Virolaiset miehittivät Viron, ei NL!

strategisti

Koska virolaiset myöntävät totuuden???? Näitä vallankumouksia valmisteltiin kaikkialla, Suomessakin, mutta virolaiset toteuttivat sen tyylillä!

Historian faktojen mukaan Viron valtasi omat kansalaiset, onko Sofi Oksanen sekoittanut virolaiset venäläisiin?

Parasta on delegaation matkustaminen Moskovaan, Suomen kansa käyttäytyi päinvastaisesti kuin virolaiset ;)

Olaf Kuuli: Revolutsioon Eestis 1940:

Viro solmi hyökkäämättömyyssopimuksen Saksan kanssa 07.06.1939, sen seurauksena Stalin solmi Molotov-Ribbentrop-sopimuksen 23.08.1939.

Neuvostoliitto ehdotti Baltian maille avunantosopimusta. Viron hallitus vastasi kieltävästi ja kääntyi Hitlerin puoleen. Saksa kieltäytyi auttamasta, joten Viro solmi Neuvostoliiton kanssa sopimuksen 28.9.1939.

Virossa työläiset, älymystö ja talonpojan iloitsivat tukikohtasopimuksesta. Viron neuvostovastainen hallitus yritti hidastaa neuvostojoukkojen tukikohtien rakentamista Viroon venyttelemällä neuvotteluja ja keksimällä vaatimuksia.

Viron kommunistinen puolue (EKP) oli kielletty mutta kokosi voimia Pätsiä vastaan jo vuosina 1934-35. EKP:llä oli johtava asema työläisyhdistyksessä ja melkein kaikissa ammattiyhdistyksissä.

Virossa 150 kommunistia muodostivat puolueen ytimen jonka ympärille kokoontuivat sadat työläiset ja älymystö. Vuoden 1941 alussa Latviassa oli kommunisteja 2798, Liettuassa 2486 ja Virossa 2036.

Viron kommunistit käyttivät ay-liikettä, kulttuuri- ja urheiluseuroja sekä erilaisia kunnallisten virkamiesten muodostamia työläisryhmiä poliittisessa tarkoituksessa.

Samana vuonna neuvostosotilaita ryöstettiin Liettuassa. NL lähetti nootin Liettualle vaatien tukikohtasopimuksen noudattamista. Liettuan kommunistinen puolue vaati kansaa muodostamaan hallituksen joka puolustaisi työläisten etua. Presidentti A. Smetona pakeni yöllä Saksaan. Puolustusministeri K. Musteikis ja monet muut valtion johtajat pakenivat Saksaan.

Neuvostoliitto lähetti 16.6.40 nootit Viron ja Latvian hallituksille syyttäen niitäa avunantosopimuksen rikkomisesta ja Neuvostoliiton vastaisesta sotilaallisesta juonittelusta. Liettuassa työläiset alkoivat marssia kaduilla. Viro hyväksyi samana iltana Neuvostoliiton vaatimukset. Seuraavana päivänä Neuvostoliiton täydennysjoukot saapuivat Viroon.

Viron kommunistinen puolue EKP lietsoi vallankumousta järjestämällä kokouksia työpaikoilla. EKP syytti ”Viron hallitusta Neuvostoliiton ja Viron avunantosopimuksen laiminlyönnistä ja toiminnasta Neuvostoliittoa vastaan ja vaati hallitusta, joka osoittaa ystävyyttä Neuvostoliitolle ja jolla on työväestön täysi tuki takanaan.”

Päts ja Laidoner yrittivät hillitä kokouksia ja protesteja uhkaamalla vankilarangaistuksella ja takavarikoimalla yksityisaseita.

Kielloista huolimatta työläisten kokoukset jatkuivat. Poliisi ei pystynyt hajottamaan urheiluhalliin kokoontunutta yli tuhatta työläistä, jotka lopettivat kokouksen tervehdyksellä puna-armeijalle ja Neuvostoliiton hallitukselle sekä yhteislauluun.

EKP järjesti 21.6.1940 suurmielenosoituksen. Tarkoituksena oli kaataa Päts-Laidoner -hallitus. EKP informoi muita kaupunkeja yön aikana antamalla ohjeita puhelimitse ja lähettämällä paikalle työläisaktivisteja. Tartoon lähti presidentti Arnold Rüütelin appiukko Neeme Ruus. Suurmielenosoitusta valmisteli kolme EKP:n jäsentä: sosiaaliministeri Marju Laurustin isä J. Lauristin, H. Arbon ja O. Sepping, jotka johtivat iskulauseiden, kylttien ja lakanoiden valmistelua, etsivät vanhat työläisten taisteluliput, suunnittelivat suurmielenosoituksen reitin ja vastasivat järjestyksestä.

Kutsu mielenosoitukseen:

”Toverit. Tänään kaikki Tallinnan työläiset tulevat kadulle vaatimaan nykyisen hallituksen eroa ja uuden hallituksen muodostamista. Kaikki tehtaat pysähtyvät. Poliisi ei meitä estä. Tulemme kaikki Vapauden aukiolle. Esitämme vaatimuksemme ja vaadimme niiden täyttämistä:

1.Alas sotaprovokaattoreiden hallitus.

2.Vaadimme muodostamaan hallituksen, joka täyttää Neuvostoliiton kanssa solmitun sopimuksen ehdot.

3.Vaadimme työläisille työtä, leipää ja vapautta!”

Kutsun oli allekirjoittanut kaikki Tallinnan suurimmat ammattiyhdistykset ja tärkeimmät työläisorganisaatiot.

22

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kello 9.00 kaikissa Tallinnan suurimmissa tehtaissa kuului vihellys. Työläiset marssivat rivissä Vapaudenaukiolle kantaen iskulauseita. Rahva Hääl-lehden mukaan torilla kokoontui n. 30 000-40 000 työläistä. Poliisi poistui paikalta. Pidettiin puheita joissa vaadittiin hallituksen eroa. Viron kommunisteja tervehti venäläinen upseeri jonka puhe tulkattiin viron kielelle.

      Mielenosoittajat jatkoivat matkaa eduskuntatalolle missä kansa huusi: ”Alas provokaattoreiden hallitus!”.

      Seuraavaksi marssittiin Neuvostoliiton suurlähetystön eteen missä mielenosoittajia tervehti Neuvostoliiton hallituksen edustaja Andrei Zdanov.

      Sieltä matka jatkui presidentin linnaan missä Konstantin Pätsille luettiin työläisten vaatimukset. Päts, Laidoner ja Grabbe tulivat parvekkeelle pitääkseen puheen, mutta mielenosoittajat katkaisivat sen huutamalla: ”Alas! 20 vuotta on meitä kumipampuilla pakotettu olemaan hiljaa...!” Mielenosoituksen johtajat vaativat Pätsiä vapauttamaan poliittiset vangit. Päts kieltäytyi. Suuttunut väkijoukko repi linnan lipun alas.

      Väkijoukko lähti keskikaupungin suuntaan ja erillinen ryhmä lähti itse vapauttamaan poliittisia vankeja. Vankilan johdon oli pakko vapauttaa vangit klo 16.00.

      Vapautetut vangit nostettiin kuorma-auton lavalle ja väkijoukko lähti takaisin kohti presidentin linnaa, missä vaadittiin poliiseja riisumaan aseet ja aseistamaan työläiset.

      Joukko EKP:n aktivisteja otti haltuun poliisit jotka riisuttiin aseista, vangittiin ja vietiin Patarein vankilaan.

      Toinen joukko työläisiä riisui aseista ilmatorjuntaosastoa. Aseet annettiin työläisille. Täten muodostui työläisten suojeluskunta, josta myöhemmin tuli punakaarti.

      Illalla työläiset ottivat haltuun Yleisradion ja sanomalehden ”Uus Eesti”, joka alkoi ilmestyä nimellä ”Rahva Hääl”.

      Mielenosoittajat palasivat eduskuntatalon eteen klo 18.00. Parlamenttitalon vahdit riisuttiin aseista ja ne annettiin kymmenelle työläiselle. Linnan oikeanpuoleista ovea vartioi Tallinnan kultaseppätyöläisten ammattiyhdistyksen puheenjohtaja H. Ausmees ja vasemman puoleista ovea sosialistisen urheilijaryhmän jäsen Karl Voolens.

      Kello 18.20 punaliput nousivat eduskuntatalon parvekkeelle. Parlamenttiaukiolle marssi miehiä varustettuna pyssyin, revolverein sekä patruunalaatikoiden ja konekivääreiden kanssa. Kahdella kuorma-autolla tuodut poliittiset vangit nousivat parvekkeelle. Kansa tervehti innostuneesti poliittisia vankeja.

      Kello 18.45 Pitkän Hermannin tornista vedettiin alas sinimustavalkea lippu ja tilalle nousi punalippu. EKP:n johtajat pitivät puheen Toompean linnan parvekkeella. Kansa odotti uuden hallituksen muodostamista.

      Kello 22.15 tiedotettiin kansanhallituksesta jonka johdossa oli Johannes Vares-Barbarus. Vasta sen jälkeen mielenosoittajat hajaantuivat.

      22.6.1940 Työläiset riisuivat porvarillisen armeijan yksiköitä aseista.

      Kansanhallituksen ensimmäinen istunto pidettiin 22.6.1940. Sen julistus julkaistiin sanomalehdissä. Ulkopolitiikassa tärkeintä on pitää kiinni avunantosopimuksesta Neuvostoliiton kanssa. Sisäpolitiikassa taataan demokraattiset oikeudet kansalle, vapautetaan poliittiset vangit, hajotetaan eduskunta ja järjestetään uudet vaalit.

      Viron kansanvallankumous kaatoi porvariston ja aloitti työläisten vallan. Siksi 21.6.1940 on sosialistisen vallankumouksen alkamispäivä.

      Venäläisiä armeijan edustajia oli vain muutamissa tapaamisissa. Viron työläiset uskoivat että puna-armeija suojelee sitä ulkomaista vihollista vastaan ja luo suotuisat olosuhteet proletariaatin vallan pystyttämiselle. Mielenosoituksissa toistettiin jatkuvasti kuinka Viron valtion ja kansan elämässä tapahtuvat poliittiset ja sosiaaliset muutokset ovat Viron työläisten tehtävä eikä Puna-armeija aio puuttua asioiden kulkuun. Niin se myös todellisuudessa tapahtui.

      Viron työläiset ja älymystö kaatoivat hallituksen ja Viron proletariaatti tuki Viron kommunistien puoluetta.

      Kansanhallituksessa oli Viron Kommunistinen Puolue, vasemmistososialistit ja älymystö. Uuden hallituksen yhdestätoista ministeristä kahdeksan ministeriä kuului EKP:hen.

    • Kansanhallituksen ensimmäinen istunto pidettiin 22.6.1940. Sen julistus julkaistiin sanomalehdissä. Ulkopolitiikassa tärkeintä on pitää kiinni avunantosopimuksesta Neuvostoliiton kanssa. Sisäpolitiikassa taataan demokraattiset oikeudet kansalle, vapautetaan poliittiset vangit, hajotetaan eduskunta ja järjestetään uudet vaalit.

      Viron kansanvallankumous kaatoi porvariston ja aloitti työläisten vallan. Siksi 21.6.1940 on sosialistisen vallankumouksen alkamispäivä.

      Venäläisiä armeijan edustajia oli vain muutamissa tapaamisissa. Viron työläiset uskoivat että puna-armeija suojelee sitä ulkomaista vihollista vastaan ja luo suotuisat olosuhteet proletariaatin vallan pystyttämiselle. Mielenosoituksissa toistettiin jatkuvasti kuinka Viron valtion ja kansan elämässä tapahtuvat poliittiset ja sosiaaliset muutokset ovat Viron työläisten tehtävä eikä Puna-armeija aio puuttua asioiden kulkuun. Niin se myös todellisuudessa tapahtui.

      Viron työläiset ja älymystö kaatoivat hallituksen ja Viron proletariaatti tuki Viron kommunistien puoluetta.

      Kansanhallituksessa oli Viron Kommunistinen Puolue, vasemmistososialistit ja älymystö. Uuden hallituksen yhdestätoista ministeristä kahdeksan ministeriä kuului EKP:hen.

    • Viron kommunistinen puolue organisoi aseettoman vallankumouksen. EKP sai mielenosoituksen näyttämään järjestäytyneeltä eikä aseita annettu vääriin käsiin. Kansanjoukon tuella vallattiin hallituksen tilat, presidentin linna ja Pitkän Hermannin torni. Työläiset halusivat välittömästi julistaa Viron neuvostovallan mutta EKP ei pitänyt sitä vielä tarpeellisena.

      Viron kansanhallitus oli työläisten tukema ja se toimi EKP:n johdolla. Neuvostoarmeija suojeli virolaisia niin ulkomailta kuin kotimaiselta vastavallankumoukselta.

      EKP kehitti ay-aktivisteista vallankumouksen toteuttajia kansankokouksissa.

      Otteita Arnold Veimerin puheesta:

      ”Työläisillä on maailmassa ja Virossa vain yksi johtaja ja se on Komintern. Tänään tervehdimme Stalinia ja puna-armeijaa, sillä enää meillä ei ole taantumuksellista työläisille vihamielistä pankkiirien ja suojeluskuntien hallitusta......

      ”Voimme vakuuttaa vain yhtä – uusi hallitus ja Puna-armeija yhdessä varmistavat, että työläiset tekevät muutamassa kuukaudessa sen, mikä on jäänyt vuosikymmenien aikana tekemättä. Toverit, jotka pelkäävät, että heidät voitaisiin huomenna tappaa tai heitä sorrettaisiin kuten on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana – sellaiset toverit pelkäävät turhaan.”

      Vallankumouksen ensimmäisen kolmen viikon aikana ay-liikkeiden jäsenmäärä kaksinkertaistui, elokuussa jäsenmäärä kolminkertaistui 60.000 henkeen. Talonpoikien Yleiskansallisella Maatyöläisten Yhdistyksellä oli heinäkuun loppuun mennessä 60.000 jäsentä ja 700 osastoa eri puolilla Viroa.

      Kommunistinen puolue laillistettiin 21.06.1940.

      Kun työläisten suojeluskunta muutettiin punakaartiksi tehtiin organisaatioon muutoksia. Työlaisten suojeluskunnat lopetettiin. Punakaarti (RO) aloitti linnan valvonnan 30.6.

      5.7. punakaarti määriteltiin ”valtiollisia tehtäviä täyttävä vapaaehtoinen työläisten suojeluorganisaatio”. Se avusti poliisia sisäministeriön ohjeiden mukaisesti ja antoi sotilaallista koulutusta omille jäsenilleen.

      RO:n johtaja Karl Hansson oli kuulunut EKP:hen jo vuodesta 1923. Elokuussa RO:n jäseniä oli 6.000, joista 40 prosenttia oli Tallinnassa.

      Viron kommunistinen puolue EKP yhdisti työläisten joukot yhteiseksi vaaliliitoksi, Viron Työläiskansan Liittoon. Se julkisti vaaliohjelmansa 6. heinäkuuta. Siinä vaadittiin ystävyyttä Viron ja Neuvostoliiton välille ja tiivistä liittoa Neuvostoliiton ja Viron välille. Sisäpolitiikassa vaadittiin sanan-, paino- ja kokoontumisvapautta työläisille. Lääkäripalvelut ja koulutus piti saattaa kaikkien ulottuville. Kaikille Virossa eläville vähemmistöille vaadittiin tasaveroisia oikeuksia. Vaaliohjelman oli allekirjoittanut 22 järjestöä. Vaikka ohjelmassa ei suoraan vaadittu neuvostojärjestelmän pystyttämistä Viroon, jokainen ymmärsi että ohjelman voi toteuttaa vain sosialistinen valtio.

      Työläisten vaalikampanja alkoi suurilla mielenosoituksilla kaikissa Viron suurimmissa kaupungeissa. Lehtitietojen mukaan seuraavana päivänä järjestettiin yli sata työläisten vaalikokousta eri puolilla Viroa. Viron Työläiskansan Liitolla oli ehdokas jokaisessa 80 vaalipiirissä.

      Vaalilautakunnat mitätöivät kaikkien porvareiden ehdokkuuden. Porvareilla ei ollut äänioikeutta.

      • wweeee

        En ole paljon historiaan perehtynyt, mutta hyvinkin voisi tuollainen olla ollut tapahtumien kulku Virunmaalla ja muissakin Balttian maisssa. Olihan tämä marxilainen vallankumous ja työläisjutut hyvinkin trendikästä meilläkin noina aikoina, ja se kapinakin oli, ja siihen liittyi nimenomaan sokeakin neuvostoliiton ihailu missä tämä vallankumous oli tapahtunut.
        Mutta neuvostoliiton osana Virolla ei ollut hyvää asemaa, siksi kun Neuvostoliitossa kaikki tärkeät jutut ja satsaukset tehtiin lähinnä vain venäjälle ja Moskovaan, Viro jäi reuna-alueeksi jolla oli lähinnä vain sotilasstrateginen merkitys alueena, Viron kehitykseen ei siis satsattu. Myös Viron kielikin alkoi tietty jäädä toissijaiseen asemaan, kun venäjänkieli nousi ykkösasemaan hallintovallan ja tärkeiden talousjuttujen ollessa venäjänkielisiä. Lisäksi Viroon muutti paljon venäläisiä jotka ei tietenkään halunneet opetella viron kieltä, nää venäläiset töissä sotilastukikohdissaan ja hallinnossa ja siten venäjältä palkkansa saaden.


      • virohistoria

        Ainoa mikä mättää on aikajana. Ei Viroon muuttanut venäläisiä ennen vuotta 1944 tai -45, silti kaikkialla annetaan ymmärtää että asia oli näin.

        Kansanvallankumous on poistettu neuvostoliittolaiseen tapaan Viron historiasta, luultavasti koska eivät suostu myöntämään että kaikki tapahtui yhteisymmärryksessä. Jos Viron liittäminen Neuvostoliittoon olisi tänä päivänä loistava asia niin silloin ei olisi loppua tarinoille missä muistellaan kuinka kansa kaatoi hallituksen viedäkseen maan onnelaan.

        En kiellä etteikö Virossa olisi kärsitty kun todellisuus valkeni vuonna 1945, en todellakaan! Yksikään maa joka liitettiin Neuvostoliittoon ei välttynyt suurelta kärsimykseltä ja kansan tuhoamiselta. Kaikissa maissa on ensin järjestetty sosialistinen kansanvallankumous jonka jälkeen Neuvostoliitto on armollisesti ottanut maan suojelukseen - kansan vaatimuksesta.

        NL on pistänyt vallankumoukset alulle, kiihottaneet kansaa siihen pisteeseen missä kansa tahtoo sitä mitä NL haluaa niiden tahtovan kouluttamalla kyseisen maan kommunisteja toteuttamaan vallankumous. Kaikissa kommunistisissa maissa on ollut kansanvallankumous, kaadettu hallitus, laitettu kommunistit johtoon ja haettu ystävyyttä NL:n kanssa.

        NL vastaa kutsuun ja tuo omat miehet maahan. Ensimmäiseksi teloittavat tai vangitsevat maan uudet kommunistiset johtajat ja pistävät itse valitsemat miehet niiden tilalle. Vallankumouksen kommunistiset johtajat eliminoidaan ennenkuin huomaavat 'ystävyyden' todellisen laidan kun NL ottaa koko maan haltuun. Viro ei ole mikään poikkeus näistä maista.

        Nicaragua - kommunistiset johtohenkilöt eliminoitiin.
        Grenada - kommunisti Maurice Bishopin teloitti uusi kommunisti joka oli vieläkin kommunistisempi.
        Afghanistan - Nur Mohammad Tarakin tappoi Hafizullah Amin, Aminin tappoik Babrak Karmal KGB:n avustuksella.
        Bangladesh - neukkumielinen Mujibur Rahmanin tappoi hänen oma kommunistinen armeija ja hänet korvattiin NL:n valitsemalla miehellä.
        Kuuba- marxilaiset joko karkotettiin tai vangittiin.

        Lista on loputon mutta kuvio on aina sama: sosialistinen vallankumous - järjestäjät eliminoidaan - NL määrää uudet miehet hallitukseen. Huom. kiihkomieliset kommarit tapetaan mikä tulee täytenä yllätyksenä niille.

        Talvisodan aikaan virolaiset mielistelivät Stalinia, ei niillä ollut mitään vaikeuksia pommittaa Suomea.

        Moraali on ainoa asia millä estetään kommunismi maassa. Jos kansalta puuttuu moraali niin se on kypsä kommunismille, koska vallankumouksen johtava aate on aina kansan oma etu.

        Stalin ymmärsi erittäin hyvin ettei Suomea voi koskaan vallata, se edellyttäisi ensin henkisen valtauksen minkä jälkeen kansa nousee ihan itsestään kapinaan vallassa olevaa hallitusta vastaan ja kaataa sen.

        Kesällä -39 Laidoner arveli Viron pystyvän halutessaan panemaan Neuvostoliitolle sotilaallisesti hanttiin ainakin muutaman kuukauden - Mannerheim arvioi samaan aikaan Suomen kestävän Neuvostoliittoa vastaan kolme viikkoa.

        Kansa taistelee, niin se vaan on. Viron kansa taisteli päästäkseen osaksi Neuvostoliittoa ja Suomen kansa taisteli sitä vastaan.

        Virossa ilkuttiin tyhmiä suomalaisia ja ylistettiin virolaisten yletöntä viisautta. Ääni kellossa muuttui kun niille selvisi että tekivät sopimuksen paholaisen eikä hyväntekijän kanssa.

        Virolaisten tarvitsee vain myöntää oma osuutensa ja asia on sillä selvä. Saisivat silloin entistä enemmän myötätuntoa - mutta kun syyttävät vain ja ainoastaan Neuvostoliittoa jää kaivelemaan mitä yrittävät salata. Penkomisen jälkeen löysin asiakirjoja kansanvallankumouksesta, kumma kun Asiantuntija Sofi Oksanen on täysin tietämätön olosuhteista jotka johtivat kärsimyksiin...

        Virossa kasvaa uusi sukupolvi joka on syntynyt vapaudessa ja jolle on syötetty vääristynyttä historiaa, uusi sukupolvi ei tiedä mitä tapahtui vuonna 1940 minkä takia tulevat vihaamaan venäläisiä silmittömästi.

        Uusi sukupolvi ei myöskään tiedä kuinka paljon Suomessa tehtiin esityötä Viron uudelleenitsenäistymisen eteen. Koivisto on vaatinut ettei asiakirjoja julkaista hänen elinaikanaan. Jos ja kun ne julkaistaan on Oksasella ja muilla kannattajilla selityksen paikka ja julkinen anteeksipyyntö esitettävänä.

        Koivisto sanoi mm. että näitä NL:n vapautumisen merkkejä on nähty aiemminkin ja usein sillä pyritään tunnistamaan liberaalit orakset jotta ne voidaan kukistaa. Koivisto ei tiennyt mitä NL ajatteli eikä hän halunnut saattaa Suomen kansaa vaaratilanteeseen kannattamalla julkisesti Viron itesnäistymispyrkimyksiä. Siinä olisi hyvin voinut käydä niin että tankit olisivat jyränneet sekä Viroon että Suomeen.

        Niinkuin Tuomioja sanoi: "Jos Viron kansa ei ole halukas tutkimaan omaa historiaansa on jonkun muun tehtävä se heidän puolestaan"


      • wweee
        virohistoria kirjoitti:

        Ainoa mikä mättää on aikajana. Ei Viroon muuttanut venäläisiä ennen vuotta 1944 tai -45, silti kaikkialla annetaan ymmärtää että asia oli näin.

        Kansanvallankumous on poistettu neuvostoliittolaiseen tapaan Viron historiasta, luultavasti koska eivät suostu myöntämään että kaikki tapahtui yhteisymmärryksessä. Jos Viron liittäminen Neuvostoliittoon olisi tänä päivänä loistava asia niin silloin ei olisi loppua tarinoille missä muistellaan kuinka kansa kaatoi hallituksen viedäkseen maan onnelaan.

        En kiellä etteikö Virossa olisi kärsitty kun todellisuus valkeni vuonna 1945, en todellakaan! Yksikään maa joka liitettiin Neuvostoliittoon ei välttynyt suurelta kärsimykseltä ja kansan tuhoamiselta. Kaikissa maissa on ensin järjestetty sosialistinen kansanvallankumous jonka jälkeen Neuvostoliitto on armollisesti ottanut maan suojelukseen - kansan vaatimuksesta.

        NL on pistänyt vallankumoukset alulle, kiihottaneet kansaa siihen pisteeseen missä kansa tahtoo sitä mitä NL haluaa niiden tahtovan kouluttamalla kyseisen maan kommunisteja toteuttamaan vallankumous. Kaikissa kommunistisissa maissa on ollut kansanvallankumous, kaadettu hallitus, laitettu kommunistit johtoon ja haettu ystävyyttä NL:n kanssa.

        NL vastaa kutsuun ja tuo omat miehet maahan. Ensimmäiseksi teloittavat tai vangitsevat maan uudet kommunistiset johtajat ja pistävät itse valitsemat miehet niiden tilalle. Vallankumouksen kommunistiset johtajat eliminoidaan ennenkuin huomaavat 'ystävyyden' todellisen laidan kun NL ottaa koko maan haltuun. Viro ei ole mikään poikkeus näistä maista.

        Nicaragua - kommunistiset johtohenkilöt eliminoitiin.
        Grenada - kommunisti Maurice Bishopin teloitti uusi kommunisti joka oli vieläkin kommunistisempi.
        Afghanistan - Nur Mohammad Tarakin tappoi Hafizullah Amin, Aminin tappoik Babrak Karmal KGB:n avustuksella.
        Bangladesh - neukkumielinen Mujibur Rahmanin tappoi hänen oma kommunistinen armeija ja hänet korvattiin NL:n valitsemalla miehellä.
        Kuuba- marxilaiset joko karkotettiin tai vangittiin.

        Lista on loputon mutta kuvio on aina sama: sosialistinen vallankumous - järjestäjät eliminoidaan - NL määrää uudet miehet hallitukseen. Huom. kiihkomieliset kommarit tapetaan mikä tulee täytenä yllätyksenä niille.

        Talvisodan aikaan virolaiset mielistelivät Stalinia, ei niillä ollut mitään vaikeuksia pommittaa Suomea.

        Moraali on ainoa asia millä estetään kommunismi maassa. Jos kansalta puuttuu moraali niin se on kypsä kommunismille, koska vallankumouksen johtava aate on aina kansan oma etu.

        Stalin ymmärsi erittäin hyvin ettei Suomea voi koskaan vallata, se edellyttäisi ensin henkisen valtauksen minkä jälkeen kansa nousee ihan itsestään kapinaan vallassa olevaa hallitusta vastaan ja kaataa sen.

        Kesällä -39 Laidoner arveli Viron pystyvän halutessaan panemaan Neuvostoliitolle sotilaallisesti hanttiin ainakin muutaman kuukauden - Mannerheim arvioi samaan aikaan Suomen kestävän Neuvostoliittoa vastaan kolme viikkoa.

        Kansa taistelee, niin se vaan on. Viron kansa taisteli päästäkseen osaksi Neuvostoliittoa ja Suomen kansa taisteli sitä vastaan.

        Virossa ilkuttiin tyhmiä suomalaisia ja ylistettiin virolaisten yletöntä viisautta. Ääni kellossa muuttui kun niille selvisi että tekivät sopimuksen paholaisen eikä hyväntekijän kanssa.

        Virolaisten tarvitsee vain myöntää oma osuutensa ja asia on sillä selvä. Saisivat silloin entistä enemmän myötätuntoa - mutta kun syyttävät vain ja ainoastaan Neuvostoliittoa jää kaivelemaan mitä yrittävät salata. Penkomisen jälkeen löysin asiakirjoja kansanvallankumouksesta, kumma kun Asiantuntija Sofi Oksanen on täysin tietämätön olosuhteista jotka johtivat kärsimyksiin...

        Virossa kasvaa uusi sukupolvi joka on syntynyt vapaudessa ja jolle on syötetty vääristynyttä historiaa, uusi sukupolvi ei tiedä mitä tapahtui vuonna 1940 minkä takia tulevat vihaamaan venäläisiä silmittömästi.

        Uusi sukupolvi ei myöskään tiedä kuinka paljon Suomessa tehtiin esityötä Viron uudelleenitsenäistymisen eteen. Koivisto on vaatinut ettei asiakirjoja julkaista hänen elinaikanaan. Jos ja kun ne julkaistaan on Oksasella ja muilla kannattajilla selityksen paikka ja julkinen anteeksipyyntö esitettävänä.

        Koivisto sanoi mm. että näitä NL:n vapautumisen merkkejä on nähty aiemminkin ja usein sillä pyritään tunnistamaan liberaalit orakset jotta ne voidaan kukistaa. Koivisto ei tiennyt mitä NL ajatteli eikä hän halunnut saattaa Suomen kansaa vaaratilanteeseen kannattamalla julkisesti Viron itesnäistymispyrkimyksiä. Siinä olisi hyvin voinut käydä niin että tankit olisivat jyränneet sekä Viroon että Suomeen.

        Niinkuin Tuomioja sanoi: "Jos Viron kansa ei ole halukas tutkimaan omaa historiaansa on jonkun muun tehtävä se heidän puolestaan"

        No eipä ole vaikea uskoa että nämä asiat olisivat menneet juurikin jotain tuota kertomaasi rataa. Historiaan perehtymättömällekkin, kuten minulle, se tässä heti hämmentää miksi ei Viron omien kommonistien roolia siinä Neuvostoliittoon liittymisessä mitenkään historiallisesti noteerata, ikäänkuin ei Virossa kommonisteja lainkaan tai ainakaan merkittävästi olisi ollut eikä näillä mitään asioihin vaikuttamisen pyrkimyksiä.
        Sen kyllä arvaan että Suomi ja Koivisto ei jukikiseti ottanut kantaa Viron itsenäistymisen puolesta vaikka periaatteessa oltiin hyvinkin sen kannalla ja pyrittin tekemään paljon sen asian hyväksi.


    • Kansanhallituksen ministeri Neeme Ruus perusteli päätöstä seuraavasti:

      ”Vastaehdokkaiden joukosta löytyy toisaalta vastavallankumouksellisia ja kansanvastaisia ehdokkaita tai heidän kätyreitään. Ei ole syytä uskoa, että pastori Tallmeister, joka aiemmin on rajusti hyökännyt marxilaisia piirejä vastaan tai professori Piip, joka itse teki sotaisaa ulkopolitiikkaa solmien Neuvostoliiton vastaisen sotilaallisen sopimuksen Viron, Latvian ja Liettuan kanssa tai monet muut olisivat yhtäkkiä muuttuneet suuriksi Neuvostoliiton ystäviksi.”

      Vaalien alkaessa Työläisten liittoon kuului 618 järjestöä ja he pitivät 304 suurta kansankokousta.

      Ennätysmäärä virolaisia äänesti vaaleissa, 84,1 prosenttia. Viron Työläiskansan Liitolle annettiin 92,8 prosenttia äänistä, eli 548 631. Kaikki ehdokkaat valittiin Viron parlamenttiin kansan enemmistön ehdottomalla tuella.

      Vaalien jälkeen Virossa oli mielenosoituksia joka puolella, iskulauseet olivat: ”Eläköön neuvostojen Viro”, ”Vaadimme Viron liittymistä Neuvostoliittoon!”.

      Tallinnan suurimpien tehtaiden työntekijät lähettivät uudelle eduskunnalle vetoomuksen jossa vaadittiin että Viro julistetaan sosialistiseksi tasavallaksi ja että Viro liitetään Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen joukkoon. Vetoomuksessa vaadittiin myös suurteollisuuden ja pankkien kansallistaminen sekä peltomaiden luovuttamista talonpojille.

      Vuonna 1938 valitulla parlamentilla ei ollut oikeutta päättää kansan elämään vaikuttavista asioista. Uusi parlamentti erosi perusteellisesti vanhasta. Edellisessä parlamentissa hallitsevina piireinä olivat tehtailijat, kauppiaat ja kulakit, uudessa parlamentissa yli puolet oli työläisiä. Joukossa oli vähemmän talonpoikia. Merkittävä osa uusista kansanedustajista oli älymystöä. Useita opettajia. 30 kansanedustajaa oli kuulunut maanalaiseen kommunistiliikkeeseen, 15 tuli EKP:n jäseneksi ensimmäisen vallankumouskuukauden aikana, 20 oli EKP:n jäseniä jo vuonna 1924.

      21.7. uusi parlamentti kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa.

      ”Kommunist”-lehti kuvaa tunnelmaa parlamenttisalissa:

      ”Kokoonnutaan – uuden parlamentin jäsenet istuntosaliin, katsojat parvekkeelle jne. Ja katso, ihmiset ovat aivan kuin toisesta ilmanalasta kuin yksikään aikaisempi parlamentti. Asialliset, totiset kasvot, hidas, hiukan vimmainen askel, miehet kuin suoraan todellisen elämän ja taistelun keskellä – entiset poliittiset vangit, työläiset omien työkalujensa takaa, työläisten intelligentsian edustajat.”

      Edustajien lisäksi salissa oli runsaasti toimittajia ja ulkomaiden diplomaatteja. Parvekkeelle oli sijoitettu myös Tallinnan työväen soittokunta. Parlamentin puhemiehiksi valittiin Arnold Veimer ja Olga Lauristin.

      Parlamentin avajaisistunnon työjärjestyksessä oli neljä asiaa.

      1. Valtion poliittinen järjestys.
      2. Liittyminen Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen liittoon.
      3. Maan kansallistaminen.
      4. Pankkien kansallistaminen.

      Neeme Ruus:

      ”Haluamme astua Neuvostoliittoon itsenäisenä tasavaltana, sillä haluamme, että Viron riippumattomuus, itsenäisyys ja kansallinen kulttuuri olisi turvattu. Teen ehdotuksen kääntyä Neuvostojen Sosialististen Tasavaltojen Liiton korkeimman neuvoston puoleen ottaa jäseneksi Viron sosialistinen neuvostotasavalta samoilla ehdoilla kuin jäseneksi on hyväksytty Ukraina, Valko-Venäjä ja muut Liiton tasavallat.”

      Myrskyisten suosionosoitusten saattelema parlamentti hyväksyi yksimielisesti julkilausuman historialliset sanat:

      ”Ilmaisten Viron työläisten vapaata ja yksimielistä tahtoa parlamentti kuuluttaa Neuvostojen Vallan voimaan koko Viron maa-alueella. Viro julistetaan Neuvostojen sosialistiseksi tasavallaksi.”

      Virossa oli jälleen saatettu voimaan neuvostojen valta.

    • Istunnon toisena päivänä parlamentti hyväksyi päätöksen:

      ”Anoa Neuvostojen Sosialististen Tasavaltojen korkeimman neuvoston ottaa jäseneksi Viron Neuvostojen Sosialistinen tasavalta. ”

      23.7. parlamentti vapautti presidentti Konstantin Pätsin tehtävistään ja presidentiksi valittiin Johannes Vares. Päivän aikana valittiin myös 21-jäseninen delegaatio matkustamaan Moskovaan esittämään liittymisanomus Neuvostoliittoon.

      Viron parlamentin delegaatio matkusti Tallinnasta Moskovaan 29.7. Delegaatiota saatteli Tallinnan asemalla tuhannet Tallinnan työläiset. Missä juna pysähtyikin, Rakveressä, Kiviõlissä, Narvassa ja Kingiseppissä, väkijoukot olivat tulleet tervehtimään Moskovaan matkaavaa delegaatiota.

      1.8. Moskovassa alkoi Neuvostoliiton korkeimman neuvoston kokous jonne oli kutsuttu Liettuan, Latvian, Viron ja Bessarabian työläisten delegaatiot. Työjärjestyksessä oli lisäksi Moldovan neuvostotasavallan luominen. 3.8. Moskovassa hyväksyttiin Liettua ja Latvia Neuvostoliiton jäseniksi. Viron vuoro oli 6.8. Viron delegaatio saapui kantaen Viron työläisten taistelulippuja vuosilta 1905 ja 1917. Korkeimman neuvoston jäsenet tervehtivät lämpimästi Viron delegaatiota. Johannes Lauristin muistutti omassa puheessaan virolaisten työläisten taistelusta jo vuonna 1917.

      ”Viron työläiset ovat sidottuja NL:n kansojen kanssa jo muinaisista ajoista veljellisin sitein yhteisessä taistelussa tsarismia, kapitalismia ja kartanonherroja vastaan, jotka sortivat niin venäläisiä kuin virolaisia työläisiä ja talonpoikia. Meidän yhteisen vallankumouksellisen taistelun symboliksi ovat taisteluliput, joiden alla virolaiset työläiset taistelivat tsarismia ja kapitalismia vastaan jo vuonna 1917.”

      Neuvostoliiton korkeimman neuvoston jäsen Otto-Ville Kuusinen käytti tilaisuudessa myös puheenvuoron.

      ”20 vuotta kestänyt taistelu Viron porvariston ja työläisten välillä on loppunut työläisten voittoon.... Viron historiassa ennen näkemättömän yksimielisyyden vallitessa kokosi koko Viron työtä tekevä kansa omat rivinsä neuvostojen lippujen alle, pieksi menemään konkurssiin ajautuneen porvarillisen klikin ja pystytti iskulauseen Viron sosialistisen neuvostotasavallan liittämisestä Neuvostoliiton jäseneksi. ”

      Kuusisen ehdotuksesta Neuvostoliiton korkein neuvosto hyväksyi Viron Neuvostoliittoon yhdenvertaiseksi neuvostojen sosialistiseksi tasavallaksi. 7.8. Tallinnassa juhlittiin suurmielenosoituksissa päätöstä. Juhlintaan otti osaa 70.000 ihmistä.

      2. maailmansota, Neuvostoliiton ja Liettuan, Latvian ja Viron vastakkaiset avunantosopimukset, Neuvostoliiton sotilastukikohtien perustaminen Baltian maiden alueelle auttoi eristämään porvariston länsimaista ja heikentämään niiden asemaa. Samanaikaisesti työläisten vallankumouksellinen aktiivisuus ja taistelutahto kasvoi räjähdyksenomaisesti. Baltian maiden porvarit pitivät parempana sailyttää oma nahkansa kuin ryhtyä vastarintaan.
      ________________

    • Mikäolitilanne

      Noinkin voi käydä jos maan hallitseva hallitus tai presidentti ei ole halukas demokraattiseen yhteiskuntakehitykseen. Päähän potkittuna jopa kommunismi saattaa alkaa kiinnostaa jos muita vaihtoehtoja ei ole.
      Ei kai tuollainen hurmaantuminen ollut Viron kansan syytä, koska kokemusta oli vuosikymmenten tai jopa satojen ajalta diktatuurin kaltaisesta hallinnosta. Etenkin kun tuohon aikaan Venäjän kommunisteilla oli etevää joukkoa pilvilinnoja mainostamaan.

      • kansanvallankumous

        Faktojen perusteella nimenomaan hallitus ja presidentti tekivät kaikkensa estääkseen NL:n sopimuksen mutta kansa oli eri mieltä.

        Virossa oli kansanvallankumous missä kansan tahto sai voiton. Kansa uskoi tietoisesti kommunistien pilvilinnoihin eikä antanut tuumaakaan periksi.

        Sama olisi tapahtunut Suomessakin jos suomalaiset olisivat vaatineet Suomen hallitusta tekemään sopimuksen NL:kanssa, mutta täällä kansa vastusti sopimusta.

        Näitä vallankumouksia tapahtui monissa maissa, Kiina olkoon yhtenä esimerkkinä siitä missä kansa valitsi kommunismin. Jos Kiina vapautuu niin ketä kiinalaiset syyttävät?

        Virolaisten on aivan turha syyttää epädemokraattisia vaaleja, virolaiset itse loivat uudet vaalit ilman oppositiota.

        Virolaisten tulisi reilusti myöntää että kansa oli väärässä. Miljoona kärpästä voi olla väärässä ;)

        Suomessa kommarit ajettiin ulos maasta, Virossa kommareita ylistettiin. Ulkovirolaiset olivat anti-kommareita.

        Viljo Tahvanainen sai käsiinsä samat vallankumoussuunnitelmat jotka hän vei suoraan presidentille. Suomessa oli sama suunnitteilla. Suomalaiset kommarit sai tukea ja opetusta venäläisiltä ja jos täällä olisi syntynyt vastaavanlainen kansanliike olisi meillä ollut tasan sama kohtalo kuin Virolla. Suomen kansa taisteli, Viron kansa vaati että maa liitetään Neuvostoliittoon.

        Itketäänkö me maailmalla kuinka paljon suomalaiset kärsi? Talvisodasta ei tiedä paljon kukaan eikä meidän presidentit ulise kuinka paljon suomalaiset joutuivat kärsimään Neuvostoliiton takia.

        Virossa kaikki ovat "avoimia haavoja" jotka olivat syyttömiä uhreja. Just joo!!!

        Ihmettelin kun vironvenäläiset valittivat haastattelussa kuinka virolaisten asenne muuttui heti kun Viro itsenäistyi; aikaisemmin virolaiset heittivät kukkasia vironvenäläisten sotaveteraanien päälle, yhtäkkiä niiden päälle syljettiin ja niitä solvattiin.

        Se että virolaiset halusivat eroon Neuvostoliitosta -45 johtui pelkästään siitä ettei maanpäällinen paratiisi laskeutunutkaan, vaikka kaikki sitä odottivat. Siinä vaiheessa oli jo myöhäistä, kansa oli kutsunut Neuvostoliiton Viroon jo 1940.

        Ketä tässä pitäisi oikein syyttää? Kysyn sen takia että virolaiset itse päättivät syyttää pelkästään Venäjää vaikka olisivat voineet olla hiljaa.

        Mitä jos suomalaiset vangit päättäisivät syyttää yhteiskuntaa teoistaan, vankien koko suku ja tuleva sukupolvi huutaisivat kuinka ovat kärsineet suunnatonta vääryyttä kärsimyksistään ja koko maailman pitäisi jeesata niitä ja tulevia sukupolvia koska haavat eivät paranisi koskaan.

        Tästä on kyse: virolaiset rahastavat tällä uhri-asetelmalla eivätkä päästä siitä irti koskaan. Viis siitä että muut ovat myös kärsineet, virolaiset kyllä pitävät huolen siitä että virolaisten kärsimystä ei voi edes verrata muiden kärsimyksiin.

        Niin kauan kun virolaiset ovat yltiöpäisessä itsesäälin vallassa ei niistä kehity itsenäisiä ja vahvoja kansalaisia. Taas sama juttu, vaaditaan ja huudetaan että ulkomaisten sotajoukkojen pitää viipymättä mennä Viroon.Ei aattella ole väliä kunhan uskovat olevansa vahvimman suojeluksessa.


      • Velirand

        "Virossa oli kansanvallankumous missä kansan tahto sai voiton."
        Kas sa ise ka usud neid muinasjutte revolutsioonist. See "revolutsioon" toimus ju okupatsiooni tingimustes. 125000 Punaarmee sõdurit oli ju riigis.


    • korilija

      Kiistaton fakta on se, ettei ilman Pätsiä ja Varesta Viron miehitys olisi onnistunut.

      • päts

        Päts yritti parhaansa mukaan pitkittää miehitystä, vallankaappauksen jälkeen Päts oli virolaisten kommunistien vahanukke kunnes vangittiin.


    • Velirand

      "Olaf Kuuli: Revolutsioon Eestis 1940:"
      Mõtle, mis aastal see raamat ilmus - 1980. Selge see, mida siis kirjutati. Ajaloolise tõega polnud sel küll mingit pistmist.

    • kapplertabcommando

      Ja nyt ovat amerikkalaisten miehittämiä, ikuisia maaorjia jotka eivät pärjää omillaan.

      • SillointällöinMinä

        Kävin juuri autoilemassa pitkin Viroa, tuttavia tapaamassa ja kartanoiden entisöintiä konsultoimassa.
        En nähnyt mitään miehitykseen viittaavaa, kuten oli 1990 paikkeilla.
        Normaalia elämänmenoa. Agronomi selosti maatalouden nykytilannetta ja tekniikan ap. professori omia asioitaan.
        Käykää katsomassa ja kuuntelemassa niin jotain opitte arkisista asioista.


      • natosotikoon

        Siviilit ja sotilaat aikovat tälläkin kertaa pysytellä sisätiloissa ja katsella ikkunasta kun muiden maiden sotilaat sotivat virolaisten omia taisteluja. Rohkea kansa!!!

        Sitä luulisi että Ilves kutsuisi kotiin kaikki eestiläiset työntekijät kaivamaan korsuja ja opettelemaan maanpuolustuksen alkeet...


    • Vakehtelet_valehtelet

      No, Putinin Trolli, vastaapas kysymyksiin:
      - Miksi Eesti julisti itsenäisyyden Neuvostoliiton miehityksarmeijan poistuessa maasta?
      - Miksi Eesti hakeutui lännen demokratioiden yhteyteen miehityksen päätyttyä?
      - Miksi Eesti halusi ja tarvitsee itsenäisyyden turvatakuun länsimailta?

      Miksi Te Putinin Trollit yritätte jatkuvasti tuputtaa valheita? Luuletteko meitä demokratiassa asuvia sivistyneitä länsimaalaisia niin typerän yksinksertaisiksi, että uskomme noita alkeellisia valheita ja vääristelyjä?

      • HornetF18

        Asioita seuranneena uskon, että Viro julisti itsenäisyyden ollessaan jo tietoinen lännen rikkauksista ja päästäkseen niihin käsiksi itsenäisyyden avulla. Olihan Suomen TV näkynyt Virossa ja kontrasti oli suuri. Viro seurasi vain sitä laajempaa trendiä yrittää lähentyä länteen. Sama havaittiin Georgiassa, joka haluaa liittyä jopa Euroopan unioniin. Ukraina on hyvä esimerkki sekä länsi-Eurooppaan pyrkivät pakolaiset Afrikasta, ym.

        Eesti hakeutui lännen demokratioiden yhteyteen edellä mainituista syistä ja uusien sukupolvien lopulta huomatessa NL:n mädänäisyyden sekä lännen hyvinvoinnin.

        Viron haluamille lännen turvatakuille on kaksi syytä: Ensimmäinen on länsimaisen hyvinvoinnin ja mukavuuden tavoittelu ja ylläpidon varmistaminen. Toinen syy on oman mukavuusalueen sisällä pysyminen; "muut hoitakoon sotimisen" ja omien rahojen likoon laittamisen välttely; "Natolla on miehiä ja kalustoa, säästyypä rahat ja vaiva". Tässä on myös syy miksi Viro haluaisi kiihkeästi Suomen ja Ruotsin Natoon -sotimaan puolestaan.

        P.S. Putin-trolleja voi jossain ollakin, muttei sentään kaikkea kritiikkiä voi sivuuttaa trolleihin vetoamalla.


      • eestitrolli

        Miksi Eesti ja eestiläiset tuputtavat absoluuttista totuutta länsimaille ja estävät kaikin keinoin objektiivisen historiantutkimuksen plus käyvät niiden historioitsijen kimppuun jotka esittävät muita historiallisia faktoja?

        Kumma kun Eestissä ollaan täysin tietämättömiä tapahtumista mitkä johtivat uudelleenitsenäistymiseen:

        http://www.tuglas.fi/index.php?id=1674

        Ei riitä että miehitys on muokattu sellaiseksi että saavat länsimailta sääliä (jättämällä pois tiettyjä faktoja ja sekoittamalla aikajan), nyt eestiläiset haluavat antaa länsimaille kuvan siitä kuinka helposti Eestistä tuli länsimainen valtio ilman mitään ulkopuolista apua...

        Eestissä tiedetään kaikki propagandasta ja samalla kun syyttävät Venäjää propagandasta he ujuttavatkin oman propagandansa maailmalle. Ja se propaganda vuotaa kuin seula.

        Eestiläisillä ei ole mitään tajua omasta historiastaan, vuoden 1940 propaganda on päällystetty vuoden 1990 propagandalla missä faktoilla ei ole väliä.

        Että eestiläisetkö tekivät ryhtiliikkeen vuonna 1990??? Ha ha ha ha

        Kaikki tehtiin heidän puolestaan - taas kerran - kun eivät itse osaa pitää itsestään huolta.

        Ilman Mauno Koivistoa Eesti kuuluisi tänään vanhaan NL:n rupusakkiin joka ei osaa toimia omillaan.

        Suomi koulutti eestiläisiä ja opetti niille demokraattisen yhteiskuntajärjestelmän vuosia ennen itsenäistymistä, Meri oli viemässä Eestiä oikeaan suuntaan mutta Ilvekset ja Massot ym. näkivät tilaisuuden matkia Venäjää näyttelemällä demokratiaa vaikka totuus on kaukana siitä.

        Mauno Koivisto rakensi Eestille kansainvälisiä yhteyksiä ja varmisti sen että Eesti tunnetaan maailmalla ennen uudelleenitsenäistymistä. Suomen kautta Eesti sai kontaktit ja kaikenmaailman turvatakuut länsimailta, yksinään se ei olisi siihen kyennyt. Nyt kun Lennart Merestä on aika jättänyt on Eesti pudonnut takaisin sinne mistä punnersi ylös. Eesti on vanhaa kunnon neukkulaa missä oppositio hiljennetään, sananvapautta säädellään ja riistetään, kansalaisilta otetaan irti mikä niistä lähtee jne.

        Ainoa asia mitä Eesti ei ole tajunnut on sen maantieteellinen sijainti ja tärkeysaste maailmalla. Eesti uhoaa tietoisesti Venäjälle ja haluaa koko maailman mukaan sen geimeihin, Suomi voi onnitella itseään siitä että onnistui jättäytymään Natosta. Ilves varmaan antoi takeita Natolle että hän saa kyllä Suomenkin liittymään Natoon.

        Suomi on vuosikymmenten ajan rakentanut ns. kohteliaat suhteet Neuvostoliittoon eikä se ole ollut niin helppoa kuin Oksanen ja Eesti antaa ymmärtää, se on ollut jatkuvaa tasapainoilua missä pidetään huoli siitä ettei jättiläinen naapurissa hyökkää. Lennart Meri osasi arvostaa sitä, Ilves meinaa että kaikkien on otettava Eestiltä mallia ja katkaistava kaikki diplomaattisuhteet Venäjään - Ilves kun kuulemma tietää enemmän kuin muut maat muttei ota huomioon sitä ettei länsimaissa ole ryssäläistä propagandaa.

        Niin kauan kun Eesti rypee valheellisessa itsesäälissä keräten myötätuntoa länsimailta ei se onnistu kehittymään itsenäiseksi valtioksi, on helpompaa ulista maassa kerjäten rahaa ja myötätuntoa ulkomaailmalta kuin rakentaa demokraattinen yhteiskunta ja rakentaa toimivia suhteita Venäjän kanssa.

        Jokin aika sitten luin europarlamentaarikon vuodatuksia siitä kuinka hän häpesi virolaisia poliitikoita ja kuinka ne loukkasivat suomalaisia poliitikoita. Suomalaiset puhuivat venäläisten kanssa ja virolaiset antoivat murhaavan katseen ja heidän edessään vei suurieleisesti kahvia islantilaisille poliitikoille, mikä oli tarkoitettu suorana loukkauksena kun suomalaiset ei ensimmäisenä kuuluttanut maailmalle että Viron itsenäistyminen on hyvä juttu.

        Suomen ei olisi kannattanut tehdä mitään kiittämättömien eestiläisten puolesta. Ilveksen avautumisia lukemalla tietää tarkalleen mistä on kyse.

        Suomen solvaaminen = Suomi ei ole toiminut Ilveksen vaatimalla tavalla.

        Naton solvaaminen = Natolla ja Ilveksellä on mennyt sukset ristiin ja Ilves solvaa Natoa mediassa.

        jne. jne. jne.

        Eestiläisten trollien pitäisi tehdä kotiläksyt ennenkuin suoltavat kuluneita iskulauseita, ei niiden kanssa voi edes keskustella koska eivät osaa edes perustella asiaansa ja osaavat vain yhden taktiikan: henkilökohtainen hyökkäys niitä kohtaan jotka esittävät kiusallisia faktoja.

        Menepä sinä kyselemään länsimaalaisilta mitä ajattelevat Eestistä, ei ihme että eestiläiset loistavat poissaolollaan niiden internet keskusteluissa.

        Luuletko sinä todellakin olevasi sivistynyt ja demokraattinen? Kommenttisi perusteella et ymmärrä edes alkeellisia demokraattisia käsitteitä, sivistyneisyydestä puhumattakaan ;)


    • kärsimykset

      Eestiläiset kertovat jatkuvasti kuinka 21.000 virolaista kuoli/karkotettiin miehityksen aikana.

      Niiden olisi hyvä muistaa että Suomi kärsi myös, sodissa menehtyi n. 73.555 suomalaista jotka taistelivat itsenäisen Suomen puolesta. Toisaalta ei ole lupa himmentää Eestin kärsimyksen sädekehää ...

      Laidoner pilkkasi Tsekkoslovakiaa joka antautui Neuvostoliitolle taisteluitta ja sanoi ettei Viron kansa koskaan antautuisi taistelematta.

      Se nähtiin ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe