Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vipit ja kulutusluotot ulosottoon viimein

kuessasaass

Mitäs käytännössä tapahtuu? menossa siis joku vähän yli 20tuhatta ulosottoon, mitäs sitten seuraavaksi tapahtuu? Luottokortit lähtee? milläs näitä makselen sitten kun ei niitä pysty enää käyttämään
Kämpästä on asuntolainaa tämän tietysti olen aina maksanut ajallaan. Meneekö ulosotosta tieto lainan takaajalle eli isälleni? Pankkina Aktia. Lisäksi omistan auton joku 5500 arvoinen tarvitsen sitä työssäni, niin eihän tällöin tuollaista kotteroa viedä? Pysytyykö uomiehen kanssa sopimaan,että lyhennän itse palkasta sen noin 600-700 euroa kuussa ilman,että töissä kukaan saa tietää. Tienaan siis käteen joku 1700 kuussa.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samankokenut

      Ota yhteyttä ulosottovirastoon ja kysy sieltä. Nettisivuilta näet kehen kannattaa olla yhteydessä. Voit myös laskea maksukieltolaskurista mikä on summa mikä palkastasi peritään. Varmaan kutakuinkin tuotaluokkaa mitä ehdotit. Useamman vuoden ulosotto edessä, joten pitkälti riippuu virkailijasta suostuuko siihen, että itse maksat ulosottoon vai peritäänkö suoraan palkasta. Saattavat myös tehdä ns. turvaavan ulosmittauksen asunnosta, vaikka siitä olisi suurin osa maksamatta. Lainan takaaja ei ymmärtääkseni saa tietää ulosotosta, jos asuntolainaa maksat sovitusti. Turvaavasta ulosmittauksesta saa tiedon asunnon osaomistajat esim. puoliso ja taloyhtiön hallitus. Ns. turvaavaulosmittaus tarkouttaa sitä, että et saa ilman uo:n suostumusta myydä asuntoa tai muuten 'hukata' sitä. Omalla kohdalla tehtiin turvaavaulosmittaus, vaikka omistin vain osan asunnosta ja suurin osa asuntolainasta oli vielä maksamattakin. Uo-velkaa kyllä oli enemmän kuin sinulla.
      Jos velkasi eivät vielä ole menneet käräjäoikeuteen, kestänee ainakin pari kolme kk ennen kuin ulosotto alkaa. Kannattaa sitä ennen hoitaa mm. kännykkä ja vakuutusasiat, sillä luottotietojen menetyksen jälkeen homma on hankalampaa. Lisäksi maksa niitä velkoja pienimmästä alkaen pois. Jokainen käräjäoikeuden tuomio lisää velan määrää.
      Varaa myös aika velkaneuvontaan. Tuolla summalla (alle 34 000 €) saatat olla oikeutettu Takuusäätiön takaukseen. Lue Takuusäätiön sivuilta lisätietoja.

      • samajuttusamajuttu

        KYSYMYS samankokenulle.Miten turvaava ulosmittaus ilmoitettii teille eli sinulle ja puolisuolle Tuliko molemmille paperikirejeet tai netposti tai tuleeko siitä netpankkiin molemmille joku ilmoitus.


      • uovelkainen

        Kirje asunnon ulosmittauksesta tulee kaikille asunnon omistajille ihan paperisena; eli jos omistat asunnon puoliksi puolisosi kanssa, saa hän myös oman kirjeen ja sitä kautta tiedon asiasta. Sinun kirjeessäsi kerrotaan velat, joiden vuoksi ulosmitataan, puolisosi kirjeessä ei ole noita summia.

        Ulosotto on myös aika hanakka esittämään asunnon myyntiä. Itselläni uo-velat olisivat 3 vuodessa maksettu, asuntolaina hoidettu ajallaan, mutta uo vaatii asunnon myyntiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe