Säärisuojat

ms.amadeus

Elikkäs mun pitää hankkia jo peruskurssille säärisuojat ja mietinkin noita kokoja. Netistä jonkin verran oon kattellut mutta kysynpähän vielä täältä.

Oon 153 cm, kantapäästä polveen noin 42 cm. pohkeen ympärys n. 36 cm.
Tiiä nyt, tekeekö noilla mitoilla mitään mutta minkä kokoiset suojat kannattaa ostaa? S?

Onko Tampereella tai lähistöllä kauppaa mistä saisi? Perusliikkeiden nettisivut oli aika tyhjähköt varusteiden osalta.
Toki netistä voi tilata mutta kai se ois kannattavaa kokella eka.

4

91

Vastaukset

 • Kannattaa varmaan foorumeilta lukea kommentteja eri merkkien ja mallien hyvistä ja huonoista puolista, huomioiden että vuosien aikana on voinut tulla muutoksia ajoittain. Jotkut on esim. synteettisiä pinnaltaan, paremmin kuivuvia, kevyempiä mutta pintakovia (Fairtex oli ainakin aikoinaan verrattuna Twinseihin). Istuvuudessa, kiinnityksissä, hiertämisessä jne. on myös eroja, ja toiset sopivat toisille paremmin jne.

  Pituudesta sulle varmaan S tai XS ehkä jopa, jos sellaisia löytyy. Pikkuisen turhan pitkät on vähän kömpelömmät, mutta suojaavat hieman polvia joissakin tilanteissa (ainakin thainyrkkeilyssä, tiedä sitten miten potkiksessa nykyisin treenaillaan, onko K1-säännöt joka seurassa jo vahvasti mukana). Makuasia onko hyvä.

  Kannattaa vilkaista myös voimailuun liittyvät putiikit, niissä on usein kamppailuvarusteita.

  Seuroilla on usein myytävänä jotain merkkiä, mutta tosiaan foorumeilta voi silti kannattaa ensin lueskella tietoja. En tiedä tarviiko ne nyt peruskurssin alkupuolella ainakaan olla valmiina, mutta eihän tuosta haittaa ole, kunhan et tee huonoa ostosta...

  • Noin kuukausi ollaan nyt treenattu ja vapun jälkeen kuulemma olisi hyvä suojat olla.
   Seuralla on tosiaan myytävänä mutta kaikki on kokoa M tai sitten isompia. Jos kokeilis ihan piruuttaan M-kokoisia ja miettisi sitten hankkiiko S:n vai pienemmät. Jossain muistaakseni näin XS:t mutta taisi olla jalkasuojat.

   Pitää vielä vähän enemmän lueskella ja vaikka kysyä omalta valmentajalta mielipidettä.


  • Käytetäänkös potkiksessa vielä niitä mikkihiirisuojuksia? Siis jalkapöydälle erikseen, Mikin kenkien muotoiset? Tuossa kirjoitin nuo yhdistetyt sääri- ja jalkapöytäsuojat mielessäni siis.

   Ja kisasuojat ja kilpailusuojathan ovat thaikussa erikseen (amatöörikisoissahan on semmoiset sukkasuojat, joita voi käyttää tosin myös noiden em. syndien alla halutessaan)


  • Eiku kisa- ja treenisuojat...


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  65
  1122
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  485