Soneran valokuitukaapelitarjoukset

olenopea

Jälleen kerran tippui postiluukusta Soneran mainos jossa kerrottiin että taloomme on asennettu valokuitukaapeli. aivan totta, kellariin asti on asennettu ja huoneistossa valokuitukaapeli roikkuu kerällä kytkentäkaapissa. Eli sitä ei ole kytketty asuntoihin asti kuten Sonera antaa ymmärtää. Kytkentä on ilmainen mainoksen mukaan mutta saaneeni epäillä että he maksavat kytkennän. Mielestäni Sonera valehtelee ja jättää olennaisia asioita kertomatta.Samoin on alueen muissa kerrostaloissa jossa Soneran sivujen mukaan on valokuitukaapeli kytketty. On mutta ainoastaan talojen kellareihin asti ja johdot asuntoihin on alkuperäisiä osa jopa vuodesta 1963 eli ikivanhat kuparikaapelit. Se siitä Soneran - kaikkien nettien kuninkaasta.

8

71

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Dollar389

   Ihan oikeassa Sonera on. Ei siinä puhuta missään kohtaan et se olisi kytketty asuntoosi (HUOM!! Talo ja asunto eri asioita, kun puhutaan kerrostalosta) asti kun ei sen tarvitse. Se yhteys tulee sieltä talojakamosta niitä kuparikaapeleita pitkin asuntoosi, mikäli sen yhteyden päätät hankkia. Tekniikkana yleensä ADSL, tai VDSL. Tai uudemmissa asunnoissa se tulee ethernet-kaapeleita pitkin ja joissakin harvoissa tapauksissa se yhteys tulee asuntoon asti sitä valokuitua pitkin.

   • olenopea

    Aivan totta, Sonera on oikeassa mutta jättää olenaisen ja tärkeimmän asian kertomatta asiakkaalle Eli sitä ei ole kytketty asuntoon asti. Kuten kerroin niin valokuitukaapeli on kerällä asunnossamme mutta sitä ei ole kytketty kellarista ( jakomosta).Taidan tyytyä nykyiseen Dna:han entinenWelho josta olen saanut hyvää palvelua tarvittaessa.


   • Dollar389

    Ei sitä tarvitse kytkeä sinne asuntoon asti.


   • Dollar389

    Lisätään nyt vielä sekin että se on taloyhtiön vika, jos sitä valokaapelia ei ole kytketty jommassakummassa/molemmissa päissä talon sisällä (asunto <--> talojakamo), koska se on taloyhtiön omaisuutta, ei Soneran. Sonera vastaa vain Soneralta talon talojakamoon tulevasta valokaapelista ja talojakamoon sijoitettavasta mediamuuntimesta, tai vastaavasta.

    Eli jos sen haluat kytketyksi, niin se on taloyhtiön vastuulla, joka voi sen antaa Soneran vastuulle, joka antaa sen omalle urakoitsijalle tehtäväksi ja jos tuossa välissä syntyy kustannuksia se on sinun ja taloyhtiön välinen asia, ei Soneran.


  • Dollar389

   Unohtu mainita vielä, et jos siinä tarjouksessa lukee et kytkentä ei maksa mitään, niin ei se myöskään maksa silloin mitään.

  • ne-vaan-veti-sen

   Jaa, Sonera vetää kilometreittäin valokaapelia taloon, mutta ei kytketä niin että joku voisi sitä käyttää? Ei ole oikein uskottava juttu, miksi koko kaapeli vedettiin? Kuka pyysi että vetäkää valokaapeli? Vai vetivätkö oma-aloitteisesti kysymättä taloyhtiöltä ollenkaan? Onko asukkailta kysytty asiasta? Yleensähän nämä kaapelit vedetään yhteistyönä taloyhtiön ja asukkaiden kanssa.

   • Tiedottamisessa_ryssitty

    Muutama vuosi sitten Vantaalla Sonera kaapeloi tietyn alueen kysymällä kirjallisen luvan taloyhtiöltä, jotta he saavat vetää kaapelin talojakamoomme. Siinä samalla annetaan lupa käyttää päätelaitteille taloyhtiön sähköä eikä taloyhtiö velota tilavuokraa. Saatiin kuitu talojakamoon, josta sai halutessaan ADSL-yhteyden puhelinparin kautta asuntoon.
    Kilpailutettiin operaattoreita ja se kannatti, sillä edellinen operaattori maksatti selvää ylihintaa. Kun ilmoitettiin heille sopimusten irtisanomisista, niin he yrittivät vielä jälkikäteen pudottaa hintojaan. Miksi he tarjosivat edelleen kiskurihintaa, vaikka tiesivät olevansa kilpailutilanteessa. Oli ilo katsoa, kun entisen operaattorin koaksiaalin kaapelinliitin avattiin ja kaapeli-tv:n jakovahvistinten vaihto alkoi..
    Tehtiin taloyhtiön laajakaistasopimus, jolloin puhelinparin käyttäväksi tekniikaksi tuli VDSL2 ja laajakaista kytketään vasta sitten, kun asukas on tehnyt sopimuksen Soneran kanssa. Myöhemmin vaihdettiin myös kaapeli-tv Soneraksi. Kyseessä oli Kiinteistöliiton ja Soneran kesken tehty sopimus, josta ei oikein voitu kieltäytyä;) Perusnopeus laskutetaan yhtiövastikkeen kautta erillisenä laajakaistavastikkeena ja muut herkut maksaa asukas itse suoraan Soneralle.
    Sonera kävi esittelemässä taloyhtiössä palvelujaan ja siinä yhteydessä oli mahdollisuus tehdä tämä sopimus. Vaikka tästä perusnopeudesta ei Sonera laskuta asukasta, niin sopimus tarvitaan, jotta asukas saa sähköpostiosoitteet ja voi halutessaan nostaa nopeutta.
    Omalla kohdalla olen ottanut Sonera Viihteen ja lisäksi on kaapeli-tv:n kautta kanavapaketti. Maksaahan nämä jotain, mutta sehän on täysin oma asiani;)
    Taloyhtiö on ryssinyt tiedottamisessa ja et ole ollut kiinnostunut Sonerankaan viestinnästä. Et sitten edes käynyt esittelyssäkään? Meillä esittelyn piti paikallinen Soneran kauppa ja sieltä sai myöhemminkin lisätietoa tarpeen mukaan.


   • PPAP2

    joo, todellakin. sitä ei ole kytkettynä valmiiksi JOS LIITTYMÄ ON ASUNTOKOHTAINEN.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   546
   1900
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   1123
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   158
   915
  4. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   61
   682
  5. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   649
  6. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   646
  7. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   29
   609
  8. Näin ajattelen.

   Jos en ollut sen arvoinen, että selvität asiat kanssani oikeassa elämässä. Jos et uskonut minuun, vaan epäilit minun valehtelevan. Mistään. Sinä voit
   Ikävä
   33
   608
  9. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   61
   591
  Aihe