Iitin luonnonmuodostelmat ja luolat?

Luolat

Onko Iitin luonnon ihmeistä koottu mihinkään saatavissa olevaan julkisteluun tietoa mm. luolista Iitissä. Luin äsken, että joku luolaepos olisi ilmestynyt, mutta onkohan siinä iittiläisiä kohteita? Kymenkäänteen kalliomaalauksesta on mainintaa ollut ja keinotekoisesti louhituista luolista mm. Iitin ja Nastolan rajalla oleva iso luola.
Marjastaessani Kymen käänteen Mankalan puoleisella louhikkomäellä, näin karhun/ tai ketunpesäksi nimitetyn luolan. En tohtinut mennä sisään. Samalla kerralla jouduin pakenemaan muutaman, kun muutaman metrin päässä mustikka-annista iso eläin rymisteli pystyyn päiväuniltaan vitakosta. En jäänyt tarkentamaan. Mustikoiden lomassa oli isoja marjapaskonnoksia. Kai se karhuvaari oli? Kyllä sain jalat alleni ja louhikkoa alas juoksi hirmuvauhtia veneelle pakoon päästäkseni.

4

291

Vastaukset

  • Nyt on elokuun toinen päivä. Odottelin vastausta pari kuukautta. Ilmeisesti Iitissä ei ole mitään luonnonihmeitä ja -oikkuja tiedossa. Hiljaa virtaa Kymi Kouvolaan ja niin päin pois.

    • Ihmeen hiljasia muut iittiläiset ovat, verrattuna vaikka tuohon Virolahden palstaan. No ehkä siellä päin pari 'erikoista' persoonaa jaksavat paasata tietyistä aiheista, ja Iitin palstahan on tuorein Kymenlaakson palstoista

      ps. ootko kysyny kunnantalolta?


  • On täällä sellaiset keltaiset luolat,jotain keltaista läpinäkyvää kiveä, mutta en muista enää missäpäin, Mahtava paikka. Jossain Haapakimolan suunnalla.

  • Eikös ne ole suunnitellu ydinjätteen loppusijoitus kohteeksi tuota luolaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut