Suggestioalttius/ kielilläpuhuminen

KalervoAttePetteri

Minua on jo pitkään mietityttänyt mahdollinen korrelaatio uskovaisten henkilöiden kielelläpuhumisen ja suggestioalttiuden välillä.

Vain alle 50% (20-50) ihmisistä ovat suggestioalttiita, kuin myöskään kaikki uskovaiset eivät saa nk. "kielilläpuhumisen lahjaa".

Olisiko kielilläpuhuminen selitettävissä yhdenlaisena "sivupersoonana", joka on suggeroitunut kielilläpuhujaan, ottaen huomioon että kielilläpuhujat ovat ymmärtääkseni pääosin uskontoa kauemmin vaalineita henkilöitä.

Jos joku tietää asiasta, tai tutkimuksesta asiaan liittyen niin vastauksesi olisi suotavaa.

9

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suggestiivikkoko

      Juuri tuohon kysymyksenosaan ei ole tiedossani kirjallisuutta, muta käytännönkokemuksena tuntemieni kielilläpuhujien tapauksissa vaikutuksille altis ja herkkäuskoinen ei ole saanut kielilläpuhumisen lahjaa toiveistaan huolimatta, mutta itsenäiset vahvat vaikuttajapersoonat ovat saaneet.

      Tuolla on aika pitkä kirjoitushistoria kirjallisuuksineen ja linkkilistoineen kielilläpuhumisesta omakohtaisena ilmiönä.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13551032#comment-78866741

      • Jatkoa-edelliseen

        Luin aika paljon sivupersoonallisuusilmiöstä aikoinaan. Reima Kampmanin kokeiluissa sivupersoonallisuuksia pystyttiin aikaansaamaan monille koehenkilöille hypnoosin keinoin.

        Hypnoosista lienee aika paljon luovuttu, koska tulokset ovat niin häilyväisiä. Hypnoosissa olevan henkilön alitajunta luo hypnotisoijan toiveen mukaisia epätosia muistikuvia, esimerkkeinä vaikkapa lasten hyväksikäyttötapaukset, ufosieppaukset ja sielunvaellukset menneine elämineen.

        Uskonnollisessa viitekehyksessä sivupersoonat ja pahojen henkivaltojen toiminta ovat aika likeisiä ilmiöitä. Sivupersoonallisuuksia ilmenee vaikeiden traumaattisten kokemusten käsittelyssä. Toisaalta vaikeat traumaattiset kokemukset monien muiden mahdollisuuksien ohessa (kenties hypnoosinkin) avaavat ovet henkivaltojen sisäänpääsylle.

        Ketjun aloittajan kysymyksen taustalla lienee hurmoksellinen (kielilläpuhumis)ilmiö (kaikissa tapauksissa ei mainita kieliä), mistä Raamatussa on monia esimerkkejä: 70 kansan vanhinta Mooseksen aikana, Samuelin profeettakoulu, Helluntain Pyhän Hengen vuodatus, Korneliuksen tapaus, joissa Jumalan Henki tulee henkilöihin ja ottaa heidät hetkeksi valtoihinsa.


    • prian

      kaikki on sugestio,,,,,,uskonnosta voi puhua ainoastan ihmiinen joka on lukenut uskonnonkirjat,,,,siksi uskonnonlahkot eniten metsästä naiveja kilttija kavereita jotka
      ei tuntee lainkaan uskonnonkirjat...se on paha,,,mut niitä ei saa vihata,,,niinkuin entinen arkipiisp,,,,paarma on sanonut,,,sekin riippuu jumalantahdosta,,uskooko,,,vai ei
      palatan hetkeksi sugestiosta,,,,se on päätehtävä medialle kokomaailmassa,,,pelotella ihmisija useimmiten,,,,valhelisella tiedolla....esim,,,,
      äsken luin,,,et helikkobaktteerin ilmantumisen on hyvvin riippuvaist,,,,hygienista...kun hakee viralliset tilastot näkee ,,et se on TOTUUDENTOTTA,,,,eli vähiten %sti helikko,,,on afrikanvaltiossa niger-issa
      ja eniten in tanskassa,,,,
      voi että,,,,,kun sataa vettä,,,,

    • 89754326

      Maallikot osaavat hyvin puhua kielillä. Erityisesti enkeliterapeutit tai tarrahenkisuggerit.
      Puhuvat sen sortin huuhaata, et oksat pois.

    • Mitenlienee

      Lauerma sanoo, että jos ihminen uskoo yliluonnolliseen, hän melko varmasti on myös hypnoosiherkkä! Siten siis kaikki, jotka uskovat johonkin jumalaan, olisivat hypnoosiherkkiä. Se taas ei selitä lainkaan sitä, mitä aloittaja kysyi, vaan kaikkien pitäisi saada kielilläpuhumisen lahjankin... Jos taas kaikki jumalaan tao muuhun yliluonnolliseen uskovat olisivat oikeasti hypnoosiherkkiä, niin hypnoosiherkkiä pitäisi olla paljon enemmän ja eri maissa ja eri aikoina ihmiset olisivat aivan eri herkkyysasteilla.

      Mitään tieteellistä pohjaa tuossa oikeussalissa esitetyssä mielipiteessä ei ole. Todellisuudessahan on todettu, että mielikuvituksekkaat ihmiset ovat herkempiä hypnoosille kuin mielikuvituksettomat. Kyky eläytyä on puutteellinen toisilla, jotta nämä vaipuisivat hypnoosiin. Syynä voi olla myös haluttomuus mennä hypnoosiin ja pelko kontrollin menetyksestä, joka usein sitoo ja kahlitsee mielikuvituksettomia tyyppejä.

      • KalervoAttePetteri

        Juuri tuohon uskontojen ääri-ilmiöiden ja hypnoosiherkkyyden väliselle riippuvuudelle yritin saada vastausta/ pohdintaa..

        Asia tosiaan tuli mieleeni lukiessa juuri yhdessä kommentissa mainittuja Reima Kampmanin tutkimuksia. Muutoin tieteellistä pohjaa kommentissa/-teissa ei ole, ellen erikseen sitä tuo esille. Myös tuo Lauerman kommentti on oleellinen "jos ihminen uskoo yliluonnolliseen, hän melko varmasti on myös hypnoosiherkkä".

        1. Tuntemani uskovaiset (Helluntailaiset) kertoivat muinoin vieraillessani heidän jumalanpalveluksessaan ja ihmetellessäni kielilläpuhumista, että "kielilläpuhumisen lahjan", saavat vain määrätty osa uskovista.

        2. Myöskin ainoastaan määrätty osa ihmisistä ovat suggestioalttiita, eli hypnotisoitavissa.

        Juuri kahden edellisen asian välinen yhteys kiinnostaa. Jos saisi tutkimukseen useita kielilläpuhuvia uskovaisia ja pääsisi kokeilemaan heihin hypnoosia.
        Mittaria ei voisi välttämättä pitää kovin luotettavana juuri tuo edellisessä kommentissa mainittu kohderyhmän mahdollinen haluttomuus mennä hypnoosiin.


      • Kalervo-Petteri

        Tässä esimerkki tarkoittamastani kielilläpuhumisesta (esim. kohdasta 5:20 eteenpäin): https://www.youtube.com/watch?v=NZbQBajYnEc

        Ja tässä kotimainen versio: https://www.youtube.com/watch?v=plA279q6i8M

        Ilmiöön sen enempää kantaa ottamatta, uskoisin että asia on psykologisesti selitettävissä. Linqvistisesti väitän kaikkia kuulemiani esimerkkejä tuosta kielilläpuhumisesta melko "köyhinä", myös asianomaisten perustelut ovat inhimillisiä, joskaan eivät välttämättä tosia.


    • puhu

      Mitä kieliä nämä kielilläpuhujat puhuvat ?

      • anttipenttierkkiantero

        Hyvä kysymys. Kai nk. "kieliä" on useita, mutta niistä ei ole ymmärtääkseni tunnistettavissa minkäänlaista järkevää rakennetta.

        Kuvaukseksi on joskus käytetty sanaa pulputus, joka sopii mielestäni mainiosti kunnes toisin todistetaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      452
      2315
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2076
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1592
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1571
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1345
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1341
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      151
      1326
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1226
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1105
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe