Faktabadabra

OlkaapaHyvä

57

103

  Vastaukset

  • Saanen kysyä, oletko itse ollut vaihtarina? Minkä järjestön kautta? Mitä sinulle tapahtui?

   • Hei! Kokemukseni on yksi tällä palstalla olevista kauhutarinoista. Yksi niin törkeä, että joku jopa epäili sitä provoksi. Painajaisemme jälkeen oli pakko ottaa selvää näistä järjestöistä ja jakaa löytämääni tietoa tälläkin palstalla.


   • Hei, palstallahan on useita vakkarikirjoittajia...


   • Juu meitä on...meihin saa yhteyden kuka haluaa tai tarvitsee vertaistukea yms.


   • Yksihuijatuista kirjoitti:

    Hei, palstallahan on useita vakkarikirjoittajia...

    Jos yritykset hoitaisivat asiansa paremmin ei näitä kirjoituksia näin paljon olisi. Osa kirjoittaa kerran, osa useampaan kertaan. Itse aloin hakemaan tietoa kun nuorin lapsistamme joutui pulaan syksyllä 2015 eikä Exploriukselta tukea ja sitä palvelua mitä luvattiin tarjottu. CETUSA: n kontaktihenkilö haukkui ja uhkaili kotiinlähettämisellä (mitään syytä siihen ei ollut). Tosi epäammattimaista ja törkeää toimintaa. Aion varoitella muita jatkossakin ja olen mielelläni vakkarikirjoittelija.


  • Kiitos aloittajalle tästä loistavasta linkista!!!!
   Siinäpä sitä faktaa, joka tulee yrittäjienkin vinkkelistä katsottuna puolueettomalta taholta. Arvokasta tietoa ja arvokkaita vinkkejä heille, jotka kenties vielä suunnittelevat vaihto-oppilaaksi lähtöä! Ottakaahan vinkistä vaari, se kannattaa..!

   • Ihan hirveitä kokemuksia!!!!


   • Joo, lukekaa edellisen artikkelin kommentit! Siellä lisää FAKTAA!


  • Lisää surullista faktaa vaihto-oppilastoiminnasta.. Alaikäinen nuori on alttiina useille erilaisille vaaroille vaihto-oppilaana ollessaan. Sivuilla on lukemattomia esimerkkejä pedofiilin uhreiksi joutuneista nuorista ja siitä, kuinka järjestöt laistavat vastuusta. Varattomat, onnettomat ja likaiset kodit ovat arkipäivää oppilasvaihdossa. Perheitä, joilla ei ole mitään edellytyksiä ottaa vaihto-oppilasta, värvätään erilaisin houkutuksin isäntäperheiksi, koska järjestöt haluavat rahansa - Sen kymppitonnin, jonka nuoren vanhemmat ovat säästäneet lapsensa hyväksi.
   Enemmän pitäisi tuoda julki näitä erilaisia hyväksikäytön muotoja, joita nuoret joutuvat kohtaamaan vaihdossa ollessaan.. Yksi ryhmä ovat nämä vahvat uskonnolliset ryhmittymät, jotka saattavat aiheuttaa todella pitkäaikaisia ja traumaattisia seurauksia nuorille.
   Tässä esimerkkinä tanskalaisen vaihto-oppilastytön kauhukokemus. Isäntäperhe pakotti hänet osallistumaan sairaisiin uskonnollisiin seremonioihinsa ja pelottaviin rituaaleihin. Toinen vastaavassa tilanteessa ollut vaihtari ei kyennyt edes puhumaan asioista jälkeenpäin.
   http://theseoultimes.com/ST/?url=/ST/db/read.php?idx=4737
   Kirjoitus on surullista luettavaa. Tälläkin hetkellä useat nuoret kärsivät vaihdossa ollessaan. Toivottavasti he kotiin selvittyään jaksavat vanhempineen viedä asiat eteenpäin korvausten saamiseksi ja ennenkaikkea tuoda kokemansa julki, jotta tämä mielipuolisuus saadaan loppumaan!!!!
   Hyvää Vappua kaikille, kaikesta huolimatta!!

  • Nuorten vuosikausia jatkunut hyväksikäyttö tässä kuvottavassa vaihtaribisneksessä jatkuu edelleen ja entistä karmeampia uutisia saadaan lukea...
   Miten on vaihtaribisneksen pyörittäjät, Mira, Anu, Harriet, Mikko ja muut... Miksi mikään ei muutu??!! Nämä jatkuvat uutiset, dokumentit, riitaprosessit ym. kertovat, että olette valmiita täysin laskelmoidusti uhraamaan nuorten ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden tässä ahneessa bisneksessänne!!
   Eikö teillä todellakaan ole mitään muuta sanottavaa kuin vähättelynne, ettei kukaan jaksa näitä negatiivisia juttuja lukea ja toistuva toteamus, kuinka on hyviäkin kokemuksia...?? "Nimimerkkien takaa huutelulla", olette myös pyrkineet vähättelemään ja mitätöimään vakavien asioiden merkitystä...
   HÄVETKÄÄ !!!!!!!!

  • Yksi pahimpia törkeyksiä vaihtaritoiminnassa on vaihtarin yhteydenpidon rajoittaminen omiin vanhempiinsa.
   Järjestöjen edustajat saattavat kieltää kokonaan yhteydenpidon asettamalla tuntuvat sanktiot (sääntörikkomus > erottaminen ohjelmasta > kotiin lähettäminen) Yhteydenpidon estämiseksi aluevalvojat ja manitzerit saattavat myös takavarikoida vaihtarilta läppärin, kännykän ja jopa pankkikortin..!!!
   Laitonta mutta totta!!
   Tässä surullinen videoklippi, jossa vaihtari on skypessä äitinsä kanssa. Hostäiti kuitenkin estää yhteyden, koska ei ymmärtä kieltä, jota vaihtari puhuu äitinsä kanssa... https://m.youtube.com/watch?v=xD-FM9QVfks

   • Tuskaa, turvattomuutta, pelkoa ja hätää..!!! Sitä on tämänkin vaihtarin ja hänen vanhempiensa tunteet "elämän parhaimpana vuotena".
    Järjestään kaikki vaihtariyritykset lupaavat turvaverkoston 24/7, oppilaan tukena olevan aluevalvojan ja apua niin kohteesta kuin kotimaastakin. "Olemne apunasi ja tukenasi niin vaihtoon valmistautuessasi, sen aikana kuin sen jälkeenkin" (STS). Näillä lupauksilla ei vaan ole katetta. Varsinkin ogelmien ilmetessä alkaa järjestön edustajien piileskely. Puheluihin eikä viesteihin vastata kuin ympäripyöreitä rutiinivastauksia "selvitämne asiaa" tms. Vastauksia ei tule eikä ongelmatilanteita edes pyritä ratkaisemaan. Todennäköisemmin taustalla valmistellaan vaihtarin kotiin lähettäminen, joka on se järjestön ratkaisu.
    Tilanne on painajaismainen niin oman onnensa nojassa olevalle vaihtarille kuin hänen vanhemmilleen, jotka järjestö pitää tarkoituksellisesti etäällä ja mahdollisimman tietämättöminä vaihdossa ilmenevistä ongelmista.
    Kysymys vaihtarijärjestöille: MIKSI kiellätte nuorelta yhteydenpidon omaan perheeseensä, jopa omaan äitiinsä..??? Selittelynne koti-ikävästä on pelkkää valetta, minkä itsekin tiedätte!!! Totuushan on, ettette halua vanhempien ryhtyvän esittämään teille mitään vaateita sopimukseen vedoten. On helpompi sulkea nuoren vaihtarin suu ja kohdella häntä mielivaltaisesti. Ala-arvoista ja sairasta touhua!!!!!


   • Miks hostmaman olis pitäny ymmärtää ja saada tietää mitä vaihtari puhuu äitinsä kanssa? Tais olla ongelmia joista ei halunnu vanhempien tietävän. Tosi törkeesti katkas yhteyden.


  • "Elämän paras vuosi" saattaa hyvinkin alkaa näin: http://www.sfweekly.com/thesnitch/2009/06/02/welcome-to-america-please-ignore-the-dog-shit-sf-based-foreign-exchange-student-organization-ensnared-in-housing-scandal
   Vaihtaria kuljetetaan talosta taloon ja kysellään, josko joku haluaisi alkaa hostaamaan, ruokana päivittäin vain sardiineja, asuintalo asuttavaksi kelpaamaton jne. Kirjoituksessa on nostettu esiin myös Ayusan (mm. Exploriuksen yhteistyökumppani) toistuvat pedofiiliskandaalit, joista on kirjoitettu ja linkitetty useita juttuja tälläkin foorumilla.

  • Vastaavia dokumentteja kuin YLE:n MOT "Vaihto-oppilas heitteillä" pyörii nykyisin vähän joka maassa. Samat asiat toistuvat, mistä tälläkin foorumilla varoitetaan: Vaihtarijärjestöjen katteettomat lupaukset ja esitteiden luomat valheelliset mielikuvat, järjestöjen pitkäikaiseen kokemukseen vetoaminen, hostperheiden siivottomuus ja asuinkelvottomat olosuhteet, yhteydenpidon kontrolloiminen ja rajoittaminen, sukupuolinen ahdistelu jne.
   Tämä saksalainenkin dokkari kertaa samoja asioita ja esittelee Annan tapauksen (INTO) sekä Oliverin (EF). Likaista hökkeliä ja ahdistelua..
   https://www.youtube.com/watch?v=aoOQHvvIQhM#t=426

  • Tässä surullinen tarina taas yhdestä vaihtarista, jota palloteltiin kolmeen eri perheeseen, joistaa mikään ei ollut asianmukainen. Vaihtari tunnustaa valehtelevansa kokemuksistaan, koska ei halua olla se jolla menee huonosti. Tämä on varmasti erittäin yleistä.
   Vaihtarien vanhemmille neuvoisin uskomaan omaa lastanne. Järjestöt juuri yrittävät rikkoa vanhempien ja nuorten välit. Älkää hyvät vanhemmat uskoko näitä järjestöjen haaskoja. Älkää jättäkö lastanne heidän armoilleen.

   • Olen itsekin huomannut, että kun itse vastaan kyselyihin vaihtarivuodesta totuudenmukaisesti niin saan usein kuulla kertomuksia vastaavista kokemuksista.

    Näitä törkeitä kokemuksia ei välttämättä ymmärrä sellainen, joka ei itse ole joutunut niitä kokemaan tai näkemään läheltä.

    Viimeksi eilen kaukaisempi tuttavani kertoi oman nuorensa kokemuksista heti kun olin maininnut oman nuoreni karmivista, törkeistä kokemuksista. Hänen nuorensa seurasi järkyttyneenä, kun toinen samassa perheessä asuva vaihtari lähetettiin kotiin perusteettomasti. Sen jälkeen tämä toinen vaihtari halusi muuttaa toiseen perheeseen, jossa hänellä olisi seuraa, niin siitähän vasta draamaa seurasi. Ja jossain hornan tuutissa ihan kuusessa asustelivat eikä päässyt mihinkään.


   • HirvittävääBisnestä kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Olisko sulla jotain "rakentavaa" sanottavaa tähän kokemukseen, vai haluaisitko siirtää puheen sinun onnistuneeseen vaihtovuoteesi?


  • Ohessa pohdittavaa!
   Ei riitä järjestöjen katteettomat lupaukset ja toteamukset, että hyviäkin vaihtokokemuksia on..!!

   "You would not send your child to a house at the end of your street if you knew nothing about the person living there. Yet on the strength of a glossy brochure, the payment in some cases of vast sums of money, and an assumption that someone else has asked the right questions, we send our children thousands of miles across the world to stay with strangers.

   The companies, organisations and individuals that abuse this blind trust cannot be allowed to continue to profit from it and we must all take responsibility for the care and safety of our young people." (Chris Gould)

   • Näi on!


  • Lisää todellista faktaa vaihto-oppilastoiminnasta sitä kaipaaville:
   http://www.csfes.org/wst_page4.html
   Koska vaihtarijärjestöjen edustajat ovat osoittaneet todellisen luonteensa näilläkin sivuilla, haluaisin kysyä heiltä:
   Mitä luulette, olisiko em. uhreja lohduttanut tieto, että on hyviäkin vaihtokokemuksia ja olisiko se tieto kompensoinut kaikki kärsimykset??

   • Hienoja aitoja kokemuksia tämäkin ketju täynnä!


   • Tässä realistinen jutska.  • Jokainen medialukutaitoinen varmasti ymmärtää erottaa ja tiedostaa mitä keinoja nykyisin käytetään, mainonnassa ja markkinoinnissa... Vaihto-oppilasjärjestöt ohjaavat mieluusti hankkimaan "tietoa" omista infoista ja esitteistään sekä lukemaan vaihtarien blogeja. Uskomattoman moni nuori on itse kertonut, kuinka järjestöt ovat heiltä PYYTÄNEET POSITIIVISIA BLOGEJA vaihdossa oloajalta KORVAUSTA VASTAAN!!!! Samoin järjestöt pyytävät heitä kertomaan positiivisesti vaihtokokemuksistaan kouluissa!!
   On selvää, ettei nöyryytetyillä nuorilla, joita on uhkailtu ja joille on jaettu varoituksia, erotettu ohjelmasta, saati käytetty hyväksi tms. ole suuremmin haluja blogeja näistä kärsimyksistään kirjoitella...

   • MOT dokumentti "Vaihto-oppilas heitteillä" nähtävissä youtubella kahdessa osassa. YLE:n sivuilla myös luettavissa ohjelman käsikirjoitus, jossa on käännettynä STS:n silloisen johtajan John Cedergårdhin ja CSFES:n perustajan Danielle Grijalvan haastattelut.
    Surullista faktaa, mutta kannattaa ehdottomasti katsoa!!


   • Danielle Grijalva, CSFES , tekee arvokasta työtä nuorten hyväksi!


   • KiitosDanielle kirjoitti:

    Danielle Grijalva, CSFES , tekee arvokasta työtä nuorten hyväksi!

    Danielle oli korvaamaton apu ja tuki. Entinen aluevalvoja siis, joka ei voinut hyväksyä järjestöjen tapaa toimia nuorten kanssa.


   • KiitosDanielle kirjoitti:

    Danielle Grijalva, CSFES , tekee arvokasta työtä nuorten hyväksi!

    http://www.csfes.org/

    Uudet sivut!


  • Kuopuksemme haaveili vaihtoon lähdöstä. Luettiin tarkkaan yhdessä tätä palstaa ja amerikkalaisen Grijalvan sivustoja. Poikamme luopui suunnitelmastaan ja päätettiin säästää ja sijoittaa rahat, reilusti yli 10.000€ ASP-tilille ja omaan asuntoon aikanaan. Yhdessä arvioitiin riskit vaihtoon lähtemisessä liian suuriksi ja rahasumman liian suureksi hävittäväksi. Nyt ei tarvitse pelätä ja jännittää tulevaa vaihtoa ja se on huojentavaa. Kunpa järjestöt vielä jättäisivät rauhaan ja uskoisivat, että päätös on tehty.

   • Hyvä päätös! Eli emme turhaan tänne kokoa näitä asioita. Näillä kertomuksilla on myös helpompi perustella nuorelle, miksi ei päästä häntä lähtemään...
    Olisinpa itse hoksannut.


   • Nostanpa tätä hienoa ketjua!


   • Kuinka moni lapsensa vaihtoon lähettämistä suunnitteleva vanhempi on tietoinen pedofilian lisäksi vaanivista muista riskeistä? Uskontojen ja lahkojen vaikutusta maailmalla ei esim. valmennustilaisuuksissa eikä infoissa tuoda lainkaan esiin!! Lukemattomat suomalaisvaihtaritkin ovat joutuneet hostperheissään alistetuiksi ja kohtaamaan jos jonkinlaisia uskonnollisia menoja, tapoja ja rituaaleja.
    http://exmormon.org/phorum/read.php?2,442549,442693#msg-442693


   • In another post about EFY I wrote,

    "I remember when I went, one of the Mormon families had a French foreign exchange student that they also made go. She was miserable, and I remember the adult councilors getting all bent out of shape over the "immodest" things that she had brought to wear. I think my mother was the only one that tried to even be understanding of what the girl was going through.

    "It was the first time I realized how weird Mormons looked to outsiders, and why. I also remember the cute French girl putting her foot down, possibly after calling her parents, and going to Catholic Mass every Sunday after that with a neighbor, with the possible threat of a lawsuit if the family tried to make her do any more weird Mormon stuff."

    Anyone else know of TBM families abusing systems, where kids are placed under their care, to try and convert the kids?


   • Vaihto-oppilasjärjestöillä ja mormoneilla on toimiva yhteistyösuhde. Molemmat hyötyy. Järjestöt saavat perheitä, joiden ulkoiset puitteet ovat kunnossa, joten voivat ottaa lisää vaijtareita, joilta perivät sen kymppitonnin. Mormoniperheet taas toteuttavat käsittääkseni uskontoon kuuluvaa käännytystä. Ja vaikka järjestöjen säännöt kieltävät käännytystoiminnan, eivät järjestöjen säännöt meinaa mitään kun kerran itse jumala on määrännyt tuon käännytystehtävän.

    Ja järjestöt nyt ovat luoneet sääntönsä oman etunsa mukaisesti eivätkä piittaa niistä tarvittaessa senkään vertaa kuin mormonit, kuten täältä olemme saaneet lukea.


   • Uppelispuppelis


   • Explorius-Asse ja Sts taitaa olla Suomen huonoimmat?


   • OnkoNäinn kirjoitti:

    Explorius-Asse ja Sts taitaa olla Suomen huonoimmat?

    Oikeassa olet! Näin on monellakin mittarilla mitattuna!
    EF kuuluu samaan sarjaan myös Suomessa, mutta piti paussia vaihtarimatkojen järjestämisestä, jotta sai hieman putsattua mainettaan ja siivottua vanhoja riitoja pois alta. EF jatkaakin taas ihmisten huijaamista monenlaisilla kielimatkoilla, joille on keksitty jos jonkinlaisia nimikkeita.. ja Bertil Hult hieroo käsiään yhteen, kun tulee taas lisää rahaa hyväuskoisilta ihmisiltä, jotka haluavat sijoittaa lastensa kielitaitoon..


   • OnkoNäinn kirjoitti:

    Explorius-Asse ja Sts taitaa olla Suomen huonoimmat?

    Kaikki ihan yhtä ala-arvoisia!!!


  • Teille, jotka kenties vielä harkitsette nuorenne lähettämistä vaihto-oppilaaksi, ettekä tyydy pelkkään vaihto-oppilasyritysten mainontaan, vaan haluatte tietää totuuden tästä bisneksestä...
   Tässä muutamia kuluttajariitalautakunnassa ratkottuja STS-riitoja.. Samat ongelmat toistuvat, samat likaiset toimintamenetelmät ja sama nuorten törkeä kohtelu...
   Perehtykää ja tiedostakaa, että tämä voi olla edessä kenellä tahansa kielimatkalle lähtevällä...
   Lainattu kirjoitus:

   "Hyvät ihmiset,

   Näilläkin sivuilla on jaettu melko runsaasti tietoa vaihto-oppilastoiminnasta, siihen liittyvistä riskeistä sekä vaaroista. On myös linkkejä luotettaviin tiedonlähteisiin kuten esim. Danielle Grijalva/CSFES.

   Lukemattomilla suomalaisnuorilla on muistona kauhukokemukset painajaismaisesta vaihtovuodesta, kenties loppuelämän trauma.

   Harkitkaa tarkoin, minkä arvoiseen arpapeliin lähdette. Monikaan arpa ei voita tässä pelissä!!

   Mainittakoon muutamia kuluttajariitalautakunnassa käytyjä STS- kielimatkariitoja, joiden päätökset ovat julkisia. Nämä jo antavat teille hyvän käsityksen järjestön toimintatavoista: Rahanahneudesta, vilpillisyydestä ja härskiydestä:

   Dnro 3703/2013, Dnro 4650/35/2012, Dnro 3745/35/2010, Dnro 1571/35/2010, Dnro 2293/35/2009, Dnro 2016/35/2009, Dnro 02/35/944, Dnro 00/35/2105, Dnro 00/35/241 etc.

   Lisää juttuja löytyy, on vireillä tälläkin hetkellä ja tulee jatkossakin maajohtaja Mira Silvosen vastatessa toiminnasta.

   Seuraamme juttuja ja tuomme niitä julki tälläkin foorumilla!"

   • Kulttuurinvaihtoako hyvästä sydämestä..? Vapaaehtoitoimintaa..? Vastikkeettomasti..? Eehei!!!
    Hyväuskoisilta vanhemmilta ennakkoon perityt (ryöstetyt) rahat toimivat pelivälineenä tässä likaisessa bisneksessä! Rahan sekä matkabonusten perässä tehtäväänsä hakeutuneet aluevalvojat kuittaavat $700-800 jokaisesta värväämästään hostperheestä!! Suostuttelussa käytetään katteettomia lupauksia, rahaa jne. Perheen soveltumattomuudella hostperheeksi ei ole merkitystä, koska rahantulo ratkaisee kaiken . Tämäkin kriminaali kelpasi hyvin hostisäksi ha AR sai siitä palkkionsa.
    Lainattu STS Foundationin sivulta:
    "Do I get paid as an AR?
    Area Representatives are reimbursed for all their activities, based on a schedule. The activities can be sourcing a new Host Family (HF), interview and home inspection of a new HF, providing ongoing support to the student and HF (minimum of one contact per month and one meeting per term) with monthly reports to send to the Regional Manager, assisting the students at arrival or departure, etc."


  • elizabeth a.
   Oakland, CA
   2 friends
   14 reviews
   Share review
   Compliment
   Send message
   Follow elizabeth a.
   1.0 star rating 12/21/2015
   I am SO SORRY I allowed my daughter to participate in this horrendous program and, like others here, STRONGLY urge parents to avoid this like the plague.
   My daughter did the research and chose this program because it offered a high school semester in Ireland as an option, and others did not. I was so proud of her for doing the work & raising the money, that I didn't do my due diligence as a parent & I feel awful about it.
   We were very, very close to filing a lawsuit against this organization, and I'm not entirely convinced that we won't still.
   This program will gladly take your money ($13k for one HS semester) and then leave your child on their own, to fend for themselves with ZERO opportunity to actually travel within the country. They provide no support and no cultural immersion programmatic opportunities. DO NOT USE THEM."

   YELP:istä poimittua. Asiakasarvio Ciee:stä, STS:n yhteistyökumppanista.
   Kehoittaa välttämään kuin spitaalista ja harkitsee oikeusjutus nostamista.

  • Jepjep. Tällaista se on tämä bisnes? Kuinka ylimielinen ja suoraan sanottuna päästään vajaa täytyy olla, jos kaikkien näiden lukemattomien "kokemusten" jälkeen vielä menee järjestöjen lankaan uskoen, että "juuri minun lapseni on parempi kuin muut lellityt pissikset"?

   • Vaihto-oppilastoiminnasta on niin paljon varoiteltu viime vuosina eri medioissa, että jos on niin tyhmä ettei vanhempana ymmärrä mitä bisbes on, niin so what! Tavallaan on sitten ihan oikein, että nuoret kokee mitä kokee ja vanhemmat menettävät maksamansa rahat!!


  • Paljon oli poistettu kommentteja tästäkin ketjusta.. Näin järjestöt vaativat totuutta pois ihmisten silmistä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   589
   9322
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1153