Lyhennysvapaita.

lukihäiriöinen

haluavat ne, joiden ei pitäisi"

Asuntolainojen lyhennysvapaista "säästyviä" rahoja ei missään nimessä pitäisi kuluttaa, vaan ne kannattaisi laittaa säästöön. Tätä mieltä on Handelsbanken Suomen johtaja Nina Arkilahti.

nkin kokemus omasta asiakaskunnastaan on, että lyhennysvapaita haluavat enemmän ne, joiden ei pitäisi ottaa lyhennysvapaata varsinkaan nyt, kun korot ovat matalalla.

– Jos ei nyt pysty hoitamaan lainaansa, niin miten sitten sellaisena hetkenä, kun korot ovat korkeammalla. Eikä niitä rahoja pitäisi varsinkaan laittaa kulutukseen, vaan ne pitäisi aivan ehdottomasti ohjata vararahaston kartuttamiseen, Arkilahti sanoo Taloussanomille.
Taloustiedot

Handelsbanken Finans Abp

Lyhennysvapaita eivät sen sijaan kaipaa ne pankin asiakkaat, joiden rahat riittävät hyvin lainan lyhentämiseen ja kenties myös kuluttamiseen.

Handelsbanken Suomi myöntää asiakkailleen lyhennysvapaita kuukausia, mutta päätökset niistä tehdään aina asiakaskohtaisesti.

Arkilahden mielestä esimerkiksi nuoren perheen, jolla on mahdollisesti maksukykyynsä nähden turhankin iso asuntolaina, ei kannata ottaa taukoa asuntolainan lyhentämisestä etenkään nyt, kun työmarkkinoilla on paljon epävarmuutta.

Yleisesti ottaen Arkilahti on kuitenkin sitä mieltä, että suomalaiset voisivat lyhentää lainojaan hitaammin.

– Ei ole mikään arvo sinällään olla viisikymppisenä velaton, vaan pikemminkin olisi paljon parempi, että samaan aikaan, kun lyhentää vähän rauhallisemmassa tahdissa, pitäisi huolen myös säästämisestä, hän sanoo.

– Niille asiakkaille, joilla olisi varaa olla lyhentämättä, olemme suositelleet yksilöllisesti, että lopeta vaikka kokonaan lyhentäminen, kun puolet kasvukeskuksessa sijaitsevasta asunnosta on maksettu pois. Sen jälkeen voi alkaa miettiä, millä tavoin varautuu eläkepäiviinsä.

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2015/05/04/lyhennysvapaita-haluavat-ne-joiden-ei-pitaisi/20155628/12

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • savieinari

      Savieinarilla on suunnitelmissa pitää määräämättömän pitkä lyhennysvapaa, alkaen vielä tänä vuonna. Ei silloin hetkauta enään koron nousut eikä pankinjohtajan velikään koputtele etuovelle.

    • JuuriNäinSe

      Huhhuh, kylläpä tuulipuvun puntti nyt tutisee, ostetaan auto lyhennysvapailla ja kohta meneekin kämppä alta ja perheen kanssa joudutaan yhdessä tuhnuttelemaan pahamainesen lähiön vuokraläävään niskassa jättimäinen ikivelka!

      • vuokraloista_vituttaa

        Ai, nyt on auton ostaminen syntiä?

        Takana ovat ne ajat, kun "edullista" vuokra-asumista kehuttiin sillä, että jää enemmän rahaa kuluttamiseen ja kunnon auton ostoon.

        Kuis ny näin takki kääntyi, ettei enää olekaan hyvä asia, jos jää palkasta rahaa yli uuteen autoon tms. törsättäväksi?

        Ei kai vaan kaiken taustalla piilekään kateus? Pääsi ne vuosittaiset vuokrankorotukset unohtumaan laskuista, kulutusluottojen ja pikavippien kanssa pelaamisessa tuli rajat eteen ja nyt tiedostat jo, ettei sinulle ikinä tule isompia rahasummia kertymään. Jää siis kesämökit ja omat veneet ikuiseksi haaveeksi, kuten muutamalla eläkeikää lähestyvällä duunikaverillani (molemmat asuvat vuokralla = edelleen sulaa kaikki tulot pakollisiin menoihin).

        Ottaisit positiivisemman asenteen ja iloitsisit kanssani siitä, että lyhennysvapaa-anomus meni läpi -> nyt minulle jää melkein touhutonni/kk törsättäväksi vuoden ajan.


    • lukihäiriöinen

      Sanokaa mun sanoneen nyt suomalaisten laskeutuvan kauhean synkkään aika kauteen.(vain hullu ostaa suomesta asuntoa tänä murskaavana ajanjaksona).

      Vain hetkinen vielä niin hyvin vointi yhteiskunta on ns:muisto menneestä.

      Voi niitä jotka ovat raskaana noina päivinä tai raskautetut lainataakan alle.

      Me menetämme pahimassa tai siis suomi on luisumassa pisimpään lamaa mitä koskaan olemme saattaneet kuvitella.

      jopa yli 2030 luvunkin tuonne 2050- ja eteenpäin.


      -Sumuisat näkymät

      Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana viime vuosina toiminut, kansanedustajaksi kokoomuksen listoilta noussut Juhana Vartiainen sanoo Iltalehdelle, että valtiontalouden pitkän aikavälin kestävyyttä koskevat arviot ovat epävarmalla pohjalla, mutta se ei ole hänestä peruste sille, ettei kestävyysvajetta vastaan kannattaisi taistella.

      Vartiainen ja Ruotsin ex-valtiovarainministeri Anders Borg kirjoittivat raportissaan, että huoltosuhde tulee nousemaan useimmissa Suomen vertailumaissa, mutta Suomessa rakennemuutos tapahtuu suhteellisin aikaisin ja jyrkästi.

      Kun näkymät ovat usvaiset, velanoton merkittävä lisääminen olisi Vartiaisen ja Borgin mukaan Suomelle "äärimmäisen riskialtis" lääke.

      Haaparanta taas sanoo, että isoista leikkauksista seuraisi "todellinen romahdus". Varoittavia esimerkkejä kiristävästä finanssipolitiikasta ovat esimerkiksi Hollanti, Latvia ja Englanti, Haaparanta mainitsee.

      Sovalan mukaan uusi, Sipilän johdolla muodostettava hallitus joutuu punnitsemaan, "mitä haittoja tasapainottamisesta on suhteessa siihen, että velkaantuminen jatkuu hallitsemattomana".

      - Se, että Suomi on nyt niinkin hyvässä tilanteessa kun on, perustuu siihen, että valtio pystyy lainaamaan lähes nollan prosentin korolla, mutta kukaan ei tiedä, kuinka pitkään se voi jatkua.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050519630358_uu.shtml

    • lukihäiriöinen
      • tottahan_tuo_on

        Helsingissä on oikeasti varaa asua vain niiden, jotka eivät tarvitse hankkia elantoaan työnteolla eli pummit, mamut ja pääomatuloilla elävät.


    • JuuriNäin1

      Eikä muuten koske pelkästään lainanlyhennyksiä, että niitä käyttää henkilöt joiden ei kuuluisi. Sama koskee luottokorttejakin. Luottokortit soveltuvat parhaiten ihmisille, joilla olisi varaa maksaa ostoksensa saman tien ilman luottoja. Eli ne, joilla on varaa, ja jotka ymmärtävät rahan arvon, tekevät ostoksensa luottokortilla, saavat tuotteet saman tien käyttöönsä ja laskun tullessa maksavat sen kerralla pois.

    • HuomennaSitten

      "Jos ei nyt pysty hoitamaan lainaansa, niin miten sitten sellaisena hetkenä, kun korot ovat korkeammalla."

      Tässäpä se.

      • porvarihallitus

        "os ei nyt pysty hoitamaan lainaansa, niin miten sitten sellaisena hetkenä, kun korot ovat korkeammalla."

        Lainanlyhennys voi olla aina saman suuruinen kuukaudessa, olipa korot mitkä tahansa. Ettekö te tätä ole tienneet? Miten voi olla tuollainen henkilö antamassa tuollaista kommenttia, joka on ison pankin pomo. Ei voi muuta kuin ihmetellä tätä asiantuntemattomuutta.


      • eipä_huolta

        Ainahan asunnon voi myydä ja saada omansa pois, näin meille sanottiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe