Corolla 2010 pomppiva kyyti

SAM56

Mikä muu kuin auton vaihto tekisi kulkemisen tasaisemmaksi?
Aikaisemmat autoni ovat olleet volkkareita, viimeisin Golf 2009 oli ihan mahtava ajettava, mutta alkoi olla kaikenlaisia käynnistysurahduksia ja tehon katoamisia, päätin vikkelästi päästä siitä eroon. Corollalla ajattelin körötellä pappa-ajoa vuosikaudet ihan rauhassa, mutta nyt tämä pompottaminen alkaa kyllästyttää. Ihan kuin ajaisi polkupyörällä, missä on kierot vanteet. Johtuuko tämä vanteista vai mistä? Vinkatkaa viisaammat!

9

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihda

      Ei mikään muu auta, kuin merkin vahto. Minä olen ajellut jo vuosia C5:lla, Aikoinaan oli tarkoitus vaihtaa Honda Corollaan, mutta kokeilin myös rivissä ollutta samanhintaista Xantiaa. Sen jälkeen ei ole tarvinnut merkkiä vaihtaa. Nyt on jo kolmas Citikka ajossa, eikä ole tarvinnut pettyä. Tasainen kyyti jaksaa yhä viehättää, eikä muutenkaan ole valittamista.

    • aikaSelväJuttuTaas

      Jos on aiemmin ajanut kunnollisilla autoilla, niin ei tosiaankaan kannata seota Toyotaan, tulee melkoinen pettymys.
      Jos on ajellut aina Toyotalla, niin ei kannata muilla ajaa, tuntee itsensä tyhmäksi kun ei ole aiemmin kokenut kunnollista kyytiä. Voi masentua ja aloittaa röllin elämän esim. suolen merkkipalstoilla.

    • ainut_selitys

      70-luvun Golfista kopioitu jäykkä taka-akseli Skodan tyylin tekee Corollan menosta pompottavaa. Tilanteeseen ei ole muuta korjausta kuin paluu nykyaikaisempaan Volkkariin.

    • SAM56

      Tuore Golf oli kyllä loistava ajaa, mutta taidan nyt kuitenkin körötellä pottupeltoja ilman moottoriremontteja :) Jos ei tarvitsisi pelätä kalliita huoltokuluja, kiitäisin ilman muuta kaksoisahdetun TSI-moottorin siivittämänä.

      • paras_suositus

        Käytä sinä vaan Toyotaasi pajalla (huollossa) 15000km:n välein. Minulle olisi kauhistus käyttää autoa 4-5 kertaa vuodessa korjaamolla, siksi valintani on onnistuneesti kohdistunut VW-konsernin merkkeihin jo 15 vuoden ajan, jolloin kilometrejä on kertynyt n. 70000km:n vuosivauhdilla. Kertaakaan ei ole tarvinnut huoltojen välillä korjaamoa käyttää, eikä tielle jäädä.


      • SAM56

        No jotain 30 vuotta ajelin Volkkareilla. Taisi olla huonoa tuuria tuon 2009 Golfin kanssa :(


      • SAM56

        Ei tätä Toyotaa ole tarvinnut käyttää kun vuosihuolloissa. Ainoa ärsyttävyys on pompottaminen - ja huono kiihtyvyys, varsinkin Golfiin verrattuna ihan surkea. Mutta tarkoitukseni olikin hankkia mahdollisimman vähävikainen auto. Ei ollut hauskaa Golfillakaan ajaa, kun alkoi nykiä ohituskaistalla ja tehot katosivat:


      • tule_uskossas_autuaaks
        SAM56 kirjoitti:

        Ei tätä Toyotaa ole tarvinnut käyttää kun vuosihuolloissa. Ainoa ärsyttävyys on pompottaminen - ja huono kiihtyvyys, varsinkin Golfiin verrattuna ihan surkea. Mutta tarkoitukseni olikin hankkia mahdollisimman vähävikainen auto. Ei ollut hauskaa Golfillakaan ajaa, kun alkoi nykiä ohituskaistalla ja tehot katosivat:

        Ajat siis korkeintaan 15000km vuodessa. Toyotaan kun pitää huolto-ohjelman mukaan tehdä öljynvaihtohuolto 15000km:n välein, jossa on öljyn ja suodattimen vaihdon lisäksi kymmenkunta muuta huolto- tai tarkastuskohdetta.
        Noin vähillä kilometreillä Volkkariin riittää huolto 2:n vuoden välein, ellei ajot ole pääasiassa lyhyttä pätkäajoa lukuisine kylmäkäynnistyksineen, jolloin huoltoväli voi lyhentyä Toyotan lukemiin.


    • Apukouluniltamat44

      Kuraa kertyy vanteiden sisäpuolelle ja moottorissa suuttimet tukkeutuvat hiljalleen. Redline SI-1 tankkiin ja muutamaa päivää myöhemmin muistat miltä moottori tuntui uutena. Corollan alustarakenne on mikä on. Yksinkertaisella alustalla ei saa pehmeää kyytiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe