Kone ei käynnisty uuden muistikamman kanssa

jeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ostin muistia lisää koneeseen, mutta kone ei periaatteessa käynnisty ollenkaan, kun toi uus kampa on kiinni. Ehkä 5 sekuntia se voi olla päällä sammuen aina uudestaan. Kovasti se yrittää tän jälkeenki käynnistyy aina ilman tulosta. Mikä mahtaa olla vikana ja millä keinoin nää asiat sais tarkistettua?

7 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Ei se varman käynnity pelkällä uudellakaan, taitaa olla epäsopiva.

 • Mahdollisia ongelmia:

  1) tämän ei pitäisi aiheuttaa tuota ongelmaa, mutta toisinaan uuden kamman käyttöönotto vaatii, että käyt BIOS:ssa ja lähtiessä tallennat muutokset, vaikka et tee mitään muutoksia.
  2) kampa on rikki
  3) kampa ei ole yhteensopiva muiden kampojen kanssa
  4) kamman nopeus on eri, kuin muissa kammoissa, jolloin vaihtamalla kampa eri paikkaan, ongelma voi korjaantua. Tarkastitko muistin nopeuden ennen ostamista? Voit kokeilla siirtää kamman ensimmäiseen muisti-slottiin, joka määrää toisten kampojen käyttämän nopeuden - se viittaisi siihen että ostamasi kampa on hitaampi kuin aiemmat koneessasi olevat kammat.

  Lisäksi on hyvä ymmärtää muisteista se, että:

  1) lisämuisti ei nopeuta konetta, ellei muisti loppunut aiemmin kesken
  2) muistien on hyvä toimia dualchannel tilassa (pitää olla yhtä suuret kammat joka muistipaikassa, on muitakin rajoituksia jos kampoja on enemmän kuin kaksi, muistikampoja tulisi olla parillinen määrä).
  3) Yleisin muistiohjaintyyppi on kaksikanavainen (kts. edellinen kohta), mutta on myös kolmi- ja nelikanavaisia ja jotkin halvimmat ovat yksikanavaisia.

  • Tuo kakkoskohta ei siis ole välttämättömyys, vaan hyvä asia.

   Aloita vian etsiminen siitä, että vaihda uusi kampa ensimmäiseen slottiin ja siinä oleva kampa siihen, mistä otit uuden.


  • Toi kohta 1) ei pidä sikäli paikkaansa, että vapaata muistia käytetään esim. levycachena, jolloin cachea on tarjolla sitä enemmän mitä enemmän tyhjäksi jäävää muistia on. Ja cache tyypillisesti nopeuttaa levyn käyttöä huomattavasti.


  • Jos on vanhempi kone, niin se kampa koostuu esim. 4 Gigaa = 16 x 256 kb osasta, jotka kamman molemmin puolin, 8 kummallakinn puolella.
   Itse ostin 4 Gigaa = 8 x 512 kb kamman jossa nuo muistiosat ovat vain toisella puolella.
   Tällä tekee minun vanhassa pöytäkoneessa juuri saman kuin sinulla, eli kone tuntuu käynnistyvän, yrittää n. 5 sekuntia käynnistyä ja sitten ikäänkuin sammuu ja yrittää uudet 5 sekuntia jne, ei mene edes BIOS:n ruutuun asti.
   Emolevy: AsRock P43Twins1600

   Emolevyllä on nyt 2 kpl 2 Gigan kampoja:
   TakeMS-Ultron TMS2GB364D081138KE

   Kampa, jonka emolevyn valmistaja on testannut:
   Kingston KVR1066D3N7/4G
   4GB 2Rx8 512M x 64-Bit PC3-8500
   CL7 240-Pin DIMM
   E-Baysta löytyyisi, hinta USA:ssa alkaen n. 43 USD/kpl rahdit n. 20 USD.
   Tähän vieläpäälle ALV, niin ei oikein innosta. Suomessa näkyy vielä jotain vanhoja hintoja (kuten Saksassakin), hinnat yli 120 €/kampa.

   Uusi kampa, ei toimi:
   Kingston KVR13N9S8/4
   4GB 1Rx8 512M x 64-Bit PC3-10600
   CL9 240-Pin DIMM
   Näitä yritin asentaa 2 kpl. Hinta ei kova, on n. 27 €/kpl

   Menin taas halpaan, eikö jo 10 v sitten ollut ongelmia yksi/kaksipuoleisten muistikampojen kanssa! Koneeni BIOS on päivätty muistaakseni 12/2009, siis jo vanha kone. Eipä taida helposti ja halvalla onnistua koneen päivitys muistin osalta 2x2 Gigasta 2x4 Gigaan.


  • Tällainen kaksipuolinen kampa voisi käydä paremmin. Palautusoikeus on, toisin kuin verkkokauppa.com:ssa (pakkauksesta ei voi oikein päätellä onko 1-puolinen vai 2-puolinen kampa).
   http://www.muistikauppa.fi/4gb-ddr31333-integral-p-1003.html
   Specsit hakemalla näkee, että se on kaksipuolinen kampa, joka koostuu 16 muistiosiosta (a 256 kiloa) -> 4 Gigaa
   Viikon päästä pitäisi rokata jos tilaan muistit. Hintaa n. 2 x 45 € postikulut, toimitusaika n. 1 viikko.


 • vaikka muistin lisääminen koneeseen onkin yksi helpoimmista mitä voi lisätä mut niissäkin täytyy katsoa tarkkaan ne kamman ja emolevyn tiedot että varmasti on sopiva ja varsinkin silloin jos on kyse vanhemmasta koneesta.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.