Kerala vai Goa

kahdenvaiheilla

Eka kertaa Intiaan suunniteilla.
Kertokaa konkarit molempien paikkojen hyvät ja huonot puolet.

17

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lonkero5

      Goalla olen ollut mutta en Keralassa mutta uskon että Intia matkakohteena on mahtavan mielenkiintoinen valitsetpa kumman tahansa niin et tule pettymään

    • samakahdenvaiheilla

      Kiitos lonkero,, en tiedä pitääkö paikkansa, että Goa olisi enenpikin turistipaikka. Onko siellä
      alkuperäistä Intiaa? Mihin siellä kannattaa tutustua. MIllainen hotelli Sinulla oli,, vai haitko
      yksityismajoituksen.

      • ggbbaa

        turisteja on, mutta näet paikallista elämää ympärillä pohjois-goan puolella varsinkin. hotellissa olen ollut paikallista asutusta ympärillä. ei tarvi liikkua kauas niin paikallinenelämä näkyy. lentokentältä p.goalle näet jo paikallista menoa. saman tapaista näkymää on paljon muuallakin intiassa. ei se niin paljoa eroa.


    • illallisella

      Kerala on v. 2014 päättänyt kiristää alkoholipolitiikkaansa. En kuitenkaan tiedä miten asiat ovat edenneet. Goassa alkoholiamyydään joka paikassa.

    • Ääni_Keralalle

      Jos et ole koskaan Intiassa käynnyt, niin varmaan "turvallisin" vaihtoehto on ensin mennä jonkun matkatoimiston matkalla Goalle, jos et ole suuremmin muuten ollut omatoimisilla matkoilla. Otit kuitenkin Keralan vaihtoehdoksi, se on parempi paikka, kuin Goa ja Intiasta löytyy todella hyviä paikkoja muualtakin. Goa kannattaa kokeilla aluksi ja siitä sitten siirtyy muihin paikkoihin. Goa on vain pieni osa Intiaa.

    • Keralaaaan

      Riippuu ihan siitä, että millainen matkailija olet ja mitä haet matkaltasi. Pakettimatkaajat menee Goalle tai sinne mihin viedään matkatoimiston matkoilla. Suurin osa tällä palstalla on Goalla kävijöitä, joten muualta ei sitten tietoja löydy. Vaan jos vaihtoehdot ovat Goa tai Kerala, niin ehdottomasti Keralaan.

    • jonniinverran eripuolila Intiaa lommailleena, voisin tituleerata ittiäni, jos en ihan konkariksi, mutta ainaskin jatko-opiskelijaksi ;-)

      "Eka kertaa Intiaan suunniteilla."
      monele son myös se viiminen kerta ;-)

      "Kertokaa konkarit molempien paikkojen hyvät ja huonot puolet."
      ohoh! no en ihan rommaanikirijailijaksi meinaa alakaa ;-)

      "en tiedä pitääkö paikkansa, että Goa olisi enenpikin turistipaikka."
      miten sen ny ottaa. puhasta tilastoa:
      Kerala:
      Area Total 38,863 km2
      Population (2011) Total 33,387,677
      Number of torists year 2014
      Domestic 11,695,411 Foreign 923,366 Total 12,618,777
      Goa:
      Area Total 3,702 km2
      Population (2011) Total 1,457,723
      Number of torists year 2014
      Domestic 3,544,634 Foreign 513,592 Total 4,058,226
      joten aikalaila eri mittasuhteista puhuthaan. mutta vejä tuosta omat johtopäätökses.

      "Onko siellä alkuperäistä Intiaa? (Goa)
      mitähän tuo ny mahtaa tarkottaa? mutta sanosin, että on sielä, monele jopa liikaaki ;-)

      "Mihin siellä kannattaa tutustua."
      Goala ei ihan mahottomasti nähtävyyksiä ole. rannat ja ihimiset prasta. lähin semmonen must see paikka lienee Hampin muinaiskaupunki.

      vähin kommenttia nuihin muittenki vastaukshiin
      "Kerala on v. 2014 päättänyt kiristää alkoholipolitiikkaansa. En kuitenkaan tiedä miten asiat ovat edenneet. Goassa alkoholiamyydään joka paikassa."
      kyllä son edenny. Keralalaisia koitehtaan raitistaa tosishaan. alkoa myyhään vain osavaltion kaupoisa ja nekki on auki vähän sillon, tällön. mutta yksityisyrittäjyyttä kyllä löytyy. ja kielthoon tupakoinnista julukisela paikala sielä suhtauvuthaan ihan vakavasti, toisin ko Goalla. vielä tiukempi tuo alkoholilainsäädäntö on Tamil Nadussa.

      "Riippuu ihan siitä, että millainen matkailija olet ja mitä haet matkaltasi."
      justhiin nuin. ko sie nuot kaks osavaltiota otat vaihtoehoiksi, niin olettasin että rantaloma, ainaski osaksi, olis mielesä. Goallahan sitä hauskaa piisaa. Vascosta pohojosheen on enämpi massaturismia ja etelhään suuntaavat yksitysmatkailijat. Keralasa taas on mahottomasti nähtävää, mutta rantoja (ainaskhaan semosia, joisa saa länsituristeile suunnattuja palaveluja) ei ole oikiasthaan ko pari: Kovalam ja Varkala.

      mutta jos aikaa piisaa, niin ota molemmat. pariviikkua Goalla ja välilä parin viikon kiertomatka Keralasa, keskuspaikkana vaikkapa Kochi. Intiasa on heleppo ja halapa matkustella.

      kertoileppa jotaki toiveista ja kysele lissää:
      perapappa

    • kahdenvaiheilla

      Kiitos mielenkiintoisista vastauksista. Näin eläkeiässä omatoimista reppureissua olen ajatellut. Massaturistikohteet minua eivät ole kiehtoneet, ei nytkään.
      Aitoa, " maalaiselämää" aina matkoiltani haen. Kerala kiinnostaa kovasti netin perusteella. Toki Goalakin on puolensa. Tuo Hampi olisi mielenkiintoinen, mutta
      mitä tehdä Keralassa?
      nimin. se alkuperäinen

      • yksinkö, vai onko useampi lähtijä?


      • kahdenvaiheilla

        Kahdestaan ollaan lähdössä.


      • vähin Keralaa, Goaa ja Intiaa ylleisemminkin:

        "Eniten haen sitä alkuperäistä aitoa intiaa ruokineen, ihmisineen,,"
        minun näkemys tuohon asihaan on tämönen:
        Intia on niin valtava maa, että ei se oikeen turismin vaatimuksiin kokonhaan taivu. alakuperästä aitua Intiaa on niin Delhin tahi Mumbain pareman luokan hotellit (hintaa 500€ yö), kuin Kanyakumarin matkustajakodit (hintaa 5€ yö). ja ko mulla on muutamia tuttavaperheitä Delhissä, Goalla ja Keralassa, niin aika laila "kokemuksen syvälä rintaäänelä" voin sanua että moneenkhaan niistä asumuksista että halua yöpuule asettua, vaikka vieraanvarasuutta kyllä löytys ;-)
        Keralassa (samoin ko Karnatakassa) on erinomasen hyvä Home Stay - systemi. niilon ihan osavaltion vahvistama luokitusjärjestelmä. ja se saattas erinomasesti vastata tuohon sinun vaatimukseen. pääsis vähän tutustumhaan paikallisten elämhään, eikä kuitenkhaan joutus luopumhaan niistä mukavuuksista, joihin on tottunu. molen varmasti kymmenkunnassa paikasa majjaillu, eikä ysikhään ole ollu pettymys. joukosa ihan suoranaisia helmiä, kuten Reena Sunilin ylläpitämä Treasure Trove Wayananadissa (http://www.treasuretrovewayanad.com). lisäksi monet nuista Home Stayn pitäjistä pitävät myös pientä matkatoimistua keittiön nurkasa, joten voipii hyvin suunnitella kiertomatkoja ja muita toivheita hejän kans.

        "JOtenkin ajatus tuosta Goasta on, että se olisis enemmän turisteja varten tehty."
        no kyllähän tuo palijolti totta on, mutta siinäki on puolensa. rannat ja ilimasto ovat loistavia, vain koralleja jää kaipaamhaan. Pohjois Goasta en juuri mithään tijä, muuta Etelä Goalla olen lommaillu usseita kuukausia ja sielä on mukava vuokrata skootteri (200 - 300 INR päivä), ajella kivoja kyläteitä ja pysähtyä tauvole sillon ko näläkä, tahi jano yllättää, tai vaikka vetästä verkot Shakin pitäjän kans rantavetheen. jos Colvalle pysähtyy, niin pääsee ihan keskele Intiaanien elämää. ranta mustanhaan turisteja, varsinki viikonloppusin, Kolkatasta, Delhistä, Mumbaista... montaa Länkkäriä ei sekhaan sovi. met mummun kans pittiimä Inkkreile uimakoulua (for free) monena päivänä, kerran ko sielä pari viikkua asustelima. ja moni oppi ihan oikiasti uimhaan ;-)

        "mutta mitä tehdä Keralassa?"
        Kochi on kiva kaupunki lähtökohdaksi. katsella maaliman menua ja pistäytyä pikku kahviloihin rupattelemhaan ihimisten kans. Intiasa paikkakuntalaiset on vilipittömän kiinnostuneita länsituristeista (varsinki Skandinaaveista) ja niihen kans on heleppo päästä puhheishiin.
        jonkulainen junamatka on jokkaisen tehtävä. se on elämys sinänsä, vaikka ei mihinkhään olis menosakhaan. tetty Nilgiri Toy Train olis ihan mahtava, mutta son kyllä jo vahavasti Tamil Nadun puolela.
        Munnar ympäristöineen viepii jo aikaa melekeen viikon. toinen vuoristoalue olis Wayanand ja varsinki Ooty Tamil Nadun puolela.
        luonnonpuistona vaikkapa Periyar National Park. ei sielä mithään suurpetoja kannate oottaa, mutta luonnonkaunis paikka erämaassa.
        no tietenki Alleppey Backwaters on ihan pakollinen.

        pistäytymispaikkoja kyllä piisaa, tuosa vain jotaki pureskeltavaa aluksi.

        terkut:
        perapappa


    • Intiaan_vaan

      Minä en ole koskaan käynnyt Goalla Intiassa, vaikka muuten on tullut matkattuakin Intiassa jokusia kertoja. Omat kokemukseni ovat Intiasta, että meni oikeastaan mihin hyvänsä, niin aina löytyy hyviä paikkoja.
      Rantaa löytyy Intiasta merenrannalta kilometritolkulla. Se mitä sitten vaatii matkaltaan, onkin sitten toinen juttu. Sisämaastakin löytyy monia kohteita, joissa voi viettää aikaansa.
      Ensikertalaiselle kulttuurishokki voi olla niin suuri, että matka jää viimeiseksi. Itse olin kerrasta koukussa Intiaan. Jos sinulla on nyt vaihtoehtoina Goa taikka Kerala, menisin itse Keralaan. Vaikka en ole Goalla käynnyt vielä, ei se turistikohteena juuri kiinnosta. Vaan kuten Pera tuossa neuvoi, mene ensin Goalle ja sieltä sitten Keralaan, Intiassahan kulkeminen on halpaa ja mukavaakin. Olet sitten reissun jälkeen viisaampi seuraavaan matkaan.

      • kahdenvaiheilla

        Kiitos kommentista,, En pelkää tuota kulttuurishokkia, sen verran paljon olen
        Afrikan mannerta kieränyt ja erilaisia oloja nähnyt.
        Meri nyt tietty on joka osaksi kiinnostaa,, sitähän nyt taitaa olla tarjolla Goalla että KEralassa. Eniten haen sitä alkuperäistä aitoa intiaa ruokineen, ihmisineen,, JOtenkin ajatus tuosta Goasta on, että se olisis enemmän turisteja varten tehty.


      • yhdenvaihella
        kahdenvaiheilla kirjoitti:

        Kiitos kommentista,, En pelkää tuota kulttuurishokkia, sen verran paljon olen
        Afrikan mannerta kieränyt ja erilaisia oloja nähnyt.
        Meri nyt tietty on joka osaksi kiinnostaa,, sitähän nyt taitaa olla tarjolla Goalla että KEralassa. Eniten haen sitä alkuperäistä aitoa intiaa ruokineen, ihmisineen,, JOtenkin ajatus tuosta Goasta on, että se olisis enemmän turisteja varten tehty.

        Goa on tosiaan enempi turisti kohde ja bilettäjät menee myös sinne. Kerala ehdottomasti


    • Keralaa

      Keralaan ehdottomasti. Se on aidompaa Intiaa kuin Goa.

      • kahdenvaiheillauudestaan

        Näyttäisi siltä, että Kerala olisi viemässä mielenkiintoni tässä kissassa.
        Onko teillä hyviä vinkkejä lisää, joita jo PERAS kertoikin. Majoituksen haluaisin
        lähelle merta. Tavallisen eläkeläisen kukkarolle sopivan. Rauhallista ympäristöä, noita majoitukselta haen. Nettihän noita on pullollaan, mutta kuva voi valehdella enempi kuin 1000 sanaa.


      • guesthouse
        kahdenvaiheillauudestaan kirjoitti:

        Näyttäisi siltä, että Kerala olisi viemässä mielenkiintoni tässä kissassa.
        Onko teillä hyviä vinkkejä lisää, joita jo PERAS kertoikin. Majoituksen haluaisin
        lähelle merta. Tavallisen eläkeläisen kukkarolle sopivan. Rauhallista ympäristöä, noita majoitukselta haen. Nettihän noita on pullollaan, mutta kuva voi valehdella enempi kuin 1000 sanaa.

        Goassa jo kahdeksan talvea viettäneenä voin neuvoa että jos otat vaikka yhden hotelliyön. Seuraavana päivänä sitten etsit majapaikan. Katso huone ja tinkaa hinta. Netin kautta varatessasi maksat aina enemmän etkä voi olla varma miellyttääkö huone ja ympäristö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe