Vedenvaihto suurin homma?

Kysyn.vaan

Eikös se viikoittainen vedenvaihto ole suurin duuni joka akvaarion hoidossa ole? Jos kaloja on vähän eikö riitä että viikossa viidesosan vedestä vaihtaa? Tulevassa akvaariossa on paljon kasveja, vähän kaloja. Aluksi ei ole kaloja ollenkaan.

6

<50

  Vastaukset

  • Veden vaihdossa ei suurta duunia ole. Vedet letkulla viemäriin ja samalla letkulla uudet vedet akvaarioon. Vaihto hoituu sohvalla istumalla eli todella helposti. Suurempi duuni on muussa hoidossa esim. Akvaarion puhdistuksessa, kasvien harventamisessa ja siinä että saa kaiken tasapainoon kasvit kasvamaan ja kalat voimaan hyvin. Veden vaihto on se pienin ja helpoin toimenpide.

   • Aika pitkä letku pitää olla jos sen meinaa saada viemäriin saakka yltämään. Eikös akvaarion pohja siinä vedenvaihdon yhteydessä puhdistu kun sillä putkella "imuroi" pohjan? Ei kai kasveja viikoittain tarvitse harventaa, eihän ne niin nopeasti kasva?


  • Mulla on käytössä 10 metriä pitkä letku. Kyllä vesi kulkee pitemmässäkin letkussa molempiin suuntiin. Samalla letkulla voi imuroida myös pohjan. Letku on ainut vahtoehto ei sitä jaksa 400litraa kerran viikossa ämpäreiilä kantaa akvaariosta pois ja takaisin akvaarioon. Kasvien harvennus väli riippuu kasveista. Itse harvennan nopeakasvuiset kasvit kerran viikossa.

  • Me vaihdamme vedet ämpäritekniikalla,joten meillä se ehkä on raskain homma...Mutta toisaalta ei se haittaa koska jos eläimiä hankkii,on niistä myös huolehdittava.....

  • Ja niin!Meillä on 160-litranen

  • Viidesosa kerran viikkoon kuulostaa kyllä tosi vähälle, pitäisin sitä 30% ihan miniminä. Ite vaihdan 500litrasesta viikossa 50-80% niin vesi pysyy hyvän raikkaana. En vois kuvitellakkaan jotain 30% per viikko... Meillä on kyllä hiekkapohja ettei pohjaa tarvii lapota koska hieno hiekka ei sido moskaa itseensä kuten sora . Sen kanssa pitää vaan tiedostaa tukkeutumisriski. Muutamasta kohdasta imen letkulla isoimmat kakat mihin tiedän että kertyy ja loppuajan voikin tosiaan istua sohvalla ja katsoa toimitusta;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut