Silmälasien linssimateriaalit

Puolisokea

Miksi lasit likaantuu helposti? Ostin "halvalla tunnetusta silmälasien halpaliikkeestä lasit. Koska minulla on kehno näkö alaosissa 7,5 ja ylä osissä 5,5 niin ne on vaikea tietenkin toteuttaa. Ensin tuli Unkarissa hieotut linssit lähes puolen sentin paksuiset jolloin myyjäkin totesi että ei nämä nyt käy. Sitten hiottiin kotimaassa samaan hintaan uudet ja nyt vahvuus oli sitä mitä pitääkin. Koska olin tilannut linssit ns. "kaikilla herkuilla" eli myös kovapitaisena jne. uskoin että tuossa uusinnassa pätee edelleen sama. Nyt en ole varma mikä pinta näissä linsseissä on mutta ne likaantuu niin nopeasti että saan pestä niitä muutaman kerran päivässä. Se ei siis tarkoita pölyyntymistä vaan niihin muodostuu kummallinen rasva? Onko kellään tietoa tai kokemusta ko asiasta. Vanhat lasit eivät likaantuneet tuolla lailla?!

4

78

  Vastaukset

  • Vastaus tuli jo sinun kirjoituksessa --> Ostin "halvalla tunnetusta silmälasien halpaliikkeestä lasit." Edelliset lasisi eivät tainneet olla halpaliikkeestä?

  • Minä en myöskään ole ollut oikein tyytyväinen linssien puhtaanapitoon. Minulla oli aikaisemmat RODENSTOCK Superior, ei mitkään halvat, "kaikilla herkuilla". Niitä kuitenkin aina moitin, kun asioin Instrussa. Niihin tuli ihmeellinen kalvo ja sai pestä jatkuvasti. Naarmujahan ei kyllä tullut.
   Nyt taas sitten uusiksi kaikki. 2013 huhtikuun ja tämän vuoden huhtikuun välissä mennyt Instruun 2509e. Nämä menot silmäleikkauksien vuoksi, aina menivät uusiksi.
   Tähän viimriseen "kierrokseen" vaihtui linssien materiaali. Huomasinkin juuri, ettei näistä linsseistä olekaan "läpyskää" mitä merkkiä ovat. Liikkeessä kyllä kehuivat olevan paremmat mitä aikaisemmat.
   Samanlailla näitä uusiakin saa olla pesemässä. Nyt en voi muuta ajatelle, että sormenjälkiä (niitähän niiden täytyy olla) tulee ehkä meikeistä. Jos vaikka miehillä ei laseissa sitä vikaa.

  • Silmälaseissasi on kovanpinnan päällä heijastuksenestopinta. Se estää valkoisen valon heijastumisia. Tämän huomaa kun katsoo valokuvia ihmisistä, toisilla rillipäillä ei näy silmät ja toisilla näkyy. Kun tämä pinta likaantuu, se toki näkyy. Näissäkin pinnoitteissa on laatueroja. Koska ihmeessä kuluttajat oppii ettei halvalla saa hyvää?!?!

  • Vanhoissa silmälaseissani linssit eivät olleet juuri koskaan likaiset. Näitä uusien silmälasien linssejä saa jatkuvasti puhdistaa. Vähän väliä niihin tulee joku "paskakalvo" jota saa hinkata.

   On se kumma kun laseista maksaa 600 euroa kaikilla herkuilla, pinnoituksilla yms. ja huonompaan menevät....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   4240
  2. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   144
   4226
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2399
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   197
   2192
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   191
   1232