Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Bensaa lorahti diesselin sekaan

Liisa505

Laitan jutun nyt tänne jos jollekkin sattuu sama vahinko.

Tankkasin siis vahingossa bensaa. Huomasin 10 litran kohdalla erehdykseni. Tankki oli lähes tyhjä joten tankkasin diesseliä heti perään noin 60 litraa. Tiedän että huoltoliikkeet ohjeistaa ettei moottoria kannata edes käynnistää vaan hinauttaa auto korjaamolle niin pääsee halvemmalla, mutta kalliiksi se silloinkin tulee.

Ajelin rauhallisesti ja tankkasin diesseliä lisää heti kun tankkiin vähänkin mahtui. Näin bensa laimeni entisestään. Pari kertaastartatessa auto vähän yski, mutta vain pari kertaa. Nyt tankissa on kiertänyt jo pari tankillista diesseliä ja auto pelaa moitteettomasti. Auto on 2010 mallin Grand Voyager.

Vahinkoa ei siis tullut. Tehdas ei ilmoita määrää minkä verran bensaa suhteessa diesseliin voi sekaan mennä ettei vahinkoa tule. Pieni määrä ei kuitenkaan vahinkoa aiheuta kun se sekaantuu diesseliin. Tämä on myös merkkikohtaista, jotkut ei kestä yhtään. Vanhemmat sietää paremmin.

Kirjoitin tämän siksi, että jos jollekkin käy näin, niin pieni määrä bensaa ei välttämättä aiheuta ongelmia.

11

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hitut ze ziitä välittää. Meleko kuumana palanunna, voipi olla venttiiliremppa edessä.

    • eijäävälille

      eihän tuossa ole mitään vaaraa. kovalla pakkasella itsekin laitan aluksi 5 litraa bensaa ja sitten loput dieseliä. 60 litrainen tankki niin tulee n. 10% bensaa seassa.

    • Qqqqert

      Ei mikään diesselkone tykkää bensasta. Talvella vähän bensaa joukkoon on vanhempien autojen kikkoja. Uudemmat ovat niin herkkiä ettei missään tapauksessa kannata niin tehdä.

      Viestiketjun aloittaja tankkasi diesseliä koko ajan lisää ja bensa tosiaan laimenee ja on mahdollista ettei vauriota tule kun bensan määrä oli suhteessa diesselin määrään niin pieni. Kevyttä kaasujalkaa alkuun ja lisää diesseliä vaan tankkiin heti kun mahtuu jne.kyllä se siitä.

    • frte4y56u7

      Tuskin siitä vielä isompaa vauriota ehti syntymään. Nykyisissä dieseleissä itse polttoaine toimii jakajapumpun ja suuttimien voiteluaineena, eli siinä mielessä bensa toimii päin vastoin eli liuottaa. Jos joku bensasta kärsii niin se on pumppu.

      • niin nyky dieseleissä jakajapumppu ???? Taitaa nykyään olla korkeapainepummppu,pietsesuuttimet ja elektroninen moottorin/polttoaineen ohjaus systeemi.


      • rgthyjui

        Anteeksi jälkeenjääneisyyteni....


      • jakajapumppu
        jukni69 kirjoitti:

        niin nyky dieseleissä jakajapumppu ???? Taitaa nykyään olla korkeapainepummppu,pietsesuuttimet ja elektroninen moottorin/polttoaineen ohjaus systeemi.

        Esim. vuosimallin 2005 audi a4 2.5tdi on jakajapumpulla.


      • jakajapumppu kirjoitti:

        Esim. vuosimallin 2005 audi a4 2.5tdi on jakajapumpulla.

        Niin nyky dieselestä oli kyse joissa ei ole jakajapumppuja ja vw konsernills on ollut pumppusuutin dieseleitäkin jakajan jälkeen.


    • Glöm

      Ei se vaurio välttämättä vielä oireile. Voi silti olla, että moottorin elinkaaren loppupäästä lähti vaikka 50 tuhatta kilometriä pois.

    • notkistuukäynti

      Nokivasara sai forte käsittelyn, nyt pysyy röörit puhtaana!

    • hmmmmph

      Kuten tuolla sanottiin, että dieselruiskupumppu vaatii jatkuvaa voitelua ja pienikin määrä bensiiniä voi sitä vaurioitaaa. Viisaampaa olisi ollut pumpata tankista polttoaine kokonaan pois.

      Ne pumput maksavat jopa 1000 euroa ja yli, että olisi varmaan korjaamokeikka sittenkin tullut halvemmaksi.

      Uudemmat diesel autot ovat juuri herkkiä bensalle, eivätkä sitä juuri siedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2112
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      29
      1744
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1510
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1461
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1378
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1261
    Aihe