Mediamestarin törkypropagandaa [Osa 27]

(Case pyttipannu)

Objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus –niminen MTK:n järjestölehti tiesi kertoa viime viikolla, että MTK yhdessä ruotsinkielisen järjestön tarjosi 280 gramman pyttipannuannoksia kananmunan ja maidon kera 30 sentin tuottajahinnalla.

Tragikoomisesti täällä jossakin keskustelussa tukijussi kognitiivisen disssonanssin vallassa ollessaan sai tuonkin hinnan venkuloitua pelkäksi 3 sentiksi. Ihmetellä täytyy MTK:n keinovalikoiman vähyyttä tukijussin etujenvalvonnassa, kun tällaiseen surkuhupaistakin hupaisampaan operaatioon on täytynyt lähteä. Todellisen osaamisen vajetta täytyy piilotella tällaisilla pellehypyillä.

Sinällään MTK.n ilmoittama hinta 30 senttiä ei ole sen uskottavampi kuin venkulan täällä esittämä 3 senttiäkään; ei sillä ole totuuden kanssa kovinkaan paljon tekemistä.

MTK:n uskottavuus tässä yksityisessä asiassa kuin yleisemminkin on hyvin horjahtelevaa laatua. Se johtuu osaltaan siitä, että MTK yrittää sälyttää syytä kaupan niskaan perusteetta, eikä kerro rehellisesti paljonko oikeasti on kaupan osuus ja paljonko elintarviketeollisuuden osuus.

MTK ei ole missään todistanut väittämiään kaupan ylisuurista katteista oikeaksi. Törkeän julkeasti se omilla sivuilla kakkaroissaan esittää elintarviketeollisuuden ja kaupan osuuden yhtenä summana, vaikka varmasti tietää osuudet eriteltynäkin. Jo hallintonotaari Sirkka-Liisa Anttila ministerikautenaan sanoi tietävänsä tasan tarkkaan paljonko on kenenkin osuus, mutta ei kertonut sitä julkisuuteen.

Tähän vaiteliaisuuteen on MTK:lla ja Anttilalla yksi ja sama syy. Suomalaisilla talonpojilla on määräysvalta niin Valiossa, Atrialla kuin HKScanissakin. Mäyrytessään kuinka em. yhtiöt maksavat huonoa hintaa heidän tuotoksistaan he unohtavat kertoa istuvansa hintaneuvotteluissa niin ostajana kuin myyjänäkin eli jos hinta on huono, se on täysin heidän omaa syytään. Tietenkin tukijussit totaalisesti unohtavat mainita elintarvikeyhtiöiltä saamansa osingotkin tuki-itkuaan itkiessään.

Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa MTK:n venkoilu ja suoranainen tosiasioiden salailu eivät mitenkään ole lisäämässä Sipilän vaatimaa yleistä luottamusta.

61

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SULRAVIIRAAKOVIN

      99,99% MUISTRAHAN SE JOPPE,,,:)))))))))))))

      • jackpolterwillisjackalwe

        Muista et tuet loppuu joskus, Kannuksen elätti.


      • JOPPEPIPIO

        JOHRAHAN NE IRIOOTRI LOPRUHUN EIR MAATALOURDES OLEEHEN KO KORVAHUKSRIA,,,, MUT SOSRUHU TUET SAATRAAHAN SIPSILÄHÄN LAITRAAHAN LEIKRURIIHIN,,,:))))))))))))


      • törsbevslegbabolditevv
        JOPPEPIPIO kirjoitti:

        JOHRAHAN NE IRIOOTRI LOPRUHUN EIR MAATALOURDES OLEEHEN KO KORVAHUKSRIA,,,, MUT SOSRUHU TUET SAATRAAHAN SIPSILÄHÄN LAITRAAHAN LEIKRURIIHIN,,,:))))))))))))

        Pakko poistaa tuet tai muute ollaha Kreikan ja Kepulandian tilassaha.


    • reiluuttahintaan

      jos sie joppe kuuntelisit joskus muitaki ku omaa munaas ni olisit huomannu et viljelijä saa pyttipannu 3s annos kun viljelijälle tilitetään perunasta 15 s kg jos annos on pieni niin voiha toho hintaan ostaa 3 annosta ni ei o kallista
      siinähän myytiin se nimen omaan samalla hinnalla mikä viljelijälle maksettiin mut ethän sinä arska perse mitää tajua sen huomaa kun ilman nimimerkkiä kirjoitat
      mutta kyllä huomaa kaikesta tyhmyytesi jos hinta on 3s tai 30 s ihan sama vain sinunkaltaisesi kerjäläinen jaksaa kitistä
      pyttipannussa oli perunaa sikaa nautaa sipulia rypsiöljyä kananmunaa ja lasi maitoa
      järjestä sinä torilla päivä jossa voi palkata duunarin niillä kuluilla minkä se tulee maksamaan kun kaikki kulut lasketaan mukaan ni katso kuka palkkaa tuunarin töihi ihmiset saivat maksaa myös enemmän kuin tuotteen hinnat olivat ihmiset maksoivat keskimäärin puolet enemmän eli hyväksyttävä korvaustaso viljelijälle on tuotteen hinnoista 100% eli saman verran korvausta valtiolta kun tuotteista saa
      kiitos kun toit tämän esiin
      yhteenvetona pyttipannu maksoi saman mitä tuottajat saavat tuotteista hintaa ihmiset halusivat maksaa vapaaehtoisesti 100% enempi eli 30s 30 s tätä voi kuvastaa sillä että ihmiset ovat valmiit maksamaan viljelijöille toisenpuolen lisää korvauksina tuotteenhintaan
      kiitos jopa kun toit asian esiin tästä on hyvä jatkaa

    • groidfemifilesmustard

      Koska Närpiö tarjoaa takaisin sen sadan miljoonan euron edestä kolmenkymmenen vuoden aikana saamansa maataloustuen.

      • silloin-silloin

        Sitten kun maataloustuotteiden ostajat saamansa hyödyn alempien hintojen muodossa palauttavat. Kauppa voi sitten myös maksaa kuluttajille kiskurihinnoin perimänsä ylisuuret katteen takaisin.


      • mannejämpti
        silloin-silloin kirjoitti:

        Sitten kun maataloustuotteiden ostajat saamansa hyödyn alempien hintojen muodossa palauttavat. Kauppa voi sitten myös maksaa kuluttajille kiskurihinnoin perimänsä ylisuuret katteen takaisin.

        Mafia monopoli josta miljardit virtaa ihmisille jotka hädin tuskin osaa pyyhkiä enää omaa persettään. Natsi-Saksan lait käyttään ja kaikille sen mukaan mitä tuottaa Suomelle, tomaatin tai maatalouskoneiden tuottaminen ei millään lailla paranna suomalaisen rodun hyvinvointia.


    • jaahaaas

      "Liki tuhat ihmistä jonotti leppoisassa tunnelmassa halpaa lihaa Helsingin Narinkkatorilla, kertoi paikalla ollut Helsingin Sanomien toimittaja Elina Kervinen. Kyseessä on MTK:n tempaus, jolla pyrittiin osoittamaan tuottajien pieni osuus lihan loppuhinnasta.

      Maanviljelijät myivät tänään lihaa ja muutamia muita elintarvikkeita erityisen halvalla Helsingissä ja yhdeksällä muulla paikkakunnalla.Pyydetyt hinnat ovat tuottajahintoja, joten esimerkiksi naudanpaistin kilohinta on vain reilut kolme euroa".

      Jopa_vain kirjoitti "trakikoominen tempaus jota muut nauroivat."

      Mutta...

      "Tempaus sai kuitenkin vuoden myönteisen markkinatekopalkinnon jossa kukuttajille tuki hyvin selville miten pieni osuus kaupan hinnoissa on alkutuotannos osuus. Sitä sinä jopa itsekin täällä toitotat vaikka et tyhmyyksissäsi sitä ymmärrä.

      "Markkinointi & Mainonta -lehti ja MARK Suomen Markkinointiliitto palkitsivat MTK:n ja SLC:n ruuan tuottajahintaprotestin Vuoden 2012 Markkinointitekona. Kriteerinä on perinteisesti ollut, että vuoden markkinointiteon pitää ylittää tavanomainen markkinointiteko ja luoda uutta. Palkitsijoiden mielestä tuottajajärjestöjen tempaus täytti kriteerin kirkkaasti, saavutti valtavasti myönteistä julkisuutta ja aloitti laajan yhteiskunnallisen keskustelun".
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11520395

      • groidfemifilesmustard

        Tempauksiahan teillä loisilla on enemmän ku Homer Simpsonil.


      • ANTRAKIAILMAASEKS

        JOPPE OLRUHUN TAKRUUL SYÖMRÄSS SIIN JONOSSS,,,:))))))))))))))))


      • filesbeyoseaklimkteder
        ANTRAKIAILMAASEKS kirjoitti:

        JOPPE OLRUHUN TAKRUUL SYÖMRÄSS SIIN JONOSSS,,,:))))))))))))))))

        Oli kuulemma ruista tarjolla siinä jonossa valion kusella höystettynä, epäterveellisiä molemmat.


    • tempaukista

      Loisilla? Etkö syö ollenkaan? Kummallista!
      Eikös loisia ole ne jotka eivät itse kykene hankkimaan itselleen ruokaa...

      Ottiko koville kun tempaus palkittiinkin vuoden 2012 Markkinointitekona.

      "Markkinointi & Mainonta -lehti ja MARK Suomen Markkinointiliitto palkitsivat MTK:n ja SLC:n ruuan tuottajahintaprotestin Vuoden 2012 Markkinointitekona."

      • rasputindourifiknsongofi

        Kaks miljardia joka vuosi, kyllä se loisimiselta kuulostaa.


    • kun-järki-ei-riitä

      Aijaa...saattaa kuulostaa kuten vaikkapa 63 miljardia euroa sosiaaliturvaan.

      Mutta ajatteleva ihminen tajuaa että ruoka ja terveydenhoito ovat elintärkeitä asioita ihmisille joita kombensoidaan yhteiskunnan yhteisistä varoista.

      Mutta kun aivotoiminnan kapasiteetti ei riitä asioiden tajuamiseen niin se ei yksinkertaisesti riitä...

      • silesiawaynegacyikn

        Ihanko Laaninen tuon luvun tukipummille laski, ei taida edes Suomen valtion budjetti olla tuota luokkaa.


    • No niin. Sehän oli selvää, ettei MTK ilmoittanut täyttä totuutta kertoessaan, paljonko ainekset olisivat maksaneet v ä h i t t ä i skaupasta ostettuna. He väittävät ostohinnaksi 1,50 €, mutta se on raskaasti liioiteltua, kuten näette allaolevasta taulukosta (Hinnat on laskettu 250 gramman pyttipannuannoksen, kananmunan sekä
      kahden desin kevytmaidon perusteella K-Citymarketin verkkokaupan hinoilla):

      a-hinta määrä g annoksen hinta
      Naudanpaisti kg 18,97 025 0,47425
      Porsaan ulkofile kg 11,65 025 0,29125
      Kananmuna 10 kpl 1,5 001 0,15
      Perunat kg 0,72 140 0,1008
      Maito l 0,72 200 0,144
      450 1,1603


      Tarvikkeet olisivat siis lähteneet K-Citymarketin verkkokaupasta hintaan 1,16 €.
      Koska kysymyksessä oli verkkokauppa, väitän, että hankkimalla ainekset Karisman Citymarketista paikan päältä itse, olisin selviytynyt alle eurolla.


      MTK:lta tämä oli tympeää ja saastaista törkypropagandaa velheellisin lähtötiedoin toteutettuna t e m p a u k s e n a.

      • NOLAATITRESTAAS

        SIWAAHAN HINTROI IRIOOTRI,,,:))))))))))))))

        KYL O KOMPRETENSSI VÄHISS JOPPEELL,,, ILMRAANKOS O KÖYHÄ SPURGU EIR TAJUAHAN KAUPRAHAN JA TUOTRAJAHAN HINTROJEHEN EROAHAN,,:)))))))))))))


      • jämptei

        Kepu pettää aina.


    • Toisaalta ja loppujen lopuksi tällaisilla tragikoomisilla MTK:n t e m p a u k s i l l a
      ei ole koskaan saatu mitään konkreettista aikaan. Eikä tulla koskaan saamaankaan. Ei näillä tempauksilla ole kuin kyseenalainen viihdearvo. Tosin tempaukset tietysti saattavat syödä
      MTK:n yleistä uskottavuutta, kun ei tiedä milloin he ovat tosissaan ja milloin vain pellehyppyjä hyppäämässä. Pellehyppyjähän nämä ovat ollett nämä olkiukko-Hemilän polttamiset ja milloin mitkäkin, absurdit alehappeningit.

      Edistystä saattaisi tapahtua, jos ensin julkisesti kerrottaisiin totuus, mikä on kunkin toimijan osuus, eikä venkoiltaisi niinkuin nyt venkoillaan, kun kaupan ja elintarviketeollisuuden osuutta ei erotella.
      Niin kauan kun sitä tietoa salataan, on turhaa kuvitella edes mitään luottamukseen pohjautuvaa keskustelua syntyvän ruokakaupan hintarakenteesta ja sen mahdollisesta epäoikeudenmukaisuudesta.

      MTK:n pyttipannuprotesti jää merkityksettömäksi tussahdukseksi. Vakavissa neuvotteluissa ei voi käyttää argumentteina tällaisia epämääräisiä tuloksia, mutta tuskin MTK on odottanutkaan muiden kuin omien viljelijäjäsentensä ottavan todesta tällaiset leikkimieliset 'tulokset'.

      • graznajaLahtaus

        Hmmphh...Söitkö kaiken?


      • jeremiahpulksamsimocher
        graznajaLahtaus kirjoitti:

        Hmmphh...Söitkö kaiken?

        Niih haisevaa oli, ettei oikein törsän tuottamaa pystynyt syömään.


    • JOhomoPA

      hhahahahahahahahahhhahahaaaaaaaaaaaaa jopa vain ei osaa laskea teollisuuden ja kaupanosuutta ruuan hinnassa....viljelijöidenhinnathan jopa on saanut lukea jo sataan kertaan
      ota pönttö se vaikku silmistäs pois ja nää hinnat ja mällit korvistas jotta kuulet joskus
      kansalaiset oli valmiit maksaan ruuasta samanverra enempi kun tuottajahinnat ovat
      tämä harmittaa umpi kadetta jopaa

      • brithompitetörsäpur

        Aneeminen Kannuksen luuviulu, lopeta se kiljun ryystäminen, niin ajatuskin ehkä selvenee.


    • jaahaaas

      "Niin kauan kun sitä tietoa salataan, on turhaa kuvitella edes mitään luottamukseen pohjautuvaa keskustelua syntyvän ruokakaupan hintarakenteesta ja sen mahdollisesta epäoikeudenmukaisuudesta." jopa_vain

      "Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n tekemän tutkimuksen mukaan kaupan osuus lihatuotteiden verollisesta kuluttajahinnasta oli noussut 2,6 prosenttiyksiköllä 31,3 prosenttiin vuosina 2008–2012.

      Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n tekemän tutkimuksen mukaan kaupan osuus lihatuotteiden verollisesta kuluttajahinnasta oli noussut 2,6 prosenttiyksiköllä 31,3 prosenttiin vuosina 2008–2012.

      Kaupan osuutta ovat kasvattaneet kansainvälisen kaupan kasvu, päivittäistavarakaupan keskittyminen ja lihasektorin tiukka kilpailutilanne.

      Myös lihateollisuuden osuus on kasvanut vuosina 2008–2012. Lihateollisuus saa kuluttajan maksamasta hinnasta 33,6 prosenttia, missä nousua on noin prosenttiyksikkö.

      Tuottajan osuus laski hieman noin 23 prosentista."
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/mtt-kauppa-vie-lihan-hinnasta-yh%C3%A4-enemm%C3%A4n-1.64303

      maataloustuottajan osuus 14%

      Broilerin rintafileen kuluttajahinnan rakenne,
      maataloustuottajan osuus 11%


      Ruuan hinta on noussut Suomessa viime vuosina tasaisesti. Tuotantoketjun osia vertailtaessa kauppa on onnistunut kasvattamaan omaa siivuaan, toisin kuin tuottaja ja teollisuus.

    • btä

      Täydenkuun aika! Joppe parkaa riivaa näköjään taas kovasti.

      • jämptepäilsopii

        Lakeuksien tukiloinen uskoo vielä tähdistä ennustamiseen, juoppo Lestadius ei sitä kieltänyt.


    • miten-sen-nyt-ottaa

      "Toisaalta ja loppujen lopuksi tällaisilla tragikoomisilla MTK:n t e m p a u k s i l l a..." jopa_vain

      ""Liki tuhat ihmistä jonotti leppoisassa tunnelmassa halpaa lihaa Helsingin Narinkkatorilla, kertoi paikalla ollut Helsingin Sanomien toimittaja Elina Kervinen. Kyseessä on MTK:n tempaus, jolla pyrittiin osoittamaan tuottajien pieni osuus lihan loppuhinnasta."

      "Markkinointi & Mainonta -lehti ja MARK Suomen Markkinointiliitto palkitsivat MTK:n ja SLC:n ruuan tuottajahintaprotestin Vuoden 2012 Markkinointitekona. Kriteerinä on perinteisesti ollut, että vuoden markkinointiteon pitää ylittää tavanomainen markkinointiteko ja luoda uutta. Palkitsijoiden mielestä tuottajajärjestöjen tempaus täytti kriteerin kirkkaasti, saavutti valtavasti myönteistä julkisuutta ja aloitti laajan yhteiskunnallisen keskustelun".

      • bevsopinionathimlenincry

        Ja palkinnosta päättänyt raati koostui kannuslaisista, teuvalaisista ja isojokilaisista.


    • anteroraffertyhistsport

      Oliko edes Kekkosen aikana noin härskii.

      • SUOMINOUSUUHUN

        JOPPEEHEN PIINAHA VASTRAHAN ALUUSSS,,,,:))))))))))))))))))))))


      • boobrafertvondtörpurolec
        SUOMINOUSUUHUN kirjoitti:

        JOPPEEHEN PIINAHA VASTRAHAN ALUUSSS,,,,:))))))))))))))))))))))

        Huonos jamas ollaha 2019, Kreikan tasol vaik silti tukii tlrsil makselemaha.


    • sailaskaunarcherilt

      Sitä vakaata natsi ja neuvostohenk6stä kollrktiivista johtamista jolla tukipummit kerskuvat.

    • MTK:n esityksen mukaan naudan ulkofileen hinnasta elintarviketeollisuuden ja kaupan yhteinen osuus on 78,5 %. Ollakseen reilusti asialla MTK:n olisi tullut ilmoittaa erikseen nämä lukemat, kun ne kerran tiedetään. Suurimmasta osasta elintarvikkeita ei ole saatavissa salailun takia erittelyä kaupan ja ETL:n osalta, mutta lihan osalta nimimerkki ’jahaaas’ – kiitoksia vain hänelle - väittää
      (esittämättä eksaktia lähdedokumentin osoitetta) , että kaupan osuus olisi 31,3 prosenttia.

      Tästä saammekin näppärästi irti sen MTK:kin karsastaman tiedon, että alkutuottajan ja
      ETL:n yhteinen osuus on 47,2 %. Kun tiedämme, että valtaosa lihateollisuudesta on tukijussien itsensä määräysvallan alaisena, ja tukijussit myös suurimmalta osalta keräävät syntyvät voitot, tilannetta ja lihan hintarakennetta voi pitää varsin kohtuullisena.

      Suomalaisen talonpojan ahneus on perinteisesti ollut tiedossa ilman, että olisi tarvittu tällainen MTK:n pellehyppykampanja, irvokas pyttipannuepisodi.

      Suomessa syötävien elintarvikkeiden kotimaisuusasteen aleneminen näyttää johtuvan enemmän talonpojan ahneudesta kuin kaupan toimenpiteistä.

    • jaahaaas

      Kun edellisen MTK,n tempauksesta kirjoitit samalla tavalla, "Toisaalta ja loppujen lopuksi tällaisilla tragikoomisilla MTK:n t e m p a u k s i l l a..." ja kuinka ollakkaan, ""Markkinointi & Mainonta -lehti ja MARK Suomen Markkinointiliitto palkitsivat MTK:n ja SLC:n ruuan tuottajahintaprotestin Vuoden 2012 Markkinointitekona...Palkitsijoiden mielestä tuottajajärjestöjen tempaus täytti kriteerin kirkkaasti, saavutti valtavasti myönteistä julkisuutta...".

      Kuka enää ottaa sinua vakavasti?

      Mitä siitä vaikka elintarviketeollisuuden osuus on mikä on jos tulos on huono mutta kaupan tulos sen sijaan nousee taantumankin aikana.

      "Elintarviketeollisuuden
      talouskatsaus 1/2015
      1/3 • Elintarviketeollisuuden talouskatsaus 1/2015 Heikko yleinen talouskehitys, kiristyvä
      kilpailu, elintarvikkeiden hintojen lasku ja Venäjän elintarvikkeille asettamat
      tuontikiellot rasittavat elintarviketeollisuutta. Tuotanto supistui vuoden 2014
      aikana ja suhdannetilanteen ennakoidaan pysyvän tavanomaista heikompana
      myös kuluvan vuoden alkupuoliskolla."
      http://www.etl.fi/www/fi/julkaisut/Julkaisut/ElintarviketeollisuudenTalouskatsaus1_2015.pdf

      "Keskon osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2015: Kannattavuus parani ja tase pysyi vahvana, Anttilan myynti toteutui katsauskaudella. Keskon osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2015: Kannattavuus parani ja tase pysyi vahvana, Anttilan myynti toteutui katsauskaudella.
      http://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-tiedotteet/porssitiedotteet/2015/keskon-osavuosikatsaus-1.1.-31.3.2015-kannattavuus-parani-ja-tase-pysyi-vahvana-anttilan-myynti-toteutui-katsauskaudel/

      "S-ryhmä paransi tulostaan.S-ryhmän viime vuoden yhteenlaskettu tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 274 miljoonaa euroa. Se on yli viidenneksen parempi kuin edellisenä vuonna."
      http://www.kauppa.fi/ajankohtaista/uutiset/s_ryhma_paransi_tulostaan_24726

    • Suomalaisen ruuan kotimaisuusaste on muuten huomattavasti alhaisempi, mitä yleisesti uskotellaan.

      Elintarviketeollisuuden bruttoarvo oli v. 2012 11.600 M€. Samaan aikaan alkutuotannon ja ETL:n yhteinen välituotepanoksen hankinta ulkomailta ylsi aina 4.900 M€. Tämän perusteella voi jokainen itsekin laskea, että ETL:n bruttoarvon kotimaisuusaste on vain luokkaa 57 %.

      Kaupan aikaan saama arvonlisäys nostaa kotimaisuusasteen n. 62 %:iin huolimatta siitä, että kauppa tuo elintarvikkeita ulkoa suoraan n. 2.000 M€ edestä.

      Kotimaista alkutuotantoa tarvitaan suomalaiseen ruokapöytään vain 1.500 M€ arvosta. Mielenkiintoista on nähdä, millä tavoin Juha Sipilä noteeraa tämän sairaan epätasapainon, mikä syntyy siitä, että tuon 1.500 M€ arvoisen tuotoksen aikaan saamiseen tarvitaan nykyisellään 2.000 M€ edestä talonpojalle maksettavia tukiaisia.

      Epätasapaino on poliittisen toimenpitein aikaan saatu ja se voidaan poliittisin toimenpitein purkaa, ja olisikin yhteiskuntasopimuksen aikaan saamisen kannalta välttämättömyys lakkauttaa ainakin kansallinen tuki 1.100 M€ ja viljelijäin lomailurahat 240 M€.

    • Suomalaisen ruuan kotimaisuusaste on muuten huomattavasti alhaisempi, mitä yleisesti uskotellaan.

      Elintarviketeollisuuden bruttoarvo oli v. 2012 11.600 M€. Samaan aikaan alkutuotannon ja ETL:n yhteinen välituotepanoksen hankinta ulkomailta ylsi aina 4.900 M€. Tämän perusteella voi jokainen itsekin laskea, että ETL:n bruttoarvon kotimaisuusaste on vain luokkaa 57 %.

      Kaupan aikaan saama arvonlisäys nostaa kotimaisuusasteen n. 62 %:iin huolimatta siitä, että kauppa tuo elintarvikkeita ulkoa suoraan n. 2.000 M€ edestä.

      Kotimaista alkutuotantoa tarvitaan suomalaiseen ruokapöytään vain 1.500 M€ arvosta. Mielenkiintoista on nähdä, millä tavoin Juha Sipilä noteeraa tämän sairaan epätasapainon, mikä syntyy siitä, että tuon 1.500 M€ arvoisen tuotoksen aikaan saamiseen tarvitaan nykyisellään 2.000 M€ edestä talonpojalle maksettavia tukiaisia.

      Epätasapaino on poliittisen toimenpitein aikaan saatu ja se voidaan poliittisin toimenpitein purkaa, ja olisikin yhteiskuntasopimuksen aikaan saamisen kannalta välttämättömyys lakkauttaa ainakin kansallinen tuki 1.100 M€ ja viljelijäin lomailurahat 240 M€.

      • tuotttaja

        "Mielenkiintoista on nähdä, millä tavoin Juha Sipilä noteeraa tämän sairaan epätasapainon..."

        Toivottavasti uudet päättäjät tekevät asialle jotain että tuottajahinta saadaan nousemaan.


    • kerropa-meille

      No tuota epätasapainoa nyt MTK yrittää korjata kampanjallaan mutta sinä et sitä ymmärrä.

      Tuottajahinnoissa maito maksaa 36c/l, sianliha ruhona 1,50€/kilo, kananmunat 1€/kilo,
      vehnä 17c/kg ja peruna 15c/kg. Ei noilla hinnoilla kannattaisi ilman tukia tuottaa.
      Ei ketään viljelijä varmaan laittaisi vastaan tukien poistoa jos tuotteista saisi sellaisen hinnan että ilman niitäkin pärjäisi.
      Äläkä nyt taas vaan ala kirjoittamaan että kustannustehokkuutta nostamalla se onnistuu.
      Laitapa sitten omat laskelmasi miten esimerkiksi viljan viljelystä voisi karsia kustannuksia kun
      tukiehtonakin on paikkakunnalla vallitseva hyvä viljelytapa lannoituksineen, riittävine siemenmäärineen, rikkakasvien ja tuhoeläinten torjumisineen, pellon kasvuolosuhdeiden
      hyvänä pitämisineen ja tietenkin kalusto ja tuotantorakennuksen sadon käsittelyyn ja pellon
      muokkauksineen.

    • et-edusta-kaikkia

      "...mikä syntyy siitä, että tuon 1.500 M€ arvoisen tuotoksen aikaan saamiseen tarvitaan nykyisellään 2.000 M€ edestä talonpojalle maksettavia tukiaisia."

      No siitä voi syntyä se että viljelijä saa 3000 M€ riihikuivaa rahaa suoraan käteen tuotteen ostajalta jos MTK kampanja tuottaa tulosta. Ei sitä kyllä yksin suomalaisen tuottajajärjestö
      yksin pysty aikaan saamaan vaan siinä pitää olla koko maapallon tuottajajärjestöt mukana.

      En mitenkään ymmärrä että ensin sinä valitan miten viljelijät pyytävät tukea ja sitten kun
      viljelijät vaativat saada suuremman osuuden elintarvikemyynnistä sinä pidät sitäkin
      MTK:n pellehyppykampanjana, irvokkaana pyttipannuepisodina.
      No omapa on mielipiteesi vaikka sinä narsistina pidätkin sitä yleisenä mielipiteenä.
      Tulihan edellisestä kampanjasta tunnustustakin.

    • niiinpäniin

      "Aijaa...saattaa kuulostaa kuten vaikkapa 63 miljardia euroa sosiaaliturvaan." kun-järki-ei-riitä

      "Ihanko Laaninen tuon luvun tukipummille laski, ei taida edes Suomen valtion budjetti olla tuota luokkaa." silesiawaynegacyikn

      Kyllä se oli sosiaali ja terveysministeriön sivulta lainattu

      "Suomen sosiaalimenot olivat
      ◾60,0 miljardia euroa vuonna 2012

      ◾62,9 miljardia euroa vuonna 2013 (arvio)."

      http://www.stm.fi/stm/toiminta_ja_talous/sosiaalimenot

    • "Tulihan edellisestä kampanjasta tunnustustakin." - et-edusta-kaikkia

      Kysymys kuuluukin, mutta nousiko naudan tuottajahinta?

      LUKE:n tilastojen mukaan naudan tuottajahinta oli huhtikuussa 2013 3,17 €/kg.
      Maaliskuun lopussa 2015 hinta oli 2,98 kg/kilo. EI NOUSSUT!

      Tekisi mieli väittää, että MTK:n pellehyppykampanjoiden teho pn paremminkin miinusmerkkinen. Toki on muistettava, että MTK tekee noita pellehyppyjään näyttääkseen omille jäsenilleen, että kyllä etunvalvontatyötä tehdään.

      MTK kohtelee jäseniään kuin herkkusieniä: pitää pimeässä ja heittää ureaa niskaan.

    • Maksamme valtion budjetista vuosittain tukijussieläkeläisille s o s i a a l i a p u n a työ-eläke- ja luopumistukikorvauksia 700 M€ edestä. Tukijussieläkeläisiä on 131.560 henkilöä.

      Jos jokaiselle Suomen kansalaiselle maksettaisiin saman verran sosiaaliapua kuin nyt tukijussieläkeläiselle maksetaan, tarvittaisiin rahaa yli 28 miljardia euroa.
      Aika hurja summa.

      Sosiaali- ja terveysministeriön budjetti vuodelle 2015 on 12.800 M€.

      Sosiaali- ja terveysministeriön budjetista maksellaan muuten lisäksi maataloustuottajille lomarahoja 240 M€ edestä. Kun näihin edellä mainittuihin summiin lisätään suorat tuet, sekä investointiavustukset verorahoista menetettävä summa nousee lähes 4.000 M€:oon.

      Jos jokaiselle Suomen kansalaiselle maksettaisiin saman verran budjetista kuin nyt tukijussipopulalle maksetaan, tarvittaisiin rahaa huikeat yli 98 miljardia euroa.
      Nykyinen Suomen vuotuinen koko bujetti on summaltaan 54 miljardia euroa.

      Tuo huikea 98 miljardin euron summa kertoo suoraan sen, miten kammottavan raskas taakka maataloussektori ihmisineen tänä päivänä veronmaksajalle oikein onkaan. Ja turha.

      • turhaa-kirjoittaa-jopa

        "AIDA-kaavassa edetään vakaasti ja MYEL-eläkkeiden poistossa ollaan pian kohdassa D, joten turha on enää kirjoittaa edes niistä, kaikki on hoidossa." jopa_vain


      • housemcdeealauri
        turhaa-kirjoittaa-jopa kirjoitti:

        "AIDA-kaavassa edetään vakaasti ja MYEL-eläkkeiden poistossa ollaan pian kohdassa D, joten turha on enää kirjoittaa edes niistä, kaikki on hoidossa." jopa_vain

        No ny nuo kierot eläkkeet ei ainakaan Sipilein voitettua tuu poistuu.


      • Niiiinpäniiin
        housemcdeealauri kirjoitti:

        No ny nuo kierot eläkkeet ei ainakaan Sipilein voitettua tuu poistuu.

        Ei miissä ole mitään kieroa. Laissa sanotaan että valtio maksen sen osuuden johon vakuutusmaksuina keratyt rahat ei riitä. Kun eläkeläisiä om kaksi ja puolikettainen maksajiin mähden niin nehän ei riitä.
        Mutta tuon ymmärtäminen vaatiikin jo aivan normaalia älykkyyttä.


    • deessä-ollaan

      "AIDA-kaavassa edetään vakaasti ja MYEL-eläkkeiden poistossa ollaan pian kohdassa D, joten turha on enää kirjoittaa edes niistä, kaikki on hoidossa." jopa_vain

      "Asiassa edetään vakaasti, mutta täsmällisesti aikataulussa AIDA-kaavan mukaan.
      Nyt ollaan menossa (15.12.2011) vielä ensimmäisen A:n (Attention) kohdalla.

      Vaalikauden lopulla siirrytään kohta I (Interest) ja heti seuraavalla vaalikaudella kohtaan D.
      Tällä keskustelupalstalla asia on saanut verrattain hyvin huomiota." jopa_vain käytti silloin nimimerkkiä Jo Vain
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/10309169#comment-52636979

      Miten oman kamppanjasi laita, oletko onnistunut?
      Onko kampanjasi myös palkittu.
      Ei sinulla enää pitäisi olla huolta kun ollaan jo D kohdassa.

      Ilmeisesti nyt sitten maatalouseläkkeet poistetaan kun edellinen hallitus jossa keskustapuoluekaan ei ollut esteenä niiden poistamisessa, ei onnistunut.

      Muuten kysymys sinulle jopa miksei viljelijöiden omistamat lihatalot yhdisty ja saa näin
      taloudellista synergiahyötyä. kerropa.

    • "Ei miissä ole mitään kieroa." -Niiiinpäniiin

      MyEL on voimassa oleva laki, se on totta. Onko kiero sitten oikea sana sitä kuvaamaan vai olisiko jopa parempi adjektiivi katala tai nythän sen keksinkin: oikea adjektiivi on kepuli!

      MyEL on nimittäin savuverho, minkä suojissa maanviljelijäeläkeläiselle suljutaan verovaroja yli takuueläkkeen menevän rajan. Jos normaalin, rehellisen Suomen kansalaisen oma hankkima työeläke jää alle takuueläkkeen rajan, niin hänelle korvataan takuueläkkeen ja oman työeläkekorvauksen välinen erotus, mutta missään tapauksesa sen rajan yli ei mennä.

      Toisin on kepulilaki MyELin kautta tulevien eläkekorvausten laita: uusimpien eläkeläisten kohdalla huidellaan jo yli tonninkin eläkekorvauksissa, vaikka oikeuden ja kohtuullisuuden nimessä korvaus pitäisi leikata takuueläkkeen tasoon.

      Otetaanpa esimerkki. Viljelijäeläkeläinen Lupu Luikurille maksetaan MyEL-eläkekorvausta 1.100 euroa kuukaudessa. Siitä hänen Myel-eläkkeensä pystyy korvaamaan ainoastaan 225 €, lopun 875 € maksaa valtio.

      Kun takuueläkkeen yläraja on 740 €, niin vääryyden suuruus tässä Lupu Luikurin tapauksessa on jo 360 € kuukaudessa eli 4320 euroa vuodessa. Näitä ylityksiä on tänään vielä vähäinen määrä MyEL -korvausta saavista, mutta sitä mukaa kun uusia eläkeläisiä tulee lisää, vääryys sen kun vain vahvistuu ja summa suurenee, muutaman vuoden kuluttua maanviljelijäeläkeläisistä veronmaksajille koituva rasitus ylittää megalomaanisen miljardin euron rajan.

      Kattavan yhteiskuntasopimuksen aikaan saamiseksi MyEl olisikin peruutettava, MELA lakkautettava ja siirrettävä viljelijät ilman työeläkkeen maksuvelvoitetta kansaneläkkeen piiriin, samaan joukkoon muiden vähäosaisten kanssa, jotka eivät kykene itse työeläkettään kustantamaan.

    • jäkäjäkäjäkä

      Minähän kirjoitinkin "Mutta tuon ymmärtäminen vaatiikin jo aivan normaalia älykkyyttä."

      https://www.mela.fi/fi/elakevakuutus/laskurit/tt-laskuri
      Peltoa 50ha, metsää 30ha, liitännäistyö euroa/vuosi
      34464 euroa/vuosi

      https://www.mela.fi/fi/elakevakuutus/laskurit/vakuutusmaksu-laskuri
      Maatilan työtulo yhteensä 34464 euroa/vuosi
      MYEL-vakuutusmaksu alle 53-vuotiaille 4654 euroa/vuosi
      MYEL-vakuutusmaksu yli 53-vuotiaille 4948 euroa/vuosi
      MATA-työajan tapaturmavakuutus 369 euroa/vuosi
      MATA-vapaa-ajan tapaturmavakuutus 263 euroa/vuosi
      Ryhmähenkivakuutus 12 euroa/vuosi

      https://www.mela.fi/fi/elakevakuutus/laskurit/elakekarttumalaskuri
      https://www.mela.fi/fi/elakevakuutus/laskurit/vanhuuselake-laskuri/vanhuuselakelaskuri-2
      Tämä on kokeilulaskuri, joka antaa arvion vanhuuseläkkeesi määrästä (euroa/kk) nykyisen lainsäädännön mukaisesti.
      Jos jää 63 vuotiaana eläkkeelle saa 347€)/kk ja 65 vuotiaana 606€/kk.

      No 50 todellinen työtulo ei 34464 euroa/vuosi vaan jotain 15000 euroa/vuosi.

      En aio enää väitellä kanssasi jopa kun et kerran ymmärrä niin ei sille mitään voi.
      Päättäjämme ovat asian ymmärtäneet.
      Edellinenkään hallitus ei MYEL eläkkeen valtion osuutta poistanut vaikka siinä ei
      keskustapuoluetta mukana ollut.
      Minusta sinä olet tyhmä jäärä joka et ymmärrä asioita vaan jankkaat väitteitäsi vuodesta toiseen. Kyllä päättäjät asiaan olisivat puuttuneet jos olisi aihetta ollut.

      • TOSIIHINJÄLKREENJÄÄNY

        JUURIKIHIN NÄIR JOPPE ON TYHRYYDEHEN ELDORADOHO,,:)))))))))))))

        SOON MELKREHIN KO NELIVUOTRIAHAN LAPSRI,,:))))))))))))


    • jaahaaas

      Et pysty jopa kertomaan miksei edellinen hallitus poistanut maaviljelijöiden työeläkkeen valtion osuutta.

      Kirjotit "Vaalikauden lopulla siirrytään kohta I (Interest) ja heti seuraavalla vaalikaudella kohtaan D. Tällä keskustelupalstalla asia on saanut verrattain hyvin huomiota."

      Totta "Tällä keskustelupalstalla asia on saanut verrattain hyvin huomiota" mutta kun se ei riitä. Asiasi pitää valtakunnallista huomiota ja niin ei ole tapahtunut, vai oletko kuullut että
      jokin puolue olisi nostanut sen esille hallitusneuvotteluissa.

      • doolxasuntolastaligarbag

        Syöttöporsas puolustaa kepulipeliä hanakammin kuin kreikkalainen kohtuuttomia vaatimuksiaan lainaneuvotteluissa.


    • yksinkertainen-kysymys

      Ei kun aivan yksinkertaisesti miksi edellinen hallitus ei poistanut MYEL eläkkeen valtion osaa.
      Etkö tajua yksinkertaista kysymystä?

      • cagefilestwiviboobtabl

        Ei uskaltanut, tukijussit uhosi liata Stubbin italialaiset jalkineet lannalla.


    • yrittäminen

      eräs yrittäjä sen sanoi työntekijät olivat vitun kateellisia hamaan loppuun asti kun tuli konkurssi niin työt loppu no työntekijät ostivat virman ja jatkoivat mutta kuinkas kävi loppu tuli pian
      minkähän takia entiset työntekijät laittivat nykyisen virmansa konkurssiin
      eikö homma ollutkaan niin tuottavaa kun olivat kadehtineet

      • hbiktsikatiloiteva

        Henkilö joka saa puolet "liikevaihdostaan" valtiolta tulevina tukina ja kato eli tappiovuotena koko "liikevaihdon" tukina ei ole yrittäjä vaan agraarisosialisti.


      • EIRJOPPELLRIITRÄÄLY

        NOOR, JOPPE KAREHRII TAASREHEN OSAVAMPRIAHAN,,:))))))))))


      • filesbonessuperbundpolt
        EIRJOPPELLRIITRÄÄLY kirjoitti:

        NOOR, JOPPE KAREHRII TAASREHEN OSAVAMPRIAHAN,,:))))))))))

        Tukien kerämiseen pystyy kannusloinenkin.


      • valtiomaksaa
        hbiktsikatiloiteva kirjoitti:

        Henkilö joka saa puolet "liikevaihdostaan" valtiolta tulevina tukina ja kato eli tappiovuotena koko "liikevaihdon" tukina ei ole yrittäjä vaan agraarisosialisti.

        mahdatkohan etes tietää mitä on liikevaihto kun sanot puolet tulee tukina korvaustenmäärä riippuu menetyksestä ei liikevaihdosta vai luikko vastaukset monopolin sattuma kortista vai yhteishyvä niinkuin sinä elät
        sinä saat kaiken yhteisestä hyvästä


    • erakoksi

      no ainakin sinä itse voit irroittautua tästä järjestelmästä ja käydä vain yksityisessä terveydenhoidossa eikä niitä kelakorvauksia ole pakko ottaa.
      Lapsille voi palkata yksityisopettajan, suomessa kun ei ole koulupakkoa vaan oppivelvollisuus.
      Muuta korpeen erakoksi niin verottajakaan ei tavoita sinua, tulet toimeen aivan omillaan.

      • tottatosiaa

        Melko hämärää touhua nuo Talvivaarat ja Sotkamon jäätelotilat, liekö verottaja perillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe