Kukkapenkkien reunustaminen

ellu_x

Vinkkejä kukkapenkkien reunustamiseen kaivataan. Muovinen vihreä nauha ei houkuttele. Pienistä puupaloista koottu nauhakaan ei nyt nappaa. Vinkkejä kiitos.

13

477

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Landscaper

   Vinkkejä olkaapa hyvät ? Luonnonpuu käy ihan hyvin, taikka luonnon kivet.
   Monet käyttävät kyllästettyä puuta, mutta siitä valuu sateella multaan
   arseniikkia. Monet tiiliskivien eri värit sopivat myöskin. Valettuja laattoja
   voi ostaa taikka tehdä puulaatikko ja valaa ne itse sementistä. Vanhasta
   puretusta talosta aoit saada kaikenlaista materiaalia reunustaksi, kunhan
   on hoksottimet paikallaan.

   • eiarsenikkia

    Ei arsenikkia sentään. Arseenikyllästeellä kyllästettyä kestopuuta ei ole enää moneen vuoteen saanut myydä eikä luovuttaa kuluttajille, arsenikkia ei siis tarvitrse ainakaan pelätä. Tietenkin eri asia, jos sinulla on jostakin säästynyt vanhaa kestopuuta joka voi olla arsenikkipitoista, mutta ei enää nykyaikaan.


  • hullunaperennoihin

   Minulla monet ns. penkit rajautuvat ihan luonnostaan laattakäytäviin ja laatta-alueeseen. Nurmeen rajoittuvat penkit kanttaan eli terävällä lapiolla, onhan siihen olemassa se kanttausrautakin- mutta lapiolla saa saman aikaiseksi pieni oja penkin reunaan ja sittenpä on kesällä helppo saada reuna pysymään siistinä, kun voi kelaleikkurin toinen rengas ojassa ajella. Toinen kanttaus joskus kesällä tilanteen mukaan. Reunusnauhat olen hylännyt vuosikymmeniä sitten rumina ja ihan turhina. Minun silmään tuo kevyt ojarajaus on siisti ja kaunis.

  • 4455

   vanhoista sähköpylväistä on tehty 25v sitten ja vielä pelittää....eikä ole kukaan kuollut, kun ei nuoleksita niitä pylväitä.

  • ellu_x

   Kyseessä luomutila enkä mielelläni puhelinpylväitä tänne ota. Ja siis kyseessä maatalon piha eli meillä ei ole laattakäytäviä. Muovinen reunusnauha tuppaa menemään rikki herkästi kun ajetaan leikkurilla eikä sitä reunaa saa sitten kuitenkaan siistiksi. Siimaleikkurilla siistimen myös rikkoo herkästi tuon muovisen reunusnauhan. Pitänee varmaan suunnitella lautojen käyttöä. Kestäisi sitten siimaleikkurinkin.

  • ehdottelija

   Itse laittaisin viistoten penkinreunat ja kaksi vaihtoehtoa siihen, jos pidät sepelistä niin siitä voi tehdä reunuksen ja tasoitella sopivasti. Taikka hankit värjättyä haketta joka sopii jo siksi että se torjuu rikkaruohoa, sen alle kun laitetaan sille tarkoitettu matto. Tässä meillä on talon vierusta siitä ja hyvin on pysynyt heinät loitolla samalla jatkuvasti siistikin. Sepelin väliköistä kyllä kasvaa heinät aikaa myöten joten tuo hake on parempi. Hakkeita on eri värisiä jota myydään säkeittäin.

  • pihahommaset

   Olen käyttänyt turveharkkoja, ovat kyllä aika hintavia (yli 25 euroa kolme palaa) puoliksi sahaamalla (sahataan kosteana) riitti 2m reunukseen. On siisti ja luonnonmukainen, vanhemmassa penkissä harkot ovat alkaneet jo sammaloitua hienosti. Jos sammaloitumista haluaa nopeuttaa voi kaataa piimää harkkojen päälle. Harkot kiinnitetään yhteen puutikuilla ja kolot tilkitään vaikka kastellulla turpeella.

  • pölkkyreunus

   Minä laitoin puupölkyistä sahattuja "laattoja". Eli isosta pöllistä sahataan noin 5 cm leveitä "laattoja" ja ne puoliksi, tulee siis puoliympyröitä. Sitten se tasainen puoli maata vasten. Kun lahoavat, voi tehdä uudet. Tulee kauniit reunukset. Lehtikuusesta saa kestävimmät. Mutta mänty ja kuusi sekä koivukin käyvät.

   • ellu_x

    Hauska idea. Voisi toimiakin meillä.


  • Peikonlehti

   Luovuin kokeilujen jälkeen kaikista reunusvirityksistä. Olivat rumia. Tein katepolun kaikkien kukkapenkkien ympäri. On pysynyt siistinä, ei haittaa kukkien näkyvyyttä eikä ruohonleikkurilla ajoa. Siis paksu kerros sanoma- ja aikakauslehtiä tiukaksi poluksi, kastelu, polkeminen ja päälle reilu kerros - aika paksu - katekuoriketta ja uusi tallominen. Pysyy koko kesän kunnossa. Jos haluaa, voi keväisin lisätä ohuelti polulle samanväristä kuoriketta.
   Ettei unohdu: kanttasin ensin penkin lapiolla.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Meillä käytetään isoja hieman pitkulaisia mukulakiviä. Ovat kauniita ja kestävät tuhansia vuosia. Ja enemmänkin.
   Sammaloituvat kyllä vuosien myötä, mutta kivistä sammal lähtee halutessa hyvin pois, eikä kiviin tule vaurioita. Kestä päryyttää siimapäälläkin, niin paljon kuin sielu sietää ja kivet sen kuin kestää vaan.
   On meilläkin kokeiltu puuta reunoissa, mutta on muutakin tekemistä, kuin vaihdella niitä uusiin, joten nyt olleet kivet jo useampia vuosikymmeniä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   3165
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   374
   2484
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   1681
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   130
   1372
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   958
  6. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   70
   874
  7. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   252
   871
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   791
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   783
  Aihe