Soneran valokuitukaapelitarjoukset

olenopea

Jälleen kerran tippui postiluukusta Soneran mainos jossa kerrottiin että taloomme on asennettu valokuitukaapeli. aivan totta, kellariin asti on asennettu ja huoneistossa valokuitukaapeli roikkuu kerällä kytkentäkaapissa. Eli sitä ei ole kytketty asuntoihin asti kuten Sonera antaa ymmärtää. Kytkentä on ilmainen mainoksen mukaan mutta saaneeni epäillä että he maksavat kytkennän. Mielestäni Sonera valehtelee ja jättää olennaisia asioita kertomatta.Samoin on alueen muissa kerrostaloissa jossa Soneran sivujen mukaan on valokuitukaapeli kytketty. On mutta ainoastaan talojen kellareihin asti ja johdot asuntoihin on alkuperäisiä osa jopa vuodesta 1963 eli ikivanhat kuparikaapelit. Se siitä Soneran - kaikkien nettien kuninkaasta.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dollar389

      Ihan oikeassa Sonera on. Ei siinä puhuta missään kohtaan et se olisi kytketty asuntoosi (HUOM!! Talo ja asunto eri asioita, kun puhutaan kerrostalosta) asti kun ei sen tarvitse. Se yhteys tulee sieltä talojakamosta niitä kuparikaapeleita pitkin asuntoosi, mikäli sen yhteyden päätät hankkia. Tekniikkana yleensä ADSL, tai VDSL. Tai uudemmissa asunnoissa se tulee ethernet-kaapeleita pitkin ja joissakin harvoissa tapauksissa se yhteys tulee asuntoon asti sitä valokuitua pitkin.

      • olenopea

        Aivan totta, Sonera on oikeassa mutta jättää olenaisen ja tärkeimmän asian kertomatta asiakkaalle Eli sitä ei ole kytketty asuntoon asti. Kuten kerroin niin valokuitukaapeli on kerällä asunnossamme mutta sitä ei ole kytketty kellarista ( jakomosta).Taidan tyytyä nykyiseen Dna:han entinenWelho josta olen saanut hyvää palvelua tarvittaessa.


      • Dollar389

        Ei sitä tarvitse kytkeä sinne asuntoon asti.


      • Dollar389

        Lisätään nyt vielä sekin että se on taloyhtiön vika, jos sitä valokaapelia ei ole kytketty jommassakummassa/molemmissa päissä talon sisällä (asunto <--> talojakamo), koska se on taloyhtiön omaisuutta, ei Soneran. Sonera vastaa vain Soneralta talon talojakamoon tulevasta valokaapelista ja talojakamoon sijoitettavasta mediamuuntimesta, tai vastaavasta.

        Eli jos sen haluat kytketyksi, niin se on taloyhtiön vastuulla, joka voi sen antaa Soneran vastuulle, joka antaa sen omalle urakoitsijalle tehtäväksi ja jos tuossa välissä syntyy kustannuksia se on sinun ja taloyhtiön välinen asia, ei Soneran.


    • Dollar389

      Unohtu mainita vielä, et jos siinä tarjouksessa lukee et kytkentä ei maksa mitään, niin ei se myöskään maksa silloin mitään.

    • ne-vaan-veti-sen

      Jaa, Sonera vetää kilometreittäin valokaapelia taloon, mutta ei kytketä niin että joku voisi sitä käyttää? Ei ole oikein uskottava juttu, miksi koko kaapeli vedettiin? Kuka pyysi että vetäkää valokaapeli? Vai vetivätkö oma-aloitteisesti kysymättä taloyhtiöltä ollenkaan? Onko asukkailta kysytty asiasta? Yleensähän nämä kaapelit vedetään yhteistyönä taloyhtiön ja asukkaiden kanssa.

      • Tiedottamisessa_ryssitty

        Muutama vuosi sitten Vantaalla Sonera kaapeloi tietyn alueen kysymällä kirjallisen luvan taloyhtiöltä, jotta he saavat vetää kaapelin talojakamoomme. Siinä samalla annetaan lupa käyttää päätelaitteille taloyhtiön sähköä eikä taloyhtiö velota tilavuokraa. Saatiin kuitu talojakamoon, josta sai halutessaan ADSL-yhteyden puhelinparin kautta asuntoon.
        Kilpailutettiin operaattoreita ja se kannatti, sillä edellinen operaattori maksatti selvää ylihintaa. Kun ilmoitettiin heille sopimusten irtisanomisista, niin he yrittivät vielä jälkikäteen pudottaa hintojaan. Miksi he tarjosivat edelleen kiskurihintaa, vaikka tiesivät olevansa kilpailutilanteessa. Oli ilo katsoa, kun entisen operaattorin koaksiaalin kaapelinliitin avattiin ja kaapeli-tv:n jakovahvistinten vaihto alkoi..
        Tehtiin taloyhtiön laajakaistasopimus, jolloin puhelinparin käyttäväksi tekniikaksi tuli VDSL2 ja laajakaista kytketään vasta sitten, kun asukas on tehnyt sopimuksen Soneran kanssa. Myöhemmin vaihdettiin myös kaapeli-tv Soneraksi. Kyseessä oli Kiinteistöliiton ja Soneran kesken tehty sopimus, josta ei oikein voitu kieltäytyä;) Perusnopeus laskutetaan yhtiövastikkeen kautta erillisenä laajakaistavastikkeena ja muut herkut maksaa asukas itse suoraan Soneralle.
        Sonera kävi esittelemässä taloyhtiössä palvelujaan ja siinä yhteydessä oli mahdollisuus tehdä tämä sopimus. Vaikka tästä perusnopeudesta ei Sonera laskuta asukasta, niin sopimus tarvitaan, jotta asukas saa sähköpostiosoitteet ja voi halutessaan nostaa nopeutta.
        Omalla kohdalla olen ottanut Sonera Viihteen ja lisäksi on kaapeli-tv:n kautta kanavapaketti. Maksaahan nämä jotain, mutta sehän on täysin oma asiani;)
        Taloyhtiö on ryssinyt tiedottamisessa ja et ole ollut kiinnostunut Sonerankaan viestinnästä. Et sitten edes käynyt esittelyssäkään? Meillä esittelyn piti paikallinen Soneran kauppa ja sieltä sai myöhemminkin lisätietoa tarpeen mukaan.


      • PPAP2

        joo, todellakin. sitä ei ole kytkettynä valmiiksi JOS LIITTYMÄ ON ASUNTOKOHTAINEN.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe