Kirjavinkkejä

sandrana

Tiedättehän tunteen, kun välillä löytää pinon hyvältä vaikuttavia kirjoja ja toisinaan ei kerrassaan mitään. Ajattelinkin, että voisimme laittaa tähän vinkkejä kirjoista. Itse voisin mainita esimerkiksi Nora Robertsin Morriganin ristillä alkavan trilogian ja Vicki Myronin Kirjastokissan.
Kirjallisuuden lajilla ei ole väliä, kunhan kirja on ollut sinusta lukemisen arvoinen.

7

80

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kukaan ei ole vielä uskaltanut vastata, joten laitan pari lisää. Näitä en ole vielä itse ehtinyt lukea, mutta olettaisin näiden olevan ihan hyviä. Yllätyksiä haudan takaa avaa Harper Connelly - sarjan ja tekijänä on Charlaine Harris sekä James Bowenin Bobin maailma. Tämä on toinen osa katusoittaja Jamesin ja hänen kissansa Bobin tarinasta.

   • Tähän pieni korjaus yllätyksiä haudan takaa on sarjan toinen osa, mutta luulin lukevani ensimmäistä. Eli ensimmäinen on kuiskauksia haudan takaa. Sujuvasti kirjoitettuja, mutta ainakaan minusta eivät olleet pelottavia. Sarja meni lukulistalle. Ihanaa saada myös uusia ehdotuksia tutustuttavakseen. Kiitos sinulle lukutoukka80.


  • lukutoukka80

   Vaikka kuinka on sellaisia kirjoja, joita suosittelisin, ainakin sen takia että tykkään itse :)

   Jeannette Walls: Lasilinna
   Jennifer Lauck: Siipirikko ja jatko-osa Hiljaiset vedet.
   Ovat omaelämänkerrallisia, kirjailijoiden omista lapsuus- ja nuoruusvuosista. Mielestäni todella koskettavia, ja erinomaisia luettavia. En koskaan ajatellut lukevani mitään omaelämänkertoja, mutta näistä oli hyvä aloittaa, ja nyt kesäkirjakasassa odottaa Joyce Carol Oatesin Blondi (joka kertoo osin fiktiivisesti Marilynin elämänkerran) ja Sisareni rakkaani (oisko murhatun lapsimissin ja perheensä tarina, tytön veljen "silmin")

   Joanne Harris: Sinisilmä. En ole tykännyt muista ko.kirjailijan kirjoista, mutta tuo todella kolahti, en malttanut lopettaa lukemista ja harmitti kun loppui niin äkkiä. Narraa taitavasti lukijan, niin monta kertaa, että alkaa jo epäilyttämään oma intuitio ja päätelmät.

   Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus. Tämäkin on sellainen tarina joka narraa lukijaa, taitavia juonenkäänteitä. Tämänkin kohdalla harmitti kun loppui liian äkkiä.

   Diana Sebolt: Oma taivas. Koskettava, erilainen, kirjoitettu kuolleen tytön "äänellä".

   Emma Donoghue: Huone. Tämäkin on erilainen kirja, kuin mihin yleensä on tottunut. Kertoo kidnapatun vuosia vankina olleen tytön ja vangitsijan aikaansaaman lapsen tarinan, joka alkaa vankeusajan lopusta ja jatkuu pakoon pääsyn jälkeisestä elämästä, sopeutumisesta suureen maailmaan. kertoja äänenä siis tämä poika.

   Jean Hegland: Suojaan metsän siimekseen. Todella vahva tarina joka varmaan jokaisen kannattaisi lukea, koska kertoo elämästä/tulevaisuudesta joka hyvinkin voi olla vielä totta. Mitä tapahtuu kun tulee "pimeys", sähköt ja teknologia lakkaa olemasta, kun ihminen jää vaille tietoa ympärillä tapahtuvasta, kun ihmisen pahin vihollinen on ehkä se toinen ihminen, ja selviytyminen on itsestä kiinni.

   usein ihminen jämähtää siihen tuttuun ja turvalliseen myös kirjoissa, mutta suosittelen kokeilemaan joskus jotain erilaistakin, koska voi yllättyä positiivisesti.

  • BLOODisLIFE

   Mun lempikirjat on Bram Stokerin Dracula no sehän on klassikko ja Jammu eli Erkki Kanervan Yrjön tekeleet se on helevetin hauska!

  • Lukutoukka123

   Minäkin voisin ehdotella nyt tuhansia eri kirjoja, jotka on tosi hyviä, mutta laitanpa nyt pari vinkkiä :)
   Kerstin Gier - Rubiininpuna, Safiirinsini ja Smaragdinvihreä
   Tuo yllä oleva kirjatriologia valloitti minut aivan täysin! Siinä on ihanasti sekoitettuna seikkailuja ja romantiikkaa, ja juoni kulkee sujuvasti eteenpäin ja on mitä mahtavin! Lisäksi minä pidän todella paljon kirjoitustyylistä, tarinan minäkertoja pureutuu todella mahtavasti syvälle sisimpään, ja saa milloin missäkin kohtaa tuntemaan raivoa, hellyyttä ja onnea. Tätä ei malta lopettaa, kunhan vain on päässyt juoneeseen sisään, alku saattaa olla hiukan tylsemmän puoleinen lukiessa sitä ensimmäistä kertaa, mutta ei siinä kauan kestä kun on jo ihastunut siihen kirjaan! Ainoa huono puoli on se, että ne loppuu AIVAN liian nopeaa. Itse olen lukenut nämä kaikki jo ainakin kaksi kertaa, ja kummallakin kerralla yhtä koskettava ja ihana. Siihen ei kyllästy, kuten joihinkin sarjoihin silleensä kyllästyy ja voin sanoa, että jos ekan osan lukee, niin ei malta millään lopettaa enää. Voin sanoa, että nämä kirjat kertovat tytöstä, joka... En voi paljastaa, se pilais koko jutun. Mutta suosittelen ERITTÄIN lämpimästi.

   Rick Riordan - Percy Jackson
   Tämä Percy Jackson-Kirjasarja kertoo pojasta -Percystä- jonka elämään tunkeutuu yhtäkkiä antiikin kreikan aikaisia hirviöitä, jumalia ja olentoja. Pian hän saa selville, kuka oikeasti on, ja mihin soppaan hän on pudonnut...
   Eli tää on ihana kirja, fantasia-seikkailupuolelta. Tää on niin mahtava, alkukaan ei oo ollenkaan tylsä, vaan vetää heti mukaansa. Suosittelen, tämä sopii erittäin hyvin kaikenikäisille, ja on erittäin viihdyttävää ja jännittävää lukemista.
   Tässä on sarjan järjestys, niistä ei ehkä ihan heti huomaa, missä järjestyksessä ne tulee, joten tässä ne on ensimmäisestä viidenteen; 1. Salamavaras 2. Hirviöidenmeri 3. Titaanien kirous 4. Labyrinttitaistelu 5. Jumalten sota

   Erin Hunter - Soturikissat

   Soturikissat kertovat nimensä mukaisesti kissoista. Kirjasarja on tosi jännittävä ja ihana! Itse tykkään tosi paljon, luin näitä aika nuorena, ja silloin oikeesti Soturikissat oli mun elämä XD Mutta joo, nää seikkailut on ihan parhaita ja hahmot on niin ihania! Juonenkäänteet on yllättäviä, ja olen monta, monta kertaa purskahtanut itkuun lukiessani näitä. Kirjastostakin on ihan pakko aina lainata vähintään kaksi osaa. Alusta asti mukaansatempaava. Tätäkin suosittelen erittäin lämpimästi.

   Noniin nyt aikani alkaa loppua, vaikka olisin mieluusti kertonut parista muustakin sarjasta. Toivottavasti kävelette ensi kertaa kirjastosta pois joku näistä kirjoista kainalossa ;3

  • suosittelija

   Clive Barkerin kirjoista:
   -Abarat-sarja (fantasiaa)
   -Kadotuksen peli (kauhua)
   -Veren kirjat 5 (Ei liian rajua)

  • Mustatikari

   J.r. ward - mustan tikarin veljeskunta sarja tai samaisen kirjailijan langenneet enkelit sarja

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   318
   3730
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   269
   2133
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   104
   1482
  4. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1363
  5. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   93
   1358
  6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1217
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1208
  8. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   36
   1044
  9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   49
   1038
  10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

   kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
   Ikävä
   65
   924
  Aihe