Silmälasien linssimateriaalit

Puolisokea

Miksi lasit likaantuu helposti? Ostin "halvalla tunnetusta silmälasien halpaliikkeestä lasit. Koska minulla on kehno näkö alaosissa 7,5 ja ylä osissä 5,5 niin ne on vaikea tietenkin toteuttaa. Ensin tuli Unkarissa hieotut linssit lähes puolen sentin paksuiset jolloin myyjäkin totesi että ei nämä nyt käy. Sitten hiottiin kotimaassa samaan hintaan uudet ja nyt vahvuus oli sitä mitä pitääkin. Koska olin tilannut linssit ns. "kaikilla herkuilla" eli myös kovapitaisena jne. uskoin että tuossa uusinnassa pätee edelleen sama. Nyt en ole varma mikä pinta näissä linsseissä on mutta ne likaantuu niin nopeasti että saan pestä niitä muutaman kerran päivässä. Se ei siis tarkoita pölyyntymistä vaan niihin muodostuu kummallinen rasva? Onko kellään tietoa tai kokemusta ko asiasta. Vanhat lasit eivät likaantuneet tuolla lailla?!

4

403

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • näinsemenee

   Vastaus tuli jo sinun kirjoituksessa --> Ostin "halvalla tunnetusta silmälasien halpaliikkeestä lasit." Edelliset lasisi eivät tainneet olla halpaliikkeestä?

  • TKA

   Minä en myöskään ole ollut oikein tyytyväinen linssien puhtaanapitoon. Minulla oli aikaisemmat RODENSTOCK Superior, ei mitkään halvat, "kaikilla herkuilla". Niitä kuitenkin aina moitin, kun asioin Instrussa. Niihin tuli ihmeellinen kalvo ja sai pestä jatkuvasti. Naarmujahan ei kyllä tullut.
   Nyt taas sitten uusiksi kaikki. 2013 huhtikuun ja tämän vuoden huhtikuun välissä mennyt Instruun 2509e. Nämä menot silmäleikkauksien vuoksi, aina menivät uusiksi.
   Tähän viimriseen "kierrokseen" vaihtui linssien materiaali. Huomasinkin juuri, ettei näistä linsseistä olekaan "läpyskää" mitä merkkiä ovat. Liikkeessä kyllä kehuivat olevan paremmat mitä aikaisemmat.
   Samanlailla näitä uusiakin saa olla pesemässä. Nyt en voi muuta ajatelle, että sormenjälkiä (niitähän niiden täytyy olla) tulee ehkä meikeistä. Jos vaikka miehillä ei laseissa sitä vikaa.

  • Optiker

   Silmälaseissasi on kovanpinnan päällä heijastuksenestopinta. Se estää valkoisen valon heijastumisia. Tämän huomaa kun katsoo valokuvia ihmisistä, toisilla rillipäillä ei näy silmät ja toisilla näkyy. Kun tämä pinta likaantuu, se toki näkyy. Näissäkin pinnoitteissa on laatueroja. Koska ihmeessä kuluttajat oppii ettei halvalla saa hyvää?!?!

  • Anonyymi

   Vanhoissa silmälaseissani linssit eivät olleet juuri koskaan likaiset. Näitä uusien silmälasien linssejä saa jatkuvasti puhdistaa. Vähän väliä niihin tulee joku "paskakalvo" jota saa hinkata.

   On se kumma kun laseista maksaa 600 euroa kaikilla herkuilla, pinnoituksilla yms. ja huonompaan menevät....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2131
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1383
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   258
   1362
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   73
   1282
  5. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1220
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   401
   1124
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   80
   999
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   128
   990
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   969
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   904
  Aihe