Ei korttia, ei soittoa.

67564587

Tiedän jo 100% että en tule saamaan aikuiselta lapselta Äitienpäivä korttia, ei soittoa, ei tekstiviestiä. Ei mitään. Että se koskee. Onko teitä muita unohdettu äitejä täällä. Kertokaa tuntemuksiaan.

28

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äitivaan

      En itsekään halunnut toivottaa äitienpäivää aikanaan. Äitiys ei ole sen ihmeellisempi asia kuin muukaan tässä maailmassa. Jokainen tekee työnsä, hoitaa tehtävänsä, ja on aika itserakasta kuvitella, että äitiyden hoitaminen on jollakin lailla uhrautumista tai jalo velvollisuus, josta lasten on kiiteltävä kukin ja tervehdyskortein.
      Äitienpäivä on itsellenikin ollut aina vaikea. Lapsille se oli tärkeä aikanaan, ja he väsäsivät kortteja ja kävivät poimimassa valkovuokkoja, mutta kielsin lahjat ja ostoruusut.
      Äitiys ei jalosta, olemme kaikki juuri samanlaisia raadollisia ihmisiä ennen ja jälkeen synnytysten. En voi ymmärtää, miksi pitäisi erityisesti odottaa kiitollisuutta lapsilta.

    • Hei !

      Olet jo valmiiksi pettynyt äitienpäiväaamuun. Olet ilmeisesti aiemminkin toivonut hänen yhteydenottoaan. Millainen suhde lapseesi on muulloin kuin äitienpäivänä? Jos välit ovat elämän melskeessä etääntyneet, en usko, että äitienpäivä muuttaa vallitsevaa vuorovaikutusta.
      Koet olevasi unohdettu. En tiedä, mitä kaikkea tarinaanne liittyy, mutta sen pystyn ymmärtämään, että olisit toivonut jotain vallan muuta.

      Voisiko olla aika, että kertoisit tarinanne jollekulle ulkopuoliselle? Myös seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voi käydä elämänsä kysymyksiä läpi. Jospa tarinan jakamisella ja kuulluksi tulemisella saavuttaisit jotain ymmärrystä elämään tällä hetkellä?

      Oletko miettinyt, voitko itse katkaista hiljaisuuden, jos lapsesi ja sinun välille on sellainen muodostunut. Vaikka suhde olisi miten haavoilla tai ruvilla suorastaan, sen voi kuitenkin koettaa muuttaa juuri nyt. Voitko itse laittaa tekstarin: Miten voit, lapsoseni? Tai lähettää kortin jossa toivotat lapsesi elämään kaikkea hyvää. Voitko siirtyä odottajan roolista toimijaksi?

      Toivotan itse puolestani sinulle hyvää äitienpäivää. Olet ollut mukana maailman luomisella kun olet saanut aikanaan lapsen. Kantakoon tämä merkityksellisyys sinua silloinkin, jos välillenne on kertynyt pahaa mieltä ja auttakoon toivo korjaamaan asioita.

      Merja-diakoni

    • trtrtr

      Aikuisen lapsen asemassa oma syyni on siinä, että vanhempani ovat itse syyllisiä etäisiin väleihin. En jaksa tähän tarinaa kertoa, mutta kannattaa miettiä onko syy itsessä. Jos näin on, niin ainakin tietää mistä lähteä asiaa korjaamaan.

      Jos vika lapsessa, eli jostain syystä ei halua tai on liian kiireinen pitääkseen yhteyttä vanhempiinsa, niin sille ei välttämättä voi tehdä hirveästi mitään. Oman osansa kylläkin, mutta loppu jää lapselle itselleen. Keskusteleminen on aina paras ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen.

      • kititjdoidksl

        Juuri näin. Meillä äitimuori kavalsi kuolinpesän ja muuta mukavaa; ei todellakaan tulisi mieleenkään muistaa häntä äitien päivänä - ei hän mikään äiti minulle tai muillekaan sisaruksille ole. Yksin istuu nyt ison rahakasan päällä ja varmaan kirjoittelee tännekin surkeuttaan, niin makaa kuin petaa.


    • Enitkukuorossavielä

      En ole ainakaan vielä unohdettujen äitien joukossa ja toivon, etten sinne päätyisikään. Se on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä siitä asti kun päättää perustaa perheen. Yksi tärkein työstettävä asia on pitää parisuhde lapsen isään kunnossa.

    • eilöydyminua

      Minulla on osoitteenluovutuskielto, joten ei onneksi poika voi ottaa yhteyttä.

      • uuu675

        Miksi?


      • eilöydyei
        uuu675 kirjoitti:

        Miksi?

        Voisi muuten tulla kylään, tai soittaa.


      • tosiaan

        Minä olen kahden ihanan pikkutytön mummi. Ihmittelen miksi en ole vielä saanut yhtään mummikorttia, heidän äitiinsä minulla on mielestäni hyvät välit. Tuntuu pahalta kun mummit esittelee hellyttäviä kortteja joita itse en saa.


      • teetä

        Voithan askarrella heidän kanssa kun käyvät kylässä, sanot tehkää mummil kortti,siitä tulee hauska muisto


    • askjdöi

      Yleensä oon saanu tekstarin, nyt luuulen että odotan sitäkin turhaan. Surullista katsoa onnelisia kuvia miniän kotoa, kun itse ei pääse samaan asemaan käytännön syistä.

      • 9990089

        Siis häh, miksi noin?


      • askjdöi

        Ei sitten tullut tosiaan edes tekstaria. Haluavat lapsille yhden kokonaisen isovanhempien kodin, ja koska oon yksinhuoltajana ja nyt sinkkuna elänyt, niin en pysty moista tarjoamaan.


      • Eropelkoa
        askjdöi kirjoitti:

        Ei sitten tullut tosiaan edes tekstaria. Haluavat lapsille yhden kokonaisen isovanhempien kodin, ja koska oon yksinhuoltajana ja nyt sinkkuna elänyt, niin en pysty moista tarjoamaan.

        Silleen siinä usein käy, kun sinkkumummo/sinkkupappa ei toimi hyvänä isovanhempimallina lapsenlapsilleen.


      • Askjdöi

        Tämä vaan tuntuu niin uskomattomalta että lapsi, jonka olen kuitenkin kasvattanut kunnialla (yksin) aikuiseksi ja edes jollain tapaa kunnioittamaan muita, sulkee pois lapsenlapsen elämästä vain koska en pysty tarjoamaan "ehjän perheen mallia" - mitä pahaa siinä olisi jos saisin kuulua edes jollain tapaa lapsenlapseni elämään ? Itse aikoinani ajattelin että olisi rikkaus ,jos lapsella olisi useampia turvallisia aikuisia lähellä.


    • Sellasta.se

      Oma äitini oli väkivaltainen alkoholisti ja isäni pedofiili-alkoholisti.

      Ei ole tullut mieleeni onnitella näitä hirviöitä vanhemmuudesta.. En ole edes kutsunut kumpaakaan koskaan äidiksi tai isäksi heille itselleen. Äitiä kutsun etunimellä, isää ei ole tarvinnut kutsua miksikään kun ovat eronneet ja se on jo kuollutkin.

      Äiti on aina kokenut olevansa maailman paras äiti ja aina kaikessa uhri. Häneen koskee kovasti kun lapset tai ylipäänsä kukaan ei ole koin lämpimissä väleissä häneen. Sivullisille on aina osannut näytellä ah niin hyvää ihmistä ja sivulliset varmasti tuomitsisivat nimenomaan meidät lapset äidin arvostamattomuudesta, mutta me tiedämme miten asiat oikeasti ovat.

      Hakkaisinko ja haukkuisin äidin tänä äitienpäivänä? Voi kuinka hirveä ajatus, olenpa paha ihminen. Kuitenkin se oli meille lapsille vuosia jokapäiväistä että äiti joi, haukkui ja hakkasi. Kukaan ei halunnut puuttua siihen vaikka moni sen tiesi. Jos nyt hakkaisin äitini niin saisin paitsi linnatuomion niin myös ihmisten vihat osakseni.

      En ole väkivaltainen ja en koskaan kostaisi äidille vaikka nuorena halusin molemmat vanhemmat tappaakin päästäkseni väkivallasta eroon. Tämän hakkausajatuksen pointti oli vain osoittaa miten väärällä jalustalla monet äidit ovat ja miten lapsia syyllistetään vielä siitäkin että vihaavat tai hylkäävät väärin tehneet vanhempansa.

      • Äiti.isä.ja.3lasta

        Nyt ymmärrän paremmin, miksi kirjoittelet ilkeitä avauksia. Otan osaa. Sinua ei todellakaan pystytä parantamaan noiden kokemusten jälkeen edes 30 vuotta kestävällä terapialla.


      • Sellasta.se
        Äiti.isä.ja.3lasta kirjoitti:

        Nyt ymmärrän paremmin, miksi kirjoittelet ilkeitä avauksia. Otan osaa. Sinua ei todellakaan pystytä parantamaan noiden kokemusten jälkeen edes 30 vuotta kestävällä terapialla.

        Oli muuten ensimmäinen koskaan kirjoittamani viesti tälle palstalle.

        Taidat olla koko ajan pienessä psykoosissa, kun kuvittelet kaikenlaista ja olet tietävinäsi kuka on kirjoittanut mitäkin anonyymisti.


      • Autaitseäsi
        Sellasta.se kirjoitti:

        Oli muuten ensimmäinen koskaan kirjoittamani viesti tälle palstalle.

        Taidat olla koko ajan pienessä psykoosissa, kun kuvittelet kaikenlaista ja olet tietävinäsi kuka on kirjoittanut mitäkin anonyymisti.

        Luuletko, ettei sinun kirjoitustyyliäsi tunnisteta?


    • 7777u6554

      Ei tullut korttia eilen. Saa nähdä tuleeko huomenna soitto tai tekstiviesti?

      • ee92346576

        Kyllä sydämeen koskee! Koskee, koskee, koskee. Tiedän että olen tehnyt paljon väärin mutta, onko asioita voita voisi vielä korjata?


      • Kirjoita.postikortti

        Kylläpä ollaan korttien kaipuussa! Lähetä kortti itsellesi. Näkevät sen laatikossasi naapuritkin, sehän on yksi tärkeä pointti äitienpäivänä.


      • fammu

        Miksette kutsu lapsianne vaikka syömään. Nuoret perheelliset ovat nykyään niin kiireellisiä, että tulevat varmaan ilomielin. Ei sitä aina tarvitse odottaa itselleen jotain, vaan voi antaa vastalahjan.


    • 895445566

      Kutsuttu on moneen kertaan, on varman jotain tärkeämpää. Ei soittoa, ei tekstiviestiä.

    • soita

      Aloittajalle: Voisitko soittaa lapsellesi itse äitienpäivänä ja näin osoittaa, että äitinä ajattelet häntä juuri nyt. Minunkin lapseni välillä unohtavat merkkipäivät ja ymmärrän sen niin että nuorilla on omia kiireitä ja huolia niin että ei tule otettua yhteyttä vaikka muistaisikin äitiä. En siitä pahastu, mutta äitienpäivän merkeissä haluan yhteyttä kuitenkin, joten soitan tai laitan viestin ja kyselen kuulumiset.

      En todellakaan pidä pahana jos olen itse aloitteellinen, ja yhtä mukava on jutella joka tapauksessa, en myöskään epäile mitään kielteistä jos eivät muista. Itselläkin vauhdikkaina nuoruusvuosina jäi huomioimatta monet äitienpäivät, vaikka äiti oli rakas ja läheinen, luotin vain siihen että äiti ymmärtää, ja samalla tavalla lapseni voivat luottaa, että en vaadi huomionosoituksia vaan tiedän että olen heille äitinä tärkeä joka tapauksessa.

    • Nykytavat

      Nykynuoret ei lähettele kortteja. Monet eivät puhu puhelimessakaan. Kun totutaan tekstiviesteihin, puhelimeen puhuminen alkaa tuntua hankalalta. Nuorten kulttuuriin kuuluu myös että yhteyksiä ei kauheesti pidetä muuten vaan, vaan vasta sitten kun on asiaa. Kavereittenkin kesken saattaa olla pitkiä taukoja jos ei ole varsinaista asiaa, eikä se tarkoita että välit olis huonot.

      • Muista.mummua

        Onko tekstiviestillä, postikortilla tai puhelulla suuriakin eroja? Yhteydenpito voi olla nopeaa ja kaikille kätevää. Jos ei nuori osaa enää edes puhua puhelimessa, voi olla ihan ymmärrettävää, että kontaktit katkeavat, kuten nimim. sanookin, jopa omiin ystäviin.


    • Naapurina.vuosikymmenet

      Jotkut äidit hemmottelevat lapsensa niin perusteellisesti, että jäävät yksin sitten, kun apua tarvitsisivat itse.
      Aina valmiina hoitamaan lapsenlapsia, aina valmiina kutsumaan kaikki juhlapöytään ja äitienpäiväkahville, aina valmis auttamaan lastenlasten harrastuksissa, kuljetusapuna, aina valmis ottamaan yökylään, kaikki pelkästä rakkaudesta ja auttamisen halusta.
      Lapset ja lapsenlapset eivät näe, että äiti vanhenee. Hänen apunsa otetaan vastaan itsestään selvänä. Ja kun hän sairastuu, ollaan ihan pulassa. Äiti ei tulekaan apuun tarvittaessa, hän ei kutsukaan kaikkia syömään pääsiäisenä, vaan makaakin sairaalassa. Kun sitten kotiutuu kaikki jatkuu ennallaan. Äiti ei osaa pyytää apua kauppareissuille, vaan ajaa taksilla kauppaan. Hän yrittää pitää mummulan mainetta yllä ja kutsuu kaikki kahville. Paistaa piirakan, pyytelee anteeksi, ettei nyt jaksanut ruveta tekemään ruokaa koko joukolle. Tarjoaa piirakan kanssa erikoisjäätelöä, jota vatsavaivaisetkin voivat syödä. Oli hakenut sen ihan erikseen taksilla aamulla.
      Naapuri vain ihmettelee, eivätkö lapset olisi voineet tuoda itse erikoistarjoiluaan, pitikö siitäkin antaa äidille ohjeet tiedoksi!
      Äitienpäivä tuli ja meni, pitäähän lastenlasten juhlia omaa äitiään kotona, mummulaan sitten kun mummu jaksaa ottaa kaikki vastaan. Ei kukaan ajattelekaan, että mummun voisi hakea kylään.
      Mummu palkkaa naapurin pojan leikkaamaan nurmikkonsa ja tekemään muut pihatyöt, omat lapset ja lapsenlapset voisivat tulla ehkä ensi viikolla, mutta kun ruoho ei odota...
      Mummu sairastuu taas, hyvänen aika, häntä pitää mennä katsomaan vuoron perään. Naapuriin soitetaan: voitko mennä, kukaan meistä ei nyt ehdi.
      Mummusta jätti aika, ja yhtä äkkiä jokaisella tuntuu olevan aikaa käydä perikunnan asunnossa. Vanhaa Arabiaa, käsitöitä, taidelasia, kyllä naapurikin tietää, että siellä on monelle mieluista tavaraa. Arvata sopii, että niistä on kova kilpailu...

      En minä oikeastaan ihmettele tilannetta, sillä naapurina näin sen uhrautuvaisuuden, jolla äiti lapsiaan hoivasi pienenä, innostui heidän opiskeluistaan, perheistään ja työuristaan. Kertoi aina innolla lasten hyviä uutisia. Lapset olivat hänen elämänsä.
      Lapsille hän oli itsestäänselvyys, jota vailla on nyt yllättäen opittava elämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe