MIKSI EXPLORIUS?

CountryManagerille

Explorius Country manager Anu Husu-Peltonen,

Koska olet tällä palstalla henkilökohtaisesti esittäytynyt ja ottanut osaa keskusteluihin sekä tullut tunnetuksi varsin aktiivisena sensuroijana, osoitan tämän avauksen sinulle:

Vastaat Suomessa Explorius Education Oy:n toiminnasta. Tämä vaihto-oppilasyritys toimii osana ruotsalaisen Tom Ericssonin omistamaa FriFiSi Utbildningsfabrik AB:tä ja konsernissa Explorius Education AB:n alaisuudessa. Kuten näillä sivuilla on usein tuotu esiin, Tom Ericsson on toiminut vaihto-oppilasbisneksessä vuosikymmeniä ja useilla eri yritysnimillä (Aspect, Asse, Aiducatius, Ayusa, Cetusa, Educatius...) https://csfesdatabase.wordpress.com/category/exchange-organization/explorius-tom-ericsson/

Tällä palstalla on informatiivisessa mielessä jaettu tietoa toiminnastanne, mihin sananvapauteen perustuen lienee oikeus, koska esitetyt asiat ovat totuudenmukaisia.

Vaadit kuitenkin jatkuvasti suomi24:n ylläpitoa poistamaan kommentteja ja linkkejä, joiden ilm. koet vahingoittavan Exploriuksen toimintaa. Olet poistattanut mm. kokonaisuudessaan Aiducatiuksen toimintaa käsittelevän ketjun sekä vuonna 2014 avatun "Explorius pedofiilit" ketjun, missä kerralla lähti 57 kommenttia! Pedofiliaa vaihto-oppilastoiminnassa käsitellyt "Vaiettu vaara" oli myös kokonaisuudessaan poistettu. Koska olet esittänyt niin oikeudessa kuin tällä palstallakin varsin kyseenalaisia lausuntoja (jotka halusit myöhemmin itse poistaa..) herää kysymys, millä perusteella vaadit pedofiliaa käsitelleet ketjut poistettavan?

Pedofiilit, joita ko. ketjussa esiteltiin, löytyy internetistä ja useimmista tapauksista oli myös tuomiolauselmat/poliisiraportit linkitetty. Olipa yritysnimenä tapausten yhteydessä sitten mainittu Asse, Aspect, Ayusa, tai Educatius, ne ovat tai olivat myös Tom Ericssonin yrityksiä, Exploriuksen sisaryrityksiä sekä Exploriuksen käyttämiä yhteistyökumppaneita!! On ymmärrettävää, ettei ylläpidolla ole aikaa perehtyä tarkastelemaan esitettyjä poistoperusteita.

Exploriuksen sisarjärjestöt toimivat saman omistajan käsissä samoilla alhaisilla toimintaperiaatteilla. Historia puhuu karua kieltä vuosia jatkuneista epäkohdista ja ongelmista vaihto-ohjelmissanne. Yrityksillenne (Cetusa, Educatius..) on U.S. State Departmentin toimesta langetettu vuosien toimintakieltoja. Em. huolimatta käytätte huonomaineista Cetusaa tänäkin päivänä yhteistyökumppaninanne. Toimintanne tasottomuudesta kertoo myös vuosia jatkunut Scranton skandaali, jatkuvasti ilmi tulleet pedofiilitapaukset ja julkiset riidat.

Vaihto-oppilaisiin (eri järjestöt) kohdistuneita pedofiilitapauksia on amerikkal. Danielle Grijalvan mukaan päätynyt syytteisiin ja lehdistöön asti yli tuhat tapausta reilun kymmenen vuoden aikana. Vaiettujen hyväksikäyttöjen määrää voi vain arvailla. Kyseessä on vakava ongelma, jonka haluat maajohtajana salattavan, MIKSI?! Etkö tunne minkäänlaista huolta näiden alaikäisten nuorten turvallisuudesta? Meneekö raha ja bisnes kaiken edelle?

Organisaatiollanne on mittava lista pedofiileista, jotka ovat toimineet niin hostaajina kuin aluevalvojina ja jopa aluejohtajinakin, osa jopa vuosikymmeniä!! Koetko, ettei lastansa kauttanne vaihtoon suunnittelevilla tai lähettävillä vanhemmilla olisi oikeutta tietää näistä asioista ja karmeista kohtaloista? (esim. Kristin Beul, Asse) Tarve peitellä/suojella näitä organisaatiossanne toimijoina olleita pedofiileja on ilmeinen.

Maajohtajana sinun tulisi vastata Exploriuksen toiminnasta ja olla kehittämässä sitä. Vastuuta et tunne, koska samaan aikaan kuin uutterasti sensuroit totuuksia palstalta, pakenevat vaihto-oppilaasi kotiin kesken vaihdon. Et vastaa vanhempien reklamaatioihin, etkä halua yrityksesi edustajana olla myöskään info-tilaisuuksissa vastaamassa. Osa tämän palstan kirjoittajista olisi ollut halukkaita kuulemaan toiminnastanne Turun infossa keväällä, mutta peruit viime minuuteilla koko tilaisuuden. Sen jälkeen infoja ovatkin pitäneet nuoret ex vaihtarit. Auliisti itsensä country manageriksi esittelevältä odottaisi hieman enemmän selkärankaa!
Ymmärrät(?) varmasti myös sen tosiasian, ettei osan hyvä vaihtokokemus kompensoi osan helvetillistä ja traumaattista kokemusta? Kaikki maksavat vaihdosta saman hinnan ja kaikille pitäisi järjestön puolesta tarjota samanarvoiset lähtökohdat hyvään vaihtovuoteen. Olette omaksuneet nuoria vahingoittavat toimintatavat alalla. Totaalista välinpitämättömyyttänne nuoria kohtaan osoittaa myös haluttomuutenne edes pyrkiä korjaamaan ja/tai korvaamaan virheitänne. Yhtälailla huolestuneiden kirjoittajien väheksyminen jaleimaaminen "pariksi häiriintyneeksi äidiksi". Mainittakoon, että kirjoittajilla on omakohtaisia kokemuksia niin STS:stä, Ciee:stä, Exploriuksesta kuin EF:stäkin.

Exploriuksen viime vuoden liikevaihto painui tappiolle, minkä luulisi myös kertovan maajohtajalle jotain, vaikka maksimitähdillä itse toiminnan arvioisikin.. Kuvittelitko teidän kenties takovan rahaa loputtomiin toiminnalla, joka ei kestä päivänvaloa?!

35

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PedarienTemmellyskenttä
    • johanyto

      Jotenkaan en yllättyny näistäkään maajohtajan kolttosista. Käsittämätöntä tiedonsaannin rajoittamista Suomessa!!! Mikäli pedarijutut on julkisia ja useissa kansainvälisissä lehdissäkin julkaistu, miksi asian käsittelyä ei sallita suomi24 -foorumilla? Jos on lastaan lähettämässä vuodeksi maailmalle, kyllä vanhemmilla on oikeus tietää kyseiseen organisaatioon liittyvästä kansainvälisestä uutisoinnista!!! Vai onko tarve peitellä ja suojella pedofiilien toimintaa muillakin kuin Expon maajohtajalla?

    • TässäKinka

      Kansainvälisiä uutisia pitäisi olla oikeus käsitellä, vaikka maajohtaja näyttääkin olevan eri mieltä...

      Otetaanpa siis Pedarit esiin uutisista!!!! Tiedoksi ja varoitukseksi vaihtoa suunnitteleville:

      Esittelykierroksen aloittaa useiden kansainvälisten uutisten aiheena ollut JOHN KINKA, joka on yksi ASSE:n viimeaikaisempia kiinni jääneitä pedofiileja.
      Tämä ASSE:n pedofiili ehti toimia ALUEVALVOJANA VUODESTA 2007-2008 lähtien pidätykseensä asti, eli TAMMIKUUHUN 2013. Näinä vuosina tämä pedofiili myös hostasi kolmeakymmentä ASSE:n kautta vaihdossa ollutta nuorta.

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2271370/High-school-basketball-coach-charged-lewd-behaviour-exposing-foreign-exchange-student.html

    • PedariAluejohtajana
    • KorjausAloitukseen

      Korjauksena aloitukseen:
      Amerikkal. Danielle Grijalvan mukaan reilun kymmenen vuoden aikana on yli tuhat nuorta on tullut esiin ja kertomaan seksuaalisesta hyväksikäytöstään ollessaan vaihto-oppilaana. Tämä luku EI sisällä niitä lukuisia julki tulleita ja lehdissä olleita tapauksia!!

    • Feelingbad

      Toimintakieltoon tuollainen yritys!!!

    • LisääPedareitaJohtajina

      Seuraavana KEVIN RICKS!!
      Vuonna 1960 syntynyt pedofiili, joka aloitti lasten hyväksikäytön jo 18-vuotiaana. Ensimmäisia uhreja oli 10-vuotias poika. Tämä pedofiili ehti toimia ennen 25. vuoden ehdotonta vankilatuomiotaan vuosikaudet ASSE:n HOSTAAJANA SEKÄ ALUEJOHTAJANA. Ricksin hyväksikäyttämiä vaihto-oppilaita löytyy ympäri maailmaa.
      Oksettavaa luettavaa...
      http://hamptonroads.com/2010/07/manassas-teacher-accused-being-sexual-predator
      Netistä löydetyävissä paljon tietoa!

    • MissäLuvattuTuki
      • TukeaEiTule

      • Jaatietoa

        Tai pompottele nuoria kehnoista olosuhteista toisiin kehnoihin olosuhteisiin ja hauku vielä lisäksi niin nuori itse kyllästyy tilanteeseen, tai voi niin huonosti, että paluu kotimaahan on ainoa vaihtoehto!


      • JuristiApuun

        Ja mitä tapahtuukaan siinä vaiheessa, kun nuoren savustaminen on tuottanut tuloksen ja hän voi todella huonosti ja on vanhempineen tehnyt päätöksen lähteä kotiin? Minäpä kerron... Exploriuksen maajohtajat vetää yläfemmat molemmissa päissä ja ryhtyy kiristyshommeliin vaatien nimiä tähän soppariin
        http://pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/00847/Program_release_for_847540a.pdf
        Tarkoitus on pestä kädet kaikesta vastuusta ja laistaa korvaukset pskasti hoidetusta vaihto-ohjelmasta!!!
        Näin toimii Explooorius!!


      • UskomattomanSairasta

        Uskomattomalla röyhkeydellä ja mielivallalla tehdään nuoresta vaihtarista syyllinen kaikkeen mahdolliseen, jopa omaan hyväksikäyttöönsä!!


      • ExploriusOikeuteen
        TukeaEiTule kirjoitti:

        Tom Ericssonin konsernissa toimitaan saman vakiintuneen toimintamallin mukaisesti yritysnimestä riippumatta:
        1. Syyllistä vaihtari.
        2. Erota vaihtari ohjelmasta ja lähetä kotiin.
        3. Varmista rahat järjestölle.
        Kas tässä mallia Ayusa:
        https://csfesdatabase.wordpress.com/2015/07/17/2012-jan-20-ayusa-intrax-foreign-exchange-student-abuse-san-francisco-california/

        EXPLORIUS käyttää samaa toimintamallia:

        16-vuotias ruotsalaistyttö oli vaihto-oppilaana Brasiliassa Exploriuksen kautta. Isäntäperheessä häneen kohdistui sukupuolista ahdistelua ja raiskausyritys. Millaista tukea ja apua tarjosikaan Explorius? -Totesi tytön syylliseksi tilanteeseen. Sopimusrikkomukseen vedoten erotti hänet ohjelmasta ja lähetti kotiin, pitäen rahat! Vaihto-oppilastytön isä Håkan Svensson on haastanut Exploriuksen oikeuteen.

        Linkki Expressenin uutiseen (kannattaa lukea!): http://www.expressen.se/nyheter/utsattes-for-valdtakts--forsok-pa-sprakresan/


    • PedariHostaaAYUSALLA
    • PappaPedaritkinHostaa
    • SylettävääHommeliaYÖK

      Ja kaikki nämäkö pitäisi maajohtajan halusta salata???

    • OksettavaaHommelia
    • VastauksiaAnu

      Olisiko mahdollista, että Exploriuksen keulahahmo Anu Husu-Peltonen pitäisi henkilökohtaisesti julkisen infon, jossa kiinnostuneet saisivat vastauksia toimintaa koskeviin kysymyksiin, joita on tuotu esiin tällä palstalla?
      Kiinnostaisi monia!

      • Kannatetaan

        Hyvä ehdotus! Tulisin myös mielelläni siihen tilaisuuteen. Järjestöjen tapaan toimia ei vaan kuulu avoimuus eikä rehellisyys. Ehdotettu tilaisuus ei palvele Anua eikä järjestöä, jos se järjestetään muiden ehdoilla ja muita varten. Tarkoitan, että asioiden käsittely ei ole enää Anun käsissä ja hallittavissa.
        Piileskely ja asioiden peittely on helpompaa näille sankareille.


    • ToipuukoKoskaan

      Yksi surullisimpia julki tulleita vaihtarin hyväksikäyttötapauksia on saksalaisen Kristin Beulin tapaus. Tuskin toipuu tyttö koskaan vaihtokokemuksestaan!
      Järjestö osoitti totaalista välinpitämättömyyttä tytön tilanteeseen.
      Järjestönä ASSE:
      https://csfesdatabase.wordpress.com/2015/02/11/beul-v-asse-intern-inc-no-98-c-426/

    • Kansainvälisyyshyvä

      Näitä surullisia tapauksia on lukemattomia, eri maista. Ottakaa ihmeessä selvää asioista ja yrityksistä ennen kuin nuorenne päättää lähteä vaihtoon. Välttäkää pahamaineisimpia yrityksiä. Vaihto korkeakoulujen ja yliopistojen kautta on paljon halvempaa ja turvallisempaa.

    • AnuPesuKätensä

      Itse olin Eksploriuksen kautta Uudessa-Seelannissa enkä todellakaan voi suositella kyseistä järjestöä. Asuin maalla keskellä-ei-mitään ilman kulkuyhteyksiä kylään, täysin eristyksissä talousahdingossa olevassa perheessä. Aluevalvojaa minulla ei ollut eikä kukaan ottanut yhteyttä ensimmäiseen neljään kuukauteen. Järjestö ainoastaan uhkaili kotiin lähetyksellä ja haukkui, mitään tukea en saanut ja perheenvaihdossa kesti 5kk (tapahtui koulun kautta). Explorius pesi kätensä täysin asiasta, eivätkä minun vaikeuteni olleet heidän ongelmansa vaan kuuluivat Uuden-Seelannin täysin passiiviselle ja rahanahnelle järjestölle. ÄLKÄÄ TUKEKO EKSPLORIUKSEN TOIMINTAA!

      • Hommathoitoon

        Exploriuksen toiminnan kuvaan kuuluu syyttää alajärjestöja. Joskus ei informaatio ole kulkenutExploriuksen ja alajärjestöjen välillä, joskus asioista olla saatu tietoa ja asioiden järjestely on vaikeutunut kun monta henkilöä hoitamassa asiaa hoitamassa. Vakio argumentteja. Exploriuksella on kuitenkin vastuu myös alajärjestöistään ja miten ne toimivat. Varokaa tätä yritystä.


    • TAAS.TörkeydenHuipentuma

      Kylläpä on uutisoitu taas järkyttävääkin järkyttävämpi Explorius kokemus! http://www.tv2.no/a/8880633/
      Rikossyytteet Exploriusta vastaan olisi taas kerran enemmän kuin paikallaan!!! Kyseessä alaikäisen vaihtaripojan psyykkisen ja fyysisen pahoinpitelyn lisäksi myös törkeä vapaudenriisto.

      Jos olisi omasta pojasta kyse, en epäilisi hetkeäkään Exploriuksen haastamista oikeuteen. Anu ja Mira voisivat sitten taas yhteistuumin punoa valheelliset suunnitelmansa, miten "todistaisivat" vaihtarin vanhempineen syyllisiksi tässäkin tapauksessa.

      • Hommathoitoon

        Usch usch, häpeä Explorius.


    • TietoiskuSeuraaTässä

      Jahas, Exploriuksen tilinpäätös on saatu 11.1.2017. Syöksykierre näyttää jatkuvan odotetusti!👍 Myyntisaamiset romahtaneet edellisestä tilipäätöskaudesta roimasti ja pääomakin hupenee vinhaa vauhtia!👍 Kuinkas nyt suu pannaan, Anu? Katseletko ylpeänä lukuja?
      Mathiaksen, Anuleenan ja muiden vaihtareidenne kauhukokemuksia lukiessa ei voi muuta kuin toivoa puljunne pikaista keikahtamista.

      • HP2017

        Syöksykierre jatkuu. Ja ihan oma vika, yritys ei ole tarpeeksi sopeutuvainen eikä laajakatseinen.


    • tilitjapäätökset

      Laittakaa tännekin nähtäväksi. Ja samoin STS:n tilinpäätös. Löytyykö jostain linkit näihin?

      • Eikuntilaamaan

        Liikevaihdot ym. saat tilaamalla asiakastiedosta. STS julkaisee vasta huhtikuun kieppeillä. Exploriuksen Tom Ericsson oli allekirjoittanut viimeisimmän 12.12.2916.


      • Eikuntilaamaan
        Eikuntilaamaan kirjoitti:

        Liikevaihdot ym. saat tilaamalla asiakastiedosta. STS julkaisee vasta huhtikuun kieppeillä. Exploriuksen Tom Ericsson oli allekirjoittanut viimeisimmän 12.12.2916.

        *12.12.2016


    • Utelias2017

      Kiinnostavaa! Täytyy heti tilata.

    • Hommathoitooon

      Yrityksen nimen vaihto ehkä taas edessä Exploriuksella? Joku on kirjoitellut miten yrityksen nimeä on vaihdettu aikaisemmin kun kannattavuus ja maine on mennyt. "Sopa undan spåren" taitaa olla yksi periaatteista sekä yritys -että asiakastasolla (esim. vaihto-oppilaiden kommunikoitia voidaan rajoitetaa eri tavoin niin ettei todisteita ja jälkiä jäisi). Asiakkaat joka vuosi uusia eivätkä tietoisia yrityksen taustasta eikä sen toiminnasta. Ja homma senkun pyörii ja rahat varmistetaan yrityksen taskuun, jopa karskein keinoin ja nuoren hyvinvoinnista välittämätta. Ota selvää kaiksesta mahdollisen monen lähteen kautta jos olette matkaan lähdössä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe