Älkää lähihoitajat luulko itsestänne liikaa...

S-hoitaja

Olen huomannut että monet lähihoitajat luulevat olevan hoitsuja ja sosiaalisesti samanveroisia sairaanhoitajien kanssa

Tosiasiassa te olette sosiaalisessa arvojärjestyksessä meitä alempia, ja se käy ilmi sekä työnkuvasta että palkastakin... jos ette ole tajunneet

42

1119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoitajatar

      Miten niin? Koulussa ainakin opetettiin, että olemme yhtähyviä, kun muutkin hoitajat!

      • säälittävää

        ja jotkut tyhmät uskovat siihen mitä heille opetetaan...


      • sivistys

        ei olisi SH-rievulle pahitteeksi. Sosiaalista samanveroisuutta kutsutaan 2000-luvulla tasa-arvoksi. Sosinomit ja lääkärit tämän jo teitävät, tulepa kartalle sinäkin, ystäväiseni.

        Ja siivoojatkin kuuluu noteerata työyhteisössä. Vähintään tervehtiä mennen tullen. Sitäpaitsi; noissa puurtajissa on tutukimusten mukaan älykköjä ja kouluttautuviakin, jotka opiskelun ohessa siivoavat, mutta eivät tee numeroa itsestään. Ei ole ihmisessäkään "karvoihin katsomista". Tällainen keskustelun aloituksen asetelma paljastaa lähinnä sh:n huonon itsetunnon.


      • sivistys kirjoitti:

        ei olisi SH-rievulle pahitteeksi. Sosiaalista samanveroisuutta kutsutaan 2000-luvulla tasa-arvoksi. Sosinomit ja lääkärit tämän jo teitävät, tulepa kartalle sinäkin, ystäväiseni.

        Ja siivoojatkin kuuluu noteerata työyhteisössä. Vähintään tervehtiä mennen tullen. Sitäpaitsi; noissa puurtajissa on tutukimusten mukaan älykköjä ja kouluttautuviakin, jotka opiskelun ohessa siivoavat, mutta eivät tee numeroa itsestään. Ei ole ihmisessäkään "karvoihin katsomista". Tällainen keskustelun aloituksen asetelma paljastaa lähinnä sh:n huonon itsetunnon.

        Miehet saa samasta työstä aina enemmän palkkaa kuin naiset, joten kutsukaamme sitä tasa-arvoksi. Naiset eivät pääse sillä kartalla koskaan samalle tasolle eikä pidäkään. Naiset tietäköön oman paikkansa.


    • naaburi

      Meillä on naapurissa lähihoitaja, ja asuu miehensä kanssa asunnossa jonka arvo ehkä 350000 euroa. Tosin miehensä on AMK-opettaja, joten rahaa tullut sieltäkin.

    • hoit_su

      Ikävää ettei ap ole päässyt kouluun, täällä sitten itkee surkeuttaan.

    • lähäri_tre

      TUON TAKIA JUURI PALKKAEROJA OLISI SYYTÄ KAVENTAA! myös muut haluavat parempaa elämistä! esim meillä pienin joutuu nukkumaan parvella kun varaa 3-huonetta keittiöön ei ole! Jos tuo muutaman satasen ero kurottaisiin kiinni, niin silloin olisi mahdollisuus lasten hoitoon ja asumiseen

    • öxcälcäxöcl

      Surkee provo, yritä parempaa.

    • niimmikä

      S-hoitaja, ei tullut sitten mieleen, että itse olet tyhmä saapas lääkärin rinnalla. Joten pidähän pienempää suuta mahtavuudestasi.

    • SUPER_

      On väärin että lähihoitajia ei kelpuuteta sairaaloihin töihin, vaan sinne edellytetään S-hoitaja tutkintoa suurimpaan osaan virkoja. Nämä ovat keinotekoisia sääntöjä jotka rahoittavat lähihoitajien mahdollisuuksia saada työtä ja myös merkitsevät palkkakuoppaa.

      • onkojomyöhäistä

        Olisit opiskellut sairaanhoitajaksi, niin taivas olisi auki sinullekin.


    • EiYksilöVaanTiimityötä

      Niin, ehkä aloitus kertoo enemmän sairaanhoitajista, kuin lähihoitajista. ;) Mutta mitä sh:t edellä, sitä lh perässä... Kyllä ne on sh:t, jotka on enenmmän pitäneet meteliä itsestään ja "kastijaosta" kiinni. Joten miksi ei sitten lh saa tuoda esiin itseään ja opittuja asioita? Mikä oikeus sh:lla on olla se koppava "kaikkitietävä" ammatilainen, jonka mielestä kukaan muu ei osaa koskaan mitään? Ja moni sh:kin luulee itseän lääkäriksi, eli ihan yhtälaisia on sh:t luulemaan itsestänsä liikoja, joten kannattaako nyt aina niin kamalasti käydä lh:en päälle? Mutta ilman lh:en tekemää perustyötä olis sh:denkin aika ankea monessa tilanteessa tehdä omia töitään. Vai olisiko esim. ison säärihaavan hoitaminen mieluisaa, jos asiakasta ei olisi se "alempiarvoinen hoitaja" ensi pessyt ja suihkutellut haavoja ennen arvoisan haavanhoitajan tuloa? Tai olisiko se pepussa oleva haava mukava hoitaa, jos se maan matonen lh ei olisi ensin sitä paskaa sieltä vaipasta pessyt ja vaihtanut kuiviin. Niin... Miettikääpä joskus sitä, mitä kaikkia se lh sillä perustyöllään teille valmiiksi "petaa"...

      • M...quu

        Itse taas lh:na teen tätä haavanhoitajan työtä siinä kuin sh:kin, jopa heitä opettaen. Ainoa ero työssä on iv-lääkitys ja sairaslomatodistusten kirjoittaminen. Toisaalta itse teen paljon töitä mitä sh:t eivät osaa/tee, laskutusta, abi-mittauksia (ei osaa kaikki sh:t, eikä halua opetella), näytteenottoa, unipolygrafiatutkimuksia.
        Palkkaero silti se kuin on. Itse en saa ekstraa pyynnöistäni huolimatta em. tehtävistä. Sh:t saa heti pelkän koulutuksen perusteella. Ei reilua!


    • hoitaja-85

      Mikä sai sh:n kirjoittamaan moista? Olen ollut hoitoalalla yli 20 vuotta. Kaikissa työyhteisöissä joissa olen ollut on arvostettu jokaisen koulutusta ja työtä. Oli sitten laitosapulainen tai lääkäri. En ole kokenut, että kukaan on sosiaalisesti alempiarvoinen. Ihan sama mitä tienaa tai onko koulutusta enemmän. Työt on tehtävä, miten ne on sovittu kunkin omassa tiimissä, osastolla jne.

    • nurseeeeeee

      Itse sairaanhoitajana voisin sanoa tähän myös muutaman sanasen...
      Ensinnäkin tuo aloitus oli toivottavasti provo???
      Kaikkien työpanosta pitää arvostaa ja mennään pahemman kerran metsään jos kuvitellaan voivamme olla toisen yläpuolella.

      Sitten taas näistä LH:n ja SH:n eroista niin siihen täytyy sanoa, että olisi syytä tehdä siihen selvempi ero. Kuitenkin kyse on eri koulutuksesta niin pituudeltaan kuin vaativuudeltaan. LH käy amiksen jopa alle 2vuodessa ja SH 3.5v AMK tasoista koulua. Itse molemmat käyneenä voin sanoa, että näillä ON EROA.

      Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että palkkaus pitäisi laittaa kokonaan uusiksi. Sekä LH:n ja SH:n palkkoja pitäisi parantaa, mutta ennenkaikkea väliä täytyy saada suuremmaksi, koska motivaatio opiskella AMK tutkinto ja kantaa vastuuta erikoissairaanhoidossa kärsii onnettoman palkka-eron vuoksi.

    • Näin

      Hoitaja se on lähihoitajakin. Aloittaja taitaa luulla itse itsestään liikoja. Tuollaisen asenteen omaavan kanssa en todellakaan haluaisi olla samassa työpaikassa!!

      • Enpidä

        Niinpä, kauhukseni huomasin, että koulun käytyäni on pitänyt olla "hoitaja", mitä en todellakaan koskaan ajatellut olevani. Olisi vielä pitänyt liittyä johonkin SuPerin liittoonkin! Jestas!
        No, onneksi selvisin mokomasta kauhukokemuksesta suht järjissäni!


    • eräs.hoitaja

      Aina on niitä työntekijöitä jotka pitää toista ammattiryhmää huonompana. Entä jos työporukassa kaikki ovat saman koulutuksen saaneita? Sitten on niitä työkavereita, jotka haluavat päteä ja ovat mielestään parempia kuin muut. Aina on jonkinlainen kilpailu paremmuudesta käynnissä. Itse arvostan yliopistokoulutusta. Mulle amk tutkinto on melkein sama kuin ammattiopisto. Johtaa yhtä raskaaseen työhön ja pieneen palkkaan. Yliopistotutkinto olisi "jotain", mutta ei amk tutkinto ainakaan minussa herätä sellaisia tunteita, että pitäisi kadehtia sitä tai pitää jotenkin enemmän arvostettavana. Itseäni amk koulutus ei motivoi. Kerran yliopisto ei tunnu mahdolliselta niin pysyn ammattiopisto tasolla.

    • lähihoitajata

      Monesti tällainen luokittelija on työpaikalla kiusaaja. Työyhteisö siinä kaikki painamme yhteen hiilen ja teemme työmme hyvin ja olemme oikeudenmukaisia ja kiittäviä työtovereille. Ei palkkaero ja ammattinimike kenestäkään tee erikoista. Monesti lähihoitaja joutuu tekemään hyvin vaativia töitä ja voi olla, että sairaanhoitaja ei välttämättä osaa niitä kaikkia töitä ja kysyy kokeneelta lähihoitajalta neuvoa.

    • puuttuvat.pisteet

      Anna arvo itsellesi, mutta arvosta myöskin toista, kuka tässä maailmassa voi sanoa itseään korvaamattomaksi. Olisiko ketjun aloittaja tehnyt sen provo mielessä?
      Jos hän on ihan tosissaan asioista tätä mieltä, niin onko hän niitä, jotka eivät ole päässeet lääkkikseen yrityksistä huolimatta ja nyt purkaa pahaa oloaan tällä palstalla.

    • asuB

      "Hoitajat ovat pelkkiä muuleja!" Totesi eräs psykiatri. Siis lääkäreiden (ei kaikkien) mielestä sairaanhoitajatkin ovat pelkkiä tavallisia pienipalkkaisi duunareita.

      • maailmassa_on_monta

        Sairaalamaailma on todella vanhakantaisen hierarkinen työyhteisö. Jäänne jostakin menneeltä ajalta. Omaa asemaa pönkitetään vähättelemällä toista ja aliarvioimalla hänen ammattitaitoaan, ihmisarvoaan.
        Voi miten pieniä muurahaisia me tässä maailmankaikkeudessa olemmekaan. Vaikka olisi AMK tutkinto suoritettuna ja omasta mielestään hyvin pätevä, niin aina löytyy joku, joka on vielä korkeammalla... sitten tulee vaikkapa tsunami tai mikä tahansa katastrofi - mitä merkitystä oppiarvoilla loppujen lopuksi on???


      • erytwerret

        Juurikin näin. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa mitä joku lekuri, sh, th tai joku muu ajattelee. Teen työni ja sillä siisti.
        Näitä tärkeilijöitä nyt on joka alalla (been there, done that) eikä siihen kannata lähteä mukaan. Lähinnä huvittaa. Omaa valheellista egoa ruokitaan ajatuksella keinotekoisesta ylemmyydestä, joka samalla alistaa toista. Ei tervettä.


    • realitysarja

      Sairaanhoitajat pitävät itseään myös suurina pelastajina, vaikka kaiken työn on tehnyt lääkäri. Lääkärit nauraa teille molemmile :D

    • Remymartin

      Älkää sairaanhoitajat luulko liikaa itsestänne,te olelette sosiaalisessa arvojäjestyksessä meitä lääkäreitä paljon alenpana,monet perushoitajat ovat teitä paljon fiksumpia,joten suu suppuun.Dok Remy Martin

    • Anonyymi

      Iltalehdessä oli juttu, että muuan lähihoitajaksi lukenut hakeutu lääkärikoulutukseen yliopistoon. Lukihäiröinen. Tää lähihoitaja ei ole edes ylioppilaskaan. Ihmeitten aika ei ole ohitse mennyt.

    • Anonyymi

      Tuossa yksi merkittävä syy siihen, miksi KAIKKI hoitoalan työyhteisöt ovat tehottomia. Se syy: valtapeli sairaanhoitaja vs. lähihoitaja
      Tehkää teille kuuluvat hommat, niin ei tarvitse asioida avin tms viranomaisten kanssa

    • Anonyymi

      Hyvä, hyvä ilmapiiri paranee kun sairaanhoitajat on työpaikoilla niin paljon parempia, kun lähihoitaja. Arvoisa sairaanhoitaja onneksi kaikki sairaanhoitajat ei noin tyhmiä.

    • Anonyymi

      Se on selvä kastijako suurimmassa osassa suomalaisia työyhteisöjä. Työpaikkakiusaaminen, epäasiallinen kohtelu ja kateus rehottavat. Minulla on suunnitelmissani pudottaa POMMI (=kyhätä esim. laskuvarjopommi) työpaikkani vessaan jopa tässä ihan lähiaikoina.
      On tämä suomalainen työelämä PERSEESTÄ.

    • Anonyymi

      Poikani opiskelee hoitsuksi. Hän tekee jatkuvasti alan keikkahommia ja jopa tykkää työstä. Sitä hän usein ihmettelee, miten huono työilmapiiri on niissä keikkapaikoissa, joissa hän on niitä paljon puhuttuja psk-hommia tehnyt. Akat nahistelevat keskenään, johtaminen on retuperältä ja hommat organisoitu todella huonosti, tieto ei kulje, vaikka asioita muka-kirjataan järjestelmään yms. En ollenkaan ihmettele, jos asiakkaat/potilaat/omaiset/läheiset ihmettelevät ja AVIn posti pullistelee valituksia ja kanteluita.

      • Anonyymi

        Tsemppiä sun pojalle että jaksaa painaa duunia :) Ja hieno homma että tykkää siitä, selvästi oma kutsumusala sitten kyseessä. Ihmetyttää ja ketuttaa tän maan ilmapiiri hoitoalaa kohtaan, tosi epäkiitollista siihen nähden miten paljon vaivaa hoitsutkin näkee ja mielellään haluavat jeesata.


      • Anonyymi

        Toivottavasti ei ole ainoa lapsi, jos haluat saada lapsenlapsia.


    • Anonyymi

      Olen persuhuora osastolla.

    • Anonyymi

      Sairaalassa hierarkia on armoton ja edelleen olemassa. Se on karu fakta, että lähihoitajat ovat hierarkiassa sairaanhoitajia alempana. Ja lääkärit sairaanhoitajia ylempänä. Sen kummallisempaa se ei ole.

    • Anonyymi

      Perseenpesijöitä ja vaipanvaihtajia.
      Toki tarpeellisia työntekijöitä mutta ei se lähihoitajasta tee sairaanhoitajia.

    • Anonyymi

      No. Kun olemme kaikki joskus kuolleita, niin sillä ei ole enää mitään väliä mikä oli titteli tässä elämässä. Kuolemahan korjaa meidät kaikki.

    • Anonyymi

      Aikun kiva teksti AP. Onko sulla jotain lähihoitajia vastaan kun noin haukut? Et selvästi pidä siitä asiasta että tässäkin maassa on ihmisiä jotka tekee tosi paljon hommia sen eteen että esim. rajoitteisilla henkilöillä, vanhuksilla, ym. olisi paremmat oltavat. Se on susta jotenkin huono juttu?

      Enkä oikein ymmärrä eri hoitoalojen laittamista mihinkään arvojärjestykseen. Me tehdään tällä pallolla kaikki oma osamme. Oletko sä AP joku ylijumalaan verrattava kultainen tähtisumu kun noin pystyt arvostelemaan? Onko täällä sun mielestä muitakin ns. huonoja ihmisiä? Mitä mieltä olet esim. psykiatreista? Entä palomiehet? Ovatko hekin pahoja ihmisiä kun pelastavat henkiä?

      SÄ oot selvästi parempi ihminen kun muut tällä planeetalla niin voisit nyt kertoa meille kaikille, miten tän maan hoito-ja sosiaaliasiat saadaan kuntoon niin että hra tai rouva täydellistä miellyttää? Antaa kuulua

    • Anonyymi

      Ainakin tehpoissa on paljon sairaanhoitajia, jotka eivät pärjää oikeassa työssä ,ja sitten yrittävät päteä lähäreille. So sad...

    • Anonyymi

      On se kivaa kun saa tuntea itsensä paremmaksi ihmiseksi kun muut..
      Koet itsesi varmaan jumalasta seuraavaksi vähintään. Onhan sinulla sentään hieno ammatti.
      Jotkut lähihoitajat pitävät myös itseään parempina kuin muita tavallisia ammatinharjoittajia vaikka koulutus saattaa olla heillä lyhyempi..
      Tuosta aloituksesta tuli suuhun vähän oksun makua..

    • Anonyymi

      Aloitus tuli kyllä Suomen tyhmimmältä sairaanhoitajalta!

      • Anonyymi

        ....joka on silti lähihoitajaa järkevämpi


    • Anonyymi

      Lähihoitajatko muka heikompaa ainesta... Mites se menikään...

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/233bebfa-4c53-48f4-8899-d0b928fd0103

      "Pääluottamusmies kertoi lehtorin olevan vaativa opettaja. Lehtori oli myös nostanut esiin ongelmia, esimerkiksi sen, että nykyisin kouluun pääsi hieman heikompaa opiskelija-ainesta ja näiden eteenpäin vieminen vaatii ”kanaemomaista hoivaamista”."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe