Kukkapenkkien reunustaminen

ellu_x

Vinkkejä kukkapenkkien reunustamiseen kaivataan. Muovinen vihreä nauha ei houkuttele. Pienistä puupaloista koottu nauhakaan ei nyt nappaa. Vinkkejä kiitos.

13

111

  Vastaukset

  • Vinkkejä olkaapa hyvät ? Luonnonpuu käy ihan hyvin, taikka luonnon kivet.
   Monet käyttävät kyllästettyä puuta, mutta siitä valuu sateella multaan
   arseniikkia. Monet tiiliskivien eri värit sopivat myöskin. Valettuja laattoja
   voi ostaa taikka tehdä puulaatikko ja valaa ne itse sementistä. Vanhasta
   puretusta talosta aoit saada kaikenlaista materiaalia reunustaksi, kunhan
   on hoksottimet paikallaan.

   • Ei arsenikkia sentään. Arseenikyllästeellä kyllästettyä kestopuuta ei ole enää moneen vuoteen saanut myydä eikä luovuttaa kuluttajille, arsenikkia ei siis tarvitrse ainakaan pelätä. Tietenkin eri asia, jos sinulla on jostakin säästynyt vanhaa kestopuuta joka voi olla arsenikkipitoista, mutta ei enää nykyaikaan.


  • Minulla monet ns. penkit rajautuvat ihan luonnostaan laattakäytäviin ja laatta-alueeseen. Nurmeen rajoittuvat penkit kanttaan eli terävällä lapiolla, onhan siihen olemassa se kanttausrautakin- mutta lapiolla saa saman aikaiseksi pieni oja penkin reunaan ja sittenpä on kesällä helppo saada reuna pysymään siistinä, kun voi kelaleikkurin toinen rengas ojassa ajella. Toinen kanttaus joskus kesällä tilanteen mukaan. Reunusnauhat olen hylännyt vuosikymmeniä sitten rumina ja ihan turhina. Minun silmään tuo kevyt ojarajaus on siisti ja kaunis.

  • vanhoista sähköpylväistä on tehty 25v sitten ja vielä pelittää....eikä ole kukaan kuollut, kun ei nuoleksita niitä pylväitä.

  • Kyseessä luomutila enkä mielelläni puhelinpylväitä tänne ota. Ja siis kyseessä maatalon piha eli meillä ei ole laattakäytäviä. Muovinen reunusnauha tuppaa menemään rikki herkästi kun ajetaan leikkurilla eikä sitä reunaa saa sitten kuitenkaan siistiksi. Siimaleikkurilla siistimen myös rikkoo herkästi tuon muovisen reunusnauhan. Pitänee varmaan suunnitella lautojen käyttöä. Kestäisi sitten siimaleikkurinkin.

  • Itse laittaisin viistoten penkinreunat ja kaksi vaihtoehtoa siihen, jos pidät sepelistä niin siitä voi tehdä reunuksen ja tasoitella sopivasti. Taikka hankit värjättyä haketta joka sopii jo siksi että se torjuu rikkaruohoa, sen alle kun laitetaan sille tarkoitettu matto. Tässä meillä on talon vierusta siitä ja hyvin on pysynyt heinät loitolla samalla jatkuvasti siistikin. Sepelin väliköistä kyllä kasvaa heinät aikaa myöten joten tuo hake on parempi. Hakkeita on eri värisiä jota myydään säkeittäin.

  • Olen käyttänyt turveharkkoja, ovat kyllä aika hintavia (yli 25 euroa kolme palaa) puoliksi sahaamalla (sahataan kosteana) riitti 2m reunukseen. On siisti ja luonnonmukainen, vanhemmassa penkissä harkot ovat alkaneet jo sammaloitua hienosti. Jos sammaloitumista haluaa nopeuttaa voi kaataa piimää harkkojen päälle. Harkot kiinnitetään yhteen puutikuilla ja kolot tilkitään vaikka kastellulla turpeella.

  • Minä laitoin puupölkyistä sahattuja "laattoja". Eli isosta pöllistä sahataan noin 5 cm leveitä "laattoja" ja ne puoliksi, tulee siis puoliympyröitä. Sitten se tasainen puoli maata vasten. Kun lahoavat, voi tehdä uudet. Tulee kauniit reunukset. Lehtikuusesta saa kestävimmät. Mutta mänty ja kuusi sekä koivukin käyvät.

   • Hauska idea. Voisi toimiakin meillä.


  • Luovuin kokeilujen jälkeen kaikista reunusvirityksistä. Olivat rumia. Tein katepolun kaikkien kukkapenkkien ympäri. On pysynyt siistinä, ei haittaa kukkien näkyvyyttä eikä ruohonleikkurilla ajoa. Siis paksu kerros sanoma- ja aikakauslehtiä tiukaksi poluksi, kastelu, polkeminen ja päälle reilu kerros - aika paksu - katekuoriketta ja uusi tallominen. Pysyy koko kesän kunnossa. Jos haluaa, voi keväisin lisätä ohuelti polulle samanväristä kuoriketta.
   Ettei unohdu: kanttasin ensin penkin lapiolla.

  • Meillä käytetään isoja hieman pitkulaisia mukulakiviä. Ovat kauniita ja kestävät tuhansia vuosia. Ja enemmänkin.
   Sammaloituvat kyllä vuosien myötä, mutta kivistä sammal lähtee halutessa hyvin pois, eikä kiviin tule vaurioita. Kestä päryyttää siimapäälläkin, niin paljon kuin sielu sietää ja kivet sen kuin kestää vaan.
   On meilläkin kokeiltu puuta reunoissa, mutta on muutakin tekemistä, kuin vaihdella niitä uusiin, joten nyt olleet kivet jo useampia vuosikymmeniä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   534
   3960
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   3245
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   356
   1660