaan ja sieltä eteenpäin Romanian suntaan.

Ukrainaan kautta matka olisi huomattavasti lyhyempi,...vain 530 km ja aikaa menisi noin 8h. Toinen ajoreiti olisi Puolan,Slovakia ja Hunkarin kautta,...kaksinkertainen ajoaikaa sekä kilometriä!

Onko kellään kokemuksia autolla matkustamisesta länsi Ukrainassa?...Reitini olisi:...Brest (Bielorus),...Kovel, Lutsk, Dubno, Kremenets, Termopil, Chortkiv, Chernivtsi, Siret (Ukraina),...ja sieltä Suceavaan, pohjois Romaniassa oleva historiallinen kaupunki.

Google mapsin mukaan reiti olisi todella lyhyt ja helpo,...mutta onkohan nykyisin myös turvallinen?

Voiko joku mahdollisesti laita mielipideitä?............Kiitos etukäteen!

9

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Donetskking

      Ei tarvita viisumia. Puolaa kannattaa välttää autolla, Unkarissa hienot moottoritiet (EU), Slovakiassa myös puoleen väliin jos lähteen Wienistä. Kyllä Ukrainassa voi autoilla ihan siinä kuin Suomessakin (paskat tiet molemmissa). Päiväsaikaan mieluummin.

    • monta_reissua

      Miksi Puolaa kannattaa välttää autolla? Tosin ajotapa kaupungeissa on reteämpi kuin Suomessa mutta ei pitäisi olla ongelma jos osaa ajaa.

      • HavaNagilaa

        Yhdyn edelliseen ihan täysin ja painotan sitä että kannattaisi aina ensin päivittää tietonsa ennenkuin avautuu täällä, joku voisi vielä uskoa tietämättömien mielipiteitä ja muuttaa matkasuunitelmaa. Itse olen ajanut pitkinpoikin Eurooppaa, Puolassakin jo 15 vuotta, ja nykyisin puolan päätiet ovat jopa paremmassa kunnossa kuin Suomessa! Toki pikkutiet ovat yhä surkeassa kunnossa, mutta niin ne ovat Suomessakin. Liikennekuri on nykyisin hyvää ja itseasiassa siellä on jopa miellyttävää ajaa autolla.

        Mutta aloittajan kysymyksiin, olin syksyllä Ukrainassa ja liikennekuri on väljempi, siellä ajetaan ajovalot pimeinä ja hurjia ylinopeuksia ja tuskin aina selvinpäin, eli ehdottomasti valoisaan aikaan on suositus.
        Toinen ongelma voi olla Poliisi, Ukrainassa se on todella korruptioitunutta ja jos autossa on suomen kilvet, niin voi melkein varautua pysäytyksiin ja parin kympin pikasakkoon.
        Mutta ajamasi reitti, eli E85 tie, se tie on normaali kaksikaistainen maantie joka on todella hyvässä kunnossa ja ja ehkä se 530km 8tuntiin menee hyvin. Ei mitään järkeä lähteä kiertämään Unkarin kautta kun kerran on olemassa suora ja hyväkuntoinen tie joka ei kulje kaikkien pikkukylien läpi kuten esim Romaniassa.
        Englannin kielellä sitten ei pärjää kuin isoissa kaupungeissa ja ilotyttöjen kanssa, mutta niinhän se on oikeastaan kaikissa itäeuroopan maissa. Siis oikeasti joutu kerran kysyä tietä niin ainoat jotka osas neuvoa englanniksi oli tien vieressä seisseet huorat:)

        Romaniassa olen myös ajanut ja siellä kyllä pärjää hyvin ja yllätyksekseni liikennekuri oli täydellistä,(toki Bukarest oli kaoottinen kunnes oppi rytmin) ainoita riskejä noissa maissa oli hevoskärryt ja esimerkiksi Romaniassa lehmiä paimennettiin teiden vieressä ilman aitoja tai liekoja, joten koskaan tienyt minkä mutkan takana seisoi joku lehmä. Joten ehdottomasti myös valoisaan aikaan kannattaa ajaa, vinkkinä myös jos aikaa on, käykää Sighiosoarassa pohjois-Romaniassa missä esim Prinssi Charles käy vuosittain ja on Drakulan esikuvan Vladin kotikylä, kaunis paikka!
        Joka tapauksessa, hyvää matkaa:)


    • Balticum

      Koska alkuperäisen kirjoittajan tekstistä voi ymmärtää, ettei hänen äidinkielensä ole suomi, lisään tähän sen, että mahdollinen viisumin tarve riippuu matkustajan kansalaisuudesta. EU-kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ukrainaan, mutta Valko-Venäjälle viisumi tarvitaan.

      • dasero72

        Oikein!...Ukrainaan ei tarvinut viisumia ja myös hyvin meni matka!...Valko-Venäjäälle ei pääsyt edes koska ei ollut viisumi ja sitä en tienyt. Ohitetin Valko-Venäjä ja ajetin Lietua ja Latvian kauta Puolaan (Suwalki,Augustow,Bialystok,Lublin)...ja sitten Ukraina ja Romania.
        Tiet oikein hyvät Baltiassa ja Puolassa,...sopivia Ukrainassa,...super hyvät Romaniassa(ainakin päätiet )...Ei edes voinut ajaa niin luja kun olisi tehnyt mieli,...miilisit ja poliisit kuin murahaiset. Selvisin yhdellä ylinopeuskakolla Ukrainassa. Toki Ukrainassa ja Romaniassa varovaisuuta tarvitin,ajokultuuri melko erilainen kuin Suomessa.


    • Donetskking

      Puolassa liikkumista en kyllä ihan noin ylistäisi kuin tuossa yllä. Ajelen siellä autolla työni vuoksi lähes joka kuukausi. Jos mennään ihan etelään niin ok mutta muuten saa varautua semmoseen 60km/h keskimatkavauhtiin, ruuhka-aikaan vielä hitaampaan. Kylien ja pienien kaupunkien ympärillä ei yleensä ole ohitusteitä vaan on köröteltävä kylän läpi. Ja jos siihen sattuu ruuhka-aika niin....

      • HavaNagilaa

        No viimeksi ajoin pohjois-Puolassa Gdanskista Gdynian kautta saksan rajalle E28 tietä, ja ihan vaikka Google mapsin Streetviewiä hyväksikäyttäen voi todentaa teiden kunnon, ja kyllä ne on todella hyviä teitä, suurin osa tiestä oli ns leveäkaista tietä, tai oikeammin leveät pientareet jossa ohittaminen oli todella helppoa ja jos takaa tuli kiireisempi niin oli turvallista päästää ohi. Oli vielä perjantai päivä ja ruuhkaa oli vain Gdyniaan asti. Varsovasta tai Krakovasta Gdanskiin olevat tiet ovat todella huippukunnossa ihan pohjoiseen asti. Eli teiden kunnosta on musta ihan turha napista, ja tottakai se keskimatkavauhti riippuu ajankohdasta ja mitä tietä ajat, mutta kyllä moottoriteillä yleensä mennään ihan normi vauhtia ja kyllähän sitä suomessakin saa körötellä ruuhka-aikoina.


      • osta.uusi.kartta
        HavaNagilaa kirjoitti:

        No viimeksi ajoin pohjois-Puolassa Gdanskista Gdynian kautta saksan rajalle E28 tietä, ja ihan vaikka Google mapsin Streetviewiä hyväksikäyttäen voi todentaa teiden kunnon, ja kyllä ne on todella hyviä teitä, suurin osa tiestä oli ns leveäkaista tietä, tai oikeammin leveät pientareet jossa ohittaminen oli todella helppoa ja jos takaa tuli kiireisempi niin oli turvallista päästää ohi. Oli vielä perjantai päivä ja ruuhkaa oli vain Gdyniaan asti. Varsovasta tai Krakovasta Gdanskiin olevat tiet ovat todella huippukunnossa ihan pohjoiseen asti. Eli teiden kunnosta on musta ihan turha napista, ja tottakai se keskimatkavauhti riippuu ajankohdasta ja mitä tietä ajat, mutta kyllä moottoriteillä yleensä mennään ihan normi vauhtia ja kyllähän sitä suomessakin saa körötellä ruuhka-aikoina.

        Gdansk, Gdynia, Varsova ja Krakova eivät ole Ukrainaa.


    • kruukkis

      Nopeaan matkantekoon Ukrainaa en suosittele. Tiet on pääosin huonokuntoisia. Toki osa pätkistä on hyvässä kunnossa esim Kiova-Odessa väli on länsi-eurooppalaista tasoa.
      Englantia ei puhuta juuri missään mutta ukrainalaiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia, joten hyvin pärjää ilman yhteistä kieltä.
      Yöaikaan ei kannata ajaa, sillä teillä liikkuu mm valottomia hevoskärryjä.
      Liikennesääntöjä kannattaa noudattaa, vaikka lain mukaan alle 20km/h ylinopeudesta ei saakaan edes sakkoja.
      Nykyään on aika harvinaista että miliisi pysäyttää turhaan lahjusten toivossa. Mutta ulkomaalainen auto on aina miliisimagneetti, joten aina ei kannata tehdä kaikkea mitä paikalliset tekevät. Jos sattuu käymään niin että teet rikkeen ja joudut pysäytetyksi, ole kohtelias ja esitä tietämätöntä. Luultavasti poliisi ei ala tekemään virallista sakotusta vaan ehdottaa summaa millä rike unohtuu. Näistä epävirallisista sakoista saa ja pitää tinkiä. Yleensä summat liikkuu 5-20e välillä. Muista että ukrainalainen miliisi tienaa n. 150e/kk joten mihinkään 50e sakkoihin ei kannata suostua.
      Ukrainassa pärjää hyvin kun käyttää tervettä järkeä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1535
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      741
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe