Retkisuihkuista kokemuksia?

Suihk

Onko kenelläkään kokemuksia retkisuihkuista? Erityisen paljon kiinnostaa täyttämisen helppous. Jos jollain on kokemusta, olisin kiitollinen tiedoista.

https://varuste.net/Retkisuihkut

26

14025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seppomartti

      On kokemusta ja leluiksi havaittu. Teoriassa olisi hyvä ajatus, koska veneessäni olen voinut ripustaa mustat vesipussit biminiin ja suihkutella sittlådassa Pussisuihkut ovat menneet rikki jos on täytetty vedellä ja heilunut aallokossa. Tai hylätty 1-2 yrityksen jälkeen koska vettä tulee surkeana liruna ja kokonaisvolyymi on pieni.. Toimivampi on ollut ämpärisuihku pytsillä pesua varten. Makeavesihuuhtelu naamaan juomapullosta jos hienostellaan. Vesikone lämminvesisuihku makealla vedellä on sitten tosimakeaa, jos siihen on mahdollisuuksia.

    • parempi

      Purjeveneen puomiin ripustettu kastelukannu on parempi retkisuihku. Käsin ilmalla pumpattava pumppupullo kätevä kainaloiden suihkuttamiseen.

    • FF27Charlotta

      Käsin pumpattava painesumutinpullo on suihkuna varsin kätevä. Litralla makeaa vettä suihkuttelee jo jonkin aikaa ja hieno sumu jäähdyttää tehokkaasti. Viime kesän helteillä pojan sai kätevästi jäähdytettyä kun valitti kuumuutta ennen nukkumaan menoa.

    • pulloparasjahalvin

      Vielä ei ole mainittu suihkupussin haittaa: auringossa lämpiävää pussia ei pysty pesemään sisäpuolelta. Muutaman kuukauden jälkeen suihkupussiini oli pesiytynyt jotain mikrobeja sekä hometta. Kuka haluaa pestä itsensä infektoituneella vedellä? En tiedä johtuiko ongelma siitä, että olin täyttänyt pussin kerran sadevedellä.
      Toimintavarmempi, turvallisempi ja halvempi suihku on vesipullo, esim. vanha cokispullo. Jos haluaa, kierrekorkkiin voi tehdä suihkureikiä (se vähentää veden kulutusta).

      • seppomartti

        Sadevesi vastaa tislattua vettä. Merivesi on täynnä elämää. Eli päin vastoin kuin yllä oletetaan.Tukan pesu cokispullolla voisi olla hyvä show. Toinen hyvä on peseytyjinen sadekuurossa. Kuuro loppuu kun shapoot on tukassa.
        Yksinkertaisin ja tehokkain on pytsi. Eikä merestä vesi lopu. Ellei sitten ole liian kylmä reviiri.


      • kädestäpitäen

        Kastelukannun nokan päässä on se tötterö jonka monista pienistä reijistä vesi tulee ihan kuin kotisuihkusta. Yläpuolelle ripustetun kannun nokasta kallistetaan kannua kun halutaan suihkua. Vedestä saa lämmintä kun lisää kannuun kattilallinen liedellä kiehautettua vettä.


    • Eräerkit

      On se ihan OK pienessä veneessä. Meillä on ollut 2 kpl käytössä 22 jalkaisessa veneessä. Kun ne täyttää vesijohtovedellä satamassa ennen lähtöä, niin samalla ne voi huuhdella letkun avulla sisäpuoleleta. Ihan käytännöllinen ja näppärä. Pitää muistaa asentaa sellainen muoviputken pätkä vahvikkeeksi kahvoihin, muuten suihkupussi hajoaa kahvoistaan helposti.

      Välillä tuntuu että tämän palstan purjehtijat ovat vieraantuneet jo siitä alkeellisemmasta purjehduksesta, kun ei vielä ollut jääkaappeja tai navigaattoreita veneissä...

    • suihkuseurassa

      Entäs Bilteman kannettava suihku? Siinä on sähköpumppu omalla ladattavalla akulla. Oli ihan kätsä peli viime kesänä.

      • Suihk

        "Entäs Bilteman kannettava suihku? Siinä on sähköpumppu omalla ladattavalla akulla. Oli ihan kätsä peli viime kesänä."

        Aloittajana tähän kommentoin, että noita olen katsellut. Ne vain ovat niin halpoja, että epäilyttää, voivatko ne olla kestäviä. Voisin tuollaiseen sijoittaa, jos vain pystyisin luottamaan, että se edes vähän aikaa kestää.

        Tuohan olisi siitä kätevä, että veden voisi ottaa erillisestä astiasta, sitä ei tarvitsisi liruttaa mihinkään pussiin. Lämpimäksi veden saisi keittämällä joukkoon kuumaa.

        Mutta kun pumppu maksaa 20 euroa, niin kestääköhän se? Jos tiedät, niin vinkkaa toki vaihtoehto, jolta voi odottaa kestävyyttä.


      • suihkuseurassa

        Kuten kirjoitin, hyvin pelasi viime kesän. On vain noudatettava ohjeita. Akku on ladattava 3kk:n välein vaikkei käyttöä olisikaan. Huolehdin asiasta viime talvena ja näkyypä tuo vielä iskussa olevan.


      • Anonyymi
        suihkuseurassa kirjoitti:

        Kuten kirjoitin, hyvin pelasi viime kesän. On vain noudatettava ohjeita. Akku on ladattava 3kk:n välein vaikkei käyttöä olisikaan. Huolehdin asiasta viime talvena ja näkyypä tuo vielä iskussa olevan.

        Akku meni heti ensimmäisen talven aikana käyttökelvottomaksi. Ostettiin mökille eik ollut talvella käyttöä. Olisi pitänyt viedä kotiin ja latailla sitä talven aikana.


    • stromssoossä

      Itse menen veneessäni saunaan ja pulahdan sieltä suoraan uimaan. Mutta eiköhän kirjoittajan kannattaisi hommata pumppu sitä varten. Itsellänikin on ja ei ne maksa kuin muutaman kympin. "Retkisuihkun' nyt voi tehdä sitten vaikka ämpäristä yms. kunhan vain vedet tulee läpi hitaasti. Kun et kertonut mihin käyttöön tulee niin vaikea ottaa kantaa. Vierivä kivi ei sammaloidu. Siis sinne ämpäriin ei sitten kannata jättää niitä vesiä kun limoittuvat ja alkavat haisemaan.
      Varmaan jokainen purjehtija tietää muutenkin että se aurinkoon jätetty juomavesiastia alkaa "mukavasti" tuoksahtamaan jo päivän jälkeen.

      • lisäystä_vähän

        Jos aloittajaa peloittaa pumpun hajoaminen niin voihan sitä ostaa vaikka miten hyvän pumpun. Se sitten palvelee pitkään. Itselläni oli halppispumppu edellisessä veneessä. En edes muista enää hintaa, mutta ei kallis ollut. Kesti 5 vuotta ja veneen vaihdossa sekin meni sitten.


      • luonnonvoima
        lisäystä_vähän kirjoitti:

        Jos aloittajaa peloittaa pumpun hajoaminen niin voihan sitä ostaa vaikka miten hyvän pumpun. Se sitten palvelee pitkään. Itselläni oli halppispumppu edellisessä veneessä. En edes muista enää hintaa, mutta ei kallis ollut. Kesti 5 vuotta ja veneen vaihdossa sekin meni sitten.

        Painovoima on kaikista varmin ja yksinkertaisin pumppu. Purjeveneessä ainakin helppo toteuttaa koska puomi on itsetyhjentyvän ulkotilan yläpuolella.


    • vekaveka

      Aivan huippuluokan peli.

    • Tiedoksi
      Jos kaipaa hyvää suihkua niin Plastex. Meillä on ollut mustasta muovista tehtyjä. Toinen hajosi ensitäyttämällä ja toinen kesti yhden veneilykauden.
      Tämä on sopivan kokoinen, 9 l ja pehmeätä muovia. Lisäksi on lämpömittari.

      Venteläntie 12
      FIN-08500 Lohja
      Finland

      Puh 358 19 357 601
      E-mail [email protected]
      www.facebook.com/OyPlastexAb

      • Ja maksaa alle 10 Euroa.


    • Smove
    • Lunni1234
      • Tämä on mielenkiintoinen juttu. Ostimme viime viikolla 2 kpl Plastexiä. Tämä voisi olla vielä parempi koska ei tarvitse ripustaa minnekään.
        Kun luulee keksineensä ihanneratkaisun niin eikö piru vie joku tule ja keksi vielä paremman. Mutta meillä huuhtominen (kun halutaan merivesi pois) hoidetaan pienellä max 5 l jäykällä muovikanisterillä joka on takakannella ja auringossa, ja siis lämmin.


    • Anonyymi

      Opal retkisuihku kestää yhden kesän,3 vuotta joka kesä saa ostaa uuden.ei vaan pumppaa vettä.ei kyl paljon ees maksa.kiva kyl käytössä säästää vettä

    • Anonyymi

      Ostin Bilteman retkisuihkun ja sille 15 litran kanisterin isolla täyttöaukolla.
      Huonoa on se, että lämmintä vettä tuosta ei oikein saa. Ison vesimäärän keittäminen kattilassa kestää helvetin kauan ja sitten sekoittelet - vesi on lämmintä 10 minuuttia.

      Muuten ihan näpsäkkä. Perseenpesusuihkuna viraton, kylmällä vedellä ei perseenhaju lähde

      • Anonyymi

        Maalaa litteä kanisteri mattamustaksi ja kannella paistepäivänä veden lämpö nousee yli 40 asteeseen.


    • Anonyymi

      Ostin kesällä Tokmannista retkisuihkun mökille. On luksusta! Toimii hienosti.

    • Anonyymi

      Nemo Helio on kiva käyttää ja vesi lämpiää auringossa, mutta putsaaminen, kuivattaminen ja pakkaaminen on niin vaivalloista ettei ole tullut käytettyä kuin kerran.

    • Anonyymi

      Siinä on meri vieressä ja vesi on vielä paripäivää vapaata sinilevästä. Ei tarvii raahata mitään pesuvesiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe