Lasia laivaan ja merille

Enpähän taida enää keräillä lasia erikseen. Näyttävät kuskaavan kaiken vaivalla kerätyn lasin muille maille. Kotimaiset kierrätysfirmat ajetaan kylmästi konkurssiin. Miksi olisin mukana tällaisessa hömpässä ja kilpailjamaiden avustamisessa?
http://pyr.fi/tiedote-pyr-lasin-kierratys-lisaantyy-huhti15.html
Ilmoita


Näin se menee , paljoo ei normi kansalainen tilanteelle mahda , olisi hyvä sauma tehdä työpaikkoja suomeen !
Ilmoita
Direktiivi käskee noin eikä se tunne suomalaista vaahtolasia lainkaan. Mutta onneksi kuluttaja tuonkin sulatetun hiekan hävityksen jonnekin maksaa.
Ilmoita
No nyt suomalainen Uusioaines Oy ilmoittaa tuovansa ulkomaista jätelasia maahan voidakseen pitää tehtaansa käynnissä. Tätäkö se hieno kiertotalous on ?
Ilmoita
Miten voisi mahdollisimman tehokkaasti sotkea/sabotoida lasijätettä? Lisäämällä posliinia astiaan? On se saatana kumma, ettei lasia voida viedä vaikka sadan kilometrin päähän isoverille lasivillan valmistukseen. Vaan pitää roudata laivalla englantiin!
1 VASTAUS:
Minä laitan aina pieniä palasia emaloita peltiä sekaan. Emali pilaa lasierän tehokkaasti. Yleensä kannattaa laittaa lasi ja metalliromu samaan astiaan
+Lisää kommentti
No nyt ne taas kertovat lehdissä, ettei Suomesta kerätty lasi kelpaakaan Englantiin. Niinpä se käytetään kaatopaikan "rakenteisiin". Melkoista vedätystä.
1 VASTAUS:
On kyllä outoa kierrätystä tuokin. Mikä tuo suomalaisia kyykyttävä monopoliRINKI oikein on? Miten siihen pääsee mukaan keräämää rahat ja käyttämään jätteitä "maanrakennukseen" ?
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yrittaja-ihmeissaan-miksi-suomalaisten-kierratyslasi-kuljetetaan-englantiin/5291998
+Lisää kommentti
Kas kummaa kun hiekasta tehdään betonielementtejä mutta ei lasista ei.
Ilmoita
Sinne taisi mennä meidänkin maahantuomien maustepurkkien kierrätysmaksut- veronkiertoon ja kaatopaikkaan:

ESS 15.1. 2018 Lasijätteestä verot maksamatta - PHJ:n johdolle syyte törkeästä veropetoksesta
Päijät-Hämeen Jätehuolto oy on jättänyt kaatopaikan saneeraukseen käytetystä lasijätteestä jäteveroilmoituksen tekemättä ja jäteveron maksamatta. Syyttäjän mukaan yhtiö on näin välttynyt noin puolen miljoonan euron verojen maksamiselta.

Vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Väitetty tekoaika on 2015-2016.
Toimitusjohtaja Tuula Honkanen ei halua kommentoida keskeneräistä asiaa vaan viittaa kuun alussa laatimaansa tiedotteeseen, jonka hän toimitti ESS:lle maanantaina. Myös Honkasen avustaja pidättäytyy kommenteista.

Tiedotteen mukaan yhtiö on maksanut riidanalaisen jäteveron, koska muuten se joutuisi maksamaan saataville korkoa. Se on tehnyt veropäätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Porvoon seudulla samankaltainen tapaus

Myös Itä-Uudenmaan jätehuolto oy käytti vuosina 2015-2015 lasijätettä käsittelykentän rakenteisiin. Yhtiön mukaan kyse oli käsittelykentän laajennuksesta. Verottajan mielestä lasijätettä oli käytetty kaatopaikan sulkemiseen. Se määräsi yhtiölle 205 000 euron jälkiverot.
Jätehuoltoyhtiö teki verotuspäätöksestä viikko sitten

Veropetossyytteet luetaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa näillä näkymin toukokuussa 2918
Ilmoita
Voi hemmetti mitä ihmisten vedätystä. Miksi tästä ei Suomessa ole laajemmin uutisoitu. Jengi kuvittelee vaan päät vihreinä että heidän lasipulloraatonsa muuttuu täällä jossain uusiksi hienoiksi purkeiksi ja purnukoiksi.
Ilmoita
Kierrätyslasit kaatopaikan täytteeksi on ihan ok.

YLE Verorikokset 23.5.2018

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimitusjohtajaa ja talousjohtajaa syytettiin törkeästä veropetoksesta, koska kaatopaikan saneeraukseen käytetystä lasijätteestä jätettiin verot maksamatta. Käräjäoikeus katsoi, ettei lasijätteen käyttöä pimitetty tarkoituksella.
Käräjäoikeus on hylännyt Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n johdon veropetossyytteet. Syyttäjä epäili, että yhtiön toimitusjohtaja ja talousjohtaja olisivat jättäneet tarkoituksella jäteverot maksamatta kaatopaikan saneerauksessa käytetystä lasijätteestä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi molempien syytteet. Oikeus katsoi, ettei toimitusjohtajan toiminta asiassa ollut tahallista.
Ilmoita
Kauhea möykkä kun joku pelkäsi muovia vietävän Suomesta Kiinaan. Eikä se edes pitänyt paikkaansa. Lasi viedään oikeasti ulkomaille eikä kukaan sanallakaan arvostele sitä. Omituista.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lasia laivaan ja merille

Enpähän taida enää keräillä lasia erikseen. Näyttävät kuskaavan kaiken vaivalla kerätyn lasin muille maille. Kotimaiset kierrätysfirmat ajetaan kylmästi konkurssiin. Miksi olisin mukana tällaisessa hömpässä ja kilpailjamaiden avustamisessa?
http://pyr.fi/tiedote-pyr-lasin-kierratys-lisaantyy-huhti15.html

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta