V a r o i t u s

TörkeydenTörkeys

Varokaa ettei papit vie perintöanne niin kuin eilen oli aiheena MOT ohjelmassa, jossa pappi oli vienyt 1 200 000€ omaisuuden perillisen nokan edestä.

17

59

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puusilmä18

      Surullista kun pappeihin ei voi luottaa.

      • pepperdrops

        Miksi haluaisit luottaa ihmiseen joka sanoo tietävänsä jumalan mielen?


    • Matti-P

      Kuinkahan monta näitä perintöpappeja meillä on oikeasti?

      • ikjnhtf

        Ilmeisesti kymmeniä, ellei satoja tuhansia. kristityt papit myivät taivas paikkoja aikanaan... Ei kaikki rahat kirkolle jäänyt...
        Ellen väärin muista niin Italiassa on kirkko jonka kellari hallissa on rikkaista vainajia roikkumassa hienosti puettuna frakkeihin ja hattuineen odottamassa ylösnousemistaan.
        Mieleltään saatanallisuuden sairasta palveluja kirkko papistoineen on myyny ja myy edelleen...


    • Rouva-R

      VAROKAA myös sitä ettei kirkko itse vie perintöä nokkanne edestä. Näin on tapahtunut useasti.

      • TurhakkeitaKaikki

        Miten ihmeessä joku voi olla tuollaisen järjestön seurakuntalainen. Papille kelpaisi
        raamatun viesti, palauta varastamasi rahat,"äläkä vastedes syntiä tee. " Papit
        palvelevat omaa jumalaansa, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elävän Jumalan
        asioimisella. Rikollisuus on aina asunut kirkoissa kautta historian. "Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa "oli heillä mottona euroopassa.
        Katolinen kirkko myi taivas-osuuksia suurista summista varakkaille. Kukaan ihminen ei tarvitse kirkkoa missään elämänsä vaiheessa.


    • Hei.

      Pari huomiota. Ei kyseinen pappi vienyt omaisuutta, hänelle oli testamentattu perintö. Juttu on tutkittu tosi tarkasti, siinä ei ole tapahtunut mitään laitonta, kaikki on mennyt "oikein". En tunne tapausta lainkaan, mutta olen sitä mieltä että on harkitsematonta vastaanottaa tuollainen suuri lahjoitus, vaikka se olisikin laillista. Ei kannata yleistää; ettei pappeihin voi luottaa... Voisiko sanoa, ettei bussinkuljettajiin tai opettajiin voi luottaa? On perätön väite, että rikollisuus on aina asunut kirkoissa. Kirkon aloitteesta on moni tärkeä asia aikoinaan lähtenyt liikkeelle ja edelleen kirkon parissa tehdään erittäin arvokasta diakoniatyötä, moni jäisi apua vaille ilman sitä.

      Kevätiloa toivottaa,
      Pirkko-pappi

      • jrrjfmdkel

        Ei korppikaan syö korpin silmää, on vanha suomalainen viisaus.

        herra jumalaan pappina palvelevana olet tietoinen, että et ole Jeesuksen palvelija:

        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan;
        14:12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,

        EDUSTAT pappina JÄRJESTÖÄ JOLLA ON VANKKA SAATANALLISUUDEN HISTORIA!

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."


      • ikjnhgbb

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan; jota pappina et saa opettaa...:
        19:21 Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua."


      • gkjöhkkuyf56fe33

        Kirkon aloitteesta alkoi noitavainot 1100 luvulla ja jatkuu edelleen.


      • olkmjhbg
        gkjöhkkuyf56fe33 kirjoitti:

        Kirkon aloitteesta alkoi noitavainot 1100 luvulla ja jatkuu edelleen.

        Rikollisen kristinuskon uskovaiset saavat mitä tilaavat.:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
        Noitavainot nykyaikana
        Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[14] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[15] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008. [16] Nigeriassa noin 5000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[17] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia." Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[18]

        http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20091018/af-nigeria-child-witches/

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."


      • Aikuinen532754A34

        Papit ovat ainoita ihmisiä jotka ottaa vastaan täysin vieraiden ihmisten perintöjä. Kukaan ihminen ei kirjoita tostavaan perintöänsä vieraalle ihmiselle. Tähän tarvitaan avuksi aivopesu ja tämänhän papit osaa.

        "" Ei kannata yleistää; ettei pappeihin voi luottaa""
        Minä en ainakaan luota yhteenkään pappiin. Kaikki papit haluaa sekoittaa herkkäuskoisten lasten päät jumala/jesse saduilla. En ymmärrä lasten vanhempiakaan, jotka hyväksyvät tämän pappien aivopesun.


      • Aikuinen532754A34 kirjoitti:

        Papit ovat ainoita ihmisiä jotka ottaa vastaan täysin vieraiden ihmisten perintöjä. Kukaan ihminen ei kirjoita tostavaan perintöänsä vieraalle ihmiselle. Tähän tarvitaan avuksi aivopesu ja tämänhän papit osaa.

        "" Ei kannata yleistää; ettei pappeihin voi luottaa""
        Minä en ainakaan luota yhteenkään pappiin. Kaikki papit haluaa sekoittaa herkkäuskoisten lasten päät jumala/jesse saduilla. En ymmärrä lasten vanhempiakaan, jotka hyväksyvät tämän pappien aivopesun.

        Hei Aikuinen532754A34
        Ikävää, että sinulla on noin huonoja kokemuksia papeista vaikken tosin osaa ajatella, että papit (huom monikko) olisivat tehneet juuri sinulle sellaista, joka on noin luottamuksesi vienyt. Edelleen sanon, ettei kannata yleistää asioissa, ei edes tässä asiassa. Se on kovin epäreilua. Me emme sekoita kenenkään päätä, toisinaan helpotamme ihmisten sekavaa oloa. Emme aivopese, en edes osaisi sellaista enkä usko aivopesuun.
        Hyvää kevätviikkoa sinulle,
        Pirkko-pappi


      • Poltsi-W

        Kirkon diakonityö on hanurista. Täysin turhaan Pirkko nosti koko aiheen esille.


    • Maallikkojuristi

      Eihän pappi sitä perintöä vienyt! Testaattori oli vain päättänyt, kenelle hänen omaisuutensa hänen kuolemansa jälkeen kuuluu. Siihen hänellä oli luonnollisesti täysi oikeus.

      Eipä silti, kyllähän eri uskonnollisissa yhteisöissä ja muissakin järjestöissä on tietynlaista väärinkäyttöä ja manipulointia vaikka kuinka paljon. Samoin on hyvin monien sukujen sisällä. Erilaisissa ystäväpalveluissa toimii myös ihmisiä, joiden tarkoitusperät ovat hyvinkin kyseenalaisia. Näitä sitten selvitellään ja riidellään korkeinta oikeutta myöten. Olen itsekin ollut mukana yhdessä tällaisessa tapauksessa, jossa vastapuoli sitten perääntyi, kun oikeuskäsittelyn päivämäärä ilmoitettiin.

      Toistakin tapausta läheltä seuranneena tiedän, että ei ole aina ihan yksinkertaista selvittää, mikä testaattorin tahto todellisuudessa on ollut. Kyseisessä tapauksessa se oli tasan päinvastainen kuin jälkisäädöksessä luki. Onneksi oli jäljellä luotettavia ihmisiä, jotka tämän pystyivät todistamaan. Oikeusistuimet pyrkivät aina selvittämään, mitä toisinaan hyvinkin epäselvillä sanoilla ja lauserakenteilla on oikeasti tarkoitettu.

    • ujhnbgt

      Onhan se ihmeellistä, että jos esim. joku politikko ottaa vastaan tarjotun halvan "lahjan" niin menettää helposti luottamuksensa
      mutta
      kun pappi ottaa viran haltijana kauhean omasuuden niin hän on vilpitön ja taivaskelpoinen!

    • SZZ34W-78AN65

      En luota pappeihin

      Turun Sanomat kertoo, että Rauman evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoherraa ja talousjohtajaa epäillään kavalluksesta ja kunnianloukkauksesta.

      Väitetyt rikokset olisivat sattuneet vuosina 2012 ja 2013. Asianomistajana asiassa on seurakunta eli väitteen mukaan miehet olisivat kavaltaneet työnantajaltaan joko rahaa tai omaisuutta.

      Kovin suurista summista tai erityisen arvokkaasta omaisuudesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä tutkintanimike on kavallus, ei törkeä kavallus.

      Tutkinnanjohtaja Marko Peltonen Lounais-Suomen poliisista ei halunnut kommentoida esitutkintaan mitenkään. Sama puhumattomuus koskee seurakunnan luottamushenkilöitä.

      Epäillyt itse toteavat, etteivät he tunnista itseään esitutkinnan rikosnimikkeistä.

      Rauman seurakunnassa on kuohunut jo pitkään. Kymmenen kirkkoneuvoston jäsentä kanteli tuomiokapitulille joulukuussa. TS:n tiedon mukaan riita-aineistoa on Turun arkkihiippakunnan johdon pöydällä peräti 30 sentin pino.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050819649174_uu.shtml

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1017
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      920
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      851
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      848
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe