Järjetöntä toimintaa

dtfrgrfth

Hiekkasärkillä Usvametsäntien ja 8-tien välinen metsäalue on tuhottu. Kaikissa puheissa aina ylistetään särkkien ainutlaatuista luontoa. Tämä metsäkaistale oli todella kaunista metsää, mukava lenkkeillä ja katsella kun naava kasvaa puiden oksilla, luonto oli niin herkkää että mönkijän jäljetkin jäi näkyviin vuosikausiksi. Kenenkähän idea tämä oli, myllätä raskailla metsäkoneilla sammalikko pilalle ja kaataa puut niin että paljastuu esteetön näköala 8-tielle. Kahteenkymmeneen vuoteen ei palaa lähellekkään sitä muotoa mitä nyt hävitettiin. Harmittaa ihan vietävästi, on se kumma kun kaikki alkuperäinen luonto pitää saada muokatun näköiseksi.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekkapuupuupää

      Sehän on vain harvennettu, tekee metsälle oikein hyvää nyt puut pääsee kunnolla kasvamaan. Oikein hyvin toimittu

    • seuraaja

      Entäs kasitien melu? Eikö sitä ajateltu??!

      • oishdofisu

        Ei ne puut siitä melusta varmaan ole moksiskaan?!


    • omavika

      Jos rakentaa nuin likelle 8 tietä niin pitää silloin kestää melukin.oma vika.

    • rtghio45

      Nythän siinä on hyvä järjestää se juhannusfestivaali. Kaupunki saa alueen tuoton maksimoitua.

    • Satusentti

      Parturoidut talousmetsät voisi kyllä olla jossain muualla.

    • Ihan oikein on harvennettu,pääsee jäljelle jääneet puut kasvamaan isoiksi. Sitten ne myydään ja tilalle tulee öky kalliita asuntoja varmaan.

    • hirveää

      Samoin leiruntäalueen tienvarressa olevat metsäiset kukkulat. Kuka ihme antoi luvan moiseen raiskaukseen? Aivan hirveän näköistä jälkeä tervetulotoivotuksena. Seikkailuradan olis voinut rakentaa johonkin syrjäisempään kolkkaan. Puita kaadettu surutta ja kaikenlaisia hökötyksiä rakennettu.

    • Konesaha

      Mun silmälle oli hyvännäköstä nyt usvametsän harvennus, ois vaan pitänyt harventaa heti kun metsä tuli kaupungin omistukseen ja hyvin harvaksi niin nyt ois komiannäköstä elinvoimasen näköistä metsää eikä mitään karsiintuneita riukuja. Onneksi oli ammattitaitonen koneenkuljettaja jotta huonosta alkutilaanteesta huolimatta lopputulos oli noinki hyvä.

      • Voimajokapuhuu

        Ei muuta kuin kaikki puut nurin ja tuulimyllyjä siihen. Kaikkialle muualle niitä jo tuleekin niin kyllä särkät pitää saada omat. Ja siihen merenrantaan vois kans rakentaa niin saa turistit tulla katsomaan ja kuuntelemaan kun ne on niin hianoja ja hiljasia.


      • metsänhoitaja

        Juuri noin näkyy menneen. Todella ammattitaitoisesti harvennettu tukkipuuasentoon. Kun ne siinä kasvaa vielä 10-15 vuotta, voidaan korjata sato talteen. Hakataan kaikki pois ja tukit myyntiin. Istutetaan sitten uusi taimikko ja kun se kasvaa 20-30 vuotta, päästään jo harventamaan. Näinhän se metsänhoito menee ja täytyy mennä. On aivan turha kuunnella loma-asukkaiden narinoita. Sehän on heille vain kotoisaa, kun liikenteen melu kuuluu samalla tavoin kuin kotonakin asuessa. Eihän kukaan tule Hiekkasärkille siksi, että yrittäisi löytää luonnon rauhaa. Sellaiset paikat ovat aivan muualla. Hiekkasärkät on urbaani loma-asuntoalue.


      • Metsättuhottusuomesta

        Jep,jep ja jep....aivan muualla....alakaa olla jo ulukomailla ...se luonnometsä. Näkkyy olevan tasapäisen laatua Natsitavaraa....kuten kaikki tämänpäivän "Metsänhoito".
        Paskaa mikä paskaa...Ahneitten ihmisten aikaan saannosta...


    • Konesaha

      Kaikien mielestä varmaankin hoidettu ja harvennettu porkkanamaa on hyvännäkönen silmälle, mutta miksei sitte hoidettu elinvoimanen metsä? Eikä sitä nyt hoidettua usvametsän metsää tarvi hakata moneen sukupolveen aukoksi, tuollainen kuiva kangas kasvaa ikihonkia pitkään. Tulevat sukupolvet sitte uudistaa metsää vähän kerrallaan pieniä aukkoja hakkaamalla, ja onhan siellä jo nyt nuorempia taimistoja.

    • Mopex

      Ajatelkaapa asiaa turistin silmissä, kumpi on mukavampaa, tuhlata rahoja aarnimetsässä tai parturoidussa talousmetsässä? On Yyterit sun muut, mitä annettavaa Kalajoella on? Hei haloo Kaupinki!

    • homelite

      Kyllä sitä ilmanaikasesta asiasta jauhetaan paskaa!

    • pommac1

      Särkkien alkuperäinen luonto on saatu kyllä ammattitaidottomuudella lähes kokonaan hävitettyä. Ajatelkaapa miltä se näyttäisi jos kaikki olisi tehty luontoarvoja vaalien ja kunnioittaen. Pelkkä illuusio ja kaistale talousmetsien keskellä tämä toki silloinkin olisi ollut, mutta ainutlaatuisuus ja markkina-arvo olisi varmasti parempi kuin tämä asfaltin ja puupellon yhdistelmä.

      • älyhoiäläjätätaas

        Mutta jos noin olis tehty, Hiekkasärkillä ei olisi eikä saisi olla yhtään rakennusta, ei autoteitä, ei mitään. Olisihan se toki hienoa ja ainutlaatuista. Mutta ei siitä suuria tuloja tulisi. Jos turistille olisi tehty pytingit kasitien maanpuollelle, niin moniko sinne tulisi ja sieltä käsin kävisi merta ihailemassa? Kyllä ihmisen pitää saada asua ja lomailla kauniin, vaikkakin rakennetun luonnon keskellä. Sanokoon "vihreä hulluus" mitä tahansa!


    • kausipaikkalainenkaravan

      Särkät rules!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe